Brugerdiskussion:Anders Feder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Anders Feder! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 5. dec 2014, 14:21 (CET)

Norrøne bosættere på Grønland[redigér wikikode]

Har Wikipedia brug for denne omdirigering? Taster folk ofte forkert når de søger vedrørende emnet? Ordbog over det danske Sprog bind 14, 1933 omtaler ordet norrøn som lidet anvendt, og jeg antager at det ikke er blevet mere udbredt i mellemtiden. Brugen af ordet her stikker lidt ud i forhold til eksemplerne i KorpusDK. --Madglad (diskussion) 21. maj 2016, 05:43 (CEST)

@Madglad: Der burde være rig grund til forvirring hvis du kigger på eksemplerne i KorpusDK for for eksempel "nordbo". Hvis du slår det engelske ord "Norseman" op i en ordbog oversættes det også med "nordbo", og dette begreb har ikke noget specifikt med Grønland at gøre.--Anders Feder (diskussion) 21. maj 2016, 05:57 (CEST)
Som jeg forstår dig er det ordet nordbo, du synes kan være forvirrende. Det har du måske ret i, men det afhjælpes vel ikke ved at indføre et andet forvirrende ord? (Jeg kan i øvrigt ikke forstå hvorfor det engelske ord norseman skal blandes ind i det). Jeg synes at ordet norrøn virker mere forvirrende, og hvis det endeligt skulle hjælpe til at mindske forvirringen, skulle det være i selv artiklen (men der synes jeg slet ikke det bør anvendes). --Madglad (diskussion) 21. maj 2016, 06:06 (CEST)
@Madglad: Det er muligt du finder ordet "norrøn" forvirrende, men det er nu engang det det hedder. Din antagelse om at det blevet mindre udbredt siden 1933 er ikke rigtig - som det forklares her er det nu den foretrukne betegnelse for det sprog som taltes af de nordiske bosættere på Grønland.--Anders Feder (diskussion) 21. maj 2016, 06:11 (CEST)
Ja, det er den normale brug af ordet nu, i modsætning til da ODS indsamlede sit kildemateriale. Der er vel næppe til om at sproget bosatte sig på Grønland, men at det var personer af en bestemt geografisk/etnisk oprindelse, der bosatte sig på Grønland. --Madglad (diskussion) 21. maj 2016, 06:23 (CEST)
Det er fuldstændig ligegyldigt da "norrøn" også er betegnelsen for etniciteten på de folk der talte sproget, jvf. henvisningen til "norrøn kultur" i artiklen på DSD. Fagudtrykene bliver ikke mindre korrekte af at du ikke er tilstrækkelig bekendt med dem.--Anders Feder (diskussion) 21. maj 2016, 20:08 (CEST)

Nordboere[redigér wikikode]

Jeg kan så ikke forstå at du opretter dette opslag, når du mener at begrebet er forvirrende. Så skal artiklen vel basere sig på anerkendte kilders beskrivelse af hvad betegnelsen dækker? Som artiklen nu ser ud er det et ordbogsopslag, disse hører hjemme på Wiktionary, hvortil artiklen passende kan flyttes. --Madglad (diskussion) 21. maj 2016, 06:16 (CEST)

Så er det heldigt at artiklen ikke er sendt til tryk endnu.--Anders Feder (diskussion) 21. maj 2016, 06:18 (CEST)
Ikke forstået? --Madglad (diskussion) 21. maj 2016, 06:24 (CEST)
Wikipedia er ikke et papirleksikon - artiklen har kun været oppe i få sekunder og der alle muligheder for at føje mere til.--Anders Feder (diskussion) 21. maj 2016, 06:28 (CEST)

Løgismose[redigér wikikode]

Hej Anders. Hvorfor linker du, gennem omdirigeringer, Løgismose (sædegård) og en:løgismose med hinanden? Det er misvisende efter min mening da artiklerne er om forskellige ting. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. mar 2017, 00:20 (CET)

@Dipsacus fullonum: Fordi det er de artikler der findes der berører de to respektive emner på de to respektive sites. Hvis du eller andre ønsker at forfatte den danske artikel om virksomheden eller den engelske artikel om sædegården per Hjælp:Vær dristig, så er der intet til hindre herfor.--Anders Feder (diskussion) 7. mar 2017, 00:45 (CET)
Det er ikke særlig dristigt at forfatte en artikel, hvis ellers emnet er notabelt. Du svarede ikke på hvorfor du linker emner om forskellige emner sammen. Det er ikke normalt, og jeg finder det stadig misvisende. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. mar 2017, 00:59 (CET)
Om du finder det misvisende er for så vidt totalt ligegyldigt. Hvis du kan skabe konsensus for at det er en forkert omdirigering skal jeg med glæde fjerne den.--Anders Feder (diskussion) 7. mar 2017, 01:17 (CET)

