Svend Brinkmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Svend Brinkmann
Svend Brinkmann.jpg
Svend Brinkmann (2017)
Personlig information
Født 23. december 1975 (45 år)
Herning, Denmark
Nationalitet Dansk
Bosat Danmark
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Aarhus Universitet
Beskæftigelse Forsker, psykolog Rediger på Wikidata
Forsknings­område Psykologi
Arbejdsgiver Aalborg Universitet Rediger på Wikidata
Kendt for Flere bøger, Radio og TV shows
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Svend Brinkmann (født 23. december 1975) har været professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske FakultetAalborg Universitet siden 2009. Han er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet. [1] Svend er født og opvokset i Herning. Han har gået i skole på Lundgårdskolen.

Svend Brinkmann har skrevet og redigeret en lang række bøger og mere end 150 artikler. Derudover har han udgivet artikler og bogkapitler på syv forskellige sprog.[1] I almenheden blev han i 2014 kendt for bogen Stå fast, hvori han gør op med, hvad han beskriver som tidens (selv)udviklingstyranni.[2] Svend Brinkmann har også medvirket i radioprogrammet Netværket på P1 fra 2009-2016 og var i 2014 vært på DR K programmet Lev Stærkt. I 2019 var han vært på radioprogrammet Brinkmanns Briks på P1.

Svend Brinkmann har gennem sin karriere modtaget mange priser og legater.[1] Blandt andet modtog han i 2015 DR's formidlingspris Rosenkjærprisen[3] og Gyldendals formidlingspris sammen med Lene Tanggaard.[4]

I 2021 udgav han bogen Mit år med Gud, hvor han ser på tro og arven fra kristendommen[5]. Bogen undersøger således tilværelsens religiøse dimension. Brinkmann tilslutter sig en såkaldt svag teologi.

Kritik[redigér | rediger kildetekst]

Svend Brinkmanns analyser er blevet mødt af flere former for kritik. Ifølge rektor Stefan Hermann er analyserne forsimplede og tangerer forførende populisme[6], mens filosofiprofessor Mogens Pahuus mener, analyserne mangler egentlig forståelse for værdien af selv og selvrealisering[7]. Andre har påpeget, at analyserne er overfladiske og udtryk for hykleri, da forfatteren ikke selv lever efter sine egne råd[8]. Eller at analyserne er for letbenede og banale[9], unuancerede og polariserende[10] eller reelt set en del af den selvsamme udvikling, de foregiver at kritisere[11].

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Bøger[redigér | rediger kildetekst]

Svend Brinkmann har skrevet mange bøger som både eneforfatter og medforfatter. Nogle af disse er listen nedenfor:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

ForfatterSpire
Denne danske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi