Dario Campeotto

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dario Campeotto
Født 1. februar 1939Rediger på Wikidata
FrederiksbergRediger på Wikidata
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Beskæftigelse Sanger, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Dario Campeotto (født 1. februar 1939) er en dansk sanger, skuespiller og entertainer.

Dario Campeotto har været gift to gange og var en overgang bosat i Italien sammen med sin daværende hustru Ghita Nørby, men han vendte siden tilbage til Danmark, hvor han viderefører sin karriere på scenen. Han har tre børn.

Familie og opvækst[redigér | redigér wikikode]

Han er født på Frederiksberg af italienske forældre, Emma og Ernesto Campeotto, og har to søstre. Ernesto flyttede til Danmark i 1928 og fungerede som teknisk direktør for Fiat Danmark. I begyndelsen af tresserne flyttede forældrene tilbage til Torino, hvor de købte en vingård, der stadig er i familiens eje. Hans tipoldeforældre var svenske, hed Larsson og udvandrede til Italien, hvor de blev ejere af otte marker, otto campi, Campeotto. Dario bor fortsat på Frederiksberg, men boede i tidsrummet 1967 – 1973 i Torino i Italien, hvor han drev en dansk kunstforretning. Fra 1963 til 1969 var han gift med Ghita Nørby og sammen har de sønnen Giacomo (født i 1964), der er filminstruktør. I dag er han gift med Gertrud og sammen har de børnene Claudia og Filippo.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han begyndte at optræde allerede som ti-årig, men hans store gennembrud blev en sejr i Dansk Melodi Grand Prix 1961 med sangen "Angelique", som senere indbragte ham en femteplads ved den internationale Eurovision Song Contest. I kølvandet på "Angelique" kom der et antal pladeudgivelser, og der var også bud efter ham til roller i teater, operetter og film. Siden har han også optrådt som revy-kunstner i bl.a. Holstebro-revyen og Sans Souci i Kolding.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]