Topdanmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Topdanmark A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Grundlagt 1985 (nuværende aktieselskab)
Hovedsæde Ballerup
Nøglepersoner

Peter Hermann, CEO [1]

Ricard Wennerklint, bestyrelsesformand [1]
Produkter Forsikringer
Regnskab
Selskabsskat 78040017 562 millioner DKK (2012)
Organisation
Datterselskaber Hotel Kongens Ege ApS og andre
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 78040017
OpenCorporates dk/78040017 Rediger på Wikidata

Topdanmark A/S (NASDAQ OMXTOP), grundlagt 1972 som Topsikring GS, er et dansk forsikringsselskab, som leverer livs- og skadesforsikring. Årligt har selskabet præmieindtægter på over 20 mia. kr. og beskæftiger cirka 2.400 ansatte.[2] Peter Hermann er virksomhedens administrerende direktør. Han tiltrådte i stillingen februar 2018[3] og overtog posten efter Christian Sagild.

Selskabet blev dannet gennem en fusion af Mejeriernes Ulykkesforsikring, etableret 1898, og Arbejdsgivernes Ulykkesforsikring, der blev grundlagt i 1899. Såvel historisk som aktuelt er og har landmænd været en stor kundegruppe i selskabet. I 1985 blev det omdannet fra gensidigt selskab til et aktieselskab og blev i den forbindelse noteret på Københavns Fondsbørs. Efter at have haft aktiviteter indenfor andre områder, bl.a. gennem opkøbet af Aktivbanken i 1990, har koncernen siden 1994 udelukkende drevet forsikringsvirksomhed.

På skadeforsikringsområdet var Topdanmark i 2019 med en markedsandel på ca. 16 % det næststørste selskab i Danmark [4], mens det på livsforsikringsområdet var femtestørst med en markedsandel på 6,1 %.[5]

Topdanmark var tidligere medlem af den europæiske forsikringsalliance Eureko. Selskabet samarbejder i dag med bl.a. home, Danske Bank, Danica Pension og Nykredit.

Topdanmark havde i 00'erne en af de laveste combined ratios blandt de større danske forsikringsselskaber.[6]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kritik[redigér | redigér wikikode]

Topdanmark har som et af de eneste forsikringsselskaber erkendt, at de indsamler ”supplerende data” i anklagen om de såkaldte ”skyggerapporter” i forsikringsbranchen[7].

Kilder[redigér | redigér wikikode]