Sankt Helena

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sankt Helena
Flag of Saint Helena.svg
Sankt Helenas flag
Geografi
St Helena-Pos.png
Areal 121 km²
Administration
Land Storbritannien
Største by Jamestown (714 indb.)
Demografi
Folketal 4.255 (2008)
Befolknings­tæthed 35/km²

Sankt Helena er en ø i Sydatlanten. Den er tilknyttet Storbritannien som oversøisk territorium. Territoriet omfatter udover øen Sankt Helena de to øer Ascension og Tristan da Cunha. Siden 1858 har 0,14 km2 af øen været et fransk oversøisk territorium.

Hovedstad[redigér | redigér wikikode]

Øens hovedstad hedder Jamestown og ligger på nordsiden af øen.

Napoleon[redigér | redigér wikikode]

Sankt Helena er først og fremmest kendt, fordi Napoleon 1. af Frankrig tilbragte sine sidste år i fangenskab på øen. Området, hvor Napoleon blev holdt fanget, som omfatter Longwood House og dets have, Sane Valley og Pavillon des Briars, er siden 1858 ejet af den franske stat og har status af suverænt fransk territorium (fransk: Domaines français de Sainte-Hélène)[1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ ["Officiel hjemmeside for det franske domæne (fransk)". Arkiveret fra originalen 25. marts 2011. Hentet 27. april 2013.  Officiel hjemmeside for det franske domæne (fransk)]
Britisk geografiSpire
Denne artikel om britisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Fransk geografiSpire
Denne artikel om Frankrigs geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 15°57′S 5°43′V / 15.950°S 5.717°V / -15.950; -5.717