Brugerdiskussion:Jesper Asmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen[redigér wikikode]

Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Jesper Asmussen!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Masz 28. feb 2009, 11:18 (CET)

Billede:Teddy Petersen001.jpg[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svg Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Billede:Teddy Petersen001.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Du har lagt 30px op, op oplyst at billedet er fri software. Billeder er ikke software, så vil du være sød at ændre licensen. Hvis du ikke selv kan gøre det så bare skriv til mig... --Masz 28. feb 2009, 11:18 (CET) (Skriv til mig her...)

hvordan kontakter jeg dig?? (skrev Jesper Asmussen (diskussion • bidrag) 28. feb 2009, 16:43. Husk at signere dine indlæg.)


Du har også lagt et andet billede op Billede:Tambour ca. 1753.jpg.

Det bør fremgå af teksten hvornår billedet er taget (eller malet), at hvem og hvornår fotografen (maleren) døde. Hvis det så er mere end 70 år siden, at personen døde, så kan skabelonen {{PD-old}} bruges. Selvom 1753 er årstallet må du gerne skrive hvem maleren er (det kan jo være, at den oplysning kan bruges i andre sammenhænge). Det må også meget gerne fremgå hvorfra du har billedet (link til hjemmeside eller navnet på bogen osv. eller foto taget på xx-museum). --MGA73 28. feb 2009, 15:35 (CET)

Du har nu lagt et nyt billede op (Billede:Teddy Petersen.jpg) til erstatning for det gamle. Det er ikke nødvendigt at lægge et nyt op - du kan bare rette teksten på det gamle. Du skal bare gå til billedet og trykke rediger.
Er det med vilje at du ikke overførte den gamle tekst til det nye billede? "Den unge spillemand Teddy Petersen fra Livgardens Spillemandsskole efter overstået lærlingetid, ca. 1908. Hans rang er underkorporal, hvilket ses på sparren på overarmen. Dermed havde spillemanden ret til at kommandere med soldaterne per musik, dvs. med sine musikinstrumenter."
Du har skrevet navnet på fotografen men ikke hvornår han/hun døde. Dette bør fremgå - gerne med link til et sted hvor det står. --MGA73 28. feb 2009, 18:13 (CET)

Svar[redigér wikikode]

Hej jesper, Man plejer ikke at slette ting på diskussionssider,så jeg har gendannet det. Du kontakter mig ved at trykke på skriv til mig her-skiltet og bagefter trykke på plusen øverst på siden.--Masz (skriv til mig her...)28. feb 2009, 16:59 (CET)

Et lille tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pugilist 28. feb 2009, 18:16 (CET)

Er det her at vi skal skrive sammen? Jesper Asmussen

Hvis du skriver her, så er der sikkert nok nogen, der svarer dig! Mvh. Arne (Amjaabc) 28. feb 2009, 21:21 (CET)
Ja, det er her på din brugerside, at man kan "snakke" sammen. Har du spørgsmål eller lignende, kan du skrive her på din brugerside, eller på en brugerside tilhørende den person du gerne vil drøfte et emne med. Det er en norm, at man svarer på samme side, som spørgsmålet blev stillet. --Pugilist 1. mar 2009, 19:30 (CET)

Artikler[redigér wikikode]

Hej Jesper, du er godt i gang med at skrive artikler, men igår fik du en velkomstbesked, som du åbenbart ikke har læst, vil du være sød at læse den igen og lægge specielt mærke til Stilmanualen. Held og lykke! Hilsen Masz 1. mar 2009, 09:54 (CET)

Intet licens på billede[redigér wikikode]

Billede:Tordenskiolds adelsvåben.jpg[redigér wikikode]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. Klik her for at få hjælp til valg af licens.

Med venlig hilsen Masz 1. mar 2009, 10:03 (CET) (Skriv til mig her...)

Svar på email[redigér wikikode]

Hej Jesper.

Du har skrevet til mig via mail, hvilket du selvfølgelig har lov til. Men det er mest praktisk, hvis du skriver i selve Wikipedia, for så er der sikkert andre end lige den, du sender emailen til, der kan hjælpe dig.

Du skriver til mig, at oplysningerne ikke er særligt brugervenlige, og det kan du måske i et vist omfang have ret i. I almindelighed er det bedste råd sådan set bare at skrive løs, så længe det du skriver ikke er kopi af noget, der er underlagt ophavsret. Denne ret er temmelig skrap i Danmark, så derfor skal du være meget varsom med især at lægge billeder op på Wikipedia.

Hvis du synes, at noget er svært at gennemskue, så prøv at lave et indlæg på Hjælp:Nybegynderforum; her er der altid nogle erfarne brugere, der gerne hjælper. Under alle omstændigheder skal du bare prøve at skrive og spørge på en diskussionsside (som her), så skal der nok være en eller anden, der reagerer.

Fortsat god arbejdslyst. --Arne (Amjaabc) 1. mar 2009, 14:31 (CET)

Hej Jesper,
Jeg har også fået en mail fra dig, og tak for det. Jeg vælger ligesom Arne at svare på din brugerside, da dette er lidt mere praktisk. Jeg forstår på din mail, at du synes systemet er lidt upraktisk, og at du gerne vil have lidt hjælp med et par praktiske ting. Jeg er enig i, at teknikken nogen gange kan virke lidt bøvlet, men når man har prøvet det et par gange, så kommer det nu hurtigt ind i fingrene. Bortset fra Arnes gode råd om at kigge lidt på Skribentforsiden og de tilhørende undersider, så er du velkommen til at lægge spørgsmål ud på Landsbybrønden eller til at kontakte en af de aktive brugere, så får du som regel et hurtigt svar. Vedrørende problemerne med billederne, ser det ud som om, at du har fået svar fra andre. Og ellers velkommen til - Jeg ser frem til en masse bidrag fra dig. --Pugilist 1. mar 2009, 20:28 (CET)

Afledte værker[redigér wikikode]

Bemærk venligst, at ophavsretten til et værk udløber 70 år efter kunstnerens død. Se også Hjælp:Valg af billedlicens#Andres ophavsret. Rudolph Tegner døde i 1950, hvilket betyder, at hans værker frigives 1. januar 2021. --|EPO| COM: 1. mar 2009, 15:17 (CET)

Se billeddiskussion:Teddy Petersen.jpg[redigér wikikode]

Hej!

Kan jeg få dig til at tage stilling til mit spørgsmål på Billeddiskussion:Teddy Petersen.jpg. --Allano (Skriv til mig her...) 1. mar 2009, 18:03 (CET)


Jeg har modtaget følgende pr. mail fra Jesper Asmussen:
Citat Jeg kan simpelt hen ikke finde ud af at besvare spørgsmålene, som bliver sendt til mig af Wikipedias redaktører per e-mail. Jeg har forsøgt hele weekenden. Det hele handler om de billeder, som jeg hele tiden forsøger at lægge op.

Lad os nu sige at jeg ikke bliver afhjulpet, så slet bare alle billderne. Jeg orker ikke mere. Jesper Asmussen.

Citat
Arne (Amjaabc) 1. mar 2009, 20:38 (CET)

Opsamling på billeder[redigér wikikode]

Hej Jepser. Du har mange ting i gang p.t. Mist ikke modet af den grund. Jeg laver lige en opsamling her, som gerne skulle give overblik.

Når du lægger filer op du selv har taget, så er en skabelon der ender på -self den rigtige. Hvis du tager et billede af et værk fx ved at tage billeder af en statue, et maleri eller ved at scanne noget fra en bog, så skal du dokumentere, at rettigheden er udløbet, eller også skal du have en tilladelse fra rettighedshaveren. Sker dette ikke bliver bliver billedet slettet som fx Billede:Herakles og Hydraen.jpg.

Hvis du laver en fejl skal du ikke uploade billedet igen men bare rette billedesiden. Derfor er dubletterne Billede:Teddy Petersen001.jpg og Billede:Tambourkorpset.JPG blevet slettet.

