Skabelondiskussion:Coord wd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikidata Denne skabelon bruger Wikidata og er en del WikiProjekt Wikidata. Projektet er et forsøg på at koordinere brug af Wikidata på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere skabelonen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Fejlmelding[rediger kildetekst]

Der er en fejl ved skabelonen, som fremkalder følgende fejlmelding:

{{#coordinates:}}: kan ikke have mere end én primær tag per side

Bruger:Steenth, skabelonen er ikke så genial, som du selv går og tror. Der ser ud til at have noget med Skabelon:Wikidata at gøre. --Ribewiki (diskussion) 28. sep 2014, 14:47 (CEST)

Nu skal man vist være forsigtig med at kloge sig her, men mon ikke det er Wikidata der kun har et sæt koordinater pr. artikel? Det fremgår ikke lige i hvilken situation du finder fejlen. - Nico (diskussion) 28. sep 2014, 15:01 (CEST)
For eksempel her ved Amur − og meldingen er endda med rødt. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. sep 2014, 16:56 (CEST)
Hmm mystisk - pas - Nico (diskussion) 28. sep 2014, 17:40 (CEST)
Det er en ny fejl. Ud fra nogle små tjeks ser det ud til at noget, som er opstået lørdag. Men der er ikke nogen ændringer i skabeloner og moduler, som burde have udløse det. Sidste relevant ændring er fra sidste år.
Og til Ribewiki - hvordan ville du selv ordne det? --Steen Th (diskussion) 28. sep 2014, 21:37 (CEST)
Fejlen kommer fra MediaWiki-udvidelsen GeoData. Jeg er ved at kigge på koden i skabeloner og moduler for at se hvorfor der kommer flere primære coordinates-tags. Mvh. Kartebolle (diskussion) 29. sep 2014, 13:01 (CEST)
Problemet ser ud til at være at Skabelon:Coord wd kalder Skabelon:Wikidata to gange: Først for at teste om der er defineret koordinater på wikidata, og bagefter hvis det er tilfædet, for at lave det ønskede output. Men begge kald vil formatere output, og også definere et primært GeoData-tag. Hvis #if-betingelsen ændres fra {{Wikidata|P625}} til {{#property:P625|}}, ser det ud til at fejlen forsvinder. Der er en kopi af Skabelon:Coord wd i min skabelonsandkasse med den ændring som kan testes i sandkassen. Coord wd er skrivebeskyttet så kun administratorer kan udføre ændringer. Mvh. Kartebolle (diskussion) 29. sep 2014, 14:04 (CEST)
Ping Steenth. Er det noget du kan ordne? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 29. sep 2014, 14:08 (CEST)
Jeg overså at den kun er semibeskyttet. Jeg ordner det alligevel. Mvh. Kartebolle (diskussion) 29. sep 2014, 14:10 (CEST)
Gjort Mvh. Kartebolle (diskussion) 29. sep 2014, 14:12 (CEST)
Tak du gjorde det. Listen med artikler, hvor der er dens slags fejl, bliver sat i Kategori:Sider med fejlagtige koordinatmærker. Og indtil i lørdags kunne vi ikke se, at der var dens slags problemer med angivelse af 2 sæt koordinater. Nogle er fordi det er angivet 2 gange i artiklen - ret lokal. Og der kan være 2 koordinater i Wikidata. Ved floder/vandløb mv. er der fordi både udspring og udløb er angivet. Her det nok bedste at ændre vores artikel. Men der også mange af dem fordi de er importeret fra 2 forskellige kilder. Og her skal vælges en... Så der lidt oprydning i det, som vi tidligere ikke kunne gøre.--Steen Th (diskussion) 30. sep 2014, 16:59 (CEST)

