Wikipedia:Landsbybrønden/Sitenotice og FV2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sitenotice og FV2019[rediger kildetekst]

Tidligere har vi ved kommunalvalg og valg til Europa-Parlamentet haft gjort opmærksom på Wikipedias politik vedr. notabilitet og interessekonflikter for at forebygge artikler om kandidater uden yderligere notabilitet.

Ved seneste valg til Europa-Parlamentet havde sitenotice følgende ordlyd:

Der er XX dage til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen.
Vær opmærksom på kriterierne for biografiartikler og normen for selvbiografier!

Det har været indtrykket, at der har været færre af disse artikler og samtidig har det også den effekt, at vi spilder mindre tid på diskussioner med politikere/kampagnefolk om, hvorfor netop deres artikel er slettet.

I og med, at vi i år både har folketingsvalg og valg til Europa-Parlamentet (måske endda samtidig ;-)), foreslår jeg, at vi genindsætter denne sitenotice. For EU-valget en måned før og i og med, at vi ikke kender datoen for folketingsvalget vil det så blive samtidigt med valgudskrivelsen.

Hvad tænker I andre? :)

Med venlig hilsen
Asger Nørgaard (diskussion) 14. marts 2019 kl. 21:35 (CET)

Jeg tænker det skader ikke - så derfor på med det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. mar 2019, 21:48 (CET)
Jeg tænker egentlig ikke på notabeliteten. Det, der irriteret mig, er, at de overhovedet ikke kan finde af at formatere ting. Så lav endelig sitenotice. —Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 14. mar 2019, 22:50 (CET)
Ved kommunalvalget var ingen sitenotice og det var ikke noget større problem efter hvad jeg kan se. Ved EU-valget er det relativ få kandidater, så det er nem at håndtere. Spørgsmålet om det efterhånden er relevant at gøre det. --Steen Th (diskussion) 14. mar 2019, 23:06 (CET)
Efter KV2017, helt præcist februar 2018, havde vi oprettelsen af kommunalpolitikerne Mette Thiesen og Jonas Haase, der er blevet slettet som følge af manglende notabilitet. Der er formentlig flere eksempler. Det var bare lige to eksempler taget fra forsiden på WP:Slet. Så de da finder vej hertil, og et kommende valg vil efter min overbevisning gøre den vej mere befærdet. Nok ikke i en overvælgende grad, men som det er fremført tidligere i denne diskussion, så er det jo ikke noget, der skader, og har det kun en begrænset effekt, så synes jeg, at det er værd at tage med. Om ikke andet er det god service overfor de få kampagnefolkene, så de ikke først bagefter bliver chokeret over, at der artikel ikke må/kan være her. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 19. mar 2019, 21:30 (CET)

Grundet den forholdsvis meget lille debat, har jeg besluttet ikke at påsætte sitenotice. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 29. apr 2019, 16:31 (CEST)

Jeg er i dag blevet ringet op af en journalist der har registreret en ændring foretaget med en ip-adresse fra Folketinget, det drejer sig om denne artikel Marcus Knuth der er rettet i til noget mere positivt. Måske vi skal gøre noget? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. maj 2019, 12:24 (CEST)[svar]
Ændringen blev allerede i går omgjort af Bruger:Kjeldjoh mindre end 20 minutter efter den har lavet. Det er godt at der er vakse patruljanter! Jeg kan ikke se hvad andet vi skulle gøre i den anledning. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. maj 2019, 13:04 (CEST)[svar]
Tak for komplimentet. Bruger:Palnatoke har allerede lavet en X-bruger: @FTingetWikiEdit der følger hvad der laves fra IP-adresse. --Kjeldjoh (diskussion) 8. maj 2019, 13:55 (CEST)[svar]