Dario Campeotto

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dario Campeotto
Født Dario Carlo Giacomo Campeotto
1. februar 1939 (84 år)
Frederiksberg
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Ægtefælle Ghita Nørby (1963-1969) Rediger på Wikidata
Børn Giacomo Campeotto Rediger på Wikidata
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Genre Popmusik Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Entertainer, sanger, stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Deltog i Eurovision Song Contest 1961 Rediger på Wikidata
Pladeselskab PolyGram Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Dario Carlo Giacomo Campeotto (født 1. februar 1939) er en dansk sanger, skuespiller og entertainer.[1][2]

Dario Campeotto har været gift to gange og var en overgang bosat i Italien sammen med sin daværende hustru Ghita Nørby, men han vendte siden tilbage til Danmark, hvor han viderefører sin karriere på scenen. Han har tre børn.

Familie og opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Han er født på Frederiksberg af italienske forældre, Emma og Ernesto Campeotto, og har to søstre. Ernesto flyttede til Danmark i 1928 og fungerede som teknisk direktør for Fiat Danmark. I begyndelsen af tresserne flyttede forældrene tilbage til Torino, hvor de købte en vingård, der stadig er i familiens eje. Hans tipoldeforældre var svenske, hed Larsson og udvandrede til Italien, hvor de blev ejere af otte marker, otto campi, Campeotto. Dario bor fortsat på Frederiksberg, men boede i tidsrummet 1967 – 1973 i Torino i Italien, hvor han drev en dansk kunstforretning. Fra 1963 til 1969 var han gift med Ghita Nørby og sammen har de sønnen Giacomo (født i 1964), der er filminstruktør. I dag er han gift med Gertrud og sammen har de børnene Claudia og Filippo.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Han begyndte at optræde allerede som ti-årig, men hans store gennembrud blev en sejr i Dansk Melodi Grand Prix 1961 med sangen "Angelique", som senere indbragte ham en femteplads ved den internationale Eurovision Song Contest. I kølvandet på "Angelique" kom der et antal pladeudgivelser, og der var også bud efter ham til roller i teater, operetter og film. Siden har han også optrådt som revy-kunstner i bl.a. Holstebro-revyen og Sans Souci i Kolding.

I 2001 fik Dario Campeotto et mindre comeback med albummet Love Is in the Air, hvor han bl.a. fortolkede Barry White, Stevie Wonder, Lou Reed og The Rolling Stones.[1] Han turnerede efterfølgende på klubber og diskoteker. Albummet solgte 22.000 eksemplarer.[3]

Udvalgt diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Drejer, Dennis (19. maj 2001). "Jeg skyder dem der vil lave æresport". BT. Arkiveret fra originalen 8. juli 2018. Hentet 28. oktober 2018.
  2. ^ Villemoes, Anne (29. maj 2001). "En rigtig Dario". Jyllands-Posten. Arkiveret fra originalen 29. oktober 2018. Hentet 28. oktober 2018.
  3. ^ Riedel, Simon (4. september 2005). "Portræt: Selvfølgelig borede jeg min knallert". Berlingske.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]