Det er smart, at man kan trække geokoordinater fra Wikidata - i det hele taget er Wikidata smart. Men skabelonen yder ikke megen hjælp til, hvordan man gør; der står "Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata", men linket fører til Wikipedia:Geografiske koordinater, hvor man får at vide, at siden er forældet. Jeg tror, det lykkedes mig at sætte korrekte koordinater på Feldborg Kirke, men jeg er knap nok sikker på, hvordan jeg gjorde. Det ville være godt, hvis nogen med indsigt i geo-skabeloner ville have tid til at opdatere Wikipedia:Geografiske koordinater. --SorenRK (diskussion) 20. aug 2016, 12:20 (CEST)

Skabelonen forstår ikke, at wikidata har koordinater[rediger kildetekst]

Hej,

Coord wd er super smart, men jeg kan se, at ikke alle koordinater hos wikidata forstås af skabelonen. Den lader til kun at forstå P625 (geografiske koordinater) og ikke fx P159 (hovedkvarterets beliggenhed), hvor geografiske koordinater ofte indgår. P159 bliver typisk brugt ved emner, der hører til flere steder. Det betyder for eksempel, at Al-Jazeera (som står opført i kategorien Geomærkning savnes - samlet) mangler koordinater, selvom der er indsat koordinater i wikidata. Kan dette tilføjes, så coord wd forstår P159 (og evt. andre lignende) med geografiske koordinater?

Mvh Kefr4000 (diskussion) 9. aug. 2022, 23:38 (CEST)[svar]

Det modul, som Coord wd bruger, kan ikke kigge efter alle de steder, hvor geografiske koordinater (P625) findes. Så hver sted, hvor den skal kigge, skal kodes i modulet.
Men det er oplagt at kigge efter P625 i hovedkvarterets beliggenhed (P159). Senere kunne modulet også kigge efter koordinater andre steder. Jeg har kigget lidt på det og jeg vil prøve at få lagt kode ind, kigger efter de koordianter. En lille optælling, at der er knap 700 artikler, som har hovedkvarter i Wikidata, hvor koordinater mangler. Men om de har koordinater, kræver lidt mere tjek... --Steen Th (diskussion) 11. aug. 2022, 10:38 (CEST)[svar]
Hej igen,
Jeg har fundet frem til en par andre, der formentlig også vil være relevante at medtage:
Kefr4000 (diskussion) 14. aug. 2022, 22:12 (CEST)[svar]
Jeg har lavet en optælling i en database-dump af Wikidata fra maj, hvor geografiske koordinater (P625) bruges kom kvalifikator
* 2055 - hovedkvarterets beliggenhed (P159) - hovedkvarter er den er den mest oplagte
* 796 - gravsted (P119) - gravsted virker ikke oplagt
* 111 - vandvejsudløb (P403) - udløb bør være i en infoboks
* 75 - vandløbets udspring (P885) - udspring bør også være i en infoboks
Resten:
* 47 - nøglebegivenhed (P793)
* 41 - GB1900 ID (P9284)
* 39 - laveste punkt (P1589)
* 33 - landingssted (P1158)
* 28 - højeste punkt (P610)
* 25 - postnummer (P281)
* 12 - beliggenhed (P276)
* 11 - fundsted (P189)
* 10 - grænser op til (P47)
Derefter er der en del, som bliver under 10 steder. endepunktets beliggenhed (P609) findes kun 3 steder.
Efter den optæling, så ligner det kun er hovedkvarter, som er vær at gøre noget ved. Resten virker enten ikke oplagte til at bliver brugt på den måde eller bliver for få steder.
Jeg har kodet modulet, så den kan bruge hovedkvarterets beliggenhed (P159). Men mangler i skabelonen noget logik, som kan tjekke det.(Skrev Steenth (diskussion • bidrag) 16. aug. 2022, 00:08 . Husk at signere dine indlæg.)

