Roger Waters

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Roger Waters, 2006

George Roger Waters (født 6. september 1943 i Great Bookham ved Dorking i Surrey) er en britisk rockmusiker og sangskriver.

Han er bedst kendt for sin karriere fra 1965 til 1985 i rockgruppen Pink Floyd, som sanger, sangforfatter og bassist. Siden bruddet med Pink Floyd har han haft en solokarriere, der blandt andet tæller tre studiealbums og en række spektakulære koncerter og turneer. Den 21. juli 1990 stod han bag en genopførelse af Pink Floyd-værket "The Wall" midt i det daværende ingenmandsland på Potsdamer Platz i Berlin. Anledningen var Berlinmurens fald. I 2010 drog Waters atter på turné med "The Wall". En turné der bragte ham kloden rundt (herunder to gange til Parken hhv. d. 7. maj 2011 og 11. august 2013) og som først sluttede i efteråret 2013. Ved enkelte, udvalgte koncerter, deltog David Gilmour på signatursoloen i Comfortably Numb.

Den 2. juli 2005 optrådte Waters for første gang i 25 år med Pink Floyd, ved Live 8-velgørenhedskoncerten i Hyde Park i London.

Koncerter og turnéer[redigér | redigér wikikode]

The Wall, 21. juli 1990[redigér | redigér wikikode]

I det daværende ingenmandsland på Potsdam Platz genopførte Roger Waters The Wall. Den første genopførelse af The Wall med deltagelse af et medlem fra det oprindelige Pink Floyd siden den oprindelige turné.

Koncerten blev sendt live til 300 millioner seere i over 50 lande og overværet live på pladsen af ca. 250.000 koncertgæster.[1]

På scenen stod en delvist færdigbygget mur, 600 fod lang (ca. 200 meter) og 60 fod høj (ca. 20 meter)[1]. Undervejs i koncerten blev hullet i muren lukket, for til sidst at blive revet ned.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b DVD: Roger Waters The Wall live in Berlin - special edition

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Storbritannien Stub
Denne biografi om en brite er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi