Simon Mathew

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Simon Mathew
Simon Mathew 2008 Eurovision.jpg
Information
Født Simon Mathew
17. maj 1984 (34 år)
Grenaa KommuneRediger på Wikidata
Oprindelse Danmark Hirtshals, Danmark
Genre Pop, R&B, soul, blues
Beskæftigelse Skuespiller og sanger
Aktive år 2005-

Simon Mathew er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014 og er tidligere dansk sanger.

I dag er han fastansat i ensemblet på Aarhus Teater (startende i 2016) hvor han imponerer på scenen med sit skuespiltalent i hovedsædet. [1]

Simon har, efter sin karriere som sanger, taget en fire-årig uddannelse som skuespiller, og havde sin debut i Rolling Stones Teaterkoncert i efteråret 2014. Her viste han sit store talent inden for skuespil blandet sammen med det sangtalent vi har mødt før. Det har han vist flere gange siden, og i 2015 spillede han med i Ein Bischen Frieden på Aalborg Teater samt Glansbilledsamlerne på Statens Scenekunstskole. I 2016 spillede han med i Tartuffe på Betty Nansen Teatret.

Han fik sin debut som sanger i 2005, da han vandt TV 2's talentkonkurrence Scenen er din, og samme år udgav han sit debutalbum. I 2007 nåede han finalen i TV 2-programmet Vild med dans, og i 2008 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "All Night Long", og repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest 2008. Han har desuden spillet med i den nye udgave af Skammerens datter (2012) på Østre Gasværk Teater. I 2013 spillede han med i Idioterne på Det kongelige Teater.

Han valgte at forfølge en karriere inden for musikken og senere skuespillet efter hans ansøgning om at blive politibetjent blev afvist.

Trods sit engelskklingende navn, er Simon Mathew født og opvokset i Hirtshals, Nordjylland i en musikalsk familie. Sammen med søstrene Rebekka og Sabina har han optrådt med bandet Mathews. Han har også to andre søskende, Andreas og Maria.

Simon Mathew er kærester med skuespillerinde Anne Plauborg.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Udsendte singler[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]