Ping tidligere diskussionsdeltagere: @Kefr4000, Steenth og Sarrus:

Der er en diskussion på Wikipedia:Teknisk forum#Koordinater på Verkhovna Rada som jeg kan se lægger sig op af denne diskussion fra sidste år. Jeg har der tilbudt at ændre Coord wd, så den kan også kan hente koordinater fra organisationers m.v. hovedkvarter. Men jeg vil gerne sikre mig bred opbakning til det først. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)

@Dipsacus fullonum: Jeg tænker lidt på hvordan det kan håndteres. En tanke er at hvis hovedkvarterets beliggenhed (P159) findes , kaldes en skabelon, som kunne hedde {{Coord wd/hovedkvarter}}. Så kan den nuværende skabelon holdes overskuelig og det specielle flyttes hen, hvor netop kan tage gøre det, som er nødvendig, når der er angivet et hovedkvarter. Det medfører også, at koordinater i det emne ikke vises. Men det er reelt ikke noget problem, når koordinater som regel flyttes hen som en kvalifikator under hovedkvarter. Hvis der er ikke er koordinater til hovedkvarter, så skal der alligevel også være en kategori, som spore det og med en anden beskedsboks. --Steen Th (diskussion) 30. dec. 2023, 16:16 (CET)[svar]
Så er problemet jo stadig, at man skal huske på flere forskellige skabeloner til koordinater.
- Sarrus (db) d. 30. dec. 2023, 16:40 (CET)[svar]
@Sarrus Tanken at det er stadig {{coord wd}}, som bruges. Og den kalder den nye skabelon, når det er nødvendig.. Man kan alligevel ikke gætte på om hovedkvarterets beliggenhed (P159) findes. Steen Th (diskussion) 30. dec. 2023, 17:00 (CET)[svar]
Ah, så er der ikke noget problem :-).
- Sarrus (db) d. 30. dec. 2023, 17:14 (CET)[svar]
Jeg har ikke overvejet detaljerne endnu, idet jeg først ville høre jeres ønsker, men jeg tænker på at flytte al skabelonkoden til et nyt modul. Det er nemmere for mig at kode i lua end at bruge MediaWikis skabelonsyntaks. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. dec. 2023, 18:25 (CET)[svar]
OK, der er ikke er protester, og da jeg kan se i teksten i den nye Skabelon:Coord wd/hovedkvarter at "der arbejdes på sagen", tager jeg det som godkendelse til at gå videre. Jeg vil snarest flytte logikken i Coord wd og underskabeloner til et nyt modul og tilføje kald af Modul:coordinates med hovedkvarters koordinater som en mulighed. Det vil sandsynligvis også være mere effektivt end den nuværende løsning og nedsætte CPU-tiden for at vise en side. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jan. 2024, 16:15 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum Formålet nu og her, at få fjernet alle de artikler med hovedkvarter i Wikidata, som bruger skabelonen, så det bliver lettere forstå hvad der sker. Og samtidig er også kommet en ny kategori: Kategori:Geomærkning savnes på hovedkvarter, som kan bruges til at analysere det. Lige nu er der 673 artikler, hvoraf 490 artikler med koordinater med hovedkvarter og 183 artikler uden i det 3 måneder gammel databasedump, som jeg pt. har liggende. Dvs. at de flere artikler har faktisk koordinater i Wikidata, men det bliver ikke vist.
Selve skabelon Coord wd er simpel. Hvis der er koordinater i wikidata, så bruges {{Coord wd/find regionskode}} hvis det ikke er angivet. En tanket kunne være at ændre de artikler, hvor Skabelon:Coord wd/find regionskode bruges, fra at bruge Skabelon:Coord wd til Skabelon:Coord med angivelse af region, type mv. Hvis koordinater mangler, så bruges {{Coord wd/opdel i kategorier}} - den bruges i mindre grad fra i dag.
Det, som mangler i Skabelon:Coord, når der et hovedkvarter, er en funktion til at tjekke om der er koordinater. Jeg har prøvet med {{Wikidata-emne}}, som det er angivet i Verkhovna Rada. Men hvis koordinater mangler, så vises stedet for hovedkvarter... Jeg har prøvet med Birger Christensen og Dalum Papirfabrik. Spørgsmålet for mig har været at finde en simpel løsning ud fra det som pt. findes. Men lige ud er problemet blevet isoleret, så det bliver lettere at arbejde videre med.
Jeg kigger også på Kategori:Koordinater for hovedkvarteret er på Wikidata og hvad for nogle infobokse, som bruges på de artikler.... Steen Th (diskussion) 3. jan. 2024, 17:32 (CET)[svar]
@Steenth: Tilføj |kvalifikatorbrug1=med til {{Wikidata-emne}} for kun at få et resultat hvis kvalifikatoren har en værdi. Men jeg mener fortsat at intet af det du beskriver ikke gøres bedre og mere effektivt i et modul. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jan. 2024, 17:56 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum Hvis første linje i {{Coord wd/hovedkvarter/sandkasse}} kommer til at virke, så er vi i mål.. Uden koordinater virker det, mens med koordinater udskrives pt. sted for hovedkvarter.. Steen Th (diskussion) 3. jan. 2024, 18:28 (CET)[svar]
@Steenth: Det ser ud til at der mangler |kvalifikatorformat1=$2 som det er brugt i Verkhovna Rada og nævnt/kort forklaret på Wikipedia:Teknisk forum#Koordinater på Verkhovna Rada.
Det vil nok også være en fordel at tilføje |type=landmark. Der er ingen defaultværdii for type.
Defaultværdien for |region= findes automatisk ud fra land (P17) for Wikidata-emnet for artiklen med skabelonen (og dermed ikke Wikidata-emnet for hovedkvarteret). Det vil som regel være korrekt, man kan nogle gange give forkert eller manglende regionskode for internationale organisationers hovedkvarter. Det kan løses i skabelonen, men vil være kompliceret. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jan. 2024, 21:38 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum Det ser ok ud. Noget, som jeg mangler, er at få de 6 parametre fra Skabelon:Coord wd med over. Dog kan jeg ikke se |1= og |source=. Jeg bruger selv den første parameter, men det er ikke et must i første omgang. Så det er fra min side kun finpudsning, som mangler. Steen Th (diskussion) 3. jan. 2024, 22:39 (CET)[svar]
@Sarrus og Dipsacus fullonum: Jeg har lavet en ændring af {{Coord wd/hovedkvarter}}, således der kommer nu kommer koordinater på, når der er hovedkvarter angivet i Wikidata. Dem, som mangler koordinater på hovedkvarter, er med i kategorien Kategori:Geomærkning savnes på hovedkvarter. Den overvejer jeg at dele op, så dem med land angivet til Danmark og evt andre lande, får deres egen kategori. Der er stadig småting, som bør kigges på. Bl.a. kan jeg ikke få parameter display til at virke. Senere kan muligvis gøres bedre og gøre belastning for systemet mindre. Steen Th (diskussion) 4. jan. 2024, 20:54 (CET)[svar]

