Wikipedia:Teknisk forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Internet-talk-error.svg Internet-group-help-faq.svg Preferences-system.svg Postr.svg
Landsbybrønden Nybegynderforummet Teknisk forum Opslagstavlen

Velkommen  Guide  Snydeskema  Hjælp  Ofte stillede spørgsmål  Øvrige spørgsmål  Ordliste  Mentorprogrammet  Nybegynderforum  Teknisk forum  Opslagstavle

Genvej:
WP:TF

Teknisk forum

Velkommen til Teknisk forum!

Dette er stedet, hvor du kan få teknisk hjælp til at redigere Wikipedia, hvis noget driller, eller hvis du bare ikke ved, hvordan en bestemt ting skal gøres. Det kan for eksempel være brugen af avancerede wikikoder, opbygning og brug af skabeloner, hjælp til modulprogrammering i Lua eller andet. Kort sagt: Dette er stedet, hvor man kan få afklaret tekniske spørgsmål og få hjælp til at få tingene til at virke.

Afsluttede og inaktive diskussioner kan ses i arkiverne: Arkiv 1.

Tidligere fandtes Wikipedia:Fejlrapporter, hvor tekniske fejl på Wikipedia blev samlet. Denne funktion varetages nu af teknisk forum. Arkivet for Wikipedia:Fejlrapporter kan ses på Wikipedia:Fejlrapporter/Arkiv1 (2008 - 2016).

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering:

Klasse Stub-kategori[redigér wikikode]

Skabelonen {{WP-NL}}, der bl.a. er integreret i {{NL-firmastub}}, bevirker, at der kommer en synlig stubkategori på artiklerne, f.eks. i artiklen Rover (forening), hvor der optræder en kategori med navnet "Klasse Stub-Nederlandene-artikler". Der er vist tale om, at noget bliver inkluderet, som ikke skulle inkluderes, men jeg kan ikke lige gennemskue, hvor problemet ligger. Måske kan nogen bedre se det? Vh. SorenRK (diskussion) 29. dec 2018, 14:08 (CET)

Tror ikke det er et uheld som sådan. Rodejong havde som ide at projektsortering skulle ske gennem stubskabeloner på selve artiklen, og han var vistnok også den mest aktive på NL-Wikiprojektet, men det er ikke kongruent med resten af NL-projektets sorteringsmetode. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 29. dec 2018, 14:45 (CET)
Der er kun {{WP-NL}}, som eneste projekt-skabeloner, som er brugt i artikler. Den er indlejret i {{NL-stub}}, {{NL-histstub}}, {{NL-geostub}}, {{NL-firmastub}} og {{NL-bygningstub}}. Derudover er ca. 20 artikler, som har skabelonen direkte. Jeg har set det i noget tid og mit forslag er at oprette det på til de tilhørende diskussionssider med {{WikiProjekt Nederlandene}}, i først omgang med stub-kategorier, fjerne inkluderingen i stub-skabeloner og tilsidst fjerne det fra artiklerne. For jeg synes der bør ryddes op. --Steen Th (diskussion) 29. dec 2018, 16:10 (CET)
Der er kun en deltager på Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene, og det er Rodejong, der nu er bandlyst. På den baggrund kunne hele projektet faktisk lige så godt afvikles, for der er ikke længere nogen, der har glæde af det. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. dec 2018, 17:55 (CET)
Er der overhovedet nogen der bruger stubsorteringssystemet til noget, der ikke løses ligeså godt eller bedre end kategorierne? Hvis ikke, er der heller ingen grund til at bruge tid på det, - jo måske en oprydning som steenth skriver, men den kan forhåbentlig bottes for mesteparten. - Nico (diskussion) 29. dec 2018, 18:03 (CET)
Jeg har i sin tid oprettet en hel del biografistub-skabeloner/kategorier, og jeg tilslutter mig Nico: Al denne overklassificering af stubbe hjælper ikke nogen. Brug hellere fem minutter på at forbedre stubbene end at forbedre stubskabelonerne. --Cgt (diskussion) 30. dec 2018, 09:58 (CET)
@Dannebrog Spy: Det er ret stor arbejde at afvikle et projekt - så det vil jeg undlade at gøre. Derudover er der fortaget en vurdering er nogle artikler, som bør bevares, men mistes ved afviklingen af et projeket.
@Nico og Cgt: For mig er det vigtigste at kunne se, at det er en stub-artikel. Jeg har opdelt nogle store stub-kategorier. Men det er ikke aktuelt her. Her er at få projekt-skabelonen ud af stub-skaberne og både direkte og indirekte ud af artiklerne. Og jeg vil i første omgang tjekke, om vi ikke mister information i form af vurderinger af artikler. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 10:57 (CET)
Vi har en stribe projekter, der er gået døde, fordi de tilmeldte ikke længere er aktive eller has mistet interessen. Resultatet er at ingen har glæde af alle de klassificeringer. De står bare og fylder op. Dernæst så har vi i forvejen en stribe forskellige stubskabeloner til selve artiklerne, så det vil være dobbeltarbejde også at have til projekterne. Men som Cgt er inde på, så er tiden nok bedre brugt på faktisk at forbedre artiklerne end på at indsætte skabeloner og klassificere artikler. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 11:51 (CET)
Jeg vil være ligeglad med nogle vil afvikle projekter - det er et større arbejde, som går langt ud over det problem, at projekt-skabelon er sat i nogle artikler istedet for diskussionssiden. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 20:08 (CET)
Ideen med at have projektmarkeringer i stubskabelonerne på artiklerne var netop at få dem væk fra diskussionssiderne, så disse kunne bruges til deres oprindelige formål, nemlig diskussioner. Uheldigvis valgte Rodejong bare at gøre tingene på sin egen måde i stedet for at overlade tingene til mere skabelonkyndige brugere. Jeg kan for så vidt godt forstå, at resultatet frustrerer dig. Men det er lidt svært at se nytten i at ændre og flytte skabeloner for et projekt, der ingen deltagere har. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 21:08 (CET)

Dagens skandinaviske artikel[redigér wikikode]

Vi mangler en "Dagens skandinaviske artikel". Den kommer bare frem som Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Søndag/Uge 52, 2018 på forsiden. Hvad sker der dér? (skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) 30. dec 2018, 23:13‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Ups, ... det plejer at være mig der sørger for søndagsartiklen, (når nu andre ikke gør ;-) men den til i dag bleg desværre glemt, - det ere nok lidt sent nu :-) Håber jeg (eller andre) husker den næste søndag. - Nico (diskussion) 30. dec 2018, 23:59 (CET)
Haha, det går nok denne ene gang :) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 11. jan 2019, 22:57 (CET)

Skabelon:*fs[redigér wikikode]

Ved nogen, om Skabelon:*fs er nødvendig i nogen moderne funktioner af Firefox? Den er deprecated på enwiki, og i mit Firefox er det disse bullets, der ser forkerte ud (de ligger for langt til venstre), og ikke de almindelige. Hvis ingen har indvendinger, vil jeg nok via AWB/JWB erstatte alle forekomster af disse med almindelige bullets inden så længe, da den som sagt giver nogle mindre visningsproblemer i moderne browsere. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 03:41 (CET)

Skabelonen bliver brugt lidt 500 steder. Så det er nok mest hensigtmæssigt det er en konto med bot-flag, som foretager rettelsen. Ellers har du ret. Brugen af den skabelon bør afvikles. Der er en del steder, hvor de mozilla og webkit css udvidelser stadig er..... --Steen Th (diskussion) 1. jan 2019, 12:20 (CET)
Ja, som udgangspunkt bør det kunne klares af en bot - AWB-metoden var bare for at holde øje med evt. uhensigtsmæssige resultater. Jeg er ikke tilstrækkeligt kyndig til at kunne forudse, om sådanne kunne forekomme, eller om det kan smides direkte til Wikipedia:Anmodning om botassistance. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 17:05 (CET)
Yes check.svg Gjort --Kjeldjoh (diskussion) 4. jan 2019, 09:10 (CET)

Rettelse af indholdsfortegnelse på min diskussionsside[redigér wikikode]

Halløj. Om det her er det rigtige sted at spørge, det ved jeg ikke. Men jeg spørger alligevel Face-tongue.svg

På min diskussionsside har jeg lavet en lille velkomst i toppen. Jeg har bare det problem, at teksten i <h2>'erne desværre kommer frem i min indholdsfortegnelse. Hvordan får jeg dem væk? Mange tak, og godt nytår til alleFace-smile.svgBiscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 18:23 (CET)

Det er nok fordi du har brugt noget H2-kode.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:57 (CET)
Du kan også skrive det på Brugerdiskussion:Biscuit-in-Chief/Editnotice, så dukker det op, når man vil skrive på siden, ellers ikke.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:59 (CET)
Det har jeg nu gjort. Tusind tak. Godt nytår! :D Emoji u1f386.svg Face-smile.svgBiscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 21:29 (CET)

Mindre redigering[redigér wikikode]

Halløj. Jeg har lagt mærke til, at der på Versionshistorikker for sider nogen gange er et m. Når man "hover" over dette m kommer "Redigeringen er en [[Hjælp:Mindre ændringer|mindre ændring]]" op. Det burde jo selvfølgelig lave et link til Hjælp:Mindre ændringer, men det ser ud til, at der i <abbr title=", som jeg antager er blevet brugt her, er noget <nowiki>. Hvad gør vi? —Biscuit-in-Chief. Godt nytår 2. jan 2019, 18:03 (CET)

Det kan rettes af en administrator eller brugerfladeredaktør i MediaWiki:Recentchanges-label-minor. Jeg tror bare wikilinket skal fjernes, for det kan alligevel ikke bruges i "mouse over".--Weblars (diskussion) 3. jan 2019, 14:17 (CET)
Der er da et link. Hvad skal rettes?
- Sarrus (db) d. 3. jan 2019, 15:29 (CET)
Ja, linket vises rigtigt i MediaWiki:Recentchanges-label-minor, men ikke hvor det ellers er meningen, nemlig i en sides historik. I historikken for solsort findes et m ved redigeringen den 16. nov 2018. Holder man musen over m'et vises wikikoden i stedet for linket.--Weblars (diskussion) 4. jan 2019, 09:56 (CET)
Jeg har fjernet linket, når det ikke giver mening at have den der. Jeg overvejede at fjerne den helt. men teksten på transwiki er 'Dette er en mindre ændring'. --Steen Th (diskussion) 4. jan 2019, 10:36 (CET)

Tyve spørgsmål til Wikipedia-professorerne[redigér wikikode]

Tyve eller deromkring...

Kære wikipedianere!

Jeg er ny her (under to måneder) og har allerede lært en masse om brugen af Wikipedia, ikke mindst takket være mange wikipedianere, som er kommet med hjælpende bemærkninger. Mange tak for det! Alligevel har jeg en række spørgsmål og kommentarer, som er samlet herunder med numre for at lette besvarelsen:

