Brugerdiskussion:Chrallle/Arkiv1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Chrallle.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Chrallle/Arkiv1!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 10. maj 2007 kl. 18:26 (CEST)


Har du nogen som helst dokumentation for, at dette billede er udgivet under Creative Commons Navngivelse 2.5 eller har du bare kopieret det et sted fra uden at undersøge, om du overhovedet må?

På både oplægningssiden og under redigeringsvinduet bliver du meget tydligt gjort opmærksom på ophavsretten. Men dette har du måske valgt at ignorere? --|EPO| 10. maj 2007 kl. 18:26 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--CarinaT 6. maj 2008, 22:51 (CEST)[svar]

Hej Chralle,

Ang copyright så man ikke kopiere materiale (dette gælder som udgangspunkt kun den danske wikipedia, da hvert land har sine egne love og wiki-sprogs individuelle beslutninger herom) der ikke er "frit." Dvs at man fx ikke må tage et screenshot af et Lost-afsnit og sætte det ind, eller bruge en plakat, da der er copyright på disse. Grunden til de gør det alligevel på den engelske er brugen af "fair use." Et legalt princip der ikke er gældende i Danmark, der tillader at man bruger copyrighted materiale under et såkaldt "fair use rationale" -- en rationel og stærkt relevant begrundelse for at bruge det.

Kilder er til for at gøre det du skriver troværdigt. Jeg kunne fx skrive at Steven Spielberg blev født i 1956, og en anden kunne rette det til 1958. Hvem af os har ret, og har nogle af os overhovedet ret? Derfor skal der findes en pålidelig kilde. Hvis jeg fx skriver "De fleste anmeldere mener indeværende Lost-afsnit er godt, men mangler flere afsløringer," bliver jeg nødt til at bevise overfor andre at dette rent faktisk er sandt. Det hænger meget sammen med at Wikipedia kan redigeres af alle, og dette sætter troværdigheden over styr, dels fordi mennesker kan tage fejl, og dels fordi mange bevidst vandalisere artiklerne. Du kan fx set The Beginning of the End (Lost) for hvordan man laver kilder (Der er flest eksempler i "Modtagelse"-afsnittet) og kildelisten (Fodnoter).

Håber det hjalp lidt, ellers er du velkommen til at spørge :) - Mark Jensen 27. maj 2008, 20:06 (CEST)[svar]

One Tree Hill[rediger kildetekst]

Hej Chralle. Jeg så dig spørge to af vores inaktive administratorer, Manscher og Apoltix, om One Tree Hill, så jeg har skrevet et par kommentarer på diskussionssiden. Cheers. --Lhademmor 14. jun 2008, 22:15 (CEST)

Hej Chrallle. Jeg har svaret på din henvendelse på min diskussionsside. PS, Lhademmor: jeg er altså ikke inaktiv. Jeg foretager muligvis få ændringer og svarer lidt sent på henvendelser, men inaktiv kan man ikke kalde mig :). --Christian (apoltix) 18. jun 2008, 21:33 (CEST)

Hej med dig. Det er fint, at du vil skrive om Sony Ericssons mobil-modeller, men artikler som Sony Ericsson C902‎ er altså lige korte nok... mvh. --Hockeyindustrien 30. jul 2008, 00:50 (CEST)

Også hej til dig. Er klar over det, oprettede mest for at gemme billedet som jeg fandt. Desuden ville jeg også igang med siden, men gik kold da skabelonen, (skabelon:mobil) ikke fungerede ordentlig - kan du se hvad der er galt? --Chrallle 30. jul 2008, 00:54 (CEST)

One Tree Hill-personer[rediger kildetekst]

Hej Chralle. Jeg kan se du har været i gang med at oprette artikler om personerne i One Tree Hill samt skuespillerne. I den forbindelse vil jeg blot minde dig om at påhæfte en eller flere kategorier samt specificere stub'erne lidt mere og komme interwiki på. Se fx min ændring på Jake Jagielski. {{Stub}} bruges kun i tilfælde af, at der ikke findes andre mere dækkende stubbe og det gør der meget ofte. Desuden bliver artiklerne meget hurtigt "væk", når der ikke er nogen kategori på. Interwikien hjælper til at se evt. mere uddybende artikler på andre sprog eller ganske enkelt bare at binde de forskelligt sprogede wikier sammen hvor det er muligt. Mvh Sabbe 4. aug 2008, 08:26 (CEST)

Kan se at du har rettet det, tak. Og tak fordi du siger det, jeg er jo forholdsvis ny herinde, og skal lige have lært de forskellige standarde i bruger, så hvis du ser jeg laver flere "fejl" så skal du endelig ligesom nu bare sige det. --Chrallle 4. aug 2008, 10:53 (CEST)
Jamen selvfølgelig - vi skal alle bruge tid til at lære. Det er altid en fornøjelse at "hjælpe", når det er brugere, der efterlever rådene :). --Sabbe 4. aug 2008, 11:28 (CEST)

