Skabelondiskussion:Infoboks kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Billeder i infoboks[rediger kildetekst]

I forbindelse med, at jeg oprettede mine første kirkeartikler bemærkede jeg en detalje i skablonen omkring billedet:

{{Kirke|
|Billede=[[billede: ------.---|thumb|right|300px|------]]
|Tekst= ------

Jeg synes bestemt ikke det ser kønt ud med thumbnail i skabelonen og udelod således konsekvent dette ord. I stedet finder jeg det en hel del pænere, hvis billedet fylder skabelonen ud og så tillader en billedtekst i tekstfeltet under.

Så hvis der kunne opnås enighed om det, så ville jeg gerne have fjernet det lille ord, så skabelonen i stedet hed:

{{Kirke|
|Billede=[[billede: ------.---|300px]]
|Tekst= ------

Men hvad mener folket om sagen? --|EPO| 29. mar 2006 kl. 19:35 (CEST)

Jamen det er da en god idé, jeg er for--Ultraman 29. mar 2006 kl. 19:43 (CEST)
Det har jo ikke noget med skabelonen at gøre men brug af skabelonen at gøre. Er det en vejledning til brug af skabelonen, som du vil have rettet? I så fald, hvor er den henne af? :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 10. apr 2006 kl. 15:07 (CEST)
Rigtigt nok er der jo snarere tale om en vejledning i brugen af den - og linket er her. Har bemærket, at en del kirkeartikler benytter thumbnails med billedetekst og synes ærligt talt ikke det ser pænt ud. Så mente, at hvis andre havde samme opfattelse, så kunne man jo henstille til, at folk undlod denne brug af thumbnails. --|EPO| 10. apr 2006 kl. 15:34 (CEST)

Uheldig konsekvens af ændring i skabelon[rediger kildetekst]

Hej Bruger:Lhademmor. Prøv at se i teksten til billedet i Hvidbjerg Kirke (Thyholm Kommune). Her - og måske andre steder? - har ændringerne i kirkeskabelonen haft en uheldig effekt. Hvad kan der gøres ved det? --Brams 21. maj 2006 kl. 18:47 (CEST)

Det ser ud til, at den nye udgave af skabelonen kun fungerer dér, hvor den "udskældte" thumb er benyttet. --Brams 21. maj 2006 kl. 18:54 (CEST)

Hej Brams. Jeg kender ikke særlig meget til skabeloner, men ønsker blot at de "ensrettes" i design, hvilket jeg i øvrigt har oprettet emne om på Landsbybrønden. Jeg ved derfor heller ikke rigtig hvad der er galt eller hvad der kan gøres ved det. Jeg vil vente og se om en "skabelon-guru" kan komme og hjælpe i løbet af det næste døgn ellers annulerer jeg mine ændringer. --Lhademmor 21. maj 2006 kl. 20:30 (CEST)

Kan man få lidt luft[rediger kildetekst]

Er det muligt at modificere skabelonen, så den omløbende tekst holder lidt afstand til rammen? Når man sætter et billede ind som thumb, så holder den omløbende tekst respektfuld afstand til billedrammen, men ved infoboksen går teksten helt op til, og det ser ikke godt ud. --IbRas 22. maj 2006 kl. 22:47 (CEST)

Jeg har sat en margin ind nu, men da du ikke har givet et eksempel, kan jeg ikke se, om det er tilstrækkeligt. Mvh --Sir48 (Thyge) 22. maj 2006 kl. 23:14 (CEST)
Ser fint ud med margin nu (Se f.eksMårslet Kirke) - Nico 22. maj 2006 kl. 23:43 (CEST)
Det er lige i øjet! Ser meget bedre ud nu. Tak for det. --IbRas 23. maj 2006 kl. 00:17 (CEST)

Kirkeskabelonen er efterhånden blevet smuk og kan nok ikke gøres meget bedre. Men et lille problem tror jeg nok?