 1. Wikipediasiden Opret Bruger.
  Under overskriften Forhåndsvisning finder man linkene → Gå til redigeringsvinduet og → Gå til redigeringsfeltet. De synes at have nøjagtig samme virkning, så hvorfor er de der begge?
  Du er god til at fange fejl! Jeg har prøvet i en ny konto at oprette en brugerside, og kan nu se det problem du beskriver. Jeg tror, det kan rettes ved at en administrator eller brugerfladeredaktør sletter [[#editform|→ Gå til redigeringsvinduet]] fra MediaWiki:Previewnote.--Weblars (diskussion) 1. feb 2019, 16:58 (CET)
  Crystal Clear action apply.png Udført.
  - Sarrus (db) d. 1. feb 2019, 17:13 (CET)
 2. Længere nede findes afkrydsningsfeltet Overvåg siden. Hvem overvåger og hvem har glæde af overvågningen?
  Overvågningslisten er kun til for din egen skyld. Den gør det lettere at holde øje med, om artikler, man har interesse i, er blevet redigeret af andre brugere. Hvis man f.eks. selv har oprettet en artikel, kan det være sjovt at følge med i, om andre bider på og begynder at bidrage. Eller hvis et emne er omdiskuteret, f.eks. pga. politisk slagside, kan det være nyttigt at kunne holde øje med, om der er problemer i artiklen. Du finder din egen liste over "overvågede" artikler oppe i øverste højre hjørne imellem "Beta" og "Bidrag". SorenRK.
 3. Oprettelse af nye artikler og skabeloner.
  Lad os sige, at Bruger:Wikiny ønsker at oprette artiklerne ArtikelA, ArtikelB og ArtikelC samt skabelonerne Skabelon1, Skabelon2 og Skabelon3. Er metoden at oprette undersiderne Bruger:Wikiny:ArtikelA, ..., Bruger:Wikiny:Skabelon3 samt en Bruger:Wikiny:SkabelonTest og så skrive indholdet på disse sider?
  Den metode du beskriver er én måde at gøre det på, men den bruges normalt kun når man regner med at skulle arbejde på sin nye artikel over længere tid (flere dage) og hvor en midlertidig version ikke egner sig til at kunne vises offentligt. --Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 4. Er det korrekt forstået, at en skabelon skrives på én side (f. eks. Wikiny:Skabelon3) og afprøves på en anden (f. eks. Wikiny:SkabelonTest)?
  Det er muligt at gøre det som du beskriver, men normalt vil man blot oprette sin nye skabelon direkte i skabelon-navnerummet, altså ikke først som en underside til ens brugerside. Man kan teste sin ny skabelon vha. forhåndsvisning. Eventuelt kan man afprøve den nye skabelon i sin sandkasse.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 5. Er den metode, som jeg beskriver ovenfor, sådan "man" gør?
  Nej, normalt vil man blot klikke på et rødt link, når man vil oprette en ny artikel eller skabelon.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 6. Hvis nej, hvad er så proceduren, hvis ja, er den så beskrevet et sted, hvis ikke, kunne det så ikke gøres?
  Den normale procedure er beskrevet i Hjælp:Starte en side.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 7. Er der nogen funktionel forskel på Wikiny:Sandkassen og en hvilken som helst oprettet underside, f. eks. Wikiny:Brugerside117?
  Nej. Men sandkassen er bare for at have et sted at begynde med et navn, som folk kan forstå. SorenRK.
 8. Kan andre se eller redigere i ens undersider?
  Ja, alle kan se dem, men det er almindelig kutyme, at man kun redigerer i andres sider, hvis man har fået lov af brugeren. SorenRK.
 9. Menupunktet Flyt. Når en side er klar til offentliggørelse, skal den overføres fra sit konstruktionssted til artikelrummet. En venlig wikipedianer har gjort mig opmærksom på, at det sker med menupunktet Mere. Det indeholder alene underpunktet Flyt. Er det så ikke bedre at erstatte Mere med Flyt?
  Punktet hedder "Mere", fordi der kan være flere funktioner i det end bare "Flyt". Jeg har f.eks. et underpunkt, der hedder "Flertydig", fordi jeg har aktiveret en bestemt gadget under Indstillinger > Gadgets > Sæt farve på flertydiglinks. Der er muligvis andre også. SorenRK..
  Kan det overhovedet lade sig gøre?
 10. Figurnumre. Jeg har bemærket, at ingen af de danske og udenlandske Wikipedia-artikler, som jeg har besøgt, anvender figurnumre i figurteksterne ("Figur 1: En lille hyphest..."). Fordelen ved figurnumre er jo, at man så nemt og entydigt kan henvise til den korrekte illustration fra brødteksten. Er der en regel om, at det må man ikke eller er der bare tale om sædvane?
  Mig bekendt er der ingen regler om den slags. Men der kan opstå problemer, hvis et billede bliver skiftet ud eller fjernet, uden at brødteksten bliver ændret tilsvarende. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)
 11. Engelske tekstrester. Ved svar på indlæg i en brugerdiskussion dukker vinduet "Velkommen til Wikipedia" op. Det indeholder også noget tekst på engelsk, som jeg da godt forstår, men som jeg synes burde oversættes til dansk. Jeg er også som helt nybegynder stødt på andre af den type vinduer, men ikke her på det seneste. Jeg oversætter gerne selv, men hvordan gør man det?
  Da jeg så dit spørgsmål prøvede jeg at se den engelske tekst ved at oprette en ny brugerprofil. Jeg fik da også en besked frem der hed: "Anyone can edit, and every improvement helps. Thank you for helping the world discover more!". Det har jeg oversat til "Alle kan redigere, og enhver forbedring er en hjælp. Tak, fordi du er med til at hjælpe verden til at finde ud af mere!". Jeg har skrevet noget om hvordan man kan oversætte disse rester på Landsbybrønden.--Weblars (diskussion) 6. jan 2019, 15:25 (CET)
 12. Snydeskema. Jeg er stødt på Hjælp:Snydeskema. Sikke da en negativ betegnelse, der er da ikke snyd forbundet med at give en oversigt! Et bedre navn ville være Formatering eller Formateringshjælp eller Wikisyntaks til formatering.
  Svar: Det har tilsyneladende ikke været en prioritet for dem, der startede den dansksprogede Wikipedia at anvende begreber på dansk. Man har så i dette tilfælde valgt at undersætte det engelske begreb en:Cheat sheet til "snydeskema". "Cheat sheet"(enwiki: "Cheat sheets are so named because they may be used by students without the instructor's knowledge to cheat on a test") er oprindeligt et begreb relateret til eksamenssnyd, men bruges nu på engelsk også som slang for (bl.a.) et teknisk referenceark til hurtigt overblik over det vigtigste. At bruge navnet "Formateringshjælp" som du foreslår ville også give nybegyndere en idé om, hvad de kunne forvente at finde på siden. Skriv et forslag på Wikipedia:Flytteforslag om at ændre navnet. Ordet "snydeskema" i betydningen "formateringshjælp" bruges stort set kun af dawiki. --Madglad (diskussion) 2. feb 2019, 18:08 (CET)
 13. Specialtegn. Når man redigerer kildekoden til sin artikel, ser man øverst på siden en menu med bl. a. menupunktet Specialtegn. Det indeholder et væld af tegn, som jeg aldrig kommer til at bruge. Kunne man få lavet et brugerdefineret tegnsæt, hvor man som bruger kan indsætte de tegn, man benytter oftest, eller vil det kræve armlægning højere oppe i systemet?
  Jeg hr fundet denne boks med specialtegn i MediaWiki:Edittools. Måske kunne man som standard skjule den del af boksen der viser "Tegn", "Græsk" "Kyrillisk" og "IPA", fordi den sjældent bruges. Jeg synes boksen er lidt for stor som den er nu og bruger ligesom AstroOgier aldrig de nedre dele.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 14. Et af tegnsættene benævnes IPA, som jeg nok kan regne ud, hvad står for. Men ville det ikke være mere brugervenligt at anvende betegnelsen Lydskrift?
  Vi kan da i hvert fald oversætte "Pronunciation in IPA", der kommer frem, når musen holdes over tegnene.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 15. Der må også være plads til lidt flueknepperi. Tegnsættet Symboler indeholder en del tegn, som jeg kommer til at gøre brug af. Men udformningen af nogle af glyfferne er ikke optimal. For eksempel skrives alle brøker på datoform og for tegnene mindre end eller lig, ≤, og større ditto, ≥, benyttes den amerikanske variant med én streg i stedet for de europæiske varianter, ≦ og ≧. Kan disse tegn skiftes ud?
  Ja, men kun af en administrator eller brugerfladeredaktør. Se punktet med specialtegn ovenfor.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 16. Mere af samme slags: Tre af tegnene er udstyret med en lille forklarende tekst, der dukker op, når musen føres hen over dem, nemlig "tankestreg", "lang tankestreg" og "minustegn". Hvorfor kun disse tre? Kan funktionaliteten udvides til andre, hvor der kunne være mere brug for den?
 17. Har jeg som bruger mulighed for at få en oversigt over alle mine undersider?
  I bunden af Speciel:Bidrag er der (når man har udfyldt et brugernavn) et link til en oversigt over ens brugersider.
  - Sarrus (db) d. 5. jan 2019, 16:02 (CET)
 18. Hvis jeg har fået oprettet er underside, Wikiny:Dosmer, som jeg ikke længere bruger, og hvor indholdet et tomt, kan jeg så fjerne den? Kan andre gøre det? Sker det automatisk?
  Hvis du gerne vil have slettet en af dine egne undersider, kan du sætte skabelonen {{Hurtigslet}} på og skrive, at siden ikke er i brug længere. Så vil en administrator slette den, når de rydder op. SorenRK.
 19. Hvis man ønsker at rette i udenlandske artikler, skal man så først oprette sig som bruger på landets Wikipedia?
  Nej, nu til dags gælder det samme brugernavn på tværs af Wikipedias forskellige sprog samt Commons og Wikidata osv. SorenRK.
 20. JPG konta SVG. Jeg har uploaded et JPG-billede på Wikimedia Commons, men har siden lavet det samme billede i vektorformatet SVG. Jeg går ud fra, at et SVG-billede ikke kan overskrive et JPG-billede, men skal uploades som et nyt. Hvordan får jeg så slettet den overflødige JPG-version?
 21. Wikimedia Commons protesterer også mod anvendelse af skrifttypen Times New Roman i SVG-billeder. Hvilke skrifttyper accepteres?
 22. Hvis man ved en redigering glemmer at opsummere ændringen, kan man så efterfølgende rode bod få forsømmelsen?
  Nej. Administratorer kan ændre i redigeringsopsummeringerne, men den mulighed bruges normalt kun for at slette krænkende eller personfølsomme oplysninger osv. Hvis man selv har glemt det, sker der normalt ikke noget ved det; men evt. kan man jo lave en redigering mere, hvis der er en eller anden lille småfejl at rette, og så benytte anledningen til at beskrive, hvad man har gang i. Men helt generelt er redigeringsopsummeringerne bare en hjælp, men ikke livet om at gøre. SorenRK.
 23. Billedstørrelse. Bredden af billeder kan angives ved hjælp af syntaksen [[Fil:Navn.svg|350px]]. I stedet for en absolut angivelse, ville det være ønskelligt at kunne angive en bredde relativt til sidebredden, [[Fil:Navn.svg|40%]]. Man kunne så f.eks sidestille to billeder [[Fil:Navn1.svg|40%]] [[Fil:Navn2.svg|40%]]. Kan såden noget lade sig gøre?
 24. På siden Wikipedia:Stilmanual#Illustrationer omtales syntaks for indsættelse af billeder. Her omtales parametrene thumb, right, left og upright. Er der ikke andre, jeg mener at have set flere i forbifarten på udenlandske Wikipedia-sider?
 25. Jeg ville gerne have illustreret med Storm P.'s billede af Spørge-Jørgen. Findes det på dansk Wikipedia? Hvordan søger man efter billeder?
  Alle billeder på dansk Wikipedia kommer fra Wikimedia Commons. Storm P.'s billeder kommer du imidlertid til at lede forgæves efter der, for de er omfattet af ophavsret indtil 1. januar 2020. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)

--AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 14:42 (CET)

Nå, nu kom du mig i forkøbet her. Jeg har svaret på nogle af spørgsmålene her. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 5. jan 2019, 14:46 (CET)
Jeg har opdateret siden med dine svar, mange tak! --AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 15:31 (CET)

Sletning af side[redigér wikikode]

Halløj. Jeg lavede en redirect-side ved navn A350 til Airbus A350, men da det gik op for mig, at nogle måske refererer til A350-vejen, en vej i Sydengland, slettede jeg indholdet. Nu vil jeg så slette den, men ved ikke hvordan. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. jan 2019, 20:25 (CET)

Du kan sætte skabelonen {{Fejloprettelse}} på siden, så bliver den hurtigslettet (mere eller mindre hurtigt..) Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:41 (CET)
Eller {{Hurtigslet}}, men den bruges normalt til hærværk og ser voldsommere ud. Der kan tilføjes en begrundelse, f.eks.: |Oprettet ved en fejl. Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:43 (CET)
Hermed slettet.
- Sarrus (db) d. 7. jan 2019, 21:00 (CET)

@Biscuit-in-Chief: Du kunne jo oversætte flertydighedsartiklen en:A350_(disambiguation). --Madglad (diskussion) 7. jan 2019, 23:28 (CET)

Nu er den blevet slettet, men jeg tror, jeg oversætter en:A350 road. Tak for hjælpen. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 17:24 (CET)

Skjulte kategorier[redigér wikikode]

Halløj igen. I Airbus A350 kommer der to ikke-eksisterende kategorier op, Artikler med potentielt forældede udsagn fra december 2018 og Artikler med potentielt forældede udsagn fra november 2018. Jeg aner ikke hvorfor og vil meget gerne have dem slettet, da der længere ikke er noget forældet information. Men jeg ved ikke hvordan - den er ikke nede i bunden af artiklen, heller ikke på Wikidata. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 18:59 (CET)

Du må rydde op i din skabelon-brug. Den ene kategori er påsat af Skabelon:Pr., den anden af Skabelon:Efn, som ingen dokumentation har (og et uigennemskueligt navn. --Madglad (diskussion) 8. jan 2019, 20:04 (CET)
Nå ja, det giver faktisk god mening. Mange tak. {{Efn}} er en skabelon, som gør det muligt at skrive noter, så de kommer frem som a’er, b’er, c’er osv.[a] (skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
 1. ^ Hej

No:wiki har nu over 500.000 artikler[redigér wikikode]

Hej alle! Er der én, der kan være så sød at rykke den Norske Wikipedia fra "Flere end 250.000 artikler:" til "Flere end 500.000 artikler:" under "Wikipedia på andre sprog" på Forsiden? Den har nu lidt over 501.000 artikler. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. jan 2019, 17:40 (CET)

Det er gjort nu i Skabelon:Forside andre sprog.--Weblars (diskussion) 17. jan 2019, 20:02 (CET)

{{nulevende person diskussion}} og Google[redigér wikikode]

Kære medwikipedianere.

Jeg er efter en privat mail blevet opmærksom på, at {{nulevende person diskussion}} ikke forhindrer Wikipedia:Sletningsforslag/Liss Bjerring Rose i at dukke op i resultaterne ved en søgning på Google med søgeordene "Liss Bjerring Rose".

Da dette er hensigten og ligger udenfor mine umiddelbare tekniske kompetencer, anmoder jeg om en teknisk kyndigs hjælp til at få dette rettet.

Med venlig hilsen
Asger Nørgaard
Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 2. feb 2019, 18:36 (CET)

Det er nok fordi den først er kommet på her i slutningen af januar.
- Sarrus (db) d. 2. feb 2019, 18:58 (CET)

Fejlagtige oplysninger fra Wikidata[redigér wikikode]

I artiklen om Amerigo Vespucci bliver der vist forkerte oplysninger i infoboksen fra Wikidata. Under "Beskæftigelse" er der ud over "Kartograf" anført "Bad" (et Michael Jackson-album) og "Stupid", hvilket ikke giver nogen mening. Når jeg tjekker oplysningerne i Wikidata ser det dog rigtigt ud, da der her står henholdsvis "explorer" (opdagelsesrejsende) og "merchant" (købmand). Er der nogen, som kan hjælpe? Mvh. PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 15:33 (CET)

Det ser ud til, at Wikidataen er koplet til to forskellige – den ene er Q7628854, som er den rigtige, den anden er Q7628854, som er en sang af Sarah McLachlan. Jeg har nu fikset det ved at tilføje parametret |q = Q47674 i infoboksen. Underligt, og mange tak for at spotte det. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 15:40 (CET)
Hvordan du kom frem til den løsning overgår min tekniske forståelse, men det er godt arbejde. Godt, at Wikipedia har folk som dig med teknisk forstand. Hilsen PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 16:14 (CET)
Hvis du er interesseret, var det dét her, jeg gjorde: Der var en reference til det dér "Bad" og "Stupid"-noget, så jeg trykkede på den, og så kom det klassiske "Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata" noget frem. Så jeg trykkede på det link, som så sendte mig videre til Q7628854. Og så indsatte jeg parametret i infoboksen for at undgå dette.--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 17:08 (CET)

Skabelon:Cite web[redigér wikikode]

Jeg lagde mærke til en fejl i {{Cite web}} for nogle måneder siden, hvor den viste "p. [insert page number here]" i stedet for det danske "s." for "side". Jeg har tidligere taget dette op, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle gøre. Nu tror jeg så, jeg har fundet problemet:

Skabelon:Cite web står der: |At = {{#if:{{{page|}}}|p. {{{page}}}|{{#if:{{{pages|}}}|pp. {{{pages|}}}|{{{at|}}} }} }} – altså p. i stedet for "s." Jeg vil gerne fikse dette, men jeg er ret bange for at kludre i det, da skabelonen jo er brugt på ~22.500 sider, men er dette rigtigt? -Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. feb 2019, 18:54 (CET)

To kommentarer: For det første kan du med skabeloner teste deres virkning, inden du gemmer dine ændringer. Det gør du ved at angive den artikel, du vil bruge til testen i feltet neden for redigeringssummeringsfeltet (Forhåndsvis en side med denne skabelon). For det andet vil jeg stærkt anbefale brugen af {{kilde}}, der er den, vi satser på at bruge til alle referencer fremover. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. feb 2019, 20:45 (CET)

Broken filter to be fixed[redigér wikikode]

Hello! The abuse filter 5 is currently broken due to invalid throttle parameters, and should be fixed manually. See phabricator:T209565 for some more context. In short, the "Gruppebegrænsning efter" field should be filled with valid values (see mw:Extension:AbuseFilter/Actions#Throttling). Thanks in advance for your help, --Daimona Eaytoy (diskussion) 11. feb 2019, 10:31 (CET)

