Brugerdiskussion:Honymand/Arkiv 3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Honymand.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Dine nye navbokse.[rediger kildetekst]

Hej Honymand. Dine nye navbokse blander kronozoner og kulturhistoriske enheder sammen. Det skal være: Ældste Dryas → Bøllingstadialen → Ældre Dryas → Allerødtiden → Yngre Dryas → Præboreal → Boreal → Atlantisk → Subboreal → Subatlantisk (i dag) som kronozoner OG Ældste stenalder → Ældre stenalder → Yngre stenalder → Bronzealder → Jernalder… som kulturhistoriske enheder. --Med venlig hilsen Necessary Evil 31. okt 2010, 23:13 (CET)

Hej, det er rigtigt nok - men det er lidt med vilje at jeg har gjort det! Overvejede om jeg evt. skulle bruge "Minibus" eller lignende i stedet for. Jeg ville sådan set bare gerne give et forløb i stadigt mindre - og stadigt mere kulturbetingede perioder. Se også mit udkast til en artikel Bruger:Honymand/Sandkasse3. Men gode råd modtages gerne. Flere af artiklerne prøver i øvrigt det samme i en boks ude øverst til højre som jeg ikke synes er særlig overskuelig - bl.a. synes jeg det er forvirrende med de mange links til forskellige årtusinder. MvH Honymand 1. nov 2010, 08:30 (CET)
Tænker du på Bronzealder og Jernalder? Jeg kan kun være enig. Med hensyn til navbokse bør foregående, aktuelle og efterfølgende enheder tilhøre samme type, ellers bliver det rodet. Især hvis grænserne ikke falder på samme tid. Sandkasse3 ser spændende ud med koblingen af natur- og kulturtider. Den 22. maj 2009 blev det vedtaget at Kvartær begyndte for 2,588 mio. år siden, ved at alderen Gelasien blev flyttet fra Pliocæn til Pleistocæn. Derved blev de forhenværende pliocæne Prætegelen-istiden og Tegelen-mellemistiden pleistocæne. Dette gør det meget nemmere end at skulle huske ikke-kvartære istider, og samtidigt er begyndelsen af perioden Kvartær, epoken Pleistocæn og subepoken Tidlig Pleistocæn defineret ved starten af Matuyama-reversen (palæomagnetisme). --Med venlig hilsen Necessary Evil 1. nov 2010, 14:01 (CET)


Flotte stemningsbilleder[rediger kildetekst]

Hej Honymand, det er nogle illustrative stemningsbilleder du har anbragt i Yngre Dryas, Præboreal tid og Boreal tid. --Med venlig hilsen Necessary Evil 15. nov 2010, 01:53 (CET)

Tak --Honymand 15. nov 2010, 08:26 (CET)


Hej Honymand, dine navbokse er rigtig gode til at holde styr på istider, kronozoner og kulturhistoriske perioder - men når det drejer sig om ældre tider med 'ren geologi' er de 'gamle' faktisk bedre. Her er man mere vant til en hierarkisk oversigt med æraer - perioder - epoker og aldre.

[Cenomanien][Turonien][Coniacien][Santonien][Campanien][Maastrichtien] giver hurtigt pladsproblemer!
I Paleocæn [1] forsvandt fx aldrene [Danien], [Selandien] og [Thanetien].--Med venlig hilsen Necessary Evil 29. nov 2010, 23:24 (CET)
Ja, jeg er selv kommet til samme konklusion :-) Honymand 30. nov 2010, 10:35 (CET)


Kategori:Blomster[rediger kildetekst]

Hej Honymand! Se mit svar på min diskussionsside. M.v.h.--Sten Porse 1. jan 2011, 20:02 (CET)


Svamperiget[rediger kildetekst]

Se mit svar på min diskussionsside. Mvh. --Sten Porse 2. jan 2011, 15:11 (CET)


Planterigets systematik[rediger kildetekst]

Flot artikel, der burde kunne bruges som ugens artikel! Mvh.--Sten Porse 18. maj 2011, 20:44 (CEST)[svar]


Ager-Tidsel eller agertidsel?[rediger kildetekst]

Hej Honymand, der er en Wikipedia-diskussion:Navngivning#Plantenavne i gang. Har du en mening? --Med venlig hilsen Necessary Evil 21. maj 2011, 00:16 (CEST)[svar]


Naturtyper i Danmark[rediger kildetekst]

Hej Honymand,
Jeg har tilladt mig at foreslå Naturtyper i Danmark som en fremragende listeartikel. Da jeg ved, at du har ydet fortjenstfulde bidrag til biologi og botanik, vil jeg være taknemmelig, hvis du kan finde tid til at give din vurdering. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 16. sep 2012, 09:37 (CEST)
Tak for din støtte. Vi er enige om, at kategorierne trænger til oprydning. Jeg har fjernet en række dubblerede kategorier, hvor en artikel ad to veje ender i samme hovedkategori. hilsen --Rmir2 (diskussion) 16. sep 2012, 12:42 (CEST)