Hvis man går ind på infobokse, http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Skabeloner/Bokse , svarer de to kolonner Skabelon henholdsvis Udseende til lay-outet for den reviderede boks men hvis man anvender kolonnen Skabelon, redigering, kopierer denne og anvender den, så får man det gamle lay-out frem ? Jeg kan ikke rigtig gennemskue dette og tager måske fejl. --Ultraman 10. jul 2006 kl. 18:47 (CEST)

Har du et eksempel på, hvor det sker? --Sir48 (Thyge) 10. jul 2006 kl. 18:58 (CEST)
Se Tversted Kirke --Ultraman 10. jul 2006 kl. 19:03 (CEST)
Er det omkring billedet skal du buge
|Billede=[[billede: ------.---|300px]]
så skal billedteksten bare flyttes ned under tekst.--Jan Friberg 10. jul 2006 kl. 19:22 (CEST)
Ja det forstår jeg, men det efterlyste er at jeg kan kopiere skabelonen direkte uden at skulle flytte i det viste. Alså kopiere direkte fra Skabelon, redigering --Ultraman 10. jul 2006 kl. 21:40 (CEST)
done--Jan Friberg 10. jul 2006 kl. 21:46 (CEST)

Sådan, godt gået. Nu ser det ut til at virke efter hensigten --Ultraman 10. jul 2006 kl. 22:07 (CEST)

Diskussion overført fra Skabelondiskussion:Kirke_anden_tro (som nu er indstillet til sletning)[rediger kildetekst]

Jeg bryder mig ikke om denne skabelon. Vi betegner normalt ikke noget efter hvad det ikke er. Betegnelsen "anden tro" er kontroversiel (NPOV). Og betegnelsen kirke er kontroversiel hvis den skal dække bygninger hvori der foretages religiøse, ikke-kristne ritualer. Byrial 6. maj 2007 kl. 13:04 (CEST)

Har du et bedre forslag til et navn? --IbRas 6. maj 2007 kl. 14:04 (CEST)
Nej, og jeg kan heller ikke se nogen grund til overhovedet at have eller bruge skabelonen. De tiltænkte formål er alt for forskellige til at kunne standardiseres i samme tabel. Kunne oplysningerne i øvrigt ikke lige så godt stå i artikelteksten? Jeg synes at der er ved at gå lidt skabelonistis i dawiki. Byrial 6. maj 2007 kl. 14:22 (CEST)
Selvfølgelig kan alle oplysninger stå i artikelteksten, og alle skabeloner kunne undværes. Nu er det imidlertid en etableret stil i Wikipedia, og den sikrer at man kan finde bestemte oplysninger på bestemte steder. Når jeg gerne vil have denne skabelon, så er det fordi den eksisterende kirkeskablon er udformet, så den kun kan bruges til kirke i Folkekirkens system, og jeg synes at andre kirkeartikler også kunne drage nytte af at have en skabelon. Jeg indrømmer at navnet måske ikke er ideelt, men det var det korteste, jeg kunne komme på, og da du heller ikke kan give et alternativ, så får det foreløbig lov at stå. Jeg kan dog ikke se, at der skulle være nogen konflikt med NPOV, med mindre du vil sige, at kirke-skabelonens udformning til folkekirkernes behov også er i strid med NPOV. --IbRas 6. maj 2007 kl. 14:52 (CEST)
Løsningen er vel at flytte kirkeskabelonen til et navn, der tydeliggør at den alene omfatter en stribe danske kirker. --Palnatoke 6. maj 2007 kl. 17:50 (CEST)
Eller lave en skabelon, der kan passe på begge former for kirker. Evt. kan det gøres med en switch. --Hockeyindustrien 6. maj 2007 kl. 17:53 (CEST)
Kunne man simplethen udvide Skabelon:kirke med flere argumenter som er anvendelige for danske ikke-folkekirkelige kirker. Og glemme alt om at bruge den for ikke-kristne religiøse bygninger (andre religioner vil nok næppe have deres huse betegnet som kirker), og måske også for kirker uden for Danmark? Byrial 6. maj 2007 kl. 18:04 (CEST)
Jeg har ingen indvendinger mod at udvide kirke-skabelonen til at håndtere ikke-folkekirke kirker, men jeg er bange for at min viden om skabeloner er for begrænset til, at jeg kan påtage mig det. Nogen der melder sig frivilligt? Med hensyn til anvendelse til ikke-kristne bedehuse, så kan jeg ikke se noget problem. Det er kun skabelonens navn som er kirke, ordet står ingen steder i den anvendte skabelon, men mindre det er en del af bygningens navn. --IbRas 6. maj 2007 kl. 20:36 (CEST)

