Dario Campeotto

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dario Campeotto (født 1. februar 1939) er en dansk sanger, skuespiller og entertainer.

Dario Campeotto har været gift to gange og var en overgang bosat i Italien sammen med sin daværende hustru Ghita Nørby, men han vendte siden tilbage til Danmark, hvor han viderefører sin karriere på scenen. Han har tre børn.

Familie og opvækst[redigér | redigér wikikode]

Han er født på Frederiksberg af italienske forældre, Emma og Ernesto Campeotto, og har to søstre. Ernesto flyttede til Danmark i 1928 og fungerede som teknisk direktør for Fiat Danmark. I begyndelsen af tresserne flyttede forældrene tilbage til Torino, hvor de købte en vingård, der stadig er i familiens eje. Hans tipoldeforældre var svenske, hed Larsson og udvandrede til Italien, hvor de blev ejere af otte marker, otto campi, Campeotto. Dario bor fortsat på Frederiksberg, men boede i tidsrummet 1967 – 1973 i Torino i Italien, hvor han drev en dansk kunstforretning. Fra 1963 til 1969 var han gift med Ghita Nørby og sammen har de sønnen Giacomo (født i 1964), der er filminstruktør. I dag er han gift med Gertrud og sammen har de børnene Claudia og Filippo.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han begyndte at optræde allerede som ti-årig, men hans store gennembrud blev en sejr i Dansk Melodi Grand Prix 1961 med sangen "Angelique", som senere indbragte ham en femteplads ved den internationale Eurovision Song Contest. I kølvandet på "Angelique" kom der et antal pladeudgivelser, og der var også bud efter ham til roller i teater, operetter og film. Siden har han også optrådt som revy-kunstner i bl.a. Holstebro-revyen og Sans Souci i Kolding.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]