Jeg har genåbnet diskussionen om kategori:naturtyper. Jeg håber, at du deltager. hilsen--Rmir2 (diskussion) 17. sep 2012, 17:21 (CEST)


Ny formatering af botaniske artikler[rediger kildetekst]

Hej Honymand Jeg har et forslag om at ændre en smule på formateringen af de botaniske artsbeskrivelser. Jeg beskrev det på bruger:Sten's diskussionsside og han var positiv. Siden har jeg omtalt det på Landsbybrønden, men har endnu ikke fået nogen reaktioner. Hvis du har nogle ideer, så vil jeg meget gerne høre dem, inden jeg skriver et nyt forslag til den vejledning som findes i Portal:Botanik/Værktøjskasse#Beskrivelsen.Weblars (diskussion) 3. jan 2013, 10:29 (CET)

Hej Weblars, jeg har skrevet et svar på Brugerdiskussion:Sten --Honymand (diskussion) 3. jan 2013, 10:46 (CET)
Hej Honymand. Nu har jeg lavet et forslag til ny vejledning ved oprettelse af botaniske artsbeskrivelser i Portal:Botanik/Værktøjskasse med forklaring i den tilhørende diskussionsside.
-- Weblars (diskussion) 4. jan 2013, 16:05 (CET)
Tak for din tilbagemelding på min diskussionsside. Jeg har lige læst alle siderne med vintergrøn igennem. Det er flot lavet! Jeg har prøvet at rette en enkelt sætning, der går igen, nenlig "Roden er en jordsængler...". Skulle der have stået: "Roden består af jordstængler" eller "Roden er en jordstængel"? mvh Weblars (diskussion) 5. jan 2013, 00:48 (CET)
"Roden er en jordstængel" :-) Honymand (diskussion) 5. jan 2013, 17:27 (CET)

Som jeg netop har fortalt på Landsbybrønden går jeg så småt igang med at at opdatere plante-artiklerne med det nye udseende. Jeg håber, at også du vil gøre mig opmærksom på det, hvis jeg gør noget helt galt.

Noget helt andet er, at de første fire arter nævnt i Vintergrøn-slægten er skrevet med småt i det danske slægtsnavn. Bør vi ikke ændre det? Eller er det ment som et forslag til ny skrivemåde ligesom det bruges i dyreverdenen her på wikipedia? :-) Mvh Weblars (diskussion) 16. jan 2013, 11:13 (CET)

Det er ikke bevidst, jeg tog bare udgangspunkt i de links der allerede stod i Vintergrøn-slægten (som jeg så sikkert også selv har skrevet, men for længere tid siden). Du er velkommen til at lave det om hvis du synes. Jeg tror i øvrigt aldrig jeg kommer til at huske at skrive med stort efter en bindestreg, men det er en anden historie. --Honymand (diskussion) 16. jan 2013, 11:56 (CET)

Nej, det kan være lidt forvirrende, at man det ene sted skal skrive navnene med småt og det andet sted med stort. Jeg skal nok rette det. --Weblars (diskussion) 16. jan 2013, 13:55 (CET)


Litteratur om stenalder[rediger kildetekst]

Hej Honymand,
Jeg kunne se, at du havde tilføjet links til Den Store Danske. Af ophavsretslige grunde (vi har haft en del diskussioner med folk derfra) forsøger vi at undgå henvisninger til DSD. Dertil kommer, at de pågældende "artikler" reelt er uddrag af Jørgen Jensens bog om stenalderen, hvilken - som du kan se - allerede findes i litteraturlisten. Jeg har derfor fjernet henvisningerne igen.
Hvis du har lyst og energi, er du velkommen til at udvide artiklerne, men husk venligst at passe på med, at DSD-folkene ikke dukker op igen med påstande om uretmæssig kopiering, hvis du vælger at bruge JJ som kilde. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 8. aug 2013, 06:15 (CEST)


Hej Honymand. Jeg har skrevet et svar til dig på Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Hadsund-Skørping. Godt nytår. --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 2. jan 2014, 15:22 (CET)

Tak. --Honymand (diskussion) 2. jan 2014, 16:17 (CET)


Global konto[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Honymand. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 18. sep 2014, 16:48 (CEST)

Tak, så er det bragt i orden! --Honymand (diskussion) 19. sep 2014, 08:31 (CEST)


Wikispecies[rediger kildetekst]

Jag ser du är intresserad i Taxonomi, varmt välkommen till Wikispecies ! mvh Dan Koehl (diskussion) 9. mar 2015, 06:59 (CET)