Hej Chralle. Jeg har lagt mærke til, at du ofte kontakter folk på deres diskussionsside for at få dem til at se på dine artikler. Dette er faktisk ikke meningen, da de folk, der mener, de har interesse og tid, kigger på de artikler der er til hhv. evalueringer og nominering alligevel. Og så når nogen siger noget imod i en evaluering eller i forbindelse med et kandidatur, så skal du svare evalueringen eller afstemningssiden - og altså ikke på diskussionssiderne - dette gør jo at alle ikke kan medvirke til at afhjælpe problemerne. Du må selvfølgelig gerne kontakte folk, det er ikke det jeg siger, men prøv at holde dig til de overordnede sider, når det er mest hensigtsmæssigt. For at komme i kontakt med andre brugere kan du også gå på irc (der er et link til den danske kanal på seneste ændringer-siden), hvor der hele tiden er omkring en ti-tyve brugere. --CarinaT 15. aug 2008, 14:30 (CEST)

Hej Chrallle. Jeg vil lige knytte en kommentar til din nylige aktivitet i forbindelse med taskforcen. Når man ønsker at opstarte et nyt taskforce-emne kan det være en god idé at annoncere det på diskussionssidens huskeliste, for at fortælle andre, at det er et emne, man er interesseret i og dermed finde samarbejdspartnere. Jeg siger ikke, det ikke kan lade sig gøre at køre et taskforce-emne alene, men der er ikke så meget "force" over det. Desuden er det nødvendigt at oprette en form for projektside, som du også kan se alle de andre fokusemner har, hvor man kan koordinere arbejdet. Det behøver ikke være noget omfattende - se fx WP:AATFDKby, som blot har skabeloner med arbejdsprocesser, mens fx WP:AATFÆ både har oversigt, ordbog osv. Til sidst et lille ps, som ikke har direkte forbindelse med taskforcen, men var der du lavede ændringen: hvis du har et ønske om at skabelonen med status skal være centreret (og ja jeg synes faktisk også det ser bedre ud), så er det langt bedre at tilføje det til skabelonen, end at skrive det ved hver enkelt skabelon på projektsiden. --CarinaT 18. aug 2008, 16:28 (CEST)

Okay Carina. Tak for svar. Jeg har allerede en samarbejdspartner nemlig Mark Jensen, men vi har snakket om det over msn, og ingen af os vidste om vi havde tid til særlig meget nu, men så prøvede jeg bare lige at oprette et taskforce emne, for at finde ud af hvordan man gør sådan noget. Med hensyn til det med at man skal oprette en projektside, så har jeg også tænkt mig at gøre det, men da jeg sad klokken sent i aftes orkede jeg det bare ikke. Og sidst men ikke mindst, så var jeg ikke klar over at man kunne centrere en skabelon, på andre måder end den jeg gjord, men tak for tippet (: --Chrallle 18. aug 2008, 21:01 (CEST)

Nyt fra AA-TaskForce[rediger kildetekst]

Hej Chralle. Jeg vil gerne hjælpe i prjektet om konsoller. Jeg vil ikke begynde på at oversætte en hel artikel alene, kan du muligvis foreslå en, hvor jeg kan hjælpe med at oversætte nogle afsnit eller lignende? --Man-U 9. sep 2008, 20:35 (CEST)

Det lyder rigtig godt. Jeg ved Lhademor lige er gået i gang med PlayStation 3, jeg selv starter ud med Wii, så står alle de andre egentlig frit? --Chrallle 9. sep 2008, 20:51 (CEST)
Okay det i orden. Jeg begynder på Xboxen så. (; --Man-U 9. sep 2008, 21:27 (CEST)

Hej Chrallle. Når du vedtager en LA, så husk at opdatere Wikipedia:Lovende artikler efter dato. Jeg har gjort det denne gang - det er bare til næste gang :) --Allano (Skriv til mig her...) 15. sep 2008, 19:20 (CEST)

Super. Havde ingen anelse om at man skulle det, men godt at du siger det :) --Chrallle 15. sep 2008, 21:11 (CEST)

Nyt fra AA-TaskForce[rediger kildetekst]

Skabelonen {{Ibrug}}[rediger kildetekst]

Du har sat skabelonen ibrug på Wii den 9. september. Skabelonen er vist kun ment til kortvarig reservering (fx nogle få timer). --MGA73 22. sep 2008, 22:15 (CEST)

