Anne Sophia Hermansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Anne Sophia Hermansen
Født Anne Sophia Hermansen
19. juli 1972 (45 år)
Århus
Nationalitet Danmark
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist
Kendt for Samfundsdebat
Eksterne henvisninger
annesophia.blogs.berlingske.dk

Anne Sophia Hermansen (født 19. juli 1972) er kulturredaktør og debatredaktør på Berlingske og tidligere radiovært på Radio24Syv og tv-værtDanmarks Radio.

Hun er flere gange blevet fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. Hun figurerer på Politikens årlige liste over landets 100 mest markante meningsdannere (var i 2016 nr. 36), og hun er blevet udvalgt af Alt for Damerne som en af 11 kvinder med størst indflydelse i Danmark. ELLE har også fremhævet hende som en af de 10 kvinder, som har været mest markant over de seneste fem år, og Femina har beskrevet hende som den kvinde udenfor politik med størst indflydelse på samfundsdebatten.

Uddannelse og karriere[redigér | redigér wikikode]

Hermansen er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og idéhistorie.[1] Hun arbejdede fra 1998 som projektmedarbejder hos Kræftens Bekæmpelse, men kom i 2003 til Cision som informationskonsulent. Fra 2005 var hun kommunikationskonsulent hos ATP, og fra 2006 kommunikationsrådgiver i PenSam. Fra 2007 til 2014 var hun pressechef i Alm. Brand.

I 2014 skiftede hun til TV 2 News som finansvært, men stoppede efter kort tid og blev ansat i DR, hvor hun har været vært på programmet Godt Sagt, på temalørdage og på udsendelsesrækken Ufrivillig Far, om mænd, der bliver fædre mod deres vilje. Senest har hun været vært på udsendelser om barnløse mænd.

Hun har siden 2009 været blogger for Berlingske og anmelder derudover litteratur for avisen. Tidligere har hun været krimianmelder på Fyens Stiftstidende, fast gæst i DR2's Smagsdommerne og i SøndagsfrokostenP1.

15. september 2016 tiltrådte Hermansen som debat- og navneredaktør på Berlingske. Hun er desuden chef for Lederkollegiet.[2] Pr. 1. august 2017 er hun også kulturredaktør for avisen.

Politik[redigér | redigér wikikode]

I 2010 blev det offentliggjort, at Anne Sophia Hermansen ved det næste folketingsvalg ville stille op som kandidat for Liberal Alliance, men hun trak sig igen i januar 2011 fra opstillingen på grund af stress.[3]

I 2015 blev Anne Sophia Hermansen kåret som Årets Republikaner af Den Republikanske Grundlovsbevægelse.

Personligt[redigér | redigér wikikode]

Anna Sophia Hermansen blev i 2013 gift med kommunikationschef Kasper Fogh Hansen, der også er en aktiv deltager i den offentlige debat. I 2015 blev de skilt.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ https://annesophia.blogs.berlingske.dk/
  2. ^ "Anne Sophia Hermansen ny debatredaktør på Berlingske". Berlingske. 12. september 2016. Hentet 17. oktober 2016. 
  3. ^ Hermansen, Anna Sophia (24. januar 2011). "Goddag stress, farvel Liberal Alliance". Berlingske. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om Anne Sophia Hermansen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.