Topdanmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Topdanmark A/S
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform Aktieselskab
Grundlæggelse 1985 (nuværende aktieselskab)
Hovedsæde Ballerup
Produkter Forsikringer
Selskabsskat 78040017 562 millioner DKK (2012)
Datterselskaber Hotel Kongens Ege ApS og andre
Eksterne henvisninger
CVR 78040017
OpenCorporates dk/78040017Rediger på Wikidata
Hjemmeside Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Topdanmark A/S (NASDAQ OMXTOP), grundlagt 1972 som Topsikring GS, er et dansk forsikringsselskab, som leverer livs- og skadesforsikring. Årligt omsætter selskabet for 12,543 mia. kr. og beskæftiger 2.451 ansatte.[1] Christian Sagild har været virksomhedens administrerende direktør siden juni 2009, hvor han overtog posten efter Poul Almlund.

Selskabet blev dannet gennem en fusion af Mejeriernes Ulykkesforsikring, etableret 1898, og Arbejdsgivernes Ulykkesforsikring, der blev grundlagt i 1899. Såvel historisk som aktuelt er og har landmænd været en stor kundegruppe i selskabet. I 1985 blev det omdannet fra gensidigt selskab til et aktieselskab og blev i den forbindelse noteret på Københavns Fondsbørs. Efter at have haft aktiviteter indenfor andre områder, bl.a. gennem opkøbet af Aktivbanken i 1990, har koncernen siden 1994 udelukkende drevet forsikringsvirksomhed.

På skadeforsikringsområdet er Topdanmark med en markedsandel på 19,5% det 2. største selskab i Danmark, mens det på livsforsikringsområdet er 6. størst og har en markedsandel på 3,8%.

Topdanmark var tidligere medlem af den europæiske forsikringsalliance Eureko. Selskabet samarbejder i dag med bl.a. home, Danske Bank, Danica Pension og Nykredit.

Topdanmark har i de seneste par år haft en af de laveste combined ratio blandt de større danske forsikringsselskaber.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.