Listeriabot[redigér wikikode]

Er det ikke muligt at skjule ListeriaBot i lighed med andre botter? (eller sagt på en anden måde: hvorfor forsvinder den ikke lige som andre botter når de er markeret som skjult på SE)De daglige opdateringer af en lang række lister giver meget støj på SE. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 17:24 (CET)

Det er noteret her:d:User_talk:ListeriaBot#ListeriaBot doesn't set the botflag for its edits. Det er ikke noget vi kan gøre noget ved lokalt. --Steen Th (diskussion) 21. feb 2019, 18:01 (CET)

OK, jeg går ud fra at det betyder at nogen arbejder med at løse det. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 18:23 (CET)

Makedonien-->Nordmakedonien[redigér wikikode]

Er der nogen, der kan flytte Makedonien til Nordmakedonienwikidata:Q221? Den giver bare et redirect, or desværre er den semibeskyttet, derfor har jeg ikke rettighederne på wd til at ændre den. ---Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 2. mar 2019, 16:36 (CET)

Det er nok @Steenth: der har den mest sikre hånd til det. - Nico (diskussion) 2. mar 2019, 16:59 (CET)
Hermed Yes check.svg Gjort
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 17:18 (CET)

Brug af arkiv i {{cite web}}[redigér wikikode]

Referencen i Folketingsvalget 2019 er død, men det hjælper åbenbart ikke at indsætte |archiveurl=https://web.archive.org/web/20160212135944/http://valg.sim.dk/vaelgere/hvornaar-er-der-valg-eller-folkeafstemning.aspx |archivedate=12. februar 2016 i {{cite web}}. Linket er stadig dødt, når man tester det i forhåndsvisning. Er parameteren brugt forkert? Kan man bruge {{Wayback}} i forbindelse med referencer?
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:01 (CET)

Jeg har rettet henvisningen - det døde link skyldtes, at ministeriet bliver ved med at skifte navn, så URL'en skulle rettes fra valg.sim.dk til valg.oim.dk. Men det besvarer jo desværre ikke det tekniske spørgsmål her. Vh. SorenRK (diskussion) 2. mar 2019, 21:07 (CET)
Så blev problemet jo løst i denne omgang, men hvis nogen kender svaret, kan det være brugbart til næste gang, det bliver relevant.
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:10 (CET)
Jeg tor ikke der er noget problem, det virker i hvert fald hos mig. Husk at man stadig skal klikke samme sted, når man afprøver det (arkivsiden bliver linket til "Hvornår er der valg eller folkeafstemning?", mens det gamle døde link flyttes hen under "Originalen").--Weblars (diskussion) 3. mar 2019, 10:08 (CET)
Ah, så var det nok det, der var galt.
- Sarrus (db) d. 3. mar 2019, 12:33 (CET)

Pyramiden i Bosnianen[redigér wikikode]

Kan man slette det vrøvl, der står om pyramiden i Bosniaen. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 176.20.16.80 (diskussion • bidrag) 6. mar 2019, 19:46‎)

Er det Bosniske pyramider, du omtaler? Det var bedre at tage sagen op på artiklens diskussionsside. I skrivende stund kan jeg ikke overskue det, så jeg sætter {{eftersyn}} på artiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. mar 2019, 23:34 (CET)

Hjælp til skabelon[redigér wikikode]

Halløjsa, jeg prøver at oprette en skabelon efter en:Template:NoteTag og en:Template:NoteFoot, da jeg godt kan lide udseendet af disse (og hvis man bruger <ref group=Note> kan man ikke putte en reference ind i denne), men jeg er ikke ligefrem en ørn til skabelonsproget. Kunne nogen hjælpe mig, eller bare oprette den? Førstnævnte ville jeg foretrække – jeg vil da også gerne lære, hvordan man gør. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. mar 2019, 23:00 (CET)

Fodnotefejl - oplysninger om indbyggertal fra Wikidata[redigér wikikode]

Jeg har arbejdet på at nedbringe antallet af artikler med fodnotefejl, men jeg har brug for teknisk assistance til at løse problemerne på artiklerne Waterloo (Belgien), Huy (Belgien) og Kufstein. Ved de tre artikler bliver der vist indbyggertal for to år, hvilket udløser en fejlmeddelelse. Læseoplevelsen vil blive bedre, hvis kun det nyeste tal blev vist, og der er i øvrigt problemer med tegnsætning i forbindelse med visningen i artiklerne. Forhåbentligt kan nogen hjælpe. mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 17:16 (CET)

Det er nok fordi et af felterne med indbyggertal på f.eks. d:Q179034 skal have højere prioritet end det andet.
- Sarrus (db) d. 11. mar 2019, 18:39 (CET)
Ja, der findes mere forklaring i Kategori:Mere end ét indbyggertal på Wikidata med højeste brugte rangering. --Weblars (diskussion) 11. mar 2019, 19:57 (CET)
Genialt. Tak for svaret, så lærte jeg også noget nyt i dag. Mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 20:14 (CET)

Oprettet person er væk??[redigér wikikode]

Jeg oprettede i fredags en ny person på wikipedia og nu er den VÆK. Jeg ved ikke, om den er slettet? Det er et kæmpe stykke arbejde, som jeg jo ikke bare lige kan rekonstruere. Den oprettede person hedder: Rikke Høgsted. Hilsen Anna Kløvedal (skrev Anna Kløvedal (diskussion • bidrag) 25. mar 2019, 09:29‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Anna Kløvedal. Jf. Sletningsloggen har administratoren Savfisk slettet siden Rikke Høgsted med begrundelsen "Person med utilstrækkelig notabilitet". Hvis du læser Wikipedia:Kriterier for biografier og fortsat mener at der er tilstrækkelig interesse i en bredere kreds til at Wikipedia bør have en artikel, så kan du på Wikipedia:Gendannelsesforslag oprette et forslag om genoprettelse. Mvh, Kjeldjoh (diskussion) 25. mar 2019, 12:34 (CET)

Må jeg lige spørge: når Rikke Høgsted ikke anses for 'notabilitet', kan det så skyldes, at jeg ikke har nået at sætte de links ind, der refererer til hendes faktiske virke og indflydelse på sit område? Mvh Anna Kløvedal

Notabilitet afhænger ikke af en artikels kvalitet, men om der er interesse for en person i bredere kredse. Den interesse skabes udenfor Wikipedia. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 26. mar 2019, 11:02 (CET)
Jeg ved ikke så meget om det område, Høgsted arbejder med, men umiddelbart syntes jeg, at det var en ret drastisk handling, bare at slette artiklen. Jeg har derfor genoprettet artiklen, men samtidig lagt op til diskussion af notabiliteten. Jeg vil opfordre Bruger:Anna Kløvedal til at argumentere for, at Høgsted er notabel, og i øvrigt anbefale andre at deltage i diskussionen her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. mar 2019, 10:42 (CET)

Oversættelsesværktøj[redigér wikikode]

Hejsa, er der nogen, der har en idé om, hvorfor oversættelsesværktøjet tilsyneladende ikke kan forstår parametret p= i {{harvnb}}? Jeg er ved at oversætte Nursultan Nazarbayev fra en.wiki, som bruger {{harvnb}} ret meget, så det er irriterende. Et eksempel kan ses her (i ref 9, 10 osv., som svarer til de samme tal på en.wiki). --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 27. mar 2019, 17:17 (CET)

Jeg synes det virker hos mig (Bruger:Weblars/Nursultan Nazarbayev), hvilket måske er fordi jeg har tilføjet templatedata til {{harvnb}}. Virker det hos dig?--Weblars (diskussion) 28. mar 2019, 11:53 (CET)

Broken filter[redigér wikikode]

Hello, this is a heads-up about the request above. This filter being broken is currently preventing us from performing backend maintenance, so I'm kindly asking to please fix it. If no-one will in a reasonable amount of time, I'll ask a steward to do so, given that the filter is already disabled and it is a non-controversial, technical-only change. Thanks, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 11:22 (CEST)

@Daimona Eaytoy: What do we need to pass in this field? - Please give an example. --SimmeD (diskussion, bidrag) 10. apr 2019, 11:50 (CEST)
I've set it to IP. Does that fix it? regards KnudW (diskussion) 10. apr 2019, 11:54 (CEST)
Thanks for the fix! Yes, now the filter is fine; moreover, you wouldn't have been able to save it if it wasn't. As for the previous question: given that the filter is deleted, any value is fine. As for what value makes sense, it depends on what the filter should do. In this case, "ip" makes sense to me. Thanks again, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 12:08 (CEST)

Hvor rettes stavefejl?[redigér wikikode]

Det lykkedes mig at fremprovokere følgende fejltekst:

Advarsel: Husby Klitplantage kaldes Skabelon:Kilde med flere end en værdi for "titel"-parameteren. Bare den sidst angitte værdien vil bruges.

Det generer mit øje, at der i denne optræder mange sprogfejl:

 1. "kaldes" må skulle være "kalder" eller fx "indeholder"
 2. Hele anden sætning lyder som tekst, der er dårligt oversat fra norsk(?) - den bør i stedet lyde: "Kun den sidst angivne værdi vil blive brugt."

Hvordan får man den slags rettet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 11:18 (CEST)

Kan du genskabe denne fejl? Fejlteksterne til {{Kilde}} kan rettes i Modul:Citation/CS1/Configuration, men jeg kan ikke finde den fejltekst.--Kjeldjoh (diskussion) 2. maj 2019, 11:37 (CEST)
Den er nem at genskabe: Bare angiv en kilde, hvor en parameter anvendes to gange, så kommer meddelelsen ved forhåndsvisning. I øvrigt er det jo, som teksten også siger, ikke en egentlig fejl, men blot en advarsel. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 13:27 (CEST)
Teksten kommer fra MediaWiki (MediaWiki:Duplicate-args-warning) og bør rettes på translatewiki.net. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:39 (CEST)
Yes check.svg Gjort Jeg har rettet på translatewiki: https://translatewiki.net/w/i.php?title=MediaWiki:Duplicate-args-warning/da&diff=8769497&oldid=8731788 Ændringen kommer hertil når MediaWiki opdateres. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:44 (CEST)
Tak! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 20:04 (CEST)

Problemer med massebesked-værktøjet[redigér wikikode]

Hej alle. Forsøgte at sende denne måneds Wikipediajournal ud, og det fremgår da også af loglisten, at de blev sendt. Der er imidlertid ikke dukket noget op på min diskussionsside, ej heller på de diskussionssider fra WP:Wikipediajournalen/modtagere som jeg brugte som stikprøve. Ifølge Speciel:Statistik er der ingen beskeder i kø. Nogen der kan gennemskue hvad problemet er? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:09 (CEST)

Nevermind. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:17 (CEST)

Multilingual Shared Templates and Modules[redigér wikikode]

Hello da-wiki community! (Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog)

I recently organized a project to share templates and modules between wikis. It allows modules and templates to be “language-neutral”, and store all text translations on Commons. This means that it is enough to copy/paste a template without any changes, and update the translations separately. If someone fixes a bug or adds a new feature in the original module, you can copy/paste it again without any translation work. My bot DiBabelYurikBot can help with copying. This way users can spend more time on content, and less time on updating and copying templates. Please see project page for details and ask questions on talk page.

P.S. I am currently running for the Wikimedia board, focusing on content and support of multi-language communities. If you liked my projects like maps, graphs, or this one, I will be happy to receive your support. (any registered user group can vote). Thank you! --Yurik (🗨️) 11. maj 2019, 08:04 (CEST)

Fejl i Enkeltbrugerlogin[redigér wikikode]

Jeg tror der er sket en fejl i forbindelse med meta:Færdiggørelse af enkeltbrugerlogin/Annoncering af plan. Den 17. apr 2015 blev siden Brugerdiskussion:SplatMan DK flyttet til Brugerdiskussion:SplatMan DK~dawiki og siden Bruger:SplatMan DK blev flyttet til Bruger:SplatMan DK~dawiki. Men brugeren Speciel:Bidrag/SplatMan_DK~dawiki har fortsat brugt kontoen Speciel:Bidrag/SplatMan_DK. Er det noget der kan rettes op på? --Kjeldjoh (diskussion) 27. maj 2019, 14:37 (CEST)

Det er for sent nu, når der er registret ændringer på begge konti. Før Single User Login finalisation skulle de konti på hhv enwiki og dawiki været samlet - det skete ikke den gang og årsagen kan være mange.. --Steen Th (diskussion) 27. maj 2019, 20:13 (CEST)

Hjælp til skabelon[redigér wikikode]

Jeg har prøvet at oprette Skabelon:Sfnmp fra en.wiki, men #invoke:Footnotes/sandbox|sfnm findes tilsyneladende ikke, og jeg aner ikke, hvor jeg kan finde den. Kan nogen hjælpe? :-) —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 9. jun 2019, 18:58 (CEST)

Den engelske skabelon bruger modulet en:Module:Footnotes/sandbox, men det burde ikke bruge et modul i en sandkasse. Tag i stedet en:Module:Footnotes (de to moduler er ens i øjeblikket), og slet "/sandbox" fra #invoke-kaldet i skabelonen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. jun 2019, 21:49 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Så jeg skal altså kopiere en:Module:Footnotes til da:Modul:Footnotes? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:02 (CEST)
@Dipsacus fullonum og Biscuit-in-Chief: Modul:Footnotes findes i forvejen. Det vil være farlig at kopiere den nuværende udgave fra enwiki uden at teste den nuværende version på dawiki, som er fra 2015 og er i brug en del steder. --Steen Th (diskussion) 10. jun 2019, 00:09 (CEST)
Det var det, jeg tænkte. Er det noget, du, Steen, er i stand til at gøre, eller er det umuligt? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:12 (CEST)
Ja, jeg havde ikke set at vi allerede har modulet da jeg svarede. Modulet vi har, er fra 2015, og understøtter ikke {{sfnm}} og {{sfnmp}}. Det nyeste modul på enwiki kan sandsynligvis indsættes direkte (med oversættelser), da {{sfn}} m.fl. ikke ser ud til at være ændret væsentlig siden 2015 på enwiki, men som Steen Th siger bør det testes først. Der er 2 tekster at oversætte i modulet: "p" og "pp". De er nu oversat til "s" og "ss", men "s" og "s" er nok mere korrekt. Der er testcases på en:Module:Footnotes/testcases. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 00:25 (CEST)
|pp= skal bare være "s.", ja. Emnet blev nævnt i et indlæg startet af mig vedr. {{Cite web}} (på Landsbybrønden, tror jeg? Nok i december sidste år), og der blev (halvt) konkluderet, at "ss." ikke bruges på dansk. Jeg burde nok tage det op på Landsbybrønden og få slettet "ss." fra alle cite-skabeloner. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:47 (CEST)
Jeg har kopieret det nyeste modul, testcases, samt de nyeste {{harvnb}}-, {{sfn}}-, {{harv}}- og {{Harvard citation/core}}-skabeloner som bruges i testcasene fra enwiki. Resultat ses på Moduldiskussion:Footnotes/testcases. Det ses at der er nogle fejlrettelser. Alle skabeloner som kalder modulet (det er foruden de nævnte også {{sfnp}}, {{harvp}} og måske andre) skal ændres hvis modulet opdateres da der overføres flere konstante parametre fra skabelonerne til modulet end før for at specificere hvilken reference-variant der ønskes. Hvis det skal gøres uden at forstyrre artiklerne, er det nødvendigt at ændre skabelonerne 2 gange: Først til sandkasse-modulet, og så tilbage produktionsmodulet når det er opdateret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 01:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Tak, Kartebolle. Er det noget, du kan gøre? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 13:09 (CEST)