Jeg tror, jeg er i stand til at flette dem sammen.. --Hockeyindustrien 6. maj 2007 kl. 20:38 (CEST)

Nu har jeg modificeret denne skabelon, så den er mage til den gamle Kirke-skabelon, men tilføjet to valgfri linier til hhv Trosretning og Menighed. Samtidig har jeg gjort linierne Stift, Provsti, Pastorat og Sogn valgfri. På denne måde skulle den kunne bruges til alle religiøse bygninger, samtidig med at det ikke ændrer ved de artikler, hvor kirkeskabelonen allerede er i brug. Det håber jeg er en løsning alle kan leve med.
Eksempler på de to anvendelser kan ses på min testside.
Hvis der ikke er nogen indvendinger, så vil jeg udskifte den gamle kirkeskabelon med denne definition, og indstille denne skabelon til sletning. --IbRas 28. maj 2007 kl. 14:40 (CEST)
Da der ikke er nogen der har indvendt noget, udfører jeg ændringen. --IbRas 5. jun 2007, 12:32 (CEST)

Problem med visning af kommune efter ændring af skabelon[rediger kildetekst]

Der er opstået problemer efter ændringen af skabelonen vedr. visning af kommunen, se f.eks. Odby Kirke. Man kan ikke længere se kommunen. --Brams 5. jun 2007, 13:59 (CEST)

Jeg forstår ikke, hvad du mener. Når jeg går ind på siden, står der klart og tydeligt "Kommune |Struer Kommune." --IbRas 5. jun 2007, 14:11 (CEST)

Jeg manglede åbenbart at opdatere. nu er det OK hos mig. Men lige en anden ting: Kan vi få skabelonen til - i lighed med Skabelon:Sogn2 - at angive Kommune 1970 - 2006 i stedet for blot Kommune? Det ville være lidt mere præcist. Jeg havde ikke held med det før, da jeg prøvede. --Brams 5. jun 2007, 14:21 (CEST)

Jeg er bange for at det vil påvirke de artikler, som allerede bruger skabelonen, hvis man bare ændrer navnet. Ellers kræver det mere indsigt i skabelonsyntaks, end jeg besidder, at gennemskue konsekvenserne. --IbRas 5. jun 2007, 14:31 (CEST)
(redigeringskonflikt)
Gad vide om man ikke bare kan overføre strukturen fra sogn2 ? - det vil formentlig også løse problemet med overskriften for kirker udenfor folkekirken. - men det vil nok være klogt at gøre det i en ny skabelon (kirke2), da mange (de fleste?) kirkeartikler er opdateret til de nye kommuner -- Nico 5. jun 2007, 14:36 (CEST)
Hvad er det for et "problem med overskriften for kirker udenfor folkekirken" du vil løse? --IbRas 5. jun 2007, 14:50 (CEST)
Sorry - jeg roder lidt - det var et jeg troede der var ud fra teksten på skabelonsiden. -- Nico 5. jun 2007, 14:54 (CEST)
- Men, er det kun hos mig at artikler med kirkeskabelonen får luft i toppen? -- Nico 5. jun 2007, 16:01 (CEST)

Nej, jeg har også studeret det med luften i toppen. Jeg har kigget tilbage i de forskellige variationer af skabelonen; men jeg har ikke nok forstand på det til at se, hvor der evt. er ændret noget, der har lavet "rod". --Brams 5. jun 2007, 16:32 (CEST)

Problemet lå i brugen af Skabelon:TlLinje - denne indsætter selv <tr> rundt om linjen og skal derfor ikke have hverken |- inden eller luft rundt om. Se seneste revision hvor linjerne er uden luft (lavet med html-kommentarer for at det ikke står på én lang linje).

