Ulla Pia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ulla Pia
Født 17. februar 1945 Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, skuespiller Rediger på Wikidata
Deltog i Eurovision Song Contest 1966 Rediger på Wikidata
Genre Popmusik Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ulla Pia Nielsen (født 17. februar 1945 i København) er en dansk sangerinde, kendt som Ulla Pia.

Hun debuterede i meget ung alder med jazz- og slagersang, optrådte med en række af de store danske orkesterledere og deltog i Dansk Melodi Grand Prix i 1966, som hun vandt med nummeret "Stop mens legen er go'". Herefter fulgte en række større og mindre hits, især lanceret på DR's Dansktoppen og Pladeparade på tv. Blandt de største hits var "Flower power tøj" og "Bade med og uden" og "Karina". Sidstnævnte var en dansk udgave af sangen "Candida", som med tekst af Keld Heick blev skrevet om Ulla Pias datter Karina. Det blev også til et par filmroller, og hun turnerede med Jørgen Fritzes modeshow.

Ulla Pia blev også forsøgt lanceret på det tyske plademarked under navnet Ulla Björn, bl.a. med pladen "Eine Rose mach noch keinen Kavalier" i 1967.

I slutfasen af den gamle Dansktops storhedstid trak Ulla Pia sig gradvist tilbage og har kun optrådt kun sporadisk siden 1980. Men EMI tildelte hende en æresguldplade, og en upubliceret selvbiografi Frihed er det bedste guld blev skrevet i 1995. En lang række af Ulla Pias indspilninger er udkommet på cd i de senere år, og gruppen Sweethearts har optrådt med flere af hendes sange.

Ulla Pia bor i dag på Islands Brygge i København.

Film[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]