@Steenth: Jeg kan ikke huske hvorfor jeg ikke medtog |source= i {{Wikidata-emne}} og de øvrige Wikidata-"datatype"-skabeloner. Måske var det en overseelse, eller måske tænke jeg at det ikke giver mening at have og bruge den når koordinaterne hentes fra Wikidata. Den kan nem tilføjes med en enkelt linje kode, men kan du give et eksempel på hvornår man ville bruge |source= i {{Coord wd}}. Jeg kan ikke se noget behov. Om noget burde værdien automatisk sættes til "Wikidata".

|1= (koordinatparametre adskilt med : og _) er ikke understøttet. Jeg kan tilføje det. Hvordan skal det så håndteres hvis begge metoder for koordinatparameter bruges? Fejlmeldning eller prioritet til en af metoderne? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)

Jeg synes ikke at det giver mening manuelt at angive source for koordinater der hentes fra Wikidata. Se beskrivelsen af "source" på enwiki på en:Template:Coord#source:S. Man kunne evt. udfylde værdien med "source:wikidata", men der ikke meget informationsværdi i det, og man kan principielt ikke vide hvilken kilde Wikidata har. Jeg foreslår derfor at parameteren "source" fjernes fra skabelonen. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. jan. 2024, 19:58 (CET)[svar]

