Wikipedia:Landsbybrønden/Infoboks altid godt?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Infoboks altid godt?[redigér wikikode]

Jeg har hidtil været af den opfattelse, at det altid er godt med en infoboks, hvis der findes en relevant - næsten uanset hvor lidt, den bidrog med - fordi det er strukturerede data, som dels hjælper til overblik over den enkelte artikels emne, dels kan anvendes i Wikidata (eller hentes fra Wikidata, hvis de allerede er der). Skal denne opfattelse genovervejes? --Palnatoke (diskussion) 22. feb 2016, 10:38 (CET)

Jeg syntes umiddelbart at det er en god tilgang. Er der opstået en situation som har fået dig til at genoverveje det? Mvh. InsaneHacker (🗪) 22. feb 2016, 10:56 (CET)
Jeg undrer mig også over anledningen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. feb 2016, 10:59 (CET)
Det gør jeg også! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. feb 2016, 11:11 (CET)
Infobokse er rigtig gode, når WP tilgås fra mobile enheder. Er der en årsag til spørgsmålet ? --Pugilist (diskussion) 22. feb 2016, 12:31 (CET)
Ja, jeg bør nok komme med en lille undskyldning til Madglad - det var denne redigering, der fik mig til tasterne. Jeg har en vis forståelse for Royal Exports tilbagerulning, men ikke for redigeringsbeskrivelsen. --Palnatoke (diskussion) 22. feb 2016, 12:46 (CET)
Der er opstået en diskussion om sammenskrivning af Coca-Cola-artiklerne Bl.a. på grund af de mange meningsløse redigeringer der fortages på dem, 50-100 om dagen når der er værst. Diskussionen er bl. ført på Diskussion:Coca-Cola_(rød) og på chatten i går. Der er nu også andre grunde end redigeringsproblemerne og infoboksene (og et billede der blev slettet fra Commons), der gør en oprydning ønskelige. Så følg gerne diskussionen og giv jeres mening til kende. Thuecl vil vist arbejde videre med sagen og jeg og Simeon Dahl følger vist også med.--Madglad (diskussion) 22. feb 2016, 13:04 (CET)
Men tilbage til det oprindelige spørgsmål: Infoboksen var ret tom, og infoboksene på Coca-Cola-artiklerne lægger åbenbart op til blive fyldt med vrøvl (det synes også Royal Export er det mit indtryk), så det var bedst at fjerne den i det konkrete tilfælde.--Madglad (diskussion) 22. feb 2016, 13:04 (CET)
Endnu et infoboks-eksempel: Alle Danmarks Folkeskoleelevers infoboks har fået påsat "Officielt sprog Dansk" i infoboksen. Problemet er, som ved cola-artiklerne, at infoboksenes mange felter åbenbart opmuntrer folk til at udfylde så mange felter som muligt, selv om oplysningerne er skønnede/opdigtede/irrelevante/... Derved kommer infoboksene til at skabe usikkerhed om Wikipedias seriøsitet. Der er ikke mange danske organisationer, som har et officielt sprog i vedtægterne. Så feltet skal i de fleste tilfælde ikke udfyldes, men lægger op til fejl.--Madglad (diskussion) 23. feb 2016, 13:17 (CET)

Jeg fik trykket på alle de gule knapper øverst. Så dette med landsbybrøn og mit brugernavn. Må jeg kort sige og uden yderlige kommentar. Jeg har lavet infoboksen, og indsat den på et par Coca-cola-sider. Det eneste problem her er én ung mand som ikke forstår tingene, på netop Coca-cola siderne. Så forstår ikke jeres lange snak om ingenting. Forslag: Jeg prøver at lave en forståelig beskrivelse af brug af boksen, nogle andre kigger på de mange "sub-brands" som brugeren hsr oprettet, og med fordel kan indflettes i artikler om Light, rød, etc. Guideline kan være de mærker som er på engelsk wikipedia, og hvor det er skrevet noget relevant indhold. Brugeren styre i selv. ?? (skrev Royal Export (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) 23. feb 2016, 19:04 (CET)~

og dårligt og meget sigende for dansk Wikipedia at ham den kendte Palnatoke ikke gider at bruge tid på at kigge på historik, men i stedet bruger sin, MIN, og mange andres tid på ingenting. Så meget godt indhold kunne være skabt, eller opfordring til det samme. I stedet forstår han ikke min beskrivelse, fordi han ikke ved hvorfor han laver et opslag her med mit navn. Ikke godt synes jeg. (skrev Royal Export (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) ( 23. feb 2016, 19:17 (CET)
@Royal Export. Jeg er klar over at du foretager mange gode redigeringer her på da-wiki, og det påskønner jeg. Men det er efterhånden svært at tage dig seriøs. Det skyldes at du ved enhver lejlighed nedgører da-wiki, hensynsløst kritiserer andre brugere og deres redigeringer samt undlader at rette dig efter vore regler om god opførsel. Dine bidrag til da-wiki vil være langt mere værdifulde, hvis du samtidig var lidt mere forstående og prøvede at se sagerne fra flere sider. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 26. feb 2016, 19:22 (CET)