Spring til indhold

Ella Heide

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ella Heide
Personlig information
FødtElla Christine Brodersen Rediger på Wikidata
1871 Rediger på Wikidata
Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland Rediger på Wikidata
Død1956 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseKunstmaler Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ella Christine Heide (født Brodersen, 24. november 1871 i Flensborg, død 1956) var en dansk kunstmaler, der fra 1908 og frem malede motiver fra Skagen, og hermed blev en del af den yngre generation af skagensmalere[1]. Hun var søster til byens daværende kæmner Johan Friedrich Brodersen, der var flyttet til Skagen med sin familie i 1896 og havde udviklet tætte forbindelser til kunstnerkolonien. Blandt hendes malerier fra Skagen er Saxilds gård set fra havesiden. Anchers hus i baggrunden, Hvide hus og P.S. Krøyers Hus i Skagen (1938), Parti fra Skagen (1939), Den tilsandede kirke, Parti fra Gammel Skagen,Det Blå Hus. Hun var - ifølge Vendsyssel Tidendes omtale af hendes 70 års dag i 1941 - en højt skattet leverandør af malerier til lokalsamfundet i Skagen

Giftede sig oprindeligt med Rolf Wilhelm Heide, ejeren af Kragelund Teglværk ved Aarhus og fik to børn Margarite Ella (1893) og Ove (1896). Parret blev skilt i 1909, hvorefter hun for en periode vendte tilbage til Flensborg.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Ella Heide" Arkiveret 31. august 2017 hos Wayback Machine, Kunstindeks Danmark.


Artiklen om Ella Heide kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.