Jakob Sveistrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Jakob Sveistrup
Født 8. marts 1972 (47 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Oprindelse Danmark Hjallese
Genre Soul/Funk
Beskæftigelse Sanger
Aktive år 2000-
Pladeselskab Independent
Instrumenter
Vocal
Eksterne henvisninger
www.jakobsveistrup.dk

Jakob Sveistrup (født 8. marts 1972 i Hjallese) er en dansk sanger og uddannet lærer. Jakob har undervist i musikMarslev skole og H.C. Andersen Skolen.

I sine unge dage optrådte Sveistrup på de fynske musicalscener, Frøbjerg Festspil og Nyborg Voldspil. I 2000 blev han landskendt i forbindelse med sin deltagelse i DR1's sangkonkurrence Stjerne for en aften, hvor han blev nummer fire med sangen "True to Your Heart".

Det er en udbredt misforståelse blandt mange, at Jakob ligesom mange andre "tv nykendte" gik lige fra "sang i brusekabinen" til at være en "rigtig" sanger. Jakob spillede i mange år inden sin tv debut i diverse bands fra det Odenseanske musikmiljø. Bl.a. "Crew", "Kingsunderwear" og "CopyCats.dk". Sidstnævnte band fulgte med Jakob som "Jakob Sveistrup Band" efter at Jakob indstillede jobbet som skolelærer og blev pladeaktuel musiker.

I februar 2005 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Tænder på dig". Sangen blev fremført på engelsk ved semifinalen i EBU's Eurovision Song Contest i Kijev, Ukraine, den 19. maj 2005 med titlen "Talking to You" og blev placeret som nummer ti i finalen den 21. maj. Hermed blev Danmark automatisk sikret en plads i finalen i Grækenland i 2006. Senere i 2005 deltog Jakob Sveistrup i Congratulations.

I 2006 udgav han sit andet album Fragments. Jakob er i øjeblikket i gang med indspille sit første album, hvor alle sangene bliver fremført på dansk. Første single fra dette kommende album bliver tilgængelig i juli. Titlen er "Hvem er venner" og er skrevet af Hans Henrik Koltze, Magnus Fynemyr og Lasse Lindorff – der bl.a hver for sig har stået bag hits til Sneakers, Lis Sørensen, Martin fra X-Factor og Sanne Salomonsen. Singlen er produceret af svenske 12 Bit (Magnus Funemyr & Emil Gotthard).

I 2008 Blev han ramt af finanskrisen og blev fritstillet af sit pladeselskab midt i tilblivelsen af hans 3. album. Dette blev af samme grund aldrig udgivet. Enkelte sange fra det ufærdige album blev dog frigivet som singler, men fik ikke den store opmærksomhed.

I Januar 2015 indledte han et samarbejde med Lars Rahbek Andresen, der skulle resultere i albummet, der fik navnet "All In/All Out". Titlen refererer til Jakobs fuldstændige satsning omkring dette projekt. Han har skrevet og komponeret alle sange, finansierer og udgiver selv og står derudover for hele promoveringen. Albummet udkom i Marts 2016 og fik en flot modtagelse. Singlerne "Damn Good Day", Make Me An Offer" og Accompany Me" bliver spillet på P4 og P5 og har resulteret i en optræden i Go' Morgen Danmark tirsdag d.12/4-2016. Som følge af "All In/All Out"'s gode modtagelse er Jakobs kalender ved at blive fyldt godt op og han skal derfor, sammen med sit band, rundt i Danmark i hele 2016 og spille den nye lyd. Bandet består af Lars Rahbek Andresen, Dennis Flacheberg, Casper Bak Poulsen og Johannes Gissel. Med på kor er desuden Anna Hansen og Rikke Hvidbjerg.

Baggrund og privatliv[redigér | redigér wikikode]

Jakob begyndte i 1995 at læse til lærer på Odense Seminarium, hvor han i 1999 blev færdig med musik som liniefag. Jakob blev forsanger i bandet CopyCats.dk som han spillede sammen med indtil for ganske nyligt. Jakob blev i maj 2000 gift med sin kone Iben, med hvem han har to børn, Rasmus og Kamille. I 2001 fik Jakob job som speciallærer for børn med autisme. Det var mens han arbejdede der, at han for sjov søgte ind til "Stjerne for en aften". Han blev udvalgt og deltog i programmet der blev vist live i starten af 2003. Her fremførte han soul klassikeren "True to your heart" og gik videre til finalen, der blev afholdt i Forum, København. Her opnåede Jakob en 4. plads. I november 2004 blev Jakob ringet op af Jacob Launbjerg og Andreas Mørch, der havde fået et nummer igennem i Dansk Melodi Grand Prix. De manglede en solist, og efter et par dages overvejelser slog Jakob til. Som bekendt vandt Jakob det Dansk Melodi Grand Prix 2005 med sangen "Tænder på dig", som opnåede en delt 9. plads ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Kiev, Ukraine. Den 30. maj 2005 udgav han sit første album, med den enkle titel "Jakob Sveistrup". Albumet havde solgt guld en måned senere og rundede i 2007 platin. I 2006 indspillede Jakob 2 sange til Disney-filmen Lille Kylling. Den 18. August 2006 udkom Jakobs 2. album "Fragments" der også solgte guld.

Diskografi

Album[redigér | redigér wikikode]

Singler[redigér | redigér wikikode]

  • 2005Talking to You
  • 2006Could Have Sworn
  • 2006Book of love
  • 2008Hvem er venner
  • 2013 - Hold godt fast
  • 2015 - Damn Good Day
  • 2016 - Make Me An Offer
  • 2016 - Accompany Me

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]