Lad os lige vente dagen ud for at se om andre tror der vil være problemer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 13:28 (CEST)
Det virker til at der i testcasene er nogle steder hvor den bruger tankestreg til talintervaller (1–3) mens den andre steder bruger bindestreg (1-3). Er ikke helt med på hvornår man bruger tankestreg, både retsskrivningens- og typografiske kilder antyder at den kan bruges i et eller andet omfang ved talintervaller. Hvis det er i overenstemmelse med de danske skriftregler, synes jeg funktionaliteten fra en-wiki hvor bindestreger i harv-skabelonerne automatisk bliver til tankestreger bør bibeholdes. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:37 (CEST)
I Retskrivningsreglernes § 57 pkt. 9 står der, at "[m]ellem særlig lange ord og talangivelser kan der bruges tankestreg [...] i stedet for bindestreg" (min fremhævning) – altså bør der ikke bruges tankestreg mellem sidetal, da de disse jo ikke er særlig lange. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 14:45 (CEST)
Men det er netop ordet "kan", sammenholdt med Niels Bøje Zieglers artikel, der får mig til at tro at det er et typografisk nærmere end retskrivningsmæssigt spørgsmål. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:48 (CEST)
@InsaneHacker: Harv-skabelonerne på enwiki ændrer ikke i værdien til p- eller pp-parameterne, men gengiver indholdet uændret. Der er ikke fjernet funktionalitet ved kopieringen af skabelonerne fra enwiki til dawiki. CS1-skabelonerne gør det derimod. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 15:21 (CEST)
Ah, så er det der jeg har set det. Men det er vel hensigtsmæssigt at få kongruens mellem de to skabeloner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 15:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Jeg har opdateret Modul:Footnotes og de skabeloner som bruger modulet. Jeg har også ændret de skabeloner som stadig brugte Skabelon:Harvard citation/core til i stedet at bruge modulet. Skabelon:Harvard citation/core og den tilhørende tomme dokumentationsside kan gerne slettes nu, da de ikke bruges længere. Biscuit-in-Chief, {{sfnmp}} burde virke nu, men skabelonen mangler dokumentation som du som opretter bør sørge for. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jun 2019, 02:14 (CEST)

Jeg tror der er opstået et problem @Dipsacus fullonum:. Alle Sfn-henvisninger i Borgerforslag viser et "&" efter forfatternavnet, men dette bør kun ske når der er flere forfattere. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:27 (CEST)
Jeg undersøger. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:34 (CEST)
Jeg var lidt for hurtig, det er ikke dem alle, men kun dem mærket "Folketingets administration".-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:40 (CEST)
@InsaneHacker: Syntaksen for {{sfn}} er ifølge dokumentationsiden:
{{sfn | last name(s) of author(s) | year | p=page number or pp=page range or loc=other location }}
I Borgerforslag bruges skabelonen som {{Sfn|Folketingets Administration|—e}} Anden parameter burde være et år, men er det ikke, så det antages i Modul:Footnotes at det er endnu en forfatter, og de to formodede forfatterangivelser samles med "&" mellem dem. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:49 (CEST)
Det giver mening, underligt at det ikke gav udslag på den gamle version, men så har det nok virket forkert før opdateringen ;) -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:52 (CEST)
@InsaneHacker: Jeg kiggede lidt mere. Hvis året ikke kendes, skal der skrives "n.d." for "no date". Det står også i dokumentation. Jeg kan indsætte en dansk tekst eller forkortelse for "ingen dato". Bruges noget bestemt i den type referencer? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:57 (CEST)
Ud fra hvad jeg kan se er det primært u.å. for uden år. F.eks. [1], [2]:12 og [3]:10. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 21:05 (CEST)
Nu kan "u.å." bruges. Jeg har også skrevet det ind i dokumentationen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 21:30 (CEST)

Hjælp på forsiden[redigér wikikode]

Der er et mellemrum mellem en klamme og "Mary Cassatt" på forsiden under Seneste tre uger:, hvilket resulterer i, at linket ikke virker. Hvordan fikses det? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. jul 2019, 00:19 (CEST)

Rettet i Skabelon:Ugens artikel/Titel uge 26 som havde et linjeskift for meget. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jul 2019, 00:35 (CEST)

Twinkle[redigér wikikode]

Er det muligt at få Twinkle på da.wiki? Det ville gøre patruljering langt nemmere, hurtigere og mere effektivt. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:22 (CEST)

Jeg er ikke så god til det med koder, men der står noget om, hvordan det kan importeres til dawiki på en:Wikipedia:Twinkle#Use on other wikis, hvis nogen har lyst til at prøve. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:24 (CEST)
Twinkle er specielt tilpasset til skabeloner og opbygning af sletningsforslag m.v. som på enwiki som i mange tilfælde ikke findes tilsvarende her, så det umiddelbare svar er at Twinkle ikke kan bruges på dansk Wikipedia. Man kan selvfølgelig lave noget tilsvarende og tilpasse koden til danske forhold, men det vil være et stort arbejde som jeg ikke vil gøre. Hvis nogen kan og vil gøre det, er jeg ikke afvisende for at lægge det op som en gadget som på enwiki. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jul 2019, 05:15 (CEST)

Visning tabeller[redigér wikikode]

Jeg er i begyndelsen af et projekt hvor jeg arbejder med tabeller. 2 kolonner, til venstre billeder og til højre tekst. Det går faktisk godt nok og ser pænt ud på en PC, men så prøvede jeg at lukke siden op på en smartphone, hvor det ser helt skrækkeligt ud. Teksten er pænt i midten af cellen, men billedet står foroven i cellen. Jeg har forsøgt at skrive "middle" i forb. med kodningen af billedet, men det hjælper ikke. Håber der findes en løsning. Har Wikipedia slet ikke tænkt på at langt de fleste brugere benytter andre medier end en PC. Se siden her: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse

Hilsen Jens Christensen JEK (skrev JEK (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her er to nyttige sider at studere:
(Blandt andet:) "Vertical alignment in cells - By default, text is aligned to the vertical middle of the cell ...
.. To align the text to the top of the cell, apply the style="vertical-align: top;" CSS to the rows (unfortunately, it seems to be necessary to apply this individually to every single row). The valign=... attribute is obsolete and should not be used.
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 09:57 (CEST)
Hvilket udseende ønsker du at få? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jul 2019, 10:15 (CEST)
(lidt senere) : Her er et forslag til en ensartet opstilling med |- style="vertical-align: top;"
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 10:26 (CEST) Tak for gode råde. Jeg vil nok benytte PHansens 's forslag, måske modificeret til middle i stedet for top. Det må også medføre en pænere version, når brugerne åbner siden på mobil eller tablet. JEK (CEST) Nu har jeg modificeret siden efter anvisningerne, således at både tekst og billeder er placeret midt i cellerne. Det ser rigtig pænt ud når det vises på en PC, men på en smartphone ser det ikke pænt ud. Men hvis ikke Wikipedia har forberedt sitet til andre medier end PC er der jo ikke noget at gøre ved det - desværre. Siden hedder stadig: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse 16. jul 2019, 11:21 (CEST)
@JEK: Jeg vil spørge igen: Hvordan ønsker du at det skal se ud? Vi kan ikke hjælpe, hvis vi ikke ved hvad du ønsker at opnå. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2019, 11:25 (CEST)
Jeg kunne blot tænke mig at siden vises på ensartet måde på smartphone som på PC. På smartphone bliver billedet vist foroven i cellen og teksten forneden i cellen. 16. juli 2019, 17:31 (CEST)
@JEK: Det skyldes at din kode er teknisk forkert. CSS-egenskaben vertical-align kan ikke bruges i tabelrækker, men skal anvendes i hver enkel tabelcelle. Jeg kan godt se at det bruges på rækkeniveau i hjælpeteksten en:Help:Table på engelsk Wikipedia, og det virker sandsynligvis i mange browsere, men det er ikke desto mindre forkert idet standarden kun kræver understøttelse for enkelte tabelceller. Så din tabelkode skal se sådan her ud:
{| class="wikitable"
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 2
|}
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jul 2019, 23:49 (CEST)
Tusind tak for hjælpen - det ser fornuftigt ud, så det vil jeg teste. --Bruger:JEK 18. juli 2019, 11:18 (CEST)

Navigationsbokse i mobilvisning[redigér wikikode]

Hej, i forbindelse med at jeg er i gang med at lave billedgallerier af danske dagsommerfugle, som jeg lægger ind i foldsammenbokse opdager jeg at disse (eller andre navigationsbokse) ikke vises i mobilvisning. Umiddelbart virker det som en fejl, eller er det en indstilling/parameter der mangler? Jeg håber der kan findes en løsning, da ideen med sommerfuglegallerierne er at de kan være en hjælp til bestemmelse i felten. Se f.eks.Mobilversion - Alm. wikiversion. Håber nogen kan hjælpe. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:14 (CEST)

Der er bevidst at navigationsbokse ikke vises i mobilvisning. De udelades også ved printning. De er ikke tænkt som encyklopædisk indhold, men som hjælp til at finde andre artikler om lignende emner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:23 (CEST)
Tak for svar ... og der findes ikke en parameter der kan overide det? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:38 (CEST)
Der findes en CSS-klasse mw-collapsible som gør indhold som bruger klassen, sammenklappelig. Vi har også skabelonerne {{Collapse top}} og {{Collapse bund}} til formålet. Den forenklede {{Collapse}} (på Wikidata) er ikke oprettet, men kan nemt kopieres hertil. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:51 (CEST)
Det lyder som noget af det rigtige. :-) - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 11:00 (CEST)

Det ser desværre ikke ud til at det ændrer visningen. Jeg har ændret Skabelon:Danske arter i Bredpandefamilien til Collapse top og Collapse bund. Er det forkert brug eller kan det bare ikke lade sig gøre ? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:30 (CEST)

Det er skabelonen {{Collapse top}} som er problemet. Den bruger gammel kode fra 2015. Specielt bruger den CSS-klassen "navbox" hvilket betyder at arver egenskaber fra navbox, inkl. at den ikke vises den mobilvisning. Jeg er på vej ud, og har ikke tid nu, men kopiering af skabelonkoden fra enwiki vil sandsynligvis løse problemet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 15:55 (CEST)
Ok jeg prøver ... - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:57 (CEST)
Hmm... det løser så problemet med visningen, men skaber et nyt, idet collapse-funktionen forsvinder. Det kan selvfølgelig løses ved at lægge den under en selvstændig overskrift, hvor den som default er foldet sammen. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 16:11 (CEST)
To spørgsmål (ikke hastende, det er sengetid ;-): Skabelonen Collapse top viser baggrundsfarve i Skabelonvisning (f.eks. Skabelon:Danske arter i Takvingefamilien), men ikke når man sætter den ind i en arrtikel med {{}} ???
Det andet er: Hvad er det nu koden til at overide overskrifter i indholdsfortegnelsen, (no_toc eller lignende)?
Jeg kan godt se at sammenklapning ikke ser ud til virke i mobilvisning. Jeg kan ikke umiddelbart sige hvorfor, men det ser ud til at gælde for alle Wikipediaer jeg har kigget på. Jeg vil kigge nærmere på det på et senere tidspunkt. Spørgsmål 1: Jeg kigger på det senere. Spørgsmål 2: __NOTOC__. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 23:42 (CEST)
Tak , men det ser ud til at påvirker hele artiklen som skabelonen indsættes i, og det er ikke hensigten. ... må prøve noget andet, (eller kan den indstilles?). ... og så var der også, om Du har et bud på det med farven i titelbjælken? - Nico (diskussion) 1. aug 2019, 08:00 (CEST)

Brug af udenlandske skabeloner[redigér wikikode]

Dansk Wikipedia indeholder et stort antal skabeloner, men på andre sprog findes der endnu flere. Er det muligt at anvende dem i vores Wikipedia? Der er jo ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken.

Et eksempel er den tyske skabelon {{Zeichen|A|Bogstavet A}}, som jeg har søgt at bruge på formen {{:de:Zeichen|A|Bogstavet A}} og {{:de:Vorlage:Zeichen|A|Bogstavet A}} , men der sker ikke andet, end at skabelonkaldet skrives. Skabelonen beskrives her: de:Vorlage:Zeichen eller https://de.wikipedia.org/wiki/Vorlage:Zeichen.

