Simon Mathew

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Simon Mathew
Simon Mathew.jpg
Information
Fødenavn Simon Mathew
Oprindelse Danmark Hirtshals, Danmark
Genre(r) Pop, R&B, soul, blues
Beskæftigelse Skuespiller og sanger
Aktive år 2005-

Simon Mathew er nyuddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014 og er derudover en dansk sanger.

Simon har, efter sin karriere som sanger, taget en fire-årig uddannelse som skuespiller, og har sin debut i Rolling Stones Teaterkoncert i efteråret 2014. Her viser han sit store talent inden for skuespil blandet sammen med det sangtalent vi har mødt før.

Han fik sin debut i 2005, da han vandt TV 2's talentkonkurrence Scenen er din, og samme år udgav han sit debutalbum. I 2007 nåede han finalen i TV 2-programmet Vild med dans, og i 2008 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "All Night Long", og repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest 2008. Han har desuden spillet med i den nye udgave af Skammerens datter (2012) på Østre Gasværk Teater. I 2013 spillede han med i Idioterne på Det kongelige Teater.

Han valgte at forfølge en karriere inden for musikken efter hans ansøgning om at blive politibetjent blev afvist.

Trods sit engelskklingende navn, er Simon Mathew født og opvokset i Hirtshals, Nordjylland i en musikalsk familie. Sammen med søstrene Rebekka og Sabina har han optrådt med bandet Mathews. Han har også to andre søskende, Andreas og Maria. Simon Mathew er kærester med skuespilleren Anne Plauborg.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Udsendte singler[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]