Brugerdiskussion:87.60.56.198

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop x nuvola.svgDu er blevet blokeret i 2 dage på grund af manglende reaktion på de henstillinger og gode råd, der kommer her på siden. Du kan stadigvæk redigere denne side, registrere dig og andet..
Du vil ikke kunne foretage nogen redigeringer før denne blokering er udløbet. Slet ikke denne advarsel på denne side. Dette vil også blive betragtet som hærværk.
Hvis du mener at blokeringen skyldes en fejl, kan du rette henvendelse til den administrator der har blokeret dig; se blokeringsloggen. Bruger:Heb 30. mar 2010, 19:44 (CEST)


Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Anonyme bruger!! Flag af det Forenede Kongeriget. Welcome message in English
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedia blev påbegyndt med den engelske udgave af Larry Sanger og Jimmy Wales den 15. januar 2001. Den danske udgave blev påbegyndt den 1. februar 2002 og indeholder lige nu 283.816 artikler. De tre bærende principper på Wikipedia, der tilsammen definerer dens niche på World Wide Web er:
  1. Den er, eller sigter på at blive, primært en encyklopædi.
  2. Den er en wiki, det vil sige den kan redigeres af hvem som helst.
  3. Den er med åbent indhold under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.

Vi så gerne at du Opretter en brugerkonto – den vil give dig nye funktioner, og bedre overblik, og gøre samtalerne på diskussionssiderne mere personligt.

Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer kan siges at være baseret på 'Wikipedias fem søjler, der definerer Wikipedias karakter:
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssiderne.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Crystal Clear action apply.png Få hjælp
Har du et spørgsmål? Så stil det i Landsbybrønden eller i nybegynderforumet. Du kan også besøge os på vores hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man helst bør undgå
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app file-manager.png Følg konventionerne & Notabilitet
Praktiske hjælpemidler for at starte en side.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
PD-icon-red.svg Respektér ophavsretten – kopiér aldrig noget direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det (send tilladelsen til info-da@wikimedia.org).
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne side, som du nu ser på din skærm, er en Diskussionsside som tilhører 87.60.56.198, stedet hvor du får beskeder fra andre Wikipedianere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Alle brugere har en diskussionsside. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med fire tilder. Det gøre man ved brug af: ~~~~. Et klik på signérknappen (se billedet) har den sammen effekt: dine indlæg bliver på denne måde automatisk signéret med dit IP-adresse og tidspunktet, hvor du afsluttede dit indlæg. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen, Medic (Lindblad) 20. jan 2010, 00:36 (CET)

Jeg vil især henlede din opmærksomhed på disse to aspekter af ovenstående boks:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Medic (Lindblad) 20. jan 2010, 03:49 (CET)
Du opfordres endnu en gang til at tage disse to tips under overvejelse. --Medic (Lindblad) 20. jan 2010, 04:35 (CET)
Hej det er dejligt at du opretter nye artikler, men det ville være endnu bedre, hvis du lige kiggede lidt i stilmanualen, og de andre henvisninger i velkomsten ovenfor, - og satte dig ind i artikelstandarderne; så kunne du selv gøre artiklerne færdige med formatering, henvisninger og kategori mm ; Fortsat god arbejdslyst. -- vh. Nico 24. jan 2010, 00:24 (CET)
Hejsa. Jeg kan kun gentage opfordringen til at læse lidt i det ovenstående, så dine artikler overholder standarden. Mvh. Knud Winckelmann 3. feb 2010, 14:48 (CET)
Du huskes lige endnu en gang på ovenstående; især forhåndsvisningen må du meget gerne tillægge dig som vane. Mvh. --Medic (Lindblad) 11. mar 2010, 04:39 (CET)
Jeg vil endnu en gang sætte dig til at huske ovenstående. Husk også at læse dine artikler igennem for sprogfejl, jeg har markeret de fleste af dine artikler med {{sprog}}-skabelonen, da de ser ud til at være maskinoversættelser. --Mathiaskh 21. mar 2010, 19:51 (CET)

Et par tips[rediger kildetekst]

