Sofia Anna Palm de Rosa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sofia Anna Palm de Rosa

Anna Palm.jpg

Personlig information
Født 25. december 1859Rediger på Wikidata
Stockholms stadRediger på Wikidata
Død 10. juni 1924 (64 år)Rediger på Wikidata
ItalienRediger på Wikidata
Far Gustaf Wilhelm PalmRediger på Wikidata
Familie Johan Gustaf Sandberg (bedstefar)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, kunstnerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sofia Anna Palm de Rosa (født i 1859 i Stockholm, død 2. maj 1924 Italien) var en svensk kunstner og landskabsmaler.

Palm de Rosa var datter af professor Gustaf Wilhelm Palm. Hendes barndomshjem var på børnehjemmet Trädgårdsgatan 19, (nu Olof Palmes gata). Hjemmet var et samlingssted for en stor kreds af kunstnervenner. Allerede i sine tidlige teenageår, modtog Anna privatundervisning fra sin far der var hof- og landskabsmaler. I 1885 opholdte hun sig i Skagen og var sammen med kunstnerkolonien der og malede Et l'hombre-parti på Brøndums Hotel, der nu er på Skagens Kunstmuseer.

Anna Palm var i løbet af 1890'erne, en af Sveriges mest populære kunstnere. Hun malede altid idylliske motiver mest i akvarel og hendes motiver var Stockholms og Bohusläns skærgård, samt fra Frankrig og Italien med mennesker i landskaberne og heste. Hun malede også jule- og postkort. Hun udstillet på Royal Academy i 1885 og 1887 og derefter i en lang række udstillinger. Hendes sidste udstilling var Den baltiske Udstilling i Malmø i 1914.

Nytårsaften 1895, forlod hun Sverige for at bosætte sig først i Paris og et år senere i Italien. Under et besøg i Capri, mødte hun sin kommende mand, infanteri løjtnant Alfredo de Rosa, som hun giftede sig i 1901. Efter at være flyttet til Italien hun fortsatte med at male motiver fra Stockholm og som hun lavede efter fotografier taget af fotografen Frans Gustaf Klemming.

Anna Palm, Et l'hombre-parti på Brøndums Hotel, 1885, Skagens Kunstmuseer.

Gallery[redigér | redigér wikikode]