Tyrkisk delight

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tyrkisk delight

Tyrkisk delight (tyrkisk: lokum) en type er gummiagtig slik, som man kan få næsten overalt i Tyrkiet. Det er ofte krydret med rosenvand, mastiks eller citron. Rosenvand giver det en karakteristisk lyserød farve. Tyrkisk delight har en blød, geléagtig og undertiden klæbrig konsistens, og er ofte pakket i små tern med flormelis eller kopraolie for at forhindre klynger. Nogle typer indeholder små nøddestykker, normalt pistacienødder, hasselnødder og valnødder. Andre almindelige typer omfatter varianter, såsom kanel eller mynte.

Tyrkisk delight har været produceret i Tyrkiet siden det 15. århundrede. Oprindeligt blev honning og melasse brugt som dets sødestoffer.

Tyrkisk delight blev introduceret til Vesten i det 19. århundrede. En ukendt brite blev angiveligt meget glad for delikatessen under sine rejser til Istanbul og købte ved et tilfælde noget af det, og tog det med tilbage til Storbritannien, hvor det fik navnet tyrkisk delight. Det blev en stor delikatesse, ikke kun i Storbritannien, men i hele det europæiske kontinent.

Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.