Spring til indhold

Simon Mathew

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Simon Mathew
Information
FødtSimon Mathew
17. maj 1983 (41 år)
Hirtshals, Danmark Rediger på Wikidata
OprindelseDanmark Hirtshals, Danmark
GenreGospel, Pop, R&B, soul, blues
BeskæftigelseSkuespiller og sanger
Aktive år2000-

Simon Mathew er en dansk skuespiller og er tidligere sanger.

Han valgte at forfølge en karriere inden for musikken og senere skuespillet efter hans ansøgning om at blive politibetjent blev afvist.

Han fik sin debut som gospelsanger i år 2000, hos Royal Lovsang, og blev alment kendt i 2005, da han vandt TV 2s talentkonkurrence Scenen er din, og samme år udgav han sit første soloalbum. I 2007 nåede han finalen i TV 2-programmet Vild med dans.

I 2008 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "All Night Long", og repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest 2008.

Han har spillet med i den nye udgave af Skammerens datter (2012) på Østre Gasværk Teater. I 2013 spillede han med i IdioterneDet kongelige Teater.

Simon har, efter sin karriere som sanger, taget en fire-årig uddannelse som skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014, og havde sin debut i Rolling Stones Teaterkoncert i efteråret 2014. Her viste han sit store talent inden for skuespil blandet sammen med det sangtalent vi har mødt før. I 2015 spillede han med i Ein Bischen FriedenAalborg Teater samt GlansbilledsamlerneStatens Scenekunstskole. I 2016 spillede han med i TartuffeBetty Nansen Teatret. I 2016 var han fastansat i ensemblet på Aarhus Teater, hvor han imponerede på scenen med sit skuespiltalent i hovedsædet. [1]

Opvækst og privatliv

[redigér | rediger kildetekst]

Trods sit engelskklingende navn, er Simon Mathew født og opvokset i Hirtshals, Nordjylland i en musikalsk familie. Sammen med søstrene Rebekka og Sabina har han optrådt med bandet Mathews. Han har også to andre søskende, Andreas og Maria.

Simon Mathew er kærester med skuespillerinden Anne Plauborg.

Udsendte singler

[redigér | rediger kildetekst]

Medvirker på

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ "Aarhus Teaters hjemmeside". Arkiveret fra originalen 16. juli 2018. Hentet 15. november 2016.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]