Er der fejl min syntaks eller er det bare ikke muligt at bruge udenlandske skabeloner? --AstroOgier (diskussion) 30. sep 2019, 17:28 (CEST)

Det er ikke muligt at bruge skabeloner fra andre sprogversioner på samme måde som man kan linke til andre sprogversioner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 30. sep 2019, 18:15 (CEST)
Tak for informationen! Man skal altså genopfinde den dybe tallerken. Jeg vil gerne kunne skrive skabeloner, men jeg kan ikke finde noget om, hvordan man gør. Der er et utal af færdige skabeloner på WP:Skabeloner. Man kan jo lære meget af at se, hvordan andre har båret sig ad, men jeg kan ikke se nogen kildekoder, eller en opskrift på en simpel skabelon. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 17:25 (CEST)
Jeg har tilladt mig at kopiere kildekoden fra tysk Wikipedia til dansk Wikipedia: Skabelon:Symbol. God fornøjelse :-) --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 17:48 (CEST)
Tak for det, Skabelon:Symbol virker fint. Men 1) Hvordan fik du fat i den tyske kildekode, kræver det særlige rettigheder? 2) Hvordan kan jeg få den danske kildekode at se? --AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 19:35 (CEST)
Du klikker bare på "Rediger" ligesom med almindelige artikler. --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 19:45 (CEST)
Jeg har ledt efter en slå-sig-for-panden-smiley... Naturligvis, hvorfor tænkte jeg ikke selv på det?! Tak nok engang 😊. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 21:21 (CEST)
På iOS har man 🤦‍♀️ og 🤦‍♂️ :-). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. okt 2019, 21:50 (CEST)

Forkerte oplysninger[redigér wikikode]

Hvordan retter i, når der er oprettet fuldstændig forkerte oplysninger. Jeg tænker her på oprettelsen af farum boldklub, under fc nordsjælland. Her står der, at tidligere borgmester Peter Brixtofte, var en af initiativ tager til sammenlægningen mellem SB74, og F. I. K. Det passer ikke, han var slet ikke inde i billedet. Det var Erik Berendt, fra SB74, og Bjørn Strange fra F. I. K, der stod for det
(skrev 87.72.18.25 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du kan begynde med at finde en kilde og indsætte meddelelsen her: Diskussion:FC Nordsjælland#Udokumenteret oplysning, der ser ud til at handle om det samme.
-- PHansen (diskussion) 22. okt 2019, 07:44 (CEST)
Hvis du har en kilde til denne oplysning, vil det hjælpe gevaldigt; som du ser, har en anden bruger fjernet oplysningen, netop fordi der ikke var kilde til det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. okt 2019, 13:13 (CEST)

Dagens skandinaviske artikel[redigér wikikode]

Hvor i al verden er det nu man retter i dagens skandinaviske artikel-skabelonen? Link for denne uge skal ændres fra Aleksandr Skrjabin til sv:Aleksandr Skrjabin. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. okt 2019, 18:56 (CEST)

Det var her: Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Svensk/Uge 43, 2019. Jeg kiggede i skabelon:Forside, men det var lidt svært at gennemskue titlen. --Weblars (diskussion) 23. okt 2019, 11:05 (CEST)

Graf-funktion som på enwp[redigér wikikode]

På engelsk wiki findes der en Graph:Chart-funktion, som gør, at man f.eks. kan tegne tidsserie-grafer; den er eksempelvis brugt i denne artikel på enwp til at vise udviklingen i meningsmålinger over tid, og den kunne også være praktisk på dawp til at vise udviklingen i arbejdsløshed, som kan være lettere at få overblik over i en figur end i en tabel; men man kan ikke uden videre bruge skabelonen hos os. Er det besværligt at etablere sådan en graf-funktion her? --Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 10:19 (CET)

Graph extension er i brug. Der, hvor den er ibrug, kan findes på Kategori:Sider med grafer. Et godt eksempel er her. Det ligner, at der mangler at få kopieret nogle skabeloner og moduler over i det aktuelle tilfælge. --Steen Th (diskussion) 3. nov 2019, 10:47 (CET)
Tusind tak - det var lige sådan en henvisning, jeg havde brug for - omend det ser ud til at være lidt indviklet at få overblik over alle parametrene, man skal angive for at få en pæn figur!--Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 15:10 (CET)

Vis koordinater fra wikidata + kort som standard i geografiske infobokse[redigér wikikode]

Jeg har bemærket at den norske Wikipedia er begyndt automatisk at hente koordinater fra wikidata + vise kort (Se f.eks. den norske version af artiklen om Højst Kirke eller Lyø eller Nissum Fjord). Infoboksen på Commons viser på tilsvarende måde et kort når der er koordinater på det associerede wikidata emne. Også i den engelske udgave af f.ek.s Århus Rådhus og Skanseparken (Århus)optræder der et automatisk generet OSM baseret kort. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at at alle relevante infobokse (kirke, by, sø, skov, stadion, kommune osv) som standard (dvs uden at man specifikt behøver angive coord * eller lign.) gør tilsvarende. I OpenStreetMap er der relevante wikidata tags på f.eks. stort set alle danske kirker og jeg synes godt om at man kan se deres geometrier i infobokse. Er der nogen der kan fikse de relevante infobokse? Det ser ud til at man kan bruge Modul:Infobox mapframe. --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 19:46 (CET)

Jeg har noteret dit input. Hvornår det sker, er svært at sige om. Dem, som pejler at håndtere infobokse, er optaget af andre projektet pt. For der skal arbejde med det for at gøre det ordenligt og vi skal tage hensyn til de gamle diskussioner om håndtering af Wikidata. Og jeg vil prioritere at få en ordenligt skabelon til geografiske objekter. For øjeblikket har vi det ikke og det gør det svært at gøre noget, som kan bruges generelt. --Steen Th (diskussion) 6. nov 2019, 20:32 (CET)
Jeg er helt enig i ønsket om at få det gjort på en ordentlig måde. Det var ikke fordi det nødvendigvis skulle håndteres lige her og nu, men tak for tilbagemeldingen :-) --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 21:17 (CET)

Problem med CS1, og u.å.-datoparameter[redigér wikikode]

Weblars har rettet Citation Style 1-kildeskabelonerne til således at de tjekker hvad der er skrevet ind i datofeltet, hvilket åbner for en række muligheder. Desværre har det medført et (utilsigtet) problem der burde være forholdsvist nemt at løse for dem der beskæftiger sig med Citation Style 1-skabeloner.

I artikler der bruger {{Sfn}} eller de hertil beslægtede skabeloner, vil man i tilfælde hvor der henvises til en kilde uden år skrive "u.å." i stedet for årstallet, f.eks. {{Sfn|Jensen|u.å.}} ⇒ Jensen u.å.. Hvis en forfatter har skrevet flere værker uden årstal indsættes et bogstav efterfølgende, f.eks. {{Sfn|Jensen|u.å.a}}, {{Sfn|Jensen|u.å.b}} ⇒ Jensen u.å.a, Jensen u.å.b, hvilket også gøres når forfatteren har skrevet flere bøger samme år.

Kartebolle implementerede det ift. til {{Sfn}}-familien, men tilsvarende er ikke gjort for Citation Style 1-familien. De kan nemt klare årstal, f.eks. 2000a, 2000b, 2000c, men ikke u.å. der medfører en fejl. Se kildefortegnelsen på Borgerforslag for eksempler. De engelske CS1-skabeloner kan godt håndtere den engelske pendant "n.d.", og hvis de danske bygger på de engelske, burde det være muligt at finde det rigtige sted i koden ved at søge efter "n.d." -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 9. nov 2019, 19:56 (CET)

Jeg så lige at jeg er pinget her. Datovalideringen sker i Modul:Citation/CS1/Date validation. Det vil være simpelt for en person med kendskab til lua at indsætte en test for "u.å." foruden de engelske "n.d." og "nd". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. nov 2019, 22:41 (CET)
Det skulle være i orden nu, men der vil nok være mere som skal rettes efterhånden som man får kigget på de næsten 1900 sider i Kategori:CS1 errors: dates. De fleste fejl er nemme at rette i selve referencen. En bot har rettet i mindst 1000 sider, men det er svært at rette resten automatisk (Wikipedia:Anmodning_om_botassistance#Fjerne_komma_i_datoer). --Weblars (diskussion) 10. nov 2019, 12:55 (CET)

Fejl i gadget Velkomstskabeloner[redigér wikikode]

Hej, I det sidste stykke tid har der (hos mig) været en fejl i gadgetten med tabs til indsættelse af Velkomstskabeloner. Den indsætter kun redigeringsbeskrivelsen, men ikke skabelonen på brugerdiskussionssiden. Jeg har prøvet at erstatte den med scriptet i common.js, men det er det samme. Er der nogen der kan hjælpe? - Nico (diskussion) 14. nov 2019, 23:35 (CET)

Hvis jeg får tid, så vil jeg gerne kigge på det. Hvilken browser bruger du? —SimmeD (diskussion, bidrag) 15. nov 2019, 00:25 (CET)
Jeg bruger både Firefox og Crome, men det er det samme på dem begge. - Nico (diskussion) 15. nov 2019, 10:11 (CET)
Gadgetten virker heller ikke i "New Wikitext Mode". —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 16. nov 2019, 23:35 (CET)

Mystisk noinclude[redigér wikikode]

Jeg er i gang med at sætte billeder på en række OL-landeartikler og stødte i den forbindelse på Iran ved OL. Som det ses, har den øverst en kedelig </noinclude>, som jeg ikke kan forstå, hvor kommer fra. Det må vel være Skabelon:Infoboks olympiske lege Iran, der ganske rigtigt slutter med dette tag. Men jeg kan ikke se forskel på denne og den tilsvarende for fx Indonesien, der ikke giver problemet.

Er der en, der kan løse problemet? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2019, 20:11 (CET)

Der gemte sig en til længere nede. Mvh KnudW (diskussion) 27. nov 2019, 20:16 (CET)
Tak (føler mig enormt dum!) —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2019, 20:33 (CET)

Nye versioner af eksisterende artikler[redigér wikikode]

Jeg er ved at afslutte skrivningen af nye versioner af de tre matematikartikler

Jeg mener at have forbedret det faglige og sproglige indhold og har udvidet artiklene en del, herunder med nye illustrationer og eksempler. Artiklerne er disse:

Men jeg ved ikke, hvordan jeg kommer videre. Jeg kunne

 • overskrive de eksisterende artikler med mit indhold, men det virker lidt voldsomt
 • offentliggøre dem under andre overskrifter ("Version 2")

Råd udbedes. AstroOgier (diskussion) 23. dec 2019, 13:51 (CET)

Jeg har ikke kigget på dine nye artikler og sammenlignet med de nuværende. Men hvis der er tale om bedre artikler om samme emne, og hvis der er ikke er indhold i de gamle artikler, som ikke uden god grund ikke behandles i de nye artikler, synes jeg du skal overskrive de eksisterende artikler med det nye indhold. Der må ikke være dubletartikler om de samme emner. Vær opmærksom på artiklernes kilder. De nye artikler skal have mindst lige så gode kilder til alt indhold som de gamle. Kilderne skal være pålidelige og dansksprogede kilder foretrækkes om muligt. Hvis der er indhold i de nuværende som mangler uden god grund i de nye, bør det inkluderes før en overskrivning. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. dec 2019, 14:29 (CET)
OK, de nye versioner overholder de krav, som Kartebolle angiver, så jeg overskriver de gamle med nyt indhold. --AstroOgier (diskussion) 26. dec 2019, 10:35 (CET)

Flytning af kategorier[redigér wikikode]

Hvad sker der egentlig når man flytter kategorier? Hvis man flytter Kategori:Kommuner i Hordaland til Kategori:Kommuner i det tidligere Hordaland fylke, bliver der så oprettet en redirect automatisk, eller skal man ind og rette i alle artiklerne? - Nico (diskussion) 7. jan 2020, 17:57 (CET)

Alle artikler skal rettes til. Jeg vil anbefaler at det sker med en bot-kørsel, som kan rette artiklerne, samt kan flytte uden at efterlade en omstilling.
Omstillingen ændres efter en uge til {{Kategoriomdirigering}} og evt sider i kategorien vil blive flyttet af en bot. Men jeg prøver at slette de omstillinger, når jeg opdager dem. --Steen Th (diskussion) 7. jan 2020, 20:14 (CET)
Tak for svar, selv om jeg ikke helt forstår det ;-) Hvis det alligevel skal bottes, er det nok bedst Du ta'r dig af det, men vent lige til vi får de nye kategorier på plads, i de fylker der er ændret. Det går vel an, at begge kategorier er der i en overgangsperiode? - Nico (diskussion) 7. jan 2020, 23:20 (CET)

Skabelon:Infoboks norsk kommune[redigér wikikode]

Hej, er der en venlig skabelnsnedker der kan trimme Skabelon:Infoboks norsk kommune, så man manuelt kan indsætte kommunevåben og locatormap ved kommunenavne der ikke matcher skabelonkoden? Se f.eks. Sunnfjord (kommune). Der er flere af de nye kommunenavne efter reformen i Norge, der bruger navnet med parantes. på forhånd tak. - Nico (diskussion) 29. jan 2020, 16:32 (CET)

Hehe, fandt lige ud af at det er indbygget med altnavn = . - Nico (diskussion) 30. jan 2020, 16:48 (CET)

Tabel hvor visse celler er uden kantlinje[redigér wikikode]

Mit spørgsmål står i celle H.

This is the English version Her er den danske oversættelse
Section 1 Afsnit 1
This is some English text which goes on word after word and does not seem to come to end end and really has not much information in it, to say the least. [A] Den danske version er ganske kort. [B]
Here we have more text, and once again it is completely without interest, as it is actually just used to fill up some table space. [C] Kort dansk udgave. [D]
Section 2 Afsnit 2
The beginning. [E] Den danske version fylder i dette tilfælde meget mere. I alle tilfælde ønsker jeg, at sætninger i de to versioner står over for hinanden og at teksten i hver celle er justeret mod toppen, som vist i denne tabel. [F]
The end. [G] Men jeg vil gerne undgå synlige cellekanter mellem sætninger i samme afsnit, altså ingen kant mellem cellerne AC, BD, EG og FH og kun mellem disse. Er det muligt? Venlig hilsen AstroOgier. [H]

AstroOgier (diskussion) 23. feb 2020, 14:17 (CET)

@AstroOgier: Jeg har indsat CSS-stil "border-bottom-style:hidden;" på to række-elementer i tabellen. CSS-koden kan også bruges på de enkelte celler. Man kan også bruge "border-top-style:hidden;". Værdien "hidden" vil skjule kanten selv hvis der er konflikt med et naboelement som har angivet at der skal være en kant. Hvis man i stedet bruger værdien "none", vil naboelementet vinde en evt. konflikt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. feb 2020, 14:57 (CET)
@Dipsacus fullonum: Det var netop sådan, det skulle se ud. Mange tak for et udtømmende og hurtigt svar! --AstroOgier (diskussion) 23. feb 2020, 16:16 (CET)

Coord og foldudkort i toppen stemmer ikke overens.[redigér wikikode]

I artiklen er der en international nød jeg ikke kan knække. I artiklen Eidselven er coordinaterne er angivet korrekt iht. Wikidata, men den viser stadig forkert foldudkort i toppen (Eidselva ved Nordfjord). Hvis man derimod klikker på koordinaterne som viser til Geohack vises det korrekte kort ved Ulefoss. Det sammeNogen der har et bud på hvad der er galt, og hvad der kan gøres? - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 09:49 (CET)

Systemerne skal bare lige have lidt tid til at opdatere. Jeg kiggede på siden umiddelbart efter din ændring og der så det korrekt ud. Jeg oplever iøvrigt ofte det samme som du gjorde her. Der er ikke andet at gøre end at vente eller forsøge at tømme din browsers cache. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 09:57 (CET)
Hmm, mystisk, jeg har prøvet at rense cacheen men den viser stadig Nordfjordkortet her. - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 09:58 (CET)
Jeg prøvede lige fra en anden computer, og den viser også Nordfjord-kortet. - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 10:10 (CET)
@Hjart: Jeg har en mistanke om at Eidselva (Q19370881) - Eidselva i Vestland - er mærket forkert i OSM. --Steen Th (diskussion) 8. mar 2020, 18:14 (CET)
@Steenth og Nico: Steenth er korrekt og jeg (håber) nu jeg har fikset problemet. Vedkommende der har tagget (mærket med wiki) Eidselva ved Nordfjord har simpelthen søgt på Eidselva på Wikipedia og har ikke været opmærksom på at den fundne artikel handlede om en anden elv. Det sker ind imellem. Personligt gør jeg altid meget ud af at sikre mig at jeg har fået fat på den rette og bruger også primært at scanne efter artikler med koordinater i det område jeg arbejder i. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 19:08 (CET)
Bemærk at "foldudkortet" ofte zoomer til det objekt der i OSM er tagget med de relevante wikipedia tags. "Ofte" fordi wikimedias database ikke altid synes at registrere ændringer, uanset hvor længe de har været i OSM. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 19:28 (CET)
Tak for forsøget, men det ser desværre ikke ud til det have ændret noget. Nico (diskussion) 8. mar 2020, 23:16 (CET)
Jeg bruger en OSM "gadget" på bl.a. dansk WP og den zoomer det rigtige sted hen nu, så jeg forventer at ændringen med tiden kommer igennem alle steder. Jeg tænker at Mediawiki lige skal have opdateret deres database.--Hjart (diskussion) 9. mar 2020, 00:22 (CET)
@Nico: Det tager noget tid før opdateringer i OpenStreetMap står igennem hos os. Det vi ser er en kopi fra OSM, som Wikimedia kopiere over til vores egne maskiner og de ændringer, som vi venter på, skal rettes på OpenStreetMap.
@Hjart: MediaWiki er det software vi kører på og ikke navnet på organisationen, som i kort form kaldes Wikimedia. --Steen Th (diskussion) 9. mar 2020, 10:01 (CET)
Der vises stadig et forkert kort, når man klikker på "kort" øverst til højre i artiklen, selv om der gået over 14 dage. Måske er forklaringen en anden end manglende opdatering? --Weblars (diskussion) 23. mar 2020, 09:51 (CET)
Jeg tjekke efter - ser korrekt ud:
Og opdatering burde være på nogle få dage. Jeg tilrettet de emner her oppe med udsagn og links som var forkerte. Men det skulle ikke give noget som ændre visning. --Steen Th (diskussion) 25. mar 2020, 08:07 (CET)
Tak, for dine links, Steen Th. Jeg har vist opklaret det. Der findes to elve med samme navn, se no:Eidselva (Eid) og no:Eidselva (Nome). De er forbyttet hos wikidata i Eidselva (Q19370881). Jeg har desværre ikke mere tid lige nu til at rette det.--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 18:29 (CET)
Jeg har kigget på vores data (artikler, wikidata og OSM) og der ser ikke ud til at være noget galt (bortset fra at koordinaterne i de norske og tyske artikler er temmelig upræcise). Bemærk at jeg tidligere (jeg husker desværre ikke hvilke) er kommet forbi eksempler hvor vores data har været uændrede i årevis og (for mig at se) været ok, men Wikimedias kort stadig har vist forkert. --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 19:16 (CET)
Undskyld, jeg var for hurtig. Jeg havde ikke forstået at der var to elve med samme navn før nu.--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 20:34 (CET)
Problemet er løst (i det mindste hos mig) ved at sætte artikelnavnet tilbage til Eidselva (Nome).--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 21:05 (CET)
Ok, det tyder så på at der på et eller andet niveau er en cache, der lige skal "resettes", for at rettelser på OSM får effekt i artikler her? --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 21:12 (CET)
@Steenth: Er der smartere måder at foretage sådanne resets? --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 21:16 (CET)
Jeg prøvet tidligere med de metoder jeg kendte. Det virker på problemer med overførelse imellem wikidata og wikipedia. Men her er flere lag med kopien af OSM, så jeg ikke kan helheden på. --Steen Th (diskussion) 28. mar 2020, 23:11 (CET)

Jeg flyttede egentlig kun Eidselven til Eidselva (Nome) som en test. Hvis nogen synes, den absolut skal hedde Eidselven, må vedkommende gerne flytte den tilbage for min skyld, hvorefter vi må finde en anden løsning hvis problemet vender tilbage. Det kan jo generelt ikke være en løsning at skifte navn på en artikel, hvis kortet ikke vil opdatere sig. Grunden til at jeg forsøgte flytningen var at jeg fik vist det rigtige kort i min sandkasse og desuden kunne se at sidens navn indgik i URL'en til kortet i Modul:Coordinates. Måske kunne en lille ændring i koordinaterne i {{Coord|59|17|5.292|N|9|14|2.040|E|type:waterbody_region:NO|display=title}} også have løst problemet. Hjart, du må sige til, hvis du støder på lignende problemer andre steder. --Weblars (diskussion) 29. mar 2020, 17:59 (CEST)

Det virker også her nu. er det ikke bedst at enten flytte den flertydige Eidselva til Eidselven (som nu peger på Eidselven Nome) eller omvendt redirecte Eidselven til den nuværende flertydige. - Nico (diskussion) 29. mar 2020, 18:14 (CEST)
Jo, når man googler kan man se at "Eidselven" også bruges på dansk om elven ved Eid. Jeg ved ikke om Eidselva skal redirecte til Eidselven eller omvendt. --Weblars (diskussion) 29. mar 2020, 19:54 (CEST)

Visual Editor kan ikke gemme på M/S Scandinavian Star[redigér wikikode]

Jeg prøvede at redigere noget på siden M/S Scandinavian Star med VisualEditor, men hverken knappen "Offentliggør ændringer..." eller "Wikikode" (skift til Wikikode) fungerer. Der sker simpelthen ingenting, når jeg trykker på dem. Jeg kan godt redigere og gemme wikikode, når jeg vælger at redigere wikikode fra starten af, men hvis jeg er startet med VisualEditor kan jeg hverken gemme eller skifte til redigering af Wikikode. Hvad der er endnu mere mærkeligt er, at jeg godt kan redigere andre sider; jeg prøvede med Nærum, og det gik fint, og "Offentliggør ændringer..." virkede fint.

Jeg tænkte først at det kunne være skråstregen, der jo også optræder i URL'en, som er https://da.wikipedia.org/wiki/M/S_Scandinavian_Star?veaction=edit. URL'en starter jo med https://da.wikipedia.org/wiki/M/, hvor "S_Scandinavian_Star" så bliver en slags underside til siden "M". Men det stemmer ikke så godt med, at der ingen problemer er på siden OS/2.

Jeg har prøvet i forskellige browsere (Chrome, Firefox, Edge, Opera) med og uden login og med og uden udvidelser, med samme resultat.

Har andre samme problem (det regner jeg med, siden det ikke virker i nogen af mine browsere), og er der nogen, der kan gennemskue, hvad der kan være galt?

--Jhertel (diskussion) 21. mar 2020, 14:00 (CET)

Nu har jeg også prøvet, uden held. Man kan rapportere fejl hos mediawiki.org: VisualEditor/Feedback. Har du mod på det, Jhertel?. Venlig hilsen Weblars (diskussion) 22. mar 2020, 00:01 (CET)
Moralen: Hold dig fra beta-software Face-smile.svg /Madglad (diskussion) 22. mar 2020, 08:43 (CET)
@Madglad: Nej!!!!! Fejl skal rapporteres og rettes. VisualEditor er efterhånden på et niveau, hvor selv rutineret brugere kan få noget godt ud af det. --Steen Th (diskussion) 22. mar 2020, 09:32 (CET)
Ja, VisualEditor fungerer fint. Jeg bruger stort set aldrig andet, selv om jeg udmærket kender til wikikode og brugte det i starten. Jeg foretrækker klart VisualEditor frem for at skulle rode med koder. Det er lidt som overgangen fra WordPerfect i forrige århundrede til Word. ;-) Og det er jo i øvrigt også vejen fra beta til endelig udgivelse, at folk faktisk bruger softwaren og melder fejl. Jeg prøver at melde fejlen hos MediaWiki. Tak for linket, Weblars! --Jhertel (diskussion) 24. mar 2020, 23:37 (CET)
Okay, det var sært. Jeg havde lige fået skrevet en besked på https://www.mediawiki.org/wiki/VisualEditor/Feedback og skulle så lige tjekke en ekstra gang, om problemet stadig var der, og så pludselig virkede det. Måske var det ændringerne du lavede, Weblars? Nå, jeg skrev alligevel i feedbackformularen, for der var jo stadig en fejl i VisualEditor, eftersom der var indhold, den ikke kunne håndtere, og den ikke engang meldte fejl. Her er mit indlæg, bare for reference. --Jhertel (diskussion) 25. mar 2020, 00:21 (CET)
Jeg fandt ud af hvad der tilsyneladende var årsagen og rettede det. I morgen vil jeg se om fejlen også findes i andre artikler med samme type af reference-navne.--Weblars (diskussion) 25. mar 2020, 00:31 (CET)
Nej, jeg tror heldigvis ikke at det er et problem i andre artikler, fordi det skyldtes et helt specielt tegn, omlydstegnet ¨, der normalt ikke bruges alene. Det var skjult i navnet på en af referencerne: "Försök till bedrägeri tror kriminalteknikern" mellem ordet bedrägeri og det efterfølgende mellemrum (jeg har slettet det her). Hvordan man bærer sig ad med at skrive det tegn, ved jeg ikke. Jeg løste det ved at nøjes med "kriminalteknikern" som navn på referencen. Jeg har skrevet flere detaljer i det indlæg, du har lavet under feedback.--Weblars (diskussion) 25. mar 2020, 16:37 (CET)

Skabelon knappen i den gamle editor[redigér wikikode]

Knappen der opretter skabeloner på værktøjslinjen i den gamle editor er i løbet af de seneste dage forsvundet. Jeg savner den meget. Skyldes det en indstilling jeg selv kan gøre noget ved? --Hjart (diskussion) 22. mar 2020, 00:28 (CET)

Er det den knap, der åbner et søgevindue til skabeloner? Hos mig ligner ikonet en puslespilsbrik. Andre knapper med skabeloner kan jeg ikke få øje på.--Weblars (diskussion) 22. mar 2020, 01:16 (CET)
Det er lige præcis den. Hos mig er den forsvundet :-( --Hjart (diskussion) 22. mar 2020, 08:26 (CET)
Under "Indstillinger - Redigering" har jeg flueben i "Aktiver værktøjslinjen til redigering". Hvis du allerede har flueben i den, så kan du prøve at fjerne det og derefter gemme indstillingerne, og så slå det til igen. Måske hjælper det.--Weblars (diskussion) 23. mar 2020, 09:44 (CET)
Det var desværre ikke tilstrækkeligt. Kan det have noget med browseren at gøre (jeg bruger Firefox for Linux)? --Hjart (diskussion) 23. mar 2020, 11:49 (CET)
Kan det være at du under "Indstillinger - Betafunktioner" har slået "New wikitext mode" til? Hvis man gør det, forsvinder din knap, men ellers ligner værktøjslinjen lidt den gamle. Beta-editoren kaldes "2017 wikitext editor", mens den gamle nogle steder hedder "2010 wikitext editor" (eller "2010-redigeringsprogrammet for wikikode").Weblars (diskussion) 24. mar 2020, 22:49 (CET)
Jeg har også nu være ude for at den knappe for at kunne indsætte skabeloner ikke er tilstede altid. Jeg har en mistanke om at det er pga. forskellige versioner af brugergrænsefladen, at den er/ikke er der. --Steen Th (diskussion) 1. apr 2020, 16:51 (CEST)
Nu har jeg en del gange oplevet at knappen nogle gange er der, men de fleste gange ikke er der. Kan ikke se noget mønster i det. --Hjart (diskussion) 1. apr 2020, 20:03 (CEST)

Unicode tegn i redigeringsvinduet[redigér wikikode]

Hvordan bærer man sig af for at frembringe et Unicode-tegn, når man er i "Redigér wikikode"-vinduet? Jeg har ledt efter information i dansk og engelsk Wikipedia uden at finde en skabelon til formålet eller en metode, der ved tasttryk alene giver et bestemt Unicode-tegn. Jeg bruger Windows 10, hvor det er muligt at benytte tastsekvensen Alt + (NumPad +) + (firecifret hex kode) (med NumLock slået til). Det virker i nogle Windows-programmer. I Word kan jeg få tegn frem ved at taste hex-koden og trykke Alt-X og så kopiere tegnet over, men det er jo oldnordisk.

Tillægsspørgsmål:

Visse tegn, der tidligere var sort-hvide glyffer, er nu ændret til farvede ikoner, se eksempler på [4]. Tegn nummer 2648 (væddertegn) se nu således ud: ♈, medens det samme tegn indtastet i Word er uden farve og ramme; ved kopiering ser det dog ligesådan ud her: ♈.

Hvorfor er der sket denne ændring for nogle af tegnene (OK, det er ikke et Wikipedia-spørgsmål, men måske nogen ved det)? Nu kan symbolet ikke længere bruges som indeks.

Hvordan frembringer jeg tegnet sort på hvidt uden at bruge et billede som dette: Aries.svg? --AstroOgier (diskussion) 1. apr 2020, 16:27 (CEST)

Jeg ved ikke om der er nemmere måder at gøre den slags ting på Windows, men den her virker på alle nutidige platforme: Hav et dokument ligge, hvor du har alle de tegn i, du ikke nemt kan få via tastaturet (og som du jævnligt bruger). Ellers kan man rode med tastaturlayouts, men jeg ved intet om Windows. /Madglad (diskussion) 1. apr 2020, 21:00 (CEST)
Jeg har nu opdaget, at mit eget forslag nævnt ovenfor, nemlig Alt + (NumPad +) + (firecifret hex kode), faktisk giver ønsket Unicode tegn (hvorfor jeg ikke kunne få det til at virke i går, forstår jeg ikke, måske fik jeg ikke + med, beklager!). Her er et par eksempler: Alt + 2780: ➀, Alt + 263E: ☾. Alt + 2648: ♈. Tilbage står så, hvorfor dette sidste tegn (og flere andre) har skiftet ham og er blevet til et farvet ikon. -- AstroOgier (diskussion) 2. apr 2020, 10:00 (CEST)
Microsoft har vel valgt at ændre din font, uden at spørge/informere dig. --Madglad (diskussion) 2. apr 2020, 10:27 (CEST)

Dril med parlamentpladser i infoboks[redigér wikikode]

Hejsa. Jeg har været inde og tilføje infobokse på et par britiske partier; Labour Party, Conservative Party, Brexit Party og Liberal Democrats, og i den forbindelse har jeg tilføjet deres pladser i henholdvis House of Commons, House of Lords, Skotlands parlament og Den walisiske nationalforsamling, men alle gange vises den walisiske nationalforsamling som Skotlands parlament - altså "Pladser i Skotlands parlament" står to gange i infoboksen - én gang ud for tallene fra det skotske parlament og én gang ud for tallene fra den walisiske nationalforsamling.