Hej IP-bruger. Dejligt med dine nye artikler om amerikanske jazz-musikere m.v. Det vil være fint, hvis du prøver at skele til, hvorledes artiklernes format normalt skal være på Wikipedia. Eksempelvis skal en artikel om en person ikke starte med personens navn med versaler, men derimod med fede typer (det skriver du ved at sætte ''' om navnet). Derudover er der en række andre praktiske småting, som jeg kan se, at du har fået råd om tidligere. Bliver du ved med at oprette artiklerne på den måde du bedst synes om, kommer artiklerne ikke til at passe med det øvrige layout, og hvad værre er, så skal en masse brugere bruge tid på at rydde op efter dig, hvilket er spild af alles tid. Så hvis du ville tage henstillingen alvorligt, er der mange, der ville blive glade. --Pugilist 17. feb 2010, 08:37 (CET)

Hej igen. Vær nu venlig at læse ovenstående engang til. Mvh Knud Winckelmann 21. feb 2010, 10:38 (CET)
Hej igen. Du har fået en del gode råd om, hvorledes formatet i artiklerne bør være, men jeg kan konstatere, at du konsekvent ignorerer de venlige opfordringer du har fået. Det er ikke så heldigt, da en række andre brugere derfor skal bruge tid på at rydde op efter dig. Det er muligt, at du mener, at din måde at gøre tingene på er meget bedre end den måde tingene normalt gøres på Wikipedia, men det er nu en gang sådan, at der gælder nogle normer på Wikipedia. Det er ikke særlig høfligt at du ignorerer henstillinger, ligesom din adfærd i bund og grund er udtryk for manglende respekt for dine medbrugere. Jeg vil derfor kraftigt opfordre dig til at tage de gode råd til dig, da det vil være en hjælp for alle. Det er lidt ærgerligt, at du på den måde bringer fokus væk fra dine ellers fine artikler. --Pugilist 26. feb 2010, 11:47 (CET)
Hejsa! Det er fint, du opretter nye artikler her, men bemærk venligst at maskinoversættelser ikke er velkomne. Husk VENLIGST også det med formateringen. Mvh. --Sasha 28. feb 2010, 13:39 (CET)

Hej igen. - Tak for dine seneste bidrag. Jeg kan se, at du har taget ovennævnte råd til dig, og at du er begyndt at hjælpe til med at wikificere artiklerne. En stor tak for det. Jeg bemærkede dog, at du i dine links sætter punktum indenfor de skarpe parenteser, hvilket betyder at linket bliver rødt (eksempelvis The Shadows.). Sætter du punktummet udenfor den skarpe parentes, så virker det (The Shadows.) --Pugilist 11. mar 2010, 09:41 (CET)

En gentagelse[rediger kildetekst]

Hejsa. Du opfordres hermed nok en gang til at lære at bruge forhåndsvisningen. Begrundelserne kan du finde mange af herover; personligt finder jeg det ekstremt ærgerligt at skulle bruge lang tid på at gennemgå dine redigeringer for at finde ud af, hvad du egentlig har skrevet, når du blot ved at trykke på knappen 1½ cm. til højre for "gem" kan spare os andre for så meget arbejde. Er der en speciel grund til at du vælger at fortsætte denne stil, og at du ignorerer de henstillinger du får? --Medic (Lindblad) 29. mar 2010, 02:50 (CEST)

Hejsa. Jeg kan se at du igen i nat har været flittigt i gang med at oprette og redigere artikler, hvilket er positivt, men også at du på ingen måde viser tegn til at have forstået henstillingen om at bruge forhåndsvisningen, eller for den sags skyld svare på de henstillinger du får her på siden. Derfor spørger jeg igen: Hvorfor handler du som du gør? Og hvorfor har du ikke svaret på de spørgsmål, vi stiller? --Medic (Lindblad) 30. mar 2010, 07:59 (CEST)
...og jeg tvinges nu til at gentage mig selv endnu en gang: Vær nu venlig at besvare vore henvendelser til dig, og lær venligst at bruge forhåndsvisningen. Tak. --Medic (Lindblad) 15. apr 2010, 03:37 (CEST)

Et par opfordringer[rediger kildetekst]

