Pui Ling Lau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pui Ling Lau (født 10. august 1968 i Hong Kong) er en dansk jurist, erhvervskvinde og tidligere embedsmand.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau er cand.jur. fra Københavns Universitet fra 1992. Efter endt uddannelse blev hun ansat som fuldmægtig i Justitsministeriet og senere Udenrigsministeriet. Udsendt som 1. ambassadesekretær ved Den Kgl. Danske ambassade i Stockholm i årene 1995-1998. I 1998 blev hun udlånt til Statsministeriet, hvor hun var ministersekretær for Poul Nyrup Rasmussen (S) og fra 2001 ministersekretariatschef. Ved regeringsskiftet i 2001 fortsatte Pui Ling Lau som chef for ministersekretariatet for Anders Fogh Rasmussen (V), hvor hun bl.a. medvirkede under Danmarks EU-formandskab i andet halvår af 2002.

I 2003 blev Pui Ling Lau kontorchef i Udenrigsministeriets juridiske tjeneste, og i foråret 2004 udlånt til Hofmarskallatet, Kongehuset, hvor hun var leder af bryllupssekretariatet, der blev oprettet i forbindelse med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup. Efter brylluppet i maj fortsatte Pui Ling Lau som H.M. Dronningens sekretariatschef i Kongehuset. Pui Ling Lau var hhv. Vice President, direktør for public affairs og kommunikation i Københavns Lufthavne A/S (2007-2009) og direktør i Lindø Offshore Renewables Center (2010). Pr. 1. september 2010 udnævnt til Ambassadør for Handelspolitik og Global Public Affairs i Udenrigsministeriet og senere chef for hhv. Kontoret for Nordeuropa og USA/Canada/Arktis i Udenrigsministeriet Pr. 1. maj 2014 er Pui Ling Lau tiltrådt som Chief Operating Officer (COO) i Realdania.

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau blev 2007 Ridder af 1. grad af Dannebrog og er også dekoreret med Nordstjerneordenen samt Finlands Lejonsorden.

Pui Ling Lau er bl.a. bestyrelsesmedlem i Djøf og Bolius A/S samt repræsentantskabsmedlem i Akademikernes A-kasse.

Pui Ling Lau er gift og har to børn.

Kilder[redigér | redigér wikikode]