Pui Ling Lau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pui Ling Lau
Født 10. august 1968 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Embedsmand Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af 1. klasse af Dannebrog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Pui Ling Lau (født 10. august 1968 i Hong Kong) er en dansk jurist, erhvervskvinde og tidligere embedsmand.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau er cand.jur. fra Københavns Universitet fra 1992. Efter endt uddannelse blev hun ansat som fuldmægtig i Justitsministeriet og senere Udenrigsministeriet. Udsendt som 1. ambassadesekretær ved Den Kgl. Danske ambassade i Stockholm i årene 1995-1998. I 1998 blev hun udlånt til Statsministeriet, hvor hun var ministersekretær for Poul Nyrup Rasmussen (S) og fra 2001 ministersekretariatschef. Ved regeringsskiftet i 2001 fortsatte Pui Ling Lau som chef for ministersekretariatet for Anders Fogh Rasmussen (V), hvor hun bl.a. medvirkede under Danmarks EU-formandskab i andet halvår af 2002.

I 2003 blev Pui Ling Lau kontorchef i Udenrigsministeriets juridiske tjeneste, og i foråret 2004 udlånt til Hofmarskallatet, Kongehuset, hvor hun var leder af bryllupssekretariatet, der blev oprettet i forbindelse med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup. Efter brylluppet i maj fortsatte Pui Ling Lau som H.M. Dronningens sekretariatschef i Kongehuset. Pui Ling Lau var hhv. Vice President, direktør for public affairs og kommunikation i Københavns Lufthavne A/S (2007-2009) og direktør i Lindø Offshore Renewables Center (2010). Pr. 1. september 2010 udnævnt til Ambassadør for Handelspolitik og Global Public Affairs i Udenrigsministeriet og senere chef for hhv. Kontoret for Nordeuropa og USA/Canada/Arktis i Udenrigsministeriet Pr. 1. maj 2014 er Pui Ling Lau tiltrådt som Chief Operating Officer (COO) i Realdania.

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau blev 2007 Ridder af 1. grad af Dannebrog og er også dekoreret med Nordstjerneordenen samt Finlands Lejonsorden.

Pui Ling Lau er bl.a. bestyrelsesmedlem i Djøf og Bolius A/S samt repræsentantskabsmedlem i Akademikernes A-kasse.

Pui Ling Lau er gift og har to børn.

Kilder[redigér | redigér wikikode]