Flytning af Grigiškės[redigér wikikode]

Det virker formålsløst på mig, at du flytter Grigiškės til Grigiškės (bydel). Vi sætter kun "efternavn" på et artikelnavn, hvis der en dag kommer en artikel om Grigiškės, og vi skal undgå flertydighed. Jeg anser det for yderst usandsynligt at vi nogensinde får en artikel om centeret i bydelen Grigiškės. Og hvis bydelen endeligt skulle have et navn burde det være Grigiškės seniūnija ikke dit selvopfunde "bydel". Jeg flytter bydelen tilbage, og forventer du rejser diskussionen inden du flytter! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 23:14 (CET)

@PerV: Hvorfor forventer du det?--Anders Feder (diskussion) 15. mar 2017, 23:19 (CET)
Det er fuldstændigt ligemeget, hvad jeg forventer! Der er ingen artikel, så der er intet problem med flertydighed. Har du iøvrigt nogensinde været i Grigiškės? Det har jeg så. Og tro mig, det bliver meget svært at skrive en artikel om byen. Og hvis vi skal have et efternavn, er jeg fuldstændigt uenig i dit selvopfunde efternavn. En bydel i Litauen hedder seniūnija, det har vi faktisk for år tilbage aftalt på da wiki! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 23:25 (CET)
@PerV: Jeg er helt enig – det er fuldstændig ligegyldigt hvad du forventer, så det vil jeg gladeligt glemme alt om, ligesom det er fuldstændig ligegyldigt hvor du har været og hvad du har aftalt.--Anders Feder (diskussion) 15. mar 2017, 23:33 (CET)
Hvad bilder du dig ind. Da wiki har aftalt, at vi benytter de lokale betegnelser som rajon, voblast, oblast og i dette tilfælde seniūnija om lokale entiteter, hvis du ikke vil rette dig efter det, må vi tage det op på en anden måde! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 23:39 (CET)
Og vi har konsensus om at vi ikke sætter efternavn efter en titel blot fordi der engang når helvede fryser over kan blive et problem med flertydighed! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 23:41 (CET)
@PerV: Hvad bilder du dig selv ind? Har du på en eller anden besynderlig måde fået den idé at du ejer dawiki eller hvad er det der er galt med dig?--Anders Feder (diskussion) 15. mar 2017, 23:45 (CET)
Nej men jeg retter mig efter konsensus. Og der er konsensus om ikke at sætte efternavne efter artiklernavne, hvor de er udnødvendige! Og der er konsensus om at benytte de lokale entitetsnavne i dette tilfælde seniūnija. Først og fremmest brød du med den første konsensus ved at hæfte "(bydel)" på, der ud over brød du med den anden konsensus ved at benytte ordet "bydel", vi har jo netop konsensus om at en rajon hedder "rajon" på da wiki, ligesom en seniūnija hedder "seniūnija" på da wiki. Hvis du starter med at bryde konsensus her, kan du vel også hitte på at omdøbe Leningrad oblast til Leningrad distrikt, eller måske Leningrad amt. Det her valgte eksempel svarer helt til dit valg af "bydel". Det anvender vi altså ikke på da wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 23:56 (CET)
@PerV: Er der konsensus for at opføre sig som et barn der har tabt sutten hvis man mener nogen har brudt konsensus?--Anders Feder (diskussion) 16. mar 2017, 00:04 (CET)
Jeg gider ikke at diskutere mere med dig. Du er direkte ubehøvlet. Men vær sikker på jeg vil hold nøje øje med din opførsel og dine redigeringer i fremtiden. Hvis du fortsætter som du har optrådt her tegner det ikke godt for din fremtidige deltagelse på da wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 00:09 (CET)
@PerV: Jeg er fuldstændig ligeglad hvad du vil holde øje med. Du har tydeligvis svære vrangforestillinger om din bestemmelse over Wikipedia.--Anders Feder (diskussion) 16. mar 2017, 00:33 (CET)
@Anders Feder: Nej, og der er også en regel om ikke at lave personangreb. Jeg synes at du skal stoppe med din konfrontatoriske tone nu. Du er klart over stregen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. mar 2017, 00:12 (CET)
@Dipsacus fullonum: Jeg synes du skal blande dig uden om.--Anders Feder (diskussion) 16. mar 2017, 00:34 (CET)

Reglerne findes i Wikipedia:Flertydige titler og er til hudløshed diskuteret igen og igen, på Landsbybrønden og diverse diskussionssider. Artikelnavne skal ikke have parentetiske efterstillinger, med mindre det er for at undgå flertydighed, dvs. sammenfaldende artikelnavne. --Madglad (diskussion) 16. mar 2017, 05:01 (CET)