Brugerdiskussion:Idaholst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Idaholst! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 31. jul 2015, 12:23 (CEST)

Oscar Brun[redigér wikikode]

Hejsa og velkommen til. Har du nogen skriftlige kilder til Oscar Bruns familie? Jeg syntes ikke jeg kan finde noget? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 31. jul 2015, 12:34 (CEST)

Nu har jeg lært, at jeg også kan svare her! Ja, som jeg skrev på din diskussionsside, så har Oscar Brun altså tre børn, og det findes der masser af kilder på bl.a. folketællingen 1906 http://www.danishfamilysearch.dk/cid15775988, vores slægtshåndbog og det brunske gravsted på Humlebæk Kirkegård. Jeg glæder mig til at se artiklen blive opdateret. Det er ikke så godt, at der står, at Oscar Brun kun har en datter... hvis ikke hans søn (min oldefar) eksisterer, så gør jeg det jo heller ikke, og det gør jeg altså ;) --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 19:21 (CEST)

Du skriver forresten, at du fra Blå Bog og Den Store Danske Encyklopædi har set, at Oscar Brun kun har et datter? Så vidt jeg ved, så står børn ikke nævnt i Blå Bog (forældre gør) og i Den Store Danske Encyklopædi står der heller ikke noget om Oscar Bruns børn (min far har lige tjekket web-versionen). Så hvor præcist har du læst, at Oscar Brun kun har en datter? Det er mærkeligt, når han jo har tre børn (hvoraf der stadig er efterkommere efter de to - endda rigtig mange). På forhånd tak.

Her er et link til - her står så (mærkeligt nok) kun 2 af de 3 børn som Oscar Brun fik: http://www.lundskov.dk/kongehus/getperson.php?personID=I20055&tree=treeroyal --Idaholst (diskussion) 1. aug 2015, 00:43 (CEST)

Ida Holst[redigér wikikode]

Jeg har indstillet artiklen Ida Holst til sletning, da den er i strid med retningslinjerne for selvbiografier (læse mere her: Wikipedia:Selvbiografier). --Vistor (diskussion) 31. jul 2015, 14:01 (CEST)

Her har du linket til sletningsforslaget Wikipedia:Sletningsforslag/Ida Holst--Zoizit (diskussion) 31. jul 2015, 18:44 (CEST)

Tak for det - interessant ;) --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 19:59 (CEST)

lille tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Zoizit (diskussion) 31. jul 2015, 18:27 (CEST)

Tak for det :) Det var jeg ikke opmærksom på! Det er rettet! --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 18:37 (CEST)

Det var så lidt --Zoizit (diskussion) 31. jul 2015, 18:42 (CEST)

Det er altid godt at lære :)

Jeg har læst sletningsforslaget... men jeg kan ikke se, at min artikel ville blive spor anderledes, hvis en anden havde lagt den op. Det kan jo bare blive gjort, hvis den slettes. Det er da fact, der det vigtigste... skulle man tro! :) --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 19:01 (CEST)

- og du har vist rettet lidt på siden. Tak for det :)

Hov... jeg har først set sletningsforslaget nu (tusind tak for det). Jeg troede at du havde linket til de generelle retningslinjer, og dem har jeg fået læst. Men nu fik jeg så også læst sletningsforslaget... tror ikke at jeg skal blande mig, men jeg følger med. Tak igen :)

Selvbiografier[redigér wikikode]

Din artikel er indstllet til sletning, hvilket jeg ikke håber går igennem. Men jeg vil fraråde dig at redigere artiklen igen. Læs i stedet https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Selvbiografier --Madglad (diskussion) 31. jul 2015, 18:55 (CEST)

Tak - jeg har læst det :) Jeg er glad for, at du ikke håber, at artiklen bliver slettet. Men skulle det ske, så kan en anden jo bare lave en tilsvarende! Det er åbenbart fuldt lovligt. Jeg mener sådan set, at det vigtigste er de facts, der står, og jeg har da taget alle relevante facts med vedr. denne artikel.--Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 19:01 (CEST)

For øvrigt har jeg opdaget, at der er en del andre, der har været inde for at redigere her. Tak for det alle sammen :)

- og nej, jeg redigerer ikke i artiklen igen. Jeg anede faktisk ikke, at det var et problem at oprette sin egen side, så længe man holder sig til facts! Man kan jo i princippet også sagtens skrive selv, men så bare udgive via en anden. Det synes jeg så bare ikke er ærligt. Men fra nu af kan andre få lov at rette. Det er helt fint. Tusind tak for feedback. Det værdsættes :)

Wikipedia[redigér wikikode]

Lidt gode råd:

  • : rykker teksten ind. Kan bruges flere gange i træk.
  • Brug forhåndsvisning inden du gemmer.
  • Spørg i Nybegynderforum hvis du er i tvivl om noget.
  • For en sikkerheds skyld: Mit råd om ikke at redigere mere i artiklen om dig gælder også diskussionssiden om sletning af artiklen.

Mvh. --Madglad (diskussion) 31. jul 2015, 20:08 (CEST)

Tak for gode råd og næ, nej... jeg retter ikke noget. Det skulle da kun være, hvis nogen lagde et grimt billede op, men det er ikke sket endnu ;)--Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 20:18 (CEST)
Og ja, i dit svar mangler der så :: i starten og --~~~~ i slutningen.--Madglad (diskussion) 31. jul 2015, 20:16 (CEST)
Hovsa - ja, det skal man lige huske! Rettet (håber jeg) :) --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 20:18 (CEST)
Har indsat koloner i dine svar husk : i fremtiden.--Madglad (diskussion) 31. jul 2015, 20:27 (CEST)
Indsæt koloner (tjek) og husk underskrift (tjek). Jeg er ved at lære det :) --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 20:30 (CEST)
Tilføj mig gerne som ven på fjæsbog, så har jeg nok et råd mere. Hint: Fornavn Lars, venneanmodning er afsendt.--Madglad (diskussion) 2. aug 2015, 12:52 (CEST)
Tilføjet - tak :) Glæder mig til gode råd. Jeg lytter altid til folk, der har mere erfaring end mig selv!