Jeg er rimelig sikker på, at jeg har skrevet det rigtigt op i wikikoden, men alligevel vises Skotlands parlament to gange og ingen gange den walisiske nationalforsamling. Hvordan kan det være? Hvad kan jeg gøre ved det - har jeg lavet en fejl/overset noget? Håber nogen kan hjælpe:) --LinguineFusilli (diskussion) 4. apr 2020, 17:05 (CEST)

Der var en lille fejl i {{Infoboks politisk parti}}, som først er blevet opdaget nu, som jeg nu har rettet. --Steen Th (diskussion) 4. apr 2020, 17:51 (CEST)
Mange tak for hjælpen! :) --LinguineFusilli (diskussion) 4. apr 2020, 17:54 (CEST)

Mistet forbindelse til Wikidata?[redigér wikikode]

Nogle artikler jeg har set på i dag (eks; Theodor Schaefer), ser ud til at have mistet forbindelsen til wikidata, selvom de stadig er linket til der. Er det noget der skal tages ekstra hånd om eller retter det sig af sig selv? --Hjart (diskussion) 7. apr 2020, 09:33 (CEST)

Jep - der noget galt. Og de skriver om på wikidata d:Wikidata:Project chat#Why isn't "Wikidata item" under Tools column in English wp? og der er oprettet en sag på det Phabricator:T249565. Det er nok bedst at følge det derovre. --Steen Th (diskussion) 7. apr 2020, 09:56 (CEST)

Franske borgmestre[redigér wikikode]

En række af de franske byer er pt uden borgmester i infoboksen. Det skyldes, at Skabelon:Infoboks fransk kommune på et tidspunkt er blevet ændret til at hente borgmesteren fra Wikidata, og at oplysningen mangler i Wikidata. Jeg har så tilføjet oplysningen i Wikidata for nogle byer - Head of government, P6, med start time. Nu ser alt fint ud, og jeg troede alt var godt, indtil jeg fandt ud af de franske borgmestre allerede er oprettet på Wikidata med deres egen Qid, og at de her har en property P39 position held, hvor der står, at de er borgmester i byen. prøv f.eks at se på Céret. Der er ikke angivet en borgmester på byen i Wikidata, men borgmesteren hedder Alain Torrent og slår man ham op i Wikidata, kan man se, at han her står som borgmester i Céret!

Hvis jeg opdaterer byen med borgmester, vil samme oplysning ligge 2 gange - forskellige steder - på Wikidata, og det virker forkert. Hvad gør man her? brol (diskussion) 9. apr 2020, 13:31 (CEST)

Jeg kigget lidt på det. Céret (Q6643) peger via regeringslederens post (P1313)Mayor of Céret (Q64826601) istedet for at bruge leder af forvaltning (P6). Der skal kodes noget nyt at få fat i Alain Torrent (Q65603743). For der findes pt. ikke noget, som håndtere det. Vi skal lige at have undersøgt hvad der er besluttet at håndtere det på Wikidata. Der er lidt på d:Wikidata:WikiProject Heads of state and government . Og jeg regner at man har forsøgt at fjerne redundans uden at give værktøjer til at håndtere det model, som det nu er. Men der skal bruges tid på at undersøge det bedre. Men nu har du gjort opmærksom på det. --Steen Th (diskussion) 9. apr 2020, 16:40 (CEST)
Jeg har kigget lidt rundt, og jeg kan se at f.eks. Frank Jensen og Københavns Kommune, Boris Johnson og Storbritannien samt Andrew Cuomo og New York alle er oprettet med redundante data. Det link, du henviser til, starter jo også med at acceptere redundans, fordi det gør opslag nemmere - sådan læser jeg det i hvert fald. Det virker ikke som en optimal løsning, men hvis det er sådan, det er, burde de franske borgmesteroplysninger vel kopieres over til de franske byer. Jeg tror min egen pragmatiske løsning her og nu vil være manuelt at kopiere de borgmesterdata, jeg skal bruge. brol (diskussion) 10. apr 2020, 11:01 (CEST)

Mindre redigering, nyoprettet bruger[redigér wikikode]

Er der nogen, der kan forklare mig hvorfor en nyoprettet bruger (oprettet for under en time siden kan markere en en redigering som m (mindre redigering). Jeg mente at der skulle et vist antal dage/et vist antal redigeringer/autopatruljeret til? --Madglad (diskussion) 11. apr 2020, 12:38 (CEST)

Der er ikke karensperiode for at kunne markere redigeringer med et "m". --Pugilist (diskussion) 11. apr 2020, 13:13 (CEST)
Mig bekendt er mindre redigeringer er ikke autopatruljeret, der er bare ikke så mange nye brugere der bruger m'et. - Nico (diskussion) 11. apr 2020, 13:31 (CEST)
Det er kun uindloggede brugere der ikke kan markere. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 11. apr 2020, 14:03 (CEST)

Brugerboks WikiProjekter[redigér wikikode]

Hejsa, jeg kunne godt tænke mig at lave Brugerbokse, der viser min og andres deltagelse i WikiProjekt Finland og WikiProjekt Politik (ligesom f.eks. {{Bruger WikiProjekt Frankrig}}), men jeg ved ikke hvordan. Kan nogen hjælpe mig? På forhånd mange tak:) --LinguineFusilli (diskussion) 21. apr 2020, 15:35 (CEST)

Det giver ikke megen mening. Skriv hellere på din brugerside at du interesserer dig for Finland og politik.
Du er de facto eneste aktive medlem af "WikiProjekt Finland" (med andre ord: Projektet eksisterer ikke) og der har vist aldrig været nogen aktivitet i "projektet", og det ser ikke ud til at der ikke har være nogen aktivitet i "WikiProjekt Politik" siden 2016. Dermed er "WikiProjekt Finland" repræsentativ for det store flertal af wikiprojekterne, og "WikiProjekt Politik" ligger i den aktive ende af skalaen. Det har været en hobby for enkelte wikipedianere at robotoprette disse projekter, forudsigeligtvis har de ikke medført mere aktivitet på dawiki. Til gengæld er der en del wikipedianere, der helst ser især projektskabelonerne arkiveret et sted hvor solen ikke skinner. Så et råd er: Spørg i Landsbybrønden først; et bedre råd: Lad være med at spørge, og glem det. --Madglad (diskussion) 21. apr 2020, 18:51 (CEST)
Hej Bruger:LinguineFusilli, hvis du godt kunne tænke dig at lave brugerbokse, så kan du få inspiration fra de andre brugerbokse i kategori:WikiProjekt-skabeloner. Du skal finde et navn til skabelonen og et billede og en baggrundsfarve. Det nemmeste er at copypaste fra en af de andre skabeloner og derefter ændre på wikikoden indtil den er i orden. Der findes også Hjælp:Skabeloner. Venlig hilsen --Weblars (diskussion) 21. apr 2020, 21:10 (CEST)

Uploade billeder, der ikke er af egen produktion[redigér wikikode]

Jeg har tre sådanne. Det drejer sig om logoerne for tre videnskabelige foreninger, International_Mathematical_Union (IMU), International Union of Pure and Applied Physics (IUPAC) samt International_Union_of_Pure_and_Applied_Chemistry (IUPAC). Ved henvendelse via e-mail har jeg fået skriftlig tilladelse fra dem alle til at bruge logoerne på Wikipedia.

Ved forsøg på at uploade med Wikimedia Commons vælger jeg "Denne fil er ikke mit eget værk". Men så kan jeg ikke komme videre, jeg savner en mulighed for at udnytte de skriftlige tilladelser.

Det bedste ville være, hvis foreningerne selv foretog uploadningen, men jeg synes ikke, at jeg kan belemre dem med en for dem helt fremmed proces.

Har nogen et godt råd? --AstroOgier (diskussion) 15. maj 2020, 20:37 (CEST)

Hov, hvad er der lige sket her? To wikipedianere svarede på mit indlæg, såvidt jeg husker samme dag. Og jeg lagde en kommentar op i går, den 16. maj. Nu er disse tre indlæg pist væk og de fremgår heller ikke af historikken. Hvordan er det gået til?? -- AstroOgier (diskussion) 17. maj 2020, 11:23 (CEST)
De ligger på Wikipedia:Landsbybrønden/Uploade billeder, der ikke er af egen produktion - Nico (diskussion) 17. maj 2020, 11:37 (CEST)

hjælp til at indsætte foto i Wikidata[redigér wikikode]

hvordan indsætter jeg dette foto i min Wikidata side?

International Maritime Health Symposium Hamburg 11-14 Juni 2019

https://www.wikidata.org/wiki/Q40766475

på forhånd mange tak

--Saltrabook (diskussion) 3. jun 2020, 01:24 (CEST)

Klik "Tilføj udsagn" og søg så på "billede" (resultatet dukker sandsynligvis op efter det første bogstav er indtastet)--Hjart (diskussion) 3. jun 2020, 06:12 (CEST)


Linkknappen i redigeringsvinduet sætter link i toppen af artiklen[redigér wikikode]

Hej der har åbenbart været en softwareopdatering der bla. gør at Linkknappen i redigeringsvinduet sætter links i toppen af artiklen i stedet for at sætte det ind hvor man har markeret. Det er en alvorlig fejlkilde, som jeg håber der kan gøres noget ved. - Nico (diskussion) 5. jun 2020, 10:41 (CEST)

Jeg har prøvet min knap til at indsætte wikilinks i værktøjslinjen på forskellige computere, men den virker hos mig. Er det stadig et problem hos dig?

ToolbarSignVectorDA-2020.png

Og det er nummer 4 fra venstre, vi taler om?--Weblars (diskussion) 7. jun 2020, 11:51 (CEST)
Ja (beklager det sene svar), - fejlen forekom stadig i går eller forgårs, men det ser ud til at problemet er løst nu :-) - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 09:37 (CEST)
Øv, nej problemet er ikke løst :-( Toolbaren du viser er fra diskussionssider ( med signaturknap), men toolbaren i artikelredigeringsvinduet genererer stadig fejlen Har prøvet at linke fødsels og dødsdato med linkknappen (nr 3 i bjælken):
[[27. juni]][[1. december]]{{Infoboks Wikidata person ::| wikidata = alle }} ::{{Maskinoversættelse}}
Kaj Pindal (født 1. december 1927 i København, Danmark - død 27. juni 2019 i
Nico (diskussion) 10. jun 2020, 10:02 (CEST)
Fejlen opstår (hos mig) både i Firefox, Crome og Edge, men klammerne i listen under vinduet virker ok, det er bare lidt mered besværligt, og man får ikke flertydigvalg, som via knappen i bjælken. - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 10:11 (CEST)
Jeg har prøvet i Kaj Pindal, men det går fint hos mig. Jeg har også søgt efter andre der har problemet, men uden held. Der har tidligere været et problem med værktøjslinjen som jeg ikke har kunnet reproducere. Der er altså igen brug for andres hjælp her.--Weblars (diskussion) 10. jun 2020, 22:32 (CEST)
Mystisk, men tak for forsøget. - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 22:47 (CEST)
Det er åbenbart noget i mine wikiindstillinger, da problemet ikke opstår når jeg logger af. Jeg prøvede at trimme indstillingerne , hvilket resulterede i at problemet løstes i Firefox, men ikke i Crome, - det er funktionelt, men stadig mystisk. Nico (diskussion) 10. jun 2020, 23:48 (CEST)

Knas med Infoboks valg1[redigér wikikode]

Hejsa. Jeg har lige oprettet Præsidentvalget i Polen 2020 men opdagede, at der i infoboksen ud for "Parti" ved kandidaten Andrzej Duda var to square brackets på hver side af ordet "Løsgænger", (sådan her: [[Løsgænger]]) hvilket er underligt, fordi jeg har ikke sat nogen square brackets dér, siden der i {{Infoboks valg1}} automatisk oprettes wikilinks i de bestemte parametre uden at man behøver at sætte [[]] uden om, hvis det giver mening. Jeg tænker måske det kan have noget at gøre med, at jeg har en {{efn}}-boks i samme parameter, men kan nogen måske hjælpe mig? Jeg synes det ser grimt ud, at de er der, og så forstår jeg heller ikke rigtigt hvorfor. På forhånd tak :) | LinguineFusilli (diskussion) 22. jun 2020, 19:48 (CEST)

Det er meningen at man skal kunne slå wikilinks fra, men jeg kan se at der er en fejl i skabelonen, som jeg vil rette i morgen.--Weblars (diskussion) 23. jun 2020, 01:03 (CEST)
Jeg glemte helt at sige tak for hjælpen, Lars!
Men jeg skriver faktisk her igen af en anden grund; jeg har stadig et par udfordringer med {{Infoboks valg1}} - stadig på Præsidentvalget i Polen 2020 (beklager). Jeg har skrevet både valgdeltagelse ind (under turnout) samt resultater for både Duda og Trzaskowski, (hhv. popular_vote1 og percentage1 for Duda og popular_vote2 og percentage2 for Trzaskowski) men der er intet af det, der dukker frem, når jeg gemmer artiklen. Er det en fejl 40, eller er der noget forkert i kodens opsætning? På forhånd tak for hjælpen. | LinguineFusilli (diskussion) 15. jul 2020, 00:08 (CEST)
Der er både problemer med {{Infoboks valg1}} og {{Infoboks valg1/row}}. Inden jeg ændrer i dem, skal jeg lige kontrollere at der ikke sker noget uventet i de andre artikler, der bruger infoboksen. Det bliver nok engang senere i dag.--Weblars (diskussion) 15. jul 2020, 12:19 (CEST)
Jeg er glad for, at det ikke bare er mig, den er gal med. Endnu engang tusind tak for hjælpen, Lars! | LinguineFusilli (diskussion) 15. jul 2020, 14:37 (CEST)

Flertydigfix-redskabet virker ikke[redigér wikikode]

Hej, Flertydigfix-redskabet har ikke virket i et stykke tid, eller er det kun hos mig? Det er et fortrinligt redskab til at rette flertydige links, så forhåbentlig kommer det til at virke igen. f.eks: https://dispenser.info.tm/~dispenser/cgi-bin/dab_solver.py?page=da:Eksistentiel_terapi giver resultatet: Der kan ikke oprettes forbindelse til dette websitedispenser.info.tm var for lang tid om at svare - vh. Nico (diskussion) 1. jul 2020, 09:31 (CEST)

Det bedst at gå via brugeren, som står for værktøjet: en:User:Dispenser. Men det ligner at han ikke er specielt aktiv iflg: en:User talk:Dispenser#info.tm. --Steen Th (diskussion) 1. jul 2020, 15:33 (CEST)

Tak for svar. Det ser ud til at de er opmærksom på det også på en.wiki, men at den stadig kan anvendes via en tidligere adresse, ( https://69.142.160.183/~dispenser/view/Dab_solver )- er der (ud over det er mere besværligt) nogen problemer med det? - Nico (diskussion) 1. jul 2020, 16:42 (CEST)

Når jeg forsøger at følge Nicos link, får jeg beskeden "Din forbindelse er ikke privat". Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. aug 2020, 17:07 (CEST)
Jeg får en advarsel om udløbet certifikat fra min antivirus, som jeg tog chancen og ignorerede, tilsyneladende uden konsekvenser. Når man bruger Dab solver den vej, skal man lige huske at skrive da: før artikelnavnet man vil arbejde med. - Nico (diskussion) 3. aug 2020, 17:42 (CEST)

Positionskort vises ikke i infoboks[redigér wikikode]

Er der nogen der kan hjælpe, så positionskortet i infoboksen Nationalpark Gesäuse vises? jeg kan ikke få øje på fejlen. Skabelon:Infoboks beskyttet område bruger |map= og kortet hedder Østrig. - Nico (diskussion) 14. jul 2020, 18:04 (CEST)

Den var også svært at finde. Problemet er navngivning af skabeloner til kortpositioner. {{Infobox map}} kunne kun håndtere skabeloner med navnet Skabelon:Location map <kort> , men ikke Skabelon:Kortpositioner <kort>. Det er det sidste, som bruges mest, mens den første bruges kun få steder eller via en omstilling. Det ændre jeg, så det som bruges mest virker. Derudover er der også nogle moduler, som er navngivet Modul:Location map/data/<kort>, som har samme funktion som skabelonerne. De opsætningsmoduler har højst prioritet i det modul, som viser kortpositioner.
Jeg vil senere i ændre Modul:Location map, så Skabelon:Kortpositioner <map> kommer før Skabelon:Location map <kort>, prioritet og jeg vil rydde op i brugen af Skabelon:Location map <kort>, som jeg vil afvikle. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 20:23 (CEST)
Tak skal du ha', det tekniske kan jeg ikke gennemskue, men det er godt der er nogen der kan ;-) Der er forøvrigt et problem med label også. -- Nico (diskussion) 14. jul 2020, 22:53 (CEST)
Det manglede label er pga. af manglede label_position-parameter, hvor default er none. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 23:19 (CEST)

Kan ikke rette mobilvisning resume hverken fra WikiKode eller Visuel redigering?[redigér wikikode]

https://da.m.wikipedia.org/wiki/Vandkraftv%C3%A6rk viser en forkert oversættelse fra engelsk "Plante, der genererer..." - skulle være "Anlæg, der genererer" (de allerførste linier i artiklen i mobilvisning).

