Thorkild Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thorkild Møller
Født 17. august 1932 Rediger på Wikidata
Frederikshavn, Danmark Rediger på Wikidata
Død 25. februar 2022 (89 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thorkild Møller (17. august 193225. februar 2022), toldkontrollør og politiker. Har været landsformand for Det Radikale Venstre samt medlem af Ribe Amtsråd og Gladsakse Kommunalbestyrelse.

Bopæl[redigér | rediger kildetekst]

Thorkild Møller kommer fra Vendsyssel. Han boede i mange år i Bagsværd. I 1999 flyttede han til SønderhoFanø.

Landspolitiker[redigér | rediger kildetekst]

Thorkild Møller var landsformand for Radikal Ungdom fra 1959 til 1962. I 1970'erne var han formand for Det Radikale Venstres organisationsudvalg. Han var partiets landsformand fra 1978 til 1993. Han har gennem mange år været medlem af den radikale hovedbestyrelse og aktiv i adskillige af partiets udvalg.

Han har i flere peioder været sit partis repræsentant i Landsskatteretten og i Danmarks Radios bestyrelse.

Kommunal- og amtspolitiker[redigér | rediger kildetekst]

Thorkild Møller var medlem af og Gladsakse Kommunalbestyrelse fra 1970 til 1979. I denne periode var han også udvalgsformand, bl.a. som formand for skoleudvalget.

Thorkild Møller blev valgt ind i Ribe Amtsråd i november 2001. Han sad derefter i amtsrådet indtil amtets nedlæggelse ved udgangen af 2006. Han var medlem af tre af amtsrådets udvalg (Socialudvalget, Undervisnings- og Kulturudvalget samt Psykiatriudvalget). I 2002-2006 var han også medlem af Landsbyrådet i Ribe Amt.

Musik og museer[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1999 spiller Thorkild Møller violin i folkemusikorkesteret “De samspilsramte”. I år 2000 blev han medlem af medlem af Fanø Kunstmuseums bestyrelse, af bestyrelsen for “Fonden Gamle Sønderho” og af Ribe Amts Museumsråd.

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker