Brugerdiskussion:MartiLarseDK!

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, MartiLarseDK!! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Nico (diskussion) 8. apr 2019, 07:40 (CEST)

men

Wikipedia er ikke...
Tak for dit bidrag til Wikipedia. Det ser dog ud som om, at nogle af dine bidrag ikke opfylder Wikipedias grundregler. Det er derfor vigtigt, at du husker, hvad Wikipedia ikke er.
Skriv ikke om emner hvor du har tilknytning
Wikipedia er ikke et sted, hvor du kan reklamere for dig selv, din arbejdsplads, dine kunder eller for andre.
Kriterier for artikler
Wikipedia er ikke et sted, hvor du kan skrive om dig selv eller om ting du har en nær tilknytning til, eller om emner der ikke har en almen interesse.
Wikipedia:Ingen førstehåndsforskning Ingen førstehåndsforskning
Wikipedia er ikke en talerstol eller en blog, hvor du kan udbrede egne idéer og teorier.
Politik for diskussionssider
Wikipedia er ikke et diskussionsforum til at debattere emnerne i almindelighed.
Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt, at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Nico (diskussion) 8. apr 2019, 07:40 (CEST)


Hej. Velkommen til. Du har spurgt, om jeg vil være din mentor. Jeg kan som det første se et problem, idet dit brugernavn er identisk med navnet på den artikel, du har oprettet. Det kan antyde, at du er {{tætpå}} emnet. Derfor har en erfaren bruger gjort opmærksom på vores normer og politikker. Hvis du ikke er involveret i bandet, men blot har kendskab til det, er det en god ide med så mange neutrale henvisninger som muligt. Hvis du er involveret i bandet, bliver din artikel nok slettet.--Ramloser (diskussion) 9. apr 2019, 18:19 (CEST)

Hejsa. Man skriver ikke om sig selv. Mvh KnudW (diskussion) 12. apr 2019, 09:23 (CEST)

Hej. Jeg har IKKE skrevet om mig selv!!!!! Jeg er fan af bandet, og har derfor skrevet om dem. Jeg vidste ikke det med brugernavnet, men kan ikke finde ud af at ændre det. Så hjælp mig venligst, istedet for at tro at jeg er rockmusiker!!!! Vh. Martin (Skrev Junkyard Drive (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejsa. Ja, det er jo svært at vide. Problemet er stadigt at artiklen fremstår reklamerende og at jeg ikke er overbevist om at de overholder kriterierne for biografier. Du kan læse mere om hvordan en god artikel skal se ud på Stilmanualen.
I mellemtiden vil jeg bede dig om at lade skabelonerne stå til problemerne er løst. Mvh KnudW (diskussion) 12. apr 2019, 09:35 (CEST)
Det er jo på sin vis ikke forbudt at anvende bandets navn som brugernavn, hvis du specifikt har tilladelse til det. Ophavsretten kan komme i spil. Vedrørende dokumentation er du velkommen til at lægge links på min brugerdiskussionsside. Så vil jeg, når jeg får tid, rette dem til i wikiformat. Hvis du har arbejdet med hjemmesider, er wikiformatet ikke vanskeligt - og der er gode vejledninger til koderne i hjælpefunktionerne. Du kan også prøve at læse nogle af de gode artikler om rockmusik i "redigeringstilstand", så får du et indtryk af, hvordan de er opbygget. Black Sabbath er et fornuftigt eksempel, synes jeg. God weekend.--Ramloser (diskussion) 12. apr 2019, 16:48 (CEST)

Har du ophavsrettighederne til de to billeder du har lagt op på Junkyard Drive? Du påstår ovenfor at du ikke har noget med bandet at gøre, men alligevel lægger du billeder op i deres navn. Nu bliver din brug af bandets navn for alvor problematisk, da det på Commons ser ud som om at det er bandet selv der har frigivet billederne. Se venligst: commons:Commons:Licensing/da - Nico (diskussion) 22. apr 2019, 11:26 (CEST)

Hej Nico, nej det har jeg ikke, men jeg har kontaktet bandet og spurgt om de havde nogle billeder jeg kunne bruge, og måtte lægge op. Er det et problem? [redigeringskonflikt

Hej igen. Du kommer lige til at forholde dig til det ovenstående. Det er en alvorlig sag. DU kan ikke bare tage billeder og screenshots og lægge op.
Uanset om du er fan eller medlem af bandet, så lyder artiklen lige nu som en stor reklame og jeg vil derfor bede dig om ikke at fjerne skabelonen. Mvh KnudW (diskussion) 23. apr 2019, 11:44 (CEST)
Umiddelbart er det kun fotografen Brian Baden, der kan give den tilladelse. Hvis bandet har fået lov til at de kan lægge billeder op her, hvor fotografen tillader al brug, det være sig kommercielt og uden begrænsninger, så skal der indsendes en tilladelse.
Screenshots fra Hitlisten.nu er omfattet af deres ophavsret og det er kun dem, der kan give tilladelse til dette.
Billeder er desværre en kompliceret sag, men det er for at forhindre misbrug af andres arbejde. Mvh KnudW (diskussion) 23. apr 2019, 11:47 (CEST)

Tak for det, nu kan jeg jo forstå problemet. Jeg går jo ud fra at bandet har fået lov til at bruge de billeder de sender ud som pressemateriale, men jeg har selvfølgelig ikke spurgt. Ved du hvor tilladelsen skal sendes hen? Det giver rigtig god mening at misbrug af andres arbejde skal beskyttes. Jeg fjerner det indtil videre. Vh. Martin

Hej igen. Jeg er ved at finde nogle links til dig vedr. billeder, men i mellemtiden skal jeg bede dig om at undlade at fjerne skabelonen. Der er et problem og den bliver der til det er løst. DEn skal fjernes af en neutral bruger, der kan vurdere artiklen. Mvh KnudW (diskussion)

Det lyder godt, tak for det. Hvad er det jeg skal lade vær med at fjerne? Jeg har jo fjernet billederne. Vh. Martin

Tætpå-markeringen i toppen er påsat af en grund. DEn skal blive stående til en neutral bruger har vurderet at artiklen overholder kravene til gode neutrale artikler. Mvh KnudW (diskussion) 23. apr 2019, 12:06 (CEST)

Du kan læse mere om ophavsret på Wikipedia:Ophavsret.

Du kan læse om korrekt brug af billeder på Wikipedia:Billedpolitik

Hvis bandet har den korrekte licens fra fotografen til at de må "udgive" billedet til frit brug, så læs Wikipedia:Upload#Ophavsmanden_har_givet_tilladelse_til_brug. De skal sende tilladelsen til info-da@wikimedia.org.

Indholdet af såden en mail kunne være en af disse c:Commons:E-mail-skabeloner . Mvh KnudW (diskussion) 23. apr 2019, 12:11 (CEST)