Wikipedia:Landsbybrønden/Ansatte ved/i-kategorier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ansatte ved/i-kategorier[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket, at vi har to temmelig store kategorier edm hhv. "Ansatte i DR" og "Ansatte ved TV 2". Jeg undrer mig dog over, at man ikke har ensrettet om personer er ansat "ved" eller "i". I kategorien Journalister fra Danmark efter avis, er alle "journalister ved", ligeledes er forskere ved landets universiteter samt andre højere læreinstitutioner ansat "ved" i kategorien Videnskabsfolk efter institution i Danmark. Til gengæld synes folk i koncentrationslejre at være ansat "i", idet både folk fra Auschwitz‎ og Buchenwald‎ er kategoriseret på denne måde. Det samme gælder for folk i DSB, men de bliver måske slået i hartkorn. Kan vi etablere en praksis? Som minimum mener jeg, at vi bør ensrette om journalister ved landets to største tv-stationer er ansat "ved" eller "i". Toxophilus (diskussion) 12. jan 2017, 18:02 (CET)

Jeg planlagde, i forbindelse med min store navngivningsdiskussion, faktisk også at bringe dette på bane, dog i en lidt anden sammenhæng. Men lad os bare tage det her. Hvad siger Retskrivningsordbogen om det? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 12. jan 2017, 20:53 (CET)
Retskrivningsordbogen siger ikke noget om det, da det ikke er en betydningsordbog. Kartebolle (diskussion) 12. jan 2017, 21:04 (CET)

[redigeringskonflikt

Som ventet har DSN selvfølgelig en mening. For ikke at ende med så mange tilfældelige betegnelser synes jeg måske godt, man kunne bruge ved til de (halv)offentliges institutioner, og i til resten. Mvh. Vrenak (diskussion) 12. jan 2017, 21:06 (CET)
Hvordan skal det så være for eksempelvis DR og TV 2? For i mine øjne er DR halvoffentlig og skulle efter den logik være ved (men er pt. i), mens TV 2 er privat og derfor skulle være i fremfor det nuværende i. Man kunne også forestille sig, at en kategori for Viasat kunne gå hen og få en ansatte-kategori, og denne skulle vel så være i, går jeg ud fra? Mvh. Toxophilus (diskussion) 14. jan 2017, 18:31 (CET)
Jeg foretrækker, at kategorinavnene ensrettes til i-formen. Så har vi én måde at skrive det på, og der er således aldrig forvirring om, hvilken form skal bruges. Ved-formen lyder i nogle tilfælde bedre, men jeg synes ikke, at det er besværet værd at lave undtagelser i disse tilfælde. --Cgt (diskussion) 16. jan 2017, 13:18 (CET)
Jeg kan godt forstå, at en ensretning ville være bedst, men eksempelvis lyder ansatte "i Københavns Universitet" temmelig skørt i mine øre. Der vil ved (som det er nu) eller nok være bedre, så det er svært at skære alt over én kam tror jeg. Mvh. Toxophilus (diskussion) 17. jan 2017, 15:22 (CET)