Spring til indhold

Wikipedia-diskussion:Projekter

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der var en snild lille illustration til månedens tema før, - hvor er det blevet af? --Anjoe (Anders) 30. nov 2005 kl. 22:19 (CET)

Er der nogen (i Københavnsområdet) som er interesseret i at arbejde med wikipedia-projekter på en mere social måde ? Jeg er en ret ny bidrager og kunne f.eks. godt bruge nogle fif. I øvrigt kan jeg godt lide holdningen på MeatBallWiki især omkring [Brug af ens eget navn] --Poul Staugaard

Er der ikke nogen fra "inderkredsen", der kan udnævne et nyt "Månedens tema"? Eventuelt bare føre julis tema videre? Det ser ikke så godt ud med det døde link for august her to dage inde i den nye måned! Arne 2. aug 2006 kl. 11:34 (CEST)

Nå, jeg opdager nu, at konceptet er udgået. Men så skal rubrikken jo i stedet helt fjernes her på siden. Arne 2. aug 2006 kl. 11:37 (CEST)
Er hermed gjort. --Lhademmor 4. aug 2006 kl. 19:36 (CEST)

Ugens artikel

[rediger kildetekst]

Denne bliver vist ikke opdateret - er dette en fejl eller har "ugens artikel redaktøre" opgivet eller glemt det? --Wassini 24. aug 2006 kl. 11:01 (CEST)

Rubrikken på Projekt-siden bliver sjældent opdateret. Om det skyldes glemsomhed eller andet ved jeg ikke. Men jeg foreslår at vi helt fjerner rubrikken og undgår besværet. Hellere slet ikke have en end have en forkert/gammel- --Lhademmor 24. aug 2006 kl. 11:15 (CEST)
Støtter Hvis ingen alligevel husket det, så... --Wassini 24. aug 2006 kl. 11:27 (CEST)


Danske sange + noder

[rediger kildetekst]

Man må gerne tage noder osv. Men jeg mener det er blivet uloveligt at tage tekster fra sange

Grey-Fox|Grey-Fox 5. Oktober 2006 kl. 16:15 (CEST)
Hvis du kigger på Wikipedia:Danske sange kan du se proceduren beskrevet. Dansk lov dikterer, at ophavsretten forfalder 70 år efter forfatterens død - eller længstlevende forfatter, hvis der flere. Derfor kan kun sange, hvor det er mere end 70 år siden forfatteren døde medtages - disse er tilgengæld på ingen måde ulovlige at bruge. Og fuldstændig de samme regler gør sig gældende for noder (og billeder, videoer, malerier, ...) Se mere herom i Ophavsret. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 15. jan 2007 kl. 13:28 (CET)

Deltagerkrav?

[rediger kildetekst]

Måske vi skulle kræve at der var mere end én deltager i et projekt for at få det med på listen? --Palnatoke 23. nov 2007, 15:26 (CET)

ja ellers kunne vi få mange "projekter" med. --Broadbeer, Thomas 24. nov 2007, 00:24 (CET)
Generelt nok en god ide, men husk at der jo skal være et projekt før folk kan 'joine' det. --Lhademmor 24. nov 2007, 11:09 (CET)
Ja hvis man har en ide kan man kontakte folk med samme interesse via deres diskussionssider eller f.eks. IRC.
Det er vigtigt at man ikke skræmmer folk for at lave projekter ved at sætte for mange begrænsninger for at man kan lave et projekt --Fredelige 24. nov 2007, 16:38 (CET)

Man kunne jo lave en side med projekter under opstart, og først lægge projekterne frem i fuldt projektørlys, når der var tre-fire deltagere? --Palnatoke 24. nov 2007, 17:38 (CET)

En rigtig god ide Palnatoke. Det må jo være den rigtige løsning. --Fredelige 26. nov 2007, 09:25 (CET)

WikiProjekt tv-serier / tv-serie-afsnit

[rediger kildetekst]

Er der stemning for at lave koordineret WikiProject dedikeret til at skrive artikler om enkelte episoder/afsnit af diverse tv-serier? Dels, for at organisere arbejdet og eventuelt for at lave en fælles opbygning af artiklerne.

Jeg er villig til at opsætte projektsiden, osv. Men vil først høre hvad der er af tanker om idéen, så arbejdet ikke er spildt. Jeg tænker lidt i stil med som det er gjort på Klovn (tv-serie) (eks. 5 års-dagen), Heksene fra Warren Manor (eks. Which Prue Is It, Anyway?) og Lost (eks. The Beginning of the End (Lost)). Selvfølgelig med mere fyld på artiklerne.