Nej, der er ingen tidsbegrænsning på den. Hvis jeg laver en stor omskrivning af en artikel kan jeg nogle gange have den på i flere måneder. --Lhademmor 22. sep 2008, 22:42 (CEST)
Ja vil jeg også mene. Det er jo sådan at jeg er igang med den i forbindelse med AA-TaskForce Spillekonsoller, og hvis du har læst nyhedsbrevet, så skal denne artikel gerne gøres til LA i denne månede, og så er det ret irriterende hvis andre brugere piller ved den, mens man er igang med at omskrive den.--Chrallle 22. sep 2008, 22:51 (CEST)
Jeg er enig i, at den kan bruges i relativt lang tid, givet at der så også sker noget. Men det er vigtigt, når der er tale om længere tid, lige at angive det på artiklens diskussionsside, hvor, hvordan og/eller hvad man er i gang med. --CarinaT 23. sep 2008, 07:28 (CEST)
Hvis man skal kunne "blokere" en artikel i flere måneder, så synes jeg, at det bør skrives på siden med skabelonen hvornår man kan og at det skal fremgå på artiklens diskussionsside hvad og hvorfor.
Men i øvrigt har jeg svært ved at se problemet i at andre skriver på en artikel. Hvis man kopierer en artikel til sin sandkasse fx 1. august og så arbejder med den til 25. september, så sammenligner man jo bare den oprindelige artikels seneste version med versionen fra før man kopierede og så vises ændringerne jo meget tydeligt. Så kan man enten "ignorere" dem, hvis ens egne rettelser er bedre, eller man kan lade sig inspirere af dem - det kan jo være at der er andre der også har gode idéer. --MGA73 23. sep 2008, 09:14 (CEST)

Hej Chralle. Jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på at jeg ikke abejder på Xbox 360 længere og dermed melder mig ud af projektet. Grunden er at jeg desværre ikke har tid. Det kan være jeg vender tilbage, men det bliver først om lang tid. --Man-U 23. sep 2008, 13:12 (CEST)

Helt iorden Man-U. Man skal heller ikke overdrive det, du kan jo evt. bare vær med til at sende artiklerne videre, så bidrager du jo også til projektet. Men hvis du engang får tid og lyst igen, så er du meget velkommen :) --Chrallle 23. sep 2008, 20:25 (CEST)
Ja det vil jeg gøre. Okay mange tak. (: --Man-U 23. sep 2008, 20:28 (CEST)

Wii LA afslået[rediger kildetekst]

Hej Chralle. Jeg har afslået din nominering af Wii og lagt en huskeliste ind, med de ting du virkelig skal arbejde med, også udenfor wikipedia. Det er meget vigtigt at du lærer at sammenskrive ord som Stilguide, forældrekontrol osv. Faktisk er alle de ord i artiklen, der burder være sammenskrevne, i to ord. Et godt råd fra en kommende dansklærer :) Mvh --Rasmusbyg 6. okt 2008, 06:35 (CEST)

Hehe okay, surt den blev afslået, skal nok lige kigge på huskelisten, men mange tak for rådet. Jeg har altid være rimelig dårlig til sådan nogle sproglige ting, men jeg plejer normalt (fordi jeg er logisk tænkende) at finde en metode der giver logik og så kan jeg - det har jeg så ikke gjort med sammenskrevne ord endnu, har du et fif der til? --Chrallle 6. okt 2008, 18:21 (CEST)
Nej har jeg faktisk ikke. Tror bare du skal læse det for dig selv: stil guide, telefon kabel, lampe skærm, te ske, spise ske. Alle de skal være sammenskrevne. Måske ka du selv se det logiske i det. Spise ske er jo i hvertfald hvis man At spise en ske :) --Rasmusbyg 7. okt 2008, 13:12 (CEST)
Jeg lærte det ved at prøve at sætte en eller et foran + prøve om ordet kunne bøjes:
  • en spiseske, spiseskeen -> det lyder ok
  • en lampeskærm, lampeskærmen - > det lyder ok
  • et godtråd, godtrådet - > det lyder ikke ok derfor skal der stå et "godt råd" i 2 ord
Håber det virker for dig.
Mange tak, tror jeg har den, skal bare lige huske at tænke over det når jeg skriver så :)
I øvrigt nu jeg har dig, ville jeg lige høre om du evt. være interesseret at hjælpe lidt til i Wikipedia:AA-TaskForce/Spillekonsoller. Jeg står helt alene med det, og så er det lidt svært at få taget sig sammen og komme videre synes jeg. Så bare lige en lille reminder hvis ud har tid og lyst ;)--Chrallle 7. okt 2008, 20:45 (CEST)
Jeg har desværre ikke meget tid tilovers, men jeg har læst din "side" igennem og har lavet lidt smårettelser (så det lyder bedre - synes jeg) og givet nogle kommentarer. Håber du kan bruge det til noget. --MGA73 7. okt 2008, 22:32 (CEST)
Tak skal du have. Men hvor er det lige du har rettet lidt, samt givet kommentarer? (ikke på Wii der har jeg kigget) --Chrallle 7. okt 2008, 22:40 (CEST)
Jeg fandt det nu, og det ser godt ud, skal nok lige få kigget på det hurtigst muligt --Chrallle 7. okt 2008, 22:42 (CEST)

Hej Chrallle, jeg er ked af at se at du forlader os.. :( Dine bidrag var virkelig værdsat. Jeg håber du får styr på tiden og snart vender tilbage :D. --Lhademmor 22. okt 2008, 17:00 (CEST)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Der udsendes ikke noget nyhedsbrev i oktober, da drivkraften bag, CarinaT holder wikipause. Selve AA-TaskForce er dog ikke dødt. --Broadbeer, Thomas 23. okt 2008, 16:48 (CEST)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Nyt fra AA-TaskForce[rediger kildetekst]