Skabelondiskussion:FD

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WPCW fejl 37[rediger kildetekst]

Der pt. en konflik med WPCW fejl 37 med denne skabelon, når der er specielle tegn udover 'a' til 'å'. Bedst p.t. at flytte DEFAULTSORT delen ud af skabelonen som en midlertidig løsning - jeg tilbyder, når problemet er løst i scriptet, som danner WPCW, at rette det igennem, hvor det problem omgåes.

Problem vil på et eller andet tidspunkt bliver løst i WPCW - problemer er nævnt på de:Benutzer:Stefan Kühn/Check Wikipedia#To-do-list. --Steen Th 26. sep 2009, 23:53 (CEST)

Når "ukendt" er for upræcist..[rediger kildetekst]

Jeg har netop sat {{FD|Ukendt|Ukendt|Jesus}} på artiklen Jesus, men det er lidt utilfredsstillende. Kunne vi finde på en måde, hvor skabelonen kan angive ca.-årstal? --Palnatoke 2. apr 2010, 10:08 (CEST)

Det kræver jo, at der er kategorier for ca.-årstal :-).
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 10:09 (CEST)
Vi kunne have århundrede-kategorier - det ville også gøre Kategori:Personer efter dødsår og Kategori:Personer efter fødselsår mere overskuelige.. --Palnatoke 2. apr 2010, 10:15 (CEST)
Hvad så med de personer (vel de fleste?), hvor man kender årstallet, skal de så bare have en upræcis kategori?
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 10:17 (CEST)
Nej, for Kategori:Døde i 30 (som nu er tom, fordi jeg smed Jesus ud) skal naturligvis have Kategori:Døde i 1. århundrede som overkategori, ligesom Kategori:Døde i 1930 skal have Kategori:Døde i 20. århundrede som overkategori.. --Palnatoke 2. apr 2010, 10:29 (CEST)
Nååh, du vil have alle årstal i en århundredeskategori? Hvis det gennemføres (skal nok diskuteres på Brønden), skal man bare skrive kategoriens navn i {{FD}}.
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 10:31 (CEST)
Årstalskategorier som Kategori:1901 opgår allerede i århundredekategorier som Kategori:20. århundrede, så det er ikke så nyskabende igen.. --Palnatoke 2. apr 2010, 10:48 (CEST)
Nå, men så er det vel bare at skrive f. eks. {{FD|19. århundrede|20. århundrede|Efternavn, Fornavn}} :-). Men fødsels- og dødskategorierne skal jo lige laves først. Se evt. her i sandkassen.
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 11:13 (CEST)
Nu har jeg lavet en kategori til døde i 1. århundrede - der er lidt bøvl med sorteringen, vist pga Skabelon:Dødår.. --Palnatoke 2. apr 2010, 11:28 (CEST)
Fordi 9 ligger til sidst? Det er så fordi de er sorteres alfanumerisk og ikke numerisk :-). Kan det ikke fikses?
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 11:34 (CEST)
Man skal tilføje sorteringsnøgle for medlemmer af kategorien - jeg har gjort det for år 9 som eksempel. Eller lille piv: Nu skal holde styr på en endnu ting! Jeg kan godt kigge på kategorier til århundrede i skabelonen. Men det er ikke helt nemt på den måde skabeloner virker.... --Steen Th 2. apr 2010, 14:25 (CEST)
Nogen udvikling? TherasTaneel (diskussion) 15. jul 2013, 23:53 (CEST)
Der er ikke sket nogen siden 2010. --Steen Th (diskussion) 21. jul 2013, 10:30 (CEST)
Alright, er det noget der stadig er stemning for? TherasTaneel (diskussion) 21. jul 2013, 10:32 (CEST)
Problemet er jo ikke gået væk - men med Wikidata kan man spørge sig selv om det længere giver mening med alle disse kategorier. Det er ikke mit indtryk at læserne faktisk benytter dem (se f.eks. http://stats.grok.se/da/latest90/Kategori:D%C3%B8de%20i%201942). I stedet burde vi nok frembringe metoder til at præsentere udtræk fra Wikidata. --Palnatoke (diskussion) 21. jul 2013, 10:53 (CEST)
Det giver mere mening i den nuværende form, når man søger efter noget fra 1400 og bagud, men ja - yay for Wikidata. TherasTaneel (diskussion) 21. jul 2013, 10:57 (CEST)
Nogle kategorier er mere til administration end til alm. brug. Til netop denne skabelon vil jeg kun bruge wikidata til at tjekke om vi har fat i de rigtige født og evt. dødsår. Det bør ske manual for at vi kan tjekke om der er dokumentation for det. For jeg ved der er fejl i de forskelle wiki'er, som ikke er blevet rettet.
Men det kunne været ide for personer fra omkring 1500 at vi får en praksis, når vi ikke kender den præcise fødsels- og dødsår. Og det skal ikke være ca. kategorier! --Steen Th (diskussion) 21. jul 2013, 12:15 (CEST)
Hvis der er dokumentation, bør det da netop lægges ind i Wikidata, så alle kan have gavn af det. Det vil være fjollet andet. Cirka-kategorier er der vist ingen, der taler for - der er intet "cirka" ved at Jesus døde i det første århundrede af den tidsregning, der tager udgangspunkt i hans fødsel - det er mindre præcist end at han døde i et eller andet bestemt år, men lige så veldefineret.
Kategorier er et andet emne - det kan diskuteres om vi overhovedet har brug for kategorier "til administration", men "til almindelig brug" er det ikke sikkert at de allesammen giver mening, når vi på et tidspunkt kan erstatte dem med en forespørgsel i Wikidata. --Palnatoke (diskussion) 21. jul 2013, 20:42 (CEST)
Kategorier vil leve længe.. kategori kan også forenkle den administrative brug, fordi det er meget synlig.
Fødselsår, specielt for amerikanere, kan være svært fordi selv offentlige personer ikke er kendte. Jeg har set på enwiki, at de har gættet sig til det via hvad for en årgang en person hun gik på highschool. Andet eksempel stod en anden fødselsår på gravstenen end på masse opslagsværker! Og fødselsdatoerne er bare rå importeret fra enwiki til wikidata - så der er ingen kontrol på om det er det rigtige, som er kommet ind. Så det vil tage tid før vi kan bruge data fra wikidata til det formål. --Steen Th (diskussion) 22. jul 2013, 22:04 (CEST)
Så du mener at fordi vi ikke kan stole på enwikis præcision, skal vi holde fast i den. Naturligvis afhænger det altsammen af kildernes kvalitet. At kategorierne er synlige, er da rigtigt, men det er bare ikke nogen god grund til ikke at gøre Wikidatas data lige så synlige, --Palnatoke (diskussion) 22. jul 2013, 22:16 (CEST)

