Brugerdiskussion:RuneKrasmus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, RuneKrasmus! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen EeveeSylveon 22. nov 2017, 12:42 (CET)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen EeveeSylveon 22. nov 2017, 12:42 (CET)


Redigeringskrig[rediger kildetekst]

Hej Rasmus. Hvis du er uenig med andre brugere skal du ikke bare rulle deres redigeringer tilbage, men finde frem til en løsning i samarbejde med dem. Ellers risikerer du at adgang til at redigere bliver inddraget. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 22. nov 2017, 13:45 (CET)

Hej Savfisk. Eftersom alle mine redigeringer bliver rullet tilbage uden andet varsel, kan det samme siges til disse brugere. Jeg har dog selv rullet en af mine seneste redigeringer tilbage og tilføjet fakta på anden vis, indtil jeg finder ud af, hvordan jeg gør det på siden selv. Venlig hilsen Rune.
Det var fordi dine redigeringer ikke overholdt vores regler, f.eks. indsatte du links i teksten. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 22. nov 2017, 13:51 (CET)

Artikeredigeringer[rediger kildetekst]

Hejsa og velkommen til. Inden situationen eskalerer, så vil jeg anbefale at du lige bruger lidt tid på at gennemgå de ovenstående velkomstskabeloner.

En artikels indhold skal være neutralt og underbygget af kilder og hvis der er uenighed om indholdet, så tager man en diskussion på artiklens diskussionside.

Det kan være at det betyder at en artikel ikke bliver rettet til lige med det samme, men der er ingen, der har travlt.

Et sidste tip: Man svarer ved at skrive under det man svarer på og ved af afslutte med ~~~~, så får man sin underskrift og et tidsstempel med. Mvh KnudW (diskussion) 22. nov 2017, 14:45 (CET)

Husk at være neutral[rediger kildetekst]

Hejsa. På Wikipedia bør alle artikler være neutrale. Dine redigeringer på vegetarisme om hanekyllinger kan desværre nemt betegnes som POV. Du kan læse mere om hvordan man skal være neutral her. Med venlig hilsen EeveeSylveon 22. nov 2017, 14:48 (CET)

Jeg vil foreslå alle at diskutere artiklen på Diskussion:Vegetarisme. Mvh KnudW (diskussion) 22. nov 2017, 14:49 (CET)

Det undrer mig meget, at udsagnet om, at ovo-lacto-vegetarisme ikke indebærer slagtning ikke er blevet redigeret væk, før jeg kom til, for det er ikke alene POV men et direkte forkert udsagn. At hanekyllinger og tyrekalve bliver dræbt er et faktum. Jeg har linket til det før, men det blev blot redigeret væk. Hvis der var reel interesse i neutralitet, så kunne disse links nemt laves om til den rette form på siden i stedet for.(Skrev RuneKrasmus (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Diskussion:Vegetarisme er stedet. Mvh KnudW (diskussion) 22. nov 2017, 14:53 (CET)
Hej igen. Det ovenstående skal ses som en opfordring til at generelt tage det med ro og diskutere tingenen inden man begynder at redigere rundt om. At jeg har skrivebeskyttet Vegetarisme betyder ikke at du bør fortsætte på andre artikler. Mvh KnudW (diskussion) 22. nov 2017, 15:14 (CET)

Hej RuneKrasmus.

Læs venligst denne diskussionside: Diskussion:Veganisme før du regigerer i artiklen Veganisme.
--Kontoreg(Henvendelse) 24. nov 2017, 00:38 (CET)

Jeg opfatter dine redigeringer som politiske. For eksempel har du slette litteratur fra litteraturlisten, som åbenbart ikke falder ind i dine ideologiske betragtninger. Se her: [1]

Det største problem med din redigering er, at du dermed har slettet litteraturen som fungere som kilde i artiklen. Dette betragtes som hærværk!

Jeg kan godt følge dig i at være selektiv i litteraturvalget, men du kan ikke ukritisk fjerne litteratur fra litteraturlisten uden at vurdere, hvilken konsekvens dette vil få for brødteksten.</overstreg>
--Kontoreg(Henvendelse) 24. nov 2017, 00:54 (CET)

Jeg trækker hele afsnittet om hærværk tilbage - dette beklager jeg! Det burde overstreges, men jeg kan ikke huske, hvorledes man gør.
--Kontoreg(Henvendelse) 24. nov 2017, 00:59 (CET)

Jeg fjernede bøger om vegetarisme, pescetarisme og bøger om at leve sundt, da de er fuldstændig irrelevante. Det var et forsøg på netop at gøre artiklen neutral. RuneKrasmus (diskussion) 24. nov 2017, 01:11 (CET)

Det er helt i orden. Kunne vi ikke finde flere forskningsresultater og dermed erstatte kilderne fra veganske organisationer med disse forskningsresultater. Dermed bliver artiklen mere troværdig og neutral.
--Kontoreg(Henvendelse) 30. nov 2017, 00:06 (CET)