Mit problemer er simpelthen, at jeg ikke kan finde ud af at rette den tekst - hverken i WikiKode visning eller i visuel visning?

For eksempel er "mobil" ikke nævnt en på siden https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stilmanual eller https://da.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A6lp:Velkommen_til_Wikipedia eller https://da.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A6lp:Guide


Mvh. NKJensen (diskussion) 25. jul 2020, 15:59 (CEST) - on/off bidragsyder i et par årtier...

@NKJensen: Teksten, der vises som "resume" i mobilvisning, hentes fra Wikidata, i dette tilfælde Wikidata-emnet "vandkraftværk". "Plante" var formentlig en fejloversættelse af engelsk "plant", lavet af en bruger der har overvurderet sine danskkundskaber ... Nu har jeg rettet det. Tak for at gøre opmærksom på det! :-) Mvh. SorenRK (diskussion) 25. jul 2020, 16:10 (CEST)
@SorenRK: Tak hjælpen, det vil jeg prøve at huske til næste gang. Mvh. NKJensen (diskussion) 25. jul 2020, 16:37 (CEST)

OE bliver til ø[redigér wikikode]

Jeg har længe haft det problem, at hver gang jeg skriver o og e, bliver det automatisk rettet til et ø. Det er ret irriterende, for jeg kan f.eks. ikke skrive engelske ord med o og e. Hvordan slår man det fra? --Soren84 (diskussion) 9. aug 2020, 12:28 (CEST)

@Soren84: Det er også ret irriterende. Jeg mener, jeg kunne slå det fra ved at gå ind på Speciel:Indstillinger. På fanebladet "Brugerdata" går du ned under "Internationalisering" og klikker på "Flere sprogindstillinger". Her vælger du fanen "Indtastning" og trykker på knappen "Slå indtastningsværktøjer fra". Tryk så på "Anvend indstillinger". Håber det løser problemet. :-) Mvh. SorenRK (diskussion) 9. aug 2020, 17:08 (CEST)
@SorenRK: Det virkede. Tak for hjælpen :) --Soren84 (diskussion) 10. aug 2020, 20:30 (CEST)

Manila[redigér wikikode]

På artiklen om Manila er der et problem med infoboksen, som jeg ikke har set tidligere. Boksen breder sig over hele siden og ind i navigationsmenuen i venstre side. Forhåbentlig er der nogen, som kan løse problemet. Mvh. PHE77 (diskussion) 18. aug 2020, 14:59 (CEST)

Det er brugen af Skabelon:WD indbyg1/år/text til angivelse af indbyggertal for metroregionen, det er galt med. Når der er angivet mere end et indbyggertal på Wikidata, viser skabelonen dem alle sammen, for den kan ikke gennemskue hvilket, der er det nyeste, jvf. Skabelondiskussion:WD indbyg1/år/text. Det bør naturligvis rettes, men som det fremgår af Kategori:Mere end ét indbyggertal på Wikidata med højeste brugte rangering er der nogle artikler, hvor det ikke er sket. Manila var dog særligt slemt, så der har jeg erstattet skabelonen med manuel angivelse af indbyggertallet for metroregionen. Det er ikke den bedste løsning, men nu ser artiklen da mere normal ud --Dannebrog Spy (diskussion) 18. aug 2020, 15:32 (CEST)
Jeg har rettet på wikidata for de andre byer med flere indbyggertal, så kategorien er nu tom.--Weblars (diskussion) 18. aug 2020, 16:16 (CEST)
Stærkt. Jeg kendte kun til Kategori:Mange oplysninger fra Wikidata for P1082 (indbyggertal) og kunne i øvrigt ikke lokalisere problemet til WD-skabelonen. Tak til de digitale problemknusere @Dannebrog Spy: og @Weblars:. Hilsen PHE77 (diskussion) 19. aug 2020, 17:06 (CEST)

Tom meddelelse ved redigering af side[redigér wikikode]

Når jeg går ind på en tilfældig side på dansk Wikipedia og vælger "Redigér" øverst, får jeg WYSIWYG-editoren, men jeg får også umiddelbart en popup med ordlyden "1 meddelelse". Der sker intet, når jeg klikker på den, og jeg kan ikke gennemskue, hvad det skulle være for en meddelelse. Se dette screenshot. Det må vel være en fejl af en art? (skrev Pinnerup (diskussion • bidrag) 18. august 2020, 22.29. Husk at signere dine indlæg.)

Den har jeg ikke set, men du kan nok få den gamle editor tilbage ved at marker Deaktiver VisualEditor midlertidigt, mens den er i beta i dine redigeringsindstillinger. - Nico (diskussion) 18. aug 2020, 23:03 (CEST)
Jeg har ikke som sådan imod den nye editor. Den har jeg brugt længe – jeg vidste faktisk ikke, den stadig var i beta. Jeg tænkte bare, at beskeden her var en fejl, og at jeg ville melde den et sted, hvor nogen, der stod for teknikken, ville bemærke det. Problemet optræder i øvrigt ikke på enWiki. —Pinnerup (diskussion) 18. aug 2020, 23:24 (CEST)
Det bedste at rapportere problemerne. Der er henvisning til, hvor det kan ske på mw:VisualEditor/Portal. Prøv også at bruge en anden browser. Jeg har prøvet selv uden at kunne genskabe problemet. For det er bedst at få fundet og rettet problemet. --Steen Th (diskussion) 18. aug 2020, 23:27 (CEST)
Det er lidt løjerligt – jeg får nøjagtig samme resultat, hvis jeg prøver med Firefox eller Opera. Så snart jeg har logget ind med min bruger og vælger "Redigér" på artiklen, kommer der en pop-up med notifikation om en besked, men der er tilsyneladende ikke nogen besked. Hvis jeg til gengæld prøver det samme uden at logge ind, kommer der en popup, der siger "2 meddelelser", og så viser den en besked om, at jeg redigerer uden at være logget ind. Dvs. den siger, at der er to meddelelser, men den viser kun én. Kan den anden "skjulte" meddelelse mon være den, den i første omgang nægter at vise mig? Og får I heller ikke notifikationen om "2 meddelelser", hvis I bruger VisualEditor uden at være logget ind? —Pinnerup (diskussion) 19. aug 2020, 20:07 (CEST)

Fund og fortidsminder[redigér wikikode]

Har vi en skabelon hvormed vi på en standardiseret måde kan linke til fortidsminder registreret på kulturarv.dk? Eks hvor det kunne ønskes er f.eks. Hesselvad Bro. --Hjart (diskussion) 20. aug 2020, 14:55 (CEST)

Der findes intet til netop den. Jeg kan se at egenskaben kun nogle generelle infobokse. Det letteste er at bruge en af de nuværende skabelon til eksterne henvisninger fx {{danskefilm navn}} og registeret den nye skabelonen tilhørende skabelon (P2667), som det er gjort med danskefilm navn (P3786). --Steen Th (diskussion) 20. aug 2020, 15:29 (CEST)
Tak. Jeg har hermed oprettet {{Fund og Fortidsminder-ID}}, som umiddelbart ser ud til at virke korrekt. --Hjart (diskussion) 26. aug 2020, 13:41 (CEST)

Autoarkivering[redigér wikikode]

Dawikibot har ikke autoarkiveret siden 9. juli. Hvorfor ikke og kan det forventes slået til igen? --Madglad (diskussion) 15. sep 2020, 12:14 (CEST)

Det er ikke slået fra. Men har problemer med versioner af python... --Steen Th (diskussion) 15. sep 2020, 17:09 (CEST)
Er der nogen, der arbejder på at få det til at virke igen? Er det noget, der kører på WMF's servere siden man ikke er herre over python-versionen? Andre wikier må vel have samme problem? --Madglad (diskussion) 15. sep 2020, 20:31 (CEST)
Det er gammel kode, som kun os bruger. En overgang til andet kode kræver tid af folk, som også har hængerne fulde af andre opgaver. Og det kører på WMF' servere. --Steen Th (diskussion) 16. sep 2020, 08:02 (CEST)
Den standsede autoarkivering viste sig at skyldes både et skifte fra python 2 til 3 og ændringer i pywikibot, som autoarkiveringen nedarver Mediawiki-specifik funktionalitet fra.
Jeg har udkommenteret nogle ting i en opsætningsfil, ajourført pythonkodens syntaks forskellige steder, og rettet en slåfejl i noget kode, der tilsyneladende aldrig har været kørt før.
En test af botten uden opdateringer, så ud til at gå godt (dvs. den gik ikke længere ned), så jeg satte den til at arkivere, som man kan se på dens bidrag - tag gerne nogle stikprøver, for at se om den opfører sig anderledes end vanligt.
Botten kom et stykke, men blev så stoppet på KnudW's-brugerdiskussion af spamfilteret: "WARNING: API error spamblacklist: The text you wanted to save was blocked by the spam filter. This is probably caused by a link to a blacklisted external site." Hvis vi ændrer lidt på URL'erne på brugerdiskussionen, kan botten måske køre videre; jeg kigger dog ikke mere på det i dag.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 28. sep 2020, 21:42 (CEST)
Så lige at Knud løste problemet, og fik startet botten igen. Den er nu færdig uden flere fejl; måske kan den overleve nogen tid endnu. Herefter skulle den køre på sin faste tid igen, håber jeg. Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 28. sep 2020, 22:48 (CEST)

Sletning af brugerside - hvordan?[redigér wikikode]

En anden bruger har i dag haft den uhørte uanstændighed uden mit samtykke, at oprette en brugerside for mig. Jeg har aldrig haft noget ønske om en brugerside, og mit spørgsmål er nu, hvordan får jeg denne side slettet igen - altså ikke blot tømt for indhold, for det kan jeg jo sagtens gøre, men helt slettet? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. sep 2020, 19:43 (CEST)

Jeg har jo sat {{Hurtigslet}} på din brugerside, så snart kommer der en administrator forbi og sletter. --Madglad (diskussion) 19. sep 2020, 19:46 (CEST)
Tak! Hvis det fungerer på den måde, så afventer jeg bare og ser, hvad der sker. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. sep 2020, 20:04 (CEST)

Skrift i valg-infoboks[redigér wikikode]

Hejsa. Nu har den her besked stået ubesvaret inde på Diskussion:Præsidentvalget i USA 2020 i et par måneder (havde sågar selv glemt alt om den), så jeg tænkte, jeg ville rykke den herind i håbet om, at nogen kan hjælpe.

Citat Hejsa. Jeg har udvidet infoboksen med Donald Trump som Republikanernes og Joe Biden som Demokraternes formodede kandidater (hvilket også er gjort på en:2020 United States presidential election), men af en eller anden grund bliver Trump skrevet med fed, og jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Kan nogen hjælpe?:) Citat
LinguineFusilli (diskussion) 16. maj 2020, 11:04 (CEST)

På forhånd mange tak for hjælpen :) | LinguineFusilli (diskussion) 29. sep 2020, 20:18 (CEST)

Jeg kiggede på koden i Skabelon:Infoboks valg, og det er tydeligvis lavet med vilje. Det første navn fremhæves med fed skrift hvis parameteren igangværende ikke har værdien ja. Hvorfor det er gjort, ved jeg ikke, men det er let at fjerne igen hvis det ønskes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. sep 2020, 22:57 (CEST)
Et gæt er at man vil fremhæve vinderen med fed når valget er afgjort. Det undrer at der står igangværende=nej på nuværende tidspunkt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. sep 2020, 23:02 (CEST)
Jeg opdagede det samme og har rettet det i artiklen (samt svaret på dens diskussionsside). —Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. sep 2020, 23:12 (CEST)
Tusind tak for hjælpen! :) | LinguineFusilli (diskussion) 30. sep 2020, 07:12 (CEST)

AbuseFilter notice: rmspecials() will no longer remove whitespace when used in filters[redigér wikikode]

Hello,

Apologies if you are not reading this message in your native language. Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog.

We are making a change to the AbuseFilter extension, which may impact the behavior of some existing filters. The rmspecials() function currently removes spaces in addition to special characters. We will change it such that it will only remove special characters. The existing rmwhitespace() can be used to remove spaces whenever applicable.

As reported on https://phabricator.wikimedia.org/P12854 we believe at least one filter on your wiki has been identified to use the rmspecials() function. Please consider updating these filters by wrapping rmspecials() inside rmwhitespace() like this: rmwhitespace(rmspecials(....))

We need you to update the relevant filters within 2 weeks of this notice. If one of the community members with proper access is volunteering to take this on, we ask them to please respond below and notify User:Huji in their response or in the edit summary. If we don't hear back from you within 2 weeks, Huji will edit the relevant filters on your wiki per the global abuse filter maintainer policy, to ensure the filters won't break once the change is implemented. Thank you for your consideration!

Best regards,

--User:Huji (diskussion) 27. okt 2020, 00:48 (CET), sent via MediaWiki message delivery