DK-centrisk?[rediger kildetekst]

Når man tager i betragtning at det er en mikroskopisk andel af verdens gudshuse, der tilhører Folkekirken, vil det måske være rimeligt at justere denne skabelons anvendelse derhen, at vi også for danske folkekirker medtager trosretning.. --Palnatoke 15. nov 2009, 11:01 (CET)

Det er vist på tide. --|EPO| COM: 15. nov 2009, 11:07 (CET)

Kunne tårnretning (=nord/syd/øst/vest/central), og tårntype (=minaret/tagrytter/tvillingtårn/fritstående osv) ikke tilføjes? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. dec 2013, 04:29 (CET)

Hmm. Efter min mening bør skabelonene kun oplyse det grundlæggende - og der er spørgsmålet om tårnretning/tårntype ikke hører til i teksten? Jeg vil helst undgå, at dawp's infobokse bliver lige så lange som den engelske.-- Mvh Laketown  (disk) 6. dec 2013, 06:59 (CET)
Jeg vil mene at tårnretning og -type da arkitektonisk er en grundlæggende ting. Det er bygningens dimensioner vel egentlig også. Men det er da muligt at vi skal have en anden infoboks til oplysninger om kirken som bygning. --Palnatoke (diskussion) 6. dec 2013, 08:26 (CET)


Wikidata vedr. manglende billeder[rediger kildetekst]

Denne redigering der tilføjer
<includeonly>{{Wikidata image|1={{{Billede|}}}</includeonly>

således:
{{#if: {{{Billede|}}} || [[Kategori:Kirkebillede savnes]]|}}<includeonly>{{Wikidata image|1={{{Billede|}}}</includeonly>

indsætter {{Wikidata image|1=...*.jpg øverst på siden, fx Haderslev Domkirke

Til sammenligning ser en tilvarenede for manglende universitetsbilleder således ud:
<includeonly>{{#if: {{{Billede|}}} || [[Kategori:Universitetsbillede savnes]]}}</includeonly><includeonly>{{Wikidata image|1={{{Billede|}}} }}</includeonly>

Den ser ud til at virke.
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. maj 2014, 09:46 (CEST)Svar[svar]

Hi, thank you for noticing this. A }} was missing from the code. I have made a change that should solve the problem. Sincerely, Taketa (diskussion) 26. maj 2014, 11:21 (CEST)Svar[svar]

Konvertering af infoboksen[rediger kildetekst]

I dag sætte links i felterne trosretning, menighed, sogn, pastorat, provsti, stift, kommune2007 og kommune i infoboksen. Det vil jeg flytte ud i artiklerne. Derudover får vi standardiseret navne på parametre.

Jeg har lavet denne skabelon til konvertering: Skabelon:Infoboks kirke/konvertering, hvor jeg vil bruge "subst" til foretage ændringen. Hvis der ændringer i det, så vil jeg gerne vente på det. Jeg regner med køre en bot-kørsel i næste uge. --Steen Th (diskussion) 23. maj 2017, 15:12 (CEST)Svar[svar]

Mere indhold fra Wikidata?[rediger kildetekst]

I betragtning af at vi nu for stort set alle danske kirker har stifter, sogne osv på Wikidata, kunne det være rart om infoboksen kunne opdateres til hente den slags derfra. --Hjart (diskussion) 18. dec 2019, 17:28 (CET)

Koordinater på Skyum kirke vises ikke?[rediger kildetekst]

Der er indsat en coordinates = coord wd i infoboksen for Skyum Kirke, men jeg ser ikke nogen koordinater på siden? --Hjart (diskussion) 30. dec 2019, 09:34 (CET)

@Hjart: Jeg har på ToDo listen at kigge alle infobokse igennem, som ikke kan håndtere, at landkort ikke er angivet. Her skal koordinater vises i infoboksen og det kræver en ændring. Jeg har rettet det midlertidige ved at tilføje landkort plus at tilføje display-parameter, så koordinater både kan vises i infoboks og i titel-linje. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2019, 09:48 (CET)