Anne Herdorf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Anne Herdorf
Personlig information
Fulde navn Anne Cathrine Herdorf
Født 10. juli 1967 (56 år)
København, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller, sanger, sygeplejerske

Anne Cathrine Herdorf (født 10. juli 1967 i København) er en dansk sangerinde, skuespiller og sygeplejerske, der blev kendt efter hun vandt Dansk Melodi Grand Prix 1987 med sangen "En lille melodi", der var skrevet af Helge Engelbrecht. I 1992 var hun desuden vært sammen med Anders Frandsen.

Hun optrådte flere år professionelt på de danske scener, medvirkede i musicals såsom Frk. Nitouche, Annie Get Your Gun og Judy Garland. Hun optrådte også sammen med danseorkestret Milles, ligesom hun sammen med Anne Dorte Michelsen, Julie Michelsen, Cæcilia Glode og Cathrine Nordseth udgjorde kvartetten Venter på Far.

Senere blev hun uddannet sygeplejerske og arbejdede på Gentofte Hospital indtil hun i juli 2010 blev fyret som led i en sparerunde.

Frem til 2001 var hun gift med pianist og kapelmester Jens Krøyer (født 1963).

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
SkuespillerSpire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Anne Herdorf kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.