Silat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Silat er en ældgammel kampsport, der dækker det sydlige Filippinerne, Malaysia og Indonesien. Silat betyder frit oversat hurtig handling.

Historisk[redigér | rediger kildetekst]

Historisk har det fælles rødder med Kali, og dateres tilbage til Sri Vishayan-dynastiet på Sumatra omkring det 5. århundrede. Silat tager sin nuværende form i 1300-tallet.

Karakteristika[redigér | rediger kildetekst]

Indonesisk Silat, kaldet Pençak Silat eller på hollandsk Pentjak Silat, er det mest kendte. Pençak betyder undvigelser og indikerer at kraft ikke skal mødes med kraft iflg. indonesisk kultur. Senere er kraft mod kraft dog kommet til kampkunsten. Der findes en lang række forskellige stilarter, der er ligeså forskellige som de lokalområder, de er udsprunget fra. Nogle har handelsmænd brugt til forsvar mod røvere, andre stilarter bærer præg af spirituelt indhold. Mange stilarter karakteriseres ved nogle lave siddende stillinger, der egner sig til kamp i den tætte og mudrede jungle. Der anvendes alt fra våbenløs over sværd til vifte.

Billedgalleri[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]


SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.