Brugerdiskussion:Anne Maria Udsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Anne Maria Udsen! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 3. nov 2016, 11:41 (CET)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 3. nov 2016, 11:41 (CET)


Hej, det er ikke så smart at skrive om sig selv, da man ikke kan forholde sig objektivt. Desuden skal artikler på den danske Wikipedia være på dansk. Vh. SorenRK (diskussion) 3. nov 2016, 11:43 (CET)

Begrundelse for sletning af Anne Maria Udsen[rediger kildetekst]

Jeg har slettet ovennævnte artikel, fordi den ikke var skrevet på dansk. Desuden tyder brugernavnet på, at det var en selvbiografi, hvilket heller ikke er tilladt. Hvis du har nogle spørgsmål, må du gerne spørge. Det kan du gøre på nybegynderforummet eller på irc-chatten #wikipedia-da.
- Sarrus (db) d. 3. nov 2016, 12:22 (CET)

Hejsa, du skriver for tiden en del på artiklen om ovenstående, der er som du kan se på skabelonerne en del væsentlige mangler ved artiklen, primært den totale mangel på kilder, kunne du lokkes til at sætte kilder på? Hvis du ikke ved hvordan du gør, skal du bruge enten <ref>[Kilde med beskrivelse]</ref> eller cite knappen i den visuelle editor, en kilde kan være et link, eller en bog, eller en dokumentar f.eks., du kan evt. kigge på andre artikler om forskellige personer for at få inspiration. Mvh. Vrenak (diskussion) 23. nov 2016, 00:51 (CET)

Hejsa igen, et par småting, overskriften Kilder skal ikke ha' et et kolon, der skal altså stå "Kilder" ikke "Kilder:", den usynlige skabelon {{reflist}} skal være umiddelbart under den, da den placerer korrekt indsatte kilder rigtigt i listen. Slutteligt er kilder bedst indsat i teksten ved det de understøtter, det gøres ved hjælp af enten cite knappen, eller ved at skrive <ref>[kilde her efterfulgt af beskrivelse af link hvis webkilde]</ref>, bøger der ikke kan indsættes på den måde angives i en litteraturliste som regel, og altid en ad gangen, helst med udgivelsesår, og ISBN, du kan evt. se på forskellige andre artikler for inspiration. Du må meget gerne svare og/eller spørge her. Mvh. Vrenak (diskussion) 29. nov 2016, 15:13 (CET)
  • Det ser ud til at du redigerer artiklen ud fra en tekst, du selv har liggende. Det må du ikke, da der er sket ændringer i teksten på Wikipedia, siden du sidst redigerede. Så du skal redigere på Wikipedia. Desuden bedes du besvare indlæg her på din diskussionsside. Klik på "Redigér" ved siden af overskriften og svar på denne henvendelse. --Madglad (diskussion) 8. dec 2016, 21:13 (CET)

Kilder vil jeg lägge links til hjemmesider. Kan ikke lägge billeder, for wikipedia siger, at de findes allerede. Jeg har lavet en litteraturliste med bogens titel, forfatter, årstal, udgivelse, oplag. Den er blevet slettet?? mvh Anne Maria (Skrev Anne Maria Udsen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hejsa, kilder kan du indsætte alle de steder hvor der pt. står kilde mangler, man kan genbruge den samme kilde flere gange, jeg har tidligere beskrevet hvordan du indsætter kilder, hvis du kigger lidt længere oppe på siden, du kan også kigge på andre artikler for inspiration, (hvis du vil genbruge en kilde til flere steder skal du i wikikode bare skrive: <ref name=første-navn>[Kilde bla bla bla]</ref> og når du så skal bruge den igen næste gang kan du nøjes med: <ref name=første-navn /> og ikke andet. Litteraturlister om samme emne som ikke er egentlige kilder, men bare temmelig relevant, skrives separat i en litteraturliste med egen overskrift. Det har været nødvendigt at rulle tilbag et par gange fordi det har været for omfattende at skulle genindsætte alle de ting som du fjernede uberettiget, det er selvfølgelig rigtigt godt hvis man har flere kilder til den samme oplysning, specielt hvis det nu skulle være noget omstridt, ikke at jeg tror det er så relevant i det her tilfælde men så ved du det. ~Iøvrigt kan du underskrive dine indlæg her ved at skrive 4~'er (~~~~) Mvh. Vrenak (diskussion) 13. dec 2016, 16:00 (CET)
Hej Anne Maria. Du har misforstået det. Der skal indsættes kilder til de ting, der står i teksten, ikke links til institutioner. Så når du skriver:
"Fonnesbech gik på Kunstskolan Idun Lovéns malerlinje 1985-87"
skal der stå en henvisning til en kilde, der omtaler at Fonnesbech gik på Konstskolan Idun Lovéns malerlinje 1985-87, ikke et link til Konstskolan Idun Lovéns websted.
Jeg bliver derfor nødt til at fjerne din redigering igen. --Madglad (diskussion) 13. dec 2016, 18:24 (CET)