- Mark Jensen 8. mar 2008, 16:38 (CET)

Projektstruktur?

[rediger kildetekst]

Hvis man skal have et projekt, er der mange forskellige metoder og teorier, men for succes er det i det mindste nødvendigt at definere tidsramme og mål, og målene skal være formuleret således, at man undervejs kan have en idé om hvor langt man er kommet, og så det ved tidsrammens afslutning kan afgøres om målene er nået. --Palnatoke 16. okt 2010, 18:14 (CEST)

For at gøre projekter mere synligt for folk; hvad med under "Dagens billede"-sektionen på Forsiden, at der var et link fra "Næste uges artikel" og en bund med "Rediger - og enten Projekter eller Flere projekter..."? Hvis ikke - hvad så med en tilføjelse på SÆ mellem Portaler og Efterspurgte artikler, også så boksen forhåbentlig kan flugte med den anden kant. TherasTaneel (diskussion) 1. okt 2013, 03:20 (CEST)

Der er link til projekter i venstremenuen. Jeg tror det er en dårlig ide at blande dagens billede (der er globalt styret) sammen med Næste uges artikel, jeg kan i hvert fald ikke se sammenhængen. - Nico (diskussion) 1. okt 2013, 07:50 (CEST)
Forsiden er principielt udadvendt og er stort set det eneste sted, hvor vi ikke inviterer folk til at være med. I de specialiserede portaler prøver vi at lokke folk ind, i artiklerne sætter vi gerne skabeloner om hvad folk kan hjælpe med, men lige netop "den rigtige forside" er ren indholdspræsentation. --Palnatoke (diskussion) 1. okt 2013, 08:29 (CEST)
Ah, yep - heh, desuden lidt mindre forstyrrende nu, tak. TherasTaneel (diskussion) 1. okt 2013, 19:02 (CEST)

Manglende aktualitet

[rediger kildetekst]

Det virker, som om denne side har meget lidt opmærksomhed. Jeg må også selv erkende, at jeg muligvis kigger på den for første gang i min 15+ års bidrag på dansk Wikipedia. Jeg konstaterer for eksempel, at månedens fokusemne henviser til januar 2017! Et andet punkt, man kan studse over, er projektideer som WikiProjekt 365, som blev forsøgt for 5-8 år siden.

Hvad gør vi ved det? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. maj 2019, 20:21 (CEST)[svar]

Ryk WikiProjekt Politik

[rediger kildetekst]

Jeg mener at WikiProjekt Politik bør rykkes fra projektider til Specifikke projekter, da projekter er godt igang. Med syv medlemmer må projektet siges ikke længere bare at vær en ide. Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

--Carl A.M (diskussion) 14. feb 2021, 00:20 (CET)

Jeg har fremsat et forslag om en ændring af {{WikiProjekt}} der gør det muligt at registrere et projekts aktivitetsniveau. Input på Skabelondiskussion:WikiProjekt#Forslag til ændring af skabelonen vil være værdsat. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 15. mar 2021, 15:22 (CET)

Efter at det første forsøg på at opnå konsensus løb ud i sandet, har jeg forsøgt at genstarte diskussionen. Input vil være værdsat. -- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 22. okt. 2022, 15:01 (CEST)[svar]

Rapport med tjek af projekt-skabeloner

[rediger kildetekst]

Jeg har dannet denne rapport: Bruger:Steenth/lister/tjek brug af projektskabeloner. Den er ikke fuldstændig endnu. Det som fylder er artikler som er stub-artikler, men ikke projekt-klasssen og omvendt - projektet er stub, men artikel er ikke. Det første af dem kunne jeg sætte til stub, hvis der ikke er nogen klasse på i forvejen. Den anden store gruppe som kræver at niveauet bliver vurderet. Det kan være artikler, som er blevet forberedt uden at projektklassen er blevet opdateret. Resten er mere overskuelig. Jeg har rettet noget op i omdirigeringer og vil gøre noget ved kategorier også. Derudover mangler der også kategorier for vise klasser, som skal tilføjes i projekt-skabelonen ud over at kategorien skal oprettes. Det er et løbende arbejde.... --Steen Th (diskussion) 30. mar 2021, 09:43 (CEST)