Fårevejle Stationsby: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m wiki
+noget med et år
Linje 41: Linje 41:
|landiso = DK
|landiso = DK
}}
}}
'''Fårevejle Stationsby''' er en lille [[stationsby]] [[Nordvestsjælland]] med {{vis indbyggere DK|306-10421}}, beliggende i [[Fårevejle Sogn]] i [[Odsherred]]. Fårevejle Stationsby ligger ved [[Odsherredsbanen]] i [[Odsherred Kommune]] og hører under [[Region Sjælland]]. Byen er naboby til [[Fårevejle Kirkeby]] med cirka 2 kilometer mellem de to byer.
'''Fårevejle Stationsby''' er en lille [[stationsby]] i [[Nordvestsjælland]] med {{vis indbyggere DK|306-10421}}, beliggende i [[Fårevejle Sogn]] i [[Odsherred]]. Fårevejle Stationsby ligger ved [[Odsherredsbanen]] i [[Odsherred Kommune]] og hører under [[Region Sjælland]]. Byen er naboby til [[Fårevejle Kirkeby]] med cirka 2 kilometer mellem de to byer.


Stationsbyen er nyanlagt på en af de gamle øer i [[Lammefjorden]], efter dennes udtørring.
Stationsbyen er opstået omkring [[Fårevejle Station]] og anlagt på en af de gamle øer i [[Lammefjorden]], efter dennes udtørring og Odsherredsbanen åbning (banen åbnede i [[1899]]).


Byen har en [[Folkeskolen|folkeskole]], en [[friskole]], to [[efterskole]]r, to [[Supermarked|supermarkeder]], [[bager]], [[tankstation]]er og [[grillbar]].
Byen har en [[Folkeskolen|folkeskole]], en [[friskole]], to [[efterskole]]r, to [[Supermarked|supermarkeder]], [[bager]], [[tankstation]]er og [[grillbar]].

Versionen fra 7. jan. 2015, 15:10

Fårevejle Stationsby

Odsherreds Efterskole
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Odsherred Kommune
Sogn Fårevejle Sogn
Postnr. 4540 Fårevejle
Demografi
Fårevejle St. by 1.849[1] (2023)
Kommunen 32.977[1] (2023)
 - Areal 355,3 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.odsherred.dk
Oversigtskort
Fårevejle Stationsby ligger i Sjælland
Fårevejle Stationsby
Fårevejle Stationsby
Fårevejle Stationsbys beliggenhed

Fårevejle Stationsby er en lille stationsby i Nordvestsjælland med 1.849 indbyggere (2023)[1], beliggende i Fårevejle Sogn i Odsherred. Fårevejle Stationsby ligger ved Odsherredsbanen i Odsherred Kommune og hører under Region Sjælland. Byen er naboby til Fårevejle Kirkeby med cirka 2 kilometer mellem de to byer.

Stationsbyen er opstået omkring Fårevejle Station og anlagt på en af de gamle øer i Lammefjorden, efter dennes udtørring og Odsherredsbanen åbning (banen åbnede i 1899).

Byen har en folkeskole, en friskole, to efterskoler, to supermarkeder, bager, tankstationer og grillbar.

Kilder

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Odsherred Kommune seglSpire
Denne artikel om geografi i Odsherred Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi