Pui Ling Lau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pui Ling Lau
Født 10. august 1968 Rediger på Wikidata
Britisk Hong Kong Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Jurist, embedsmand, forretningsperson Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af 1. klasse af Dannebrog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Pui Ling Lau (født 10. august 1968 i Hong Kong) er en dansk jurist, erhvervskvinde og tidligere embedsmand.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau er cand.jur. fra Københavns Universitet fra 1992. Efter endt uddannelse blev hun ansat som fuldmægtig i Justitsministeriet og senere Udenrigsministeriet. Udsendt som 1. ambassadesekretær ved Den Kgl. Danske ambassade i Stockholm i årene 1995-1998. I 1998 blev hun udlånt til Statsministeriet, hvor hun var ministersekretær for Poul Nyrup Rasmussen (S) og fra 2001 ministersekretariatschef. Som ikke-politisk embedsmand ved regeringsskiftet i 2001 fortsatte Pui Ling Lau som chef for ministersekretariatet for Anders Fogh Rasmussen (V), hvor hun bl.a. medvirkede under Danmarks EU-formandskab i andet halvår af 2002.

I 2003 vendte Pui Ling Lau tilbage til diplomatiet som kontorchef i Udenrigsministeriets juridiske tjeneste. Hun blev i foråret 2004 udlånt til Hofmarskallatet, Kongehuset, hvor hun var leder af bryllupssekretariatet, der blev oprettet i forbindelse med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup. Efter brylluppet i maj fortsatte Pui Ling Lau som H.M. Dronningens sekretariatschef i Kongehuset. Pui Ling Lau fortsatte herefter i dansk erhvervsliv og var hhv. Vice President, direktør for public affairs og kommunikation i Københavns Lufthavne A/S (2007-2009) og direktør i Lindø Offshore Renewables Center (2010) med iværksættelse og opstart af virksomheden. Pr. 1. september 2010 blev Pui Ling Lau udnævnt til Ambassadør for Handelspolitik og Global Public Affairs i Udenrigsministeriet og senere chef for hhv. Kontoret for Nordeuropa og USA/Canada/Arktis i Udenrigsministeriet Pr. 1. maj 2014 er Pui Ling Lau tiltrådt som Chief Operating Officer (COO) i Realdania med ansvar for foreningens 170.000 medlemmer, medlemsdemokrati, governance og kommunikation.

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Pui Ling Lau blev 2007 Ridder af 1. grad af Dannebrog og er også dekoreret med Nordstjerneordenen, Sverige samt Finlands Lejonsorden.

Pui Ling Lau er medlem af bestyrelsen i bl.a. Bolius A/S, Dansk Jurist og Økonom Forbund (DJØF) og Det Sociale Netværk, Headspace Danmark samt repræsentantskabsmedlem i Akademikernes A-kasse.

Pui Ling Lau er gift og har to børn.

Kilder[redigér | redigér wikikode]