Anne Sophia Hermansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Anne Sophia Hermansen
Fødenavn Anne Sophia Hermansen
Født 19. juli 1972 (44 år)
Århus
Religion Protestant
Politisk tilhørsforhold Liberalisme
Nationalitet Danmark
Kendt for Samfundsdebat
Beskæftigelse Journalist
Webside http://annesophia.blogs.berlingske.dk/

Anne Sophia Hermansen (født 1972) er en dansk blogger, radiovært, tv-vært og debattør.

Hun er flere gange blevet fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. Hun har figureret på Politikens årlige liste over de 100 mest markante meningsdannere, og hun er blevet udvalgt af Alt for Damerne som en af 11 kvinder med størst indflydelse i Danmark. ELLE har også fremhævet hende som en af de 10 kvinder, som har været mest markant over de seneste fem år, og Femina har beskrevet hende som den kvinde udenfor politik med størst indflydelse på samfundsdebatten.

Hermansen er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og idéhistorie. Hun arbejdede fra 1998 som projektmedarbejder hos Kræftens Bekæmpelse, men kom i 2003 til Cision som informationskonsulent. Fra 2005 var hun kommunikationskonsulent hos ATP, og fra 2006 kommunikationsrådgiver i PenSam. Fra 2007-2014 var hun pressechef i Alm. Brand.

I 2014 skiftede hun til TV2 News som finansvært, men stoppede efter kort tid. Samme år kom hun til Danmarks Radio, hvor hun har været vært på programmet Godt Sagt, der dog hurtigt blev stoppet, på temalørdage og på udsendelsesrækken Ufrivillig Far, om mænd, der bliver fædre mod deres vilje.

Hver fredag sender hun Annejagt på Radio24Syv og tager fat på aktuelle debatter om politik og samfund.

Hun har siden 2009 on/off været blogger for Berlingske og anmelder derudover litteratur for avisen. Tidligere har hun været krimianmelder på Fyens Stiftstidende, fast gæst i DR2's Smagsdommerne og i Søndagsfrokosten på P1.

I 2010 blev det offentliggjort, at Anne Sophia Hermansen ved det næste folketingsvalg ville stille op som kandidat for Liberal Alliance, dog trak hun sig i januar 2011 igen fra opstillingen på grund af "stress".[1]

Hun blev i 2013 gift med kommunikationschef Kasper Fogh Hansen, der også er en aktiv deltager i den offentlige debat. I 2015 blev de skilt.

I 2015 blev Anne Sophia Hermansen kåret som Årets Republikaner af Den Republikanske Grundlovsbevægelse.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Anne Sophia Hermansen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.