Brugerdiskussion:AnjaJørgensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, AnjaJørgensen! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen --Palnatoke (diskussion) 14. jun 2012, 12:37 (CEST)

Opsætning af artikler[rediger kildetekst]

Hej Anja Jørgensen

Rart at se at du er ved at oprette artikler om Frilandsmuseets bygninger. Her er lidt praktiske råd om opsætning:

Man skal ikke indlede artiklen med en overskrift, for artiklens navn bliver alligevel indsat som overskrift automatisk. Til gengæld skal der være en indledning, der kort beskriver emnet. Prøv at forestille dig, at en person spørger: "Hvad er Gården fra Pebringe?". Det svarer indledningen så på i stil med "Gården fra Pebringe er en gård fra begyndelsen af 1700-tallet, oprindelig opført i PebringeØstsjælland..." Bemærk at artiklens navn er angivet med fed, og at der er indsat interne links til andre artikler. F.eks. linkes der ofte til stednavne første gang de nævnes af hensyn til folk, der ikke hvor de pågældende steder er. I det her tilfælde er der ganske vist ingen artikel om Pebringe endnu, men ved at indsætte linket nu slipper man for at gøre det, når artiklen engang bliver oprettet.

Nederst i hver artikel skal der indsættes en eller flere kategorier. I det her tilfælde skal der som minimum indsættes Kategori:Frilandsmuseet, men alt efter emnet kan andre også komme på tale. Ved man f.eks. hvornår en given bygning er fra kan man indsætte en kategori med det, f.eks. Kategori:Etableret i 1801.

Endelig vil det selvfølgelig være rart med nogle billeder i artiklerne. I billededatabasen Wikimedia Commons kan du finde en masse billeder i http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Frilandsmuseet og de tilhørende underkategorier.

Og ja, det kan godt virke lidt uoverskueligt i starten med alle de forskellige ting og koder. Men prøv at se på andre artikler, f.eks. Frilandsmuseet eller Fuglevad Mølle, for at se hvordan andre har gjort. Desuden er du naturligvis altid velkommen til at spørge. --Dannebrog Spy (diskussion) 31. jan 2013, 16:28 (CET)

Indsættelse af billeder[rediger kildetekst]

Hej Anja. Du var lige ved at ramme rigtig at indsættelse af billeder. Formater er [[Fil:AnkerTiedemann Hus 63 (93).jpg|thumbnail]] for Gård fra Pebringe, Sjælland (Frilandsmuseet) - du skal ikke have hostnavn med som du prøvede i først omgang, da commons er en integreret del. --Steen Th (diskussion) 10. jan 2014, 16:00 (CET)