Forskel mellem versioner af "Ruths bog"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes fjernet ,  for 5 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (Rettet Ruths slægtskab med Jesus.)
I [[Dommerbogen|Dommertiden]], da der var hungersnød, udvandrede en israelistisk familie fra [[Betlehem]] med Familiens overhoved Elimelek, hans kone [[No'omi]] deres sønner [[Maklon og Kiljon]] til det nærliggende land [[Moab]]. Elimelek dør, og sønnerne gifter sig med to moabitiske kvinder: Maklon gifter sig med [[Ruth]] og Kiljon gifter sig med [[Orpa]].
 
No'omispenus to sønnerdøtre dør også, hvorefter No'omi beslutter sig for at vende tilbage til sit hjemland, Juda. Hun fortæller sine to svigerdøtre, at de hver skal vende tilbage til deres mødres huse og gifte sig på ny. Orpa forlader hende modstræbende; hvorimod Ruth siger "Du må ikke tvinge mig til at forlade dig og vende tilbage. Nej, hvor du går hen, vil jeg gå, hvor du bor, vil jeg bo; dit folker mit folk, og din Gud er min Gud. Hvor du dør, vil jeg dø, og der vil jeg begraves. Herren ramme mig igen og igen: Kun døden skal skille os!" (Ruth 1:16–17)
 
De to kvinder vender tilbage til Betlehem omkring tiden for byghøsten. For at forsørge sin svigermor og sig selv går Ruth i markerne for at [[samle aks]]. Den mark, hun samler på, tilhører en mand af samme slægt som Elimelik ved navn [[Boaz]], som er venlig mod hende, fordi han har hørt om hendes loyalitet over for hendes svigermor. Ruth fortæller sin svigermor om Boaz' venlighed, og hun samler aks på hans mark i resten af høstsæsonen.
Anonym bruger

Navigationsmenu