Brugerdiskussion:Aejsing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Aejsing! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Medic (Lindblad) 26. feb 2012, 02:15 (CET)

Tilføjelse af mere tekst.[rediger kildetekst]

Jeg har udvidet artiklen om "En stynet strejfer" med information om pladens udtryksmæssige sider, samt samtidige anmeldelser. I begge tilfældet refereres der til Niels Martinows biografi fra 2007, hvor alle de nævnte anmeldelser er refereret (Aejsing).

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pixi Uno 27. feb 2012, 20:12 (CET)
Et lille tip mere, husk at signér med fire (~) i stedet for (Aejsing) ;-) Mvh Simeondahl (diskussion|bidrag) 7. mar 2012, 21:47 (CET)
Tillader mig at korrigere ovenstående: Det er bestemt en fordel at underskrive sig med de fire tilder som foreslået, ikke mindst fordi der i barren lige over redigeringsvinduet er en knap der indsætter underskriften med et enkelt klik. Tilsvarende bliver det en underskrift der gør det nemt for andre at finde frem til éns bruger- og diskussionssider, da disse bliver indsat som link direkte i underskriften, ligesom underskriften automatisk bliver tids- og datostemplet, så man umiddelbart kan se hvornår dine indlæg er skrevet. Det bør dog nævnes at det ikke er et krav at underskriften skal følge denne form. Hvis du har det bedst med at underskrive blot med "Aejsing" står det dig frit for. Det er blot til hjælp for dine medskribenter at bruge de fire tilder. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 7. mar 2012, 22:03 (CET)

Tip om album-artikler[rediger kildetekst]

Hej Aejsing. Jeg vil gerne komplimentere dig for at kaste dig ud i det ret store arbejde med at beskrive Gnags og deres værker. Der er jo mange album at oprette. I den anledning vil jeg gerne henlede din opmærksomhed på nogle forhold, som blandt andet kan ses i Wikipedia:Stilmanualen. Du vil kunne se eksempler på dem i La' det gro, hvor jeg har "wikificeret" som beskrevet efter manualen:

  • Større værker, som album, blade, aviser, film etc., skrives i kursiv. Du har fanget det for selve det album, du skriver om (kan jeg se på La' det gro), men der nævnes også andre album og fx. MM i artiklen.
  • Dele af et værk, fx sange på et album, skrives i "anførelsestegn" (som her).
  • Vi skelner mellem kilder angivet med <ref> - </ref> og {{reflist}} samt bredere eksterne henvisninger. Det giver anledning til to afsnit i bunden: Noter og Eksterne henvisninger.
  • Alle artikler skal kategoriseres. En basal kategorisering er Kategori:Album fra 1977 (udskift selv årstallet efter behov) samt Kategori:Gnags-album (denne kategori har jeg lige oprettet). Du skriver typisk disse kategorier nederst i artiklen, lige over henvisninger til samme artikel på andre sprog, hvis de eksisterer. Jeg tror ikke, at der findes artikler om de første Gnags-album på andre sprog, men hvis man ser på den engelske en:Gnags, kan man se at der fx findes en:Burhøns, og lægger man lige den henvisning i artiklen allernederst.

Jeg ser frem til at få alle Gnags' album beskrevet, så fortsat god arbejdslyst. Og så håber jeg, at du vil bruge rådene herover. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. mar 2012, 00:21 (CET)

Mange tak for komplimenten og for tips'ne ovenfor. Jeg vil bruge det som rettesnor for de kommende albumartikler. Aejsing (diskussion) 8. mar 2012, 00:26 (CET)

Endnu et tip[rediger kildetekst]

Hej Aejsing. Det er jo en fornøjelse at se dit arbejde med artiklerne - bliv endelig ved! Blot en enkelt lille ting: For at hjælpe dine medskribenter kan du med fordel beskrive dine ændringer i beskrivelsesfeltet ("opsummér redigering") - se boksen herunder. Det vil især være en hjælp for de brugere der holder øje med listen over "seneste ændringer"; her tænkes især på dem der patruljerer. Ellers blot god skrivelyst...

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Medic (Lindblad) (diskussion) 10. mar 2012, 01:18 (CET)
Tak for tippet. Det gør jeg faktisk også, når jeg husker det. Men desværre glemmer jeg det ofte. Men jeg skal nok blive bedre til det ;-) Aejsing (diskussion) 10. mar 2012, 15:17 (CET)

Og endnu et par stykker[rediger kildetekst]

Hej igen. Det er super at se at du arbejder med de tips og råd du har fået. Det varmer en gammel rottes hjerte... Jeg har lagt mærke til at du stadig benytter dig af html-markups hist og her. Systemet kan for så vidt godt håndtere det, men det er mere korrekt at bruge Wiki's egne koder, f.eks. tre apostroffer (''') frem for <b> </b>. En oversigt kan findes her. Og mens jeg husker det: almindeligvis taler konsensus for at referencer sættes efter tegnsætningen, ikke før. Du kan evt. se mine rettelser i Freddy Hansson, der illustrerer forskellen. Afslutningsvis vil jeg blot lige præcisere at det jeg nævner her endelig ikke må opfattes som et slag i hovedet; du gør et godt stykke arbejde og disse råd er kun ment som en hjælp på vejen mod at blive en endnu bedre skribent. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 11. mar 2012, 03:32 (CET)

Skulderklap[rediger kildetekst]

Hollywood Barnstar3.png Kulturens-Barnstar
For din flotte indsat inden for primært musikken og albums. Pixi Uno (diskussion) 21. mar 2012, 03:37 (CET)


Flytning[rediger kildetekst]

Kære Aejsing,

næste gang du flytter en side, kan du så ikke være sød at bruge "Flyt"-fanebladet øverst på siden, så hele historikken kommer med?

Læs mere her Hjælp:Flytning. På forhånd tak, god aften fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 25. mar 2012, 17:01 (CEST)

Eurovision Song Contest 2014[rediger kildetekst]

Kære Aejsing. Tak for dit utrættelige engagement med at forbedre artiklen. Den er i øvrigt kandidat til Ugens artikel. De bedste hilsner --Morten Haagensen (diskussion) 1. apr 2014, 19:25 (CEST)

Selv tak :-) Aejsing (diskussion) 11. apr 2014, 18:44 (CEST)
Og nu er den kandidat til Fremragende artikel. Giv gerne dit besyv med. De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 10. dec 2014, 22:40 (CET)