@Dipsacus fullonum Jeg er ved at samle op på de det forrige afsnit. Der flere småting, som skal håndteres og det skulle jeg have ro til få et overblik over.
Jeg har kun et sted, hvor parameteren |source= bruge i en skabelon - {{Infoboks bydel}}. Netop for angive, at infoboksen har fundet koordinater fra Wikidata. Så source-parametre er ikke vigtig.
Jeg har tjekket om source virker i din modul - det gør den ikke. Det er også mindre vigtig efter min vurdering. Det er mere de andre parametre. Fx blev type parameter ikke sat, som jeg have gået efter i {{coord wd/hovedkvarter}}. Det er rettet nu sammen med display.
Der er et problem med formatering af url med |type= og |region=, når de ikke sat. Det blev vist som type:_region: inden dags ændring. Hvis de ikke er angivet, så skal de ikke vises i url'en. region fx. bliver tit ikke brugt, hvis det er et international farvand. Jeg nu sat type til landmark, hvis det ikke er angivet. Men der er stadig udfordringer med region. Fx Finansministeriet mangler landekode, selvom om land (P17) er der.. jeg har pt. 76 steder, hvor region har en blank værdi.
Omkring |1=. Hvis den er sat, så skal den vises istedet for at sætte |region= og |type=. Efter min mening, så er det bedste praksis at man angiver det format. Jeg startede med de navngivet parametre i {{coord}}. Steen Th (diskussion) 12. jan. 2024, 20:55 (CET)[svar]
Ja, Modul:Brug Wikidata bruger værdierne af |dim=, |scale=, |type= og |region= hvis de angivet uanset om værdien er en tom streng. Jeg vil snarest ændre det til at en tom streng bliver ignoreret.
|source= er ganske rigtigt ikke understøttet, hvilket jeg ikke betragter som en fejl da dokumentationen ikke siger at parameteren skulle findes. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jan. 2024, 00:07 (CET)[svar]
@Steenth: Gjort med Special:Diff/11663510. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jan. 2024, 00:19 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum Det hjalp. Nu er der kun 6 artikler, som ikke har region i url: Årsag til det er for Jesuiterordenen og Sværdbroderordenen at land (P17) ikke findes. For Rotary International og Federal Aviation Administration er det fordi land (P17) er under hovedkvarter - spørgsmål om der bør gøres noget her. De sidste 2 er det gamle landområder, bruges i land (P17) - det bør vi ikke tage højde for - Luftschiffbau Zeppelin og Provinsen Storhertugdømmet Niederrhein. Så kan rydder på et eller andet tidspunkt ved at tilføje region til brug af skabelon i artikler. Så der kun |1= tilbage. Den har den fordel, at man behøver ikke at håndtere alle parametre i modullet. Steen Th (diskussion) 13. jan. 2024, 12:20 (CET)[svar]
@Steenth: Så vidt jeg kan se, vil hentning af land fra Wikidata-emnet for hovedkvarteret løse alle de seks nævnte tilfælde.
Emnet for hovedkvarteret er i øjeblikket ikke tilgængeligt i den funktion som formaterer koordinatdata. Det kan løses, men vil kræve lidt omstruktuering (måske med overførsel af Q-nummeret for hovedkvarter-emnet fra funktionen format_statement_group til funktionen get_qualifiers og derfra videre til funktionen get_qualifier og endelig til funktionen format_coordinates, evt. som en tilføjelse i tabellen args som allerede overføres som parameter mellem disse funktioner). Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jan. 2024, 14:54 (CET)[svar]
@Steenth: Gjort som beskrevet i Special:Diff/11664206. Nu skulle dine eksempler være med regionskode når serverne får opdaterer siderne. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jan. 2024, 18:16 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum Jeg har tjekket de 6 eksempler, så de er i orden.. Steen Th (diskussion) 16. jan. 2024, 13:19 (CET)[svar]