Hej Anonýme bruger. Først og fremmest tak for de mange artikler om jazzmusikere m.v. som du bidrager med. Som led i den almindelige kvalitetssikring af bidrag til Wikipedia bliver dine bidrag gennemgået af andre brugere. Derfor er det en god idé at bruge forhåndsvisning, som Medic skriver ovenfor. Det er også en god idé at benytte de konventioner, der normalt er gældende i skrivesproget. Privat må du selvfølgelig skrive som du vil, men lægger du ting op på Wikipedia, bør det følge almindelige normer. Skriver du på på "din egen" måde, er der brugere, der skal bruge tid på at rydde op efter dig. Det giver lidt irritation, hvilket er ærgerligt, da dine bidrag ellers er fine og relevante. Derfor følgende gode råd:

  1. Der er ikke mellemrum mellem parentes og tekst.
  2. Månedsnanve på dansk begynder ikke med stort
  3. Der er ikke mellemrum før et komma
  4. Generelt benyttes ikke store bogstaver, bortset fra egenavne eller efter et punktum

Det er ok, at det smutter med at sætte punktum inden for wiki linket, men hvis du brugte forhåndsvisning, ville du kunne se, at linket bliver rødt, og du kunne jo så rette fejlen i stedet for at overlade det til andre brugere at rydde op efter dig.

Retsstavningen i dine bidrag er ellers ok, så jeg formoder, at du er tilstrækkelig sikker i den sproglige behandling, og at ovenstående derfor blot er udtryk for "din" måde at gøre tingene på. Som du kan se af din diskussionsside, er der en del bemærkninger til dine redegieringer. Jeg synes, at det er ærgerligt, at focus bliver flytet fra dine ellers fine bidrag til fnidder om, hvorledes der bliver sat kommaer. Men respekter venligst, at dine artikler skal indgå i en større sammenhæng, og at andre brugere bruger en del tid på at rette dine fejl.

Har du spørgsmål, eller er du usikker på systemet, så bare spørg. --Pugilist 29. mar 2010, 08:48 (CEST)


Husk det nu[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 6. sep 2010, 17:31 (CEST)


Glem ikke ovenstående. Knud Winckelmann 15. okt 2010, 13:21 (CEST)

Blokeret[rediger kildetekst]

Jeg har blokeret Brugerdiskussion:83.93.45.90 på grund af ignorering af gentagende henstillinger. Mvh. --Pixi Uno 23. mar 2011, 23:17 (CET)

Igen[rediger kildetekst]

Der er ikke mellemrum inden komma og huske at artikler skal indeholde links og referencer. - ellers bliver de slettet. Hvorfor reagere du ikke på alle henvendelserne? Du er allerede blev blokeret 2 gange... --Pixi Uno 8. apr 2011, 02:44 (CEST)

Stop x nuvola.svgDu er blevet blokeret i 1 uge på grund af total ignorering af alle henvendelser. Dette er 3. blokering.
Du vil ikke kunne foretage nogen redigeringer før denne blokering er udløbet. Slet ikke denne advarsel på denne side. Dette vil også blive betragtet som hærværk.
Hvis du mener at blokeringen skyldes en fejl, kan du rette henvendelse til den administrator der har blokeret dig; se blokeringsloggen. --Pixi Uno 8. apr 2011, 02:48 (CEST)

Som du har fået af vide her..[rediger kildetekst]

Hej.. Læs venligst hvad der er blevet skrevet til dig her. -> "Hej igen" Mvh. --Pixi Uno 29. jun 2011, 15:06 (CEST)

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pixi Uno 22. jul 2011, 02:55 (CEST)

Så vil du også opdage det unaturlige mellemrum du laver imellem artikeltekst og afsnittet "kilde". Husk det er frivillige der skal rette din fejl! --Pixi Uno 22. jul 2011, 02:55 (CEST)

Læser du hvad folk skriver til dig på dine forskellige diskussionssider? Svar venligst! --Pixi Uno 22. jul 2011, 03:15 (CEST)
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pixi Uno 26. jul 2011, 16:23 (CEST)
Hvad er det du ikke forstår med de mange mange henstillinger du har fået? --Pixi Uno 26. sep 2011, 17:15 (CEST)