Underinddeling?[rediger kildetekst]

Se på Kategoridiskussion:Levende personer#Bristefærdig.. --Palnatoke 30. jun 2010, 07:49 (CEST)

Født i xxx[rediger kildetekst]

Kunne man ikke gøre et eller andet ved skabelonen, så fødselsår-parameteren ikke behøver at udfyldes på dawiki, men kan indsættes automatisk på baggrund af årstallet i født-udsagnet på wikidata? @Steenth og Hjart: Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. aug. 2023, 10:48 (CEST)[svar]

@Christian Giersing: Nej - det er ikke mit plan. Jeg vil hellere tjekke om værdier stemmer overens med Wikidata. I forbindelse med diskussion tjekke om døde brugte en skabelon for levende foreslå Kartebolle (Dipsacus fullonum) at tjekke værdier, som skabelonerne {{Dato og alder}} og {{Dødsdato og alder}} op imod Wikidata. Samme kunne vi gøre med {{FD}}. Der er allerede en rapport som tjekke det: Wikipedia:Sammenlign wikidata og født-dødsårskategorier - men det er et stort arbejde med tjekke op på det. Men fordelen med en sporingskategori er, at vi kan gøre det løbende istedet for, når jeg nogle gange om året opdatere rapporterne. --Steen Th (diskussion) 9. aug. 2023, 20:45 (CEST)[svar]