Tilbage er nu følgende billeder:

 • Billede:Tambour ca. 1753.jpg - der bør fremlægges dokumentation for (kilde) hvem kunstneren er og hvorfra du har billedet.
 • Billede:Teddy Petersen.jpg - at fotografen er ukendt er ikke i sig selv dokumentation nok. Evt. kan du indhente en skriftlig tilladelse fra Tambourbladet (der jo må formodes at have opnået ret til at bruge billedet) hvor de tillader at billedet bliver lagt op her og at de er indforstået med de konsekvenser det giver, at frigive billedet. Tilladelsen kan sendes pr. mail til info-da@wikipedia.org.
 • Billede:Tordenskiolds adelsvåben.jpg - adelsvåbenet er frit nok, men man kan opnå beskyttelse på en kopi hvis man fx har redigeret og forbedret det. Derfor er det også interessant hvorfra du har billedet. Hvis du har scannet en 200 år gammel bog er det ok hvis du nævner navnet på bogen. Har du fotograferet adelspatentet fra Frederiksborg Slot så er det også ok hvis det da er fra 17xx.
 • Billede:Tambourkorpset.jpg - ok (under forudsætning af at du selv har taget billedet).
 • Billede:Livgardens Gamle Tambourer.JPG - ok (under forudsætning af at du selv har taget billedet).
 • Billede:Ry bossa.pdf - ok (under forudsætning af at du selv har tegnet noderne) - hvis du har scannet dem et sted fra, så skal det fremgå og du skal dokumentere tilladelsen.

Håber det er til at finde ud af. --MGA73 1. mar 2009, 21:35 (CET)

Kontakt[redigér wikikode]

Hej Jesper, Dette er linket til at oprette en kommentar på andres diskussionssider.

http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Brugerdiskussion:BRUGER DU VIL KONTAKTE&action=edit&section=new

 1. Marker linket.
 2. Efter du har markeret linket hold CTRL og C nede (samtidigt).
 3. Indsæt linket i adressefeltet ved at højreklikke på teskten inde i den og vælge (SÆT IND)
 4. Udskift (BRUGER DU VIL KONTAKTE) med brugernavnet på den bruger du vil kontakte. (vil du kontakte mig, skifter du det ud med Masz)

Eksempel Kontakt mig ved at skrive: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Brugerdiskussion:Masz&action=edit&section=new

Hilsner --Masz (BeskedE-mail) 2. mar 2009, 18:37 (CET)

Skillingsvise[redigér wikikode]

Du har indsat et langt uformateret afsnit i artiklen ved denne redigering den 28. februar. Er der en kilde til det? -- Mvh PHansen 30. mar 2009, 10:49 (CEST)

Kongerækken[redigér wikikode]

Det du har tilføjet i kongerækken stemmer ikke helt overens med det der står i danske sagnkonger. Jeg vil gerne be dig om at rette det. 77.212.165.149 1. okt 2009, 19:52 (CEST)

Jeg vil tro, at det er bedre at tage dette på Diskussion:Kongerækken, da denne bruger ikke har været aktiv siden marts måned. Det behøver jo heller ikke at være ham, der retter det; det kan du gøre selv, når der er en god begrundelse. Mvh. Arne (Amjaabc) 1. okt 2009, 20:01 (CEST)

Kan du så ikke lige arkivere den? Undtagen det sidste indlæg som er mit eget. 2. okt 2009, 19:35 (CEST)

Øh, jeg er ikke med. Jeg arkiverer ikke diskussionssider for andre brugere end mig selv. Og jeg forstår nok heller ikke lige, hvorfor arkivering skulle være nødvendig. Mvh. Arne (Amjaabc) 2. okt 2009, 23:53 (CEST)

Diskussion: kongerækken er lang og det er jo ikke sikkert alt gidder at kigge den igennem. Og det er jo synd for dem der laver et indlæg. 77.212.165.149 3. okt 2009, 10:59 (CEST)

Nå, det var den du mente. Det er hermed gjort. --Arne (Amjaabc) 3. okt 2009, 16:57 (CEST)