Brugerdiskussion:Sabbe/Arkiv 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Floorball[redigér wikikode]

Hej Sabbe Skal lige hører om du selv spiller floorball? Kan se du har lavet en del artikler om sporten. Mvh--Rasmusbyg 14. jul 2008, 14:03 (CEST)

Hej Rasmusbyg. Jeg spiller ikke endnu, men jeg er blevet interesseret i det, da jeg var på højskole og påtænker at starte snarest. Jeg er lige nu ved at lave en hovedartikel om floorball samt en artikel om UMBRO-Ligaen og UMBRO-Ligaen i denne sæson. Jeg regner stærkt med at udvidde området markant. Mvh --Sabbe 14. jul 2008, 14:15 (CEST)
Fedt jeg skriver om alle Verdensmesterskaberne. Vidste slet ikke hvad det var før du begyndte at skrive om det herinde, så jeg skal starte efter sommerferien. --Rasmusbyg 14. jul 2008, 14:29 (CEST)
Ej hvor cool. Jeg så godt du skrev om verdensmesterskaberne og har også selv oprettet Tjekkiet 08. Den ligger bare inde under en ny kategori Kategori:Floorballturneringer. Måske skulle vi overveje at lave en projektside til floorball? --Sabbe 14. jul 2008, 14:33 (CEST)

Det synes jeg kunne være en rigtig god idé --Rasmusbyg 14. jul 2008, 14:34 (CEST)

Det vil jeg lige prøve at bikse lidt med så - skriver til dig når det bliver en realitet. --Sabbe 14. jul 2008, 14:39 (CEST)

Tak for afvisning![redigér wikikode]

Ved ikke om man kan sige tak for en afvisning, men tak fordi du i hvert fald har givet dit svar tilkende og givet noget at arbejde med, jeg har ikke rigtig vidst hvordan jeg skulle komme videre, og der har ikke rigtig været nogen der kunne hjælpe mig på vej (ligesom du lige har gjort) - skal nok få set på det ;D --Chrallle 19. jul 2008, 19:55 (CEST)

Har kigget lidt på det, men forstår ikke hvad du mener med "Fede ord i teksten" (er der for mange eller for få fede ord) - kan ikke se hvordan det skulle skrives anderledes det som er med fede ord, så der må du gerne hjælpe mig? --Chrallle 20. jul 2008, 18:08 (CEST)

Jeg mener for mange fede ord i den løbende tekst. På da.wiki bruger vi generelt overhovedet ikke fede ord i teksten, så selvom man muligvis oversætter fra en.wiki og der er fede ord i teksten der, betyder det ikke, at det skal være sådan på da.wiki. Man kan i stedet bruge underoverskrifter eller finde en anden løsning, som man finder egnet. I dette tilfælde, hvor det handler om personbeskrivelserne, ville jeg nok bruge underoverskrifter, hvis du mener, at det er passende at bibeholde afsnittene i artiklen. Se foreksempel hvordan Lost beskriver hovedpersonerne. I øvrigt er Lost-artiklen god at "efterligne" eller bruge som skabelon mht afsnitsopbygning, idet denne allerede er kommet på GA-niveau og dermed pt. er vores højest ratede tv-serie-artikel. --Sabbe 20. jul 2008, 19:03 (CEST)

Tak for hurtigt svar. Jeg bruger også Lost artiklerne som inspiration, men nogle gange er det ikke overens med den engelske, og så har jeg ikke lige tænkt mig om før jeg beskrev det bedre. Synes du jeg skal skrive person afsnittet ligesom den i lost-artiklen, og så lave en side der hedder "Fiktive personer i One Tree Hill" - hvor jeg så putter det jeg allerede har skrevet om personerne ind? (det er også sådan det er gjort med Lost). --Chrallle 20. jul 2008, 20:53 (CEST)

Ja det synes jeg helt klart ville være den bedste måde at gøre det på. På den måde kan man hurtigt få et overblik og blive sat ind i personerne og derefter klikke videre, hvis man vil vide mere. --Sabbe 20. jul 2008, 21:19 (CEST)

Arbejder på det så! ;D--Chrallle 20. jul 2008, 23:37 (CEST)

Hvis jeg må have lov at give mit besyv med, så er det ikke rigtigt, at vi generelt ikke bruger fede ord i teksten. Jeg gør det faktisk konsekvent til personnavne, når figurerne i en serie skal listes op med korte beskrivelser evt. suppleret med originalnavne i kursiv og parentes. Simpelthen for at man hurtigt og klart skal kunne se hvilket punkt, der handler om hvilken figur. Men okay, jeg laver normalt ikke underartikler om de enkelte figurer, hvorfor det heller ikke er aktuelt med interne links, der jo til dels også virker som en tilsvarende klar fremhævelse. Men at man så under alle omstændigheder bør overveje nogle flere underoverskrifter til så lange kapitler som her er så en anden side af sagen.
Noget helt andet Chralle: Hvis den samme kilde ligger til grund for mange forskellige oplysninger, vil det ofte være bedre at angive kilden en gang som generel kilde istedet for 10-12 noter, der alle henviser til den samme side. Ellers bliver notelisten bare uendelig lang og fyldt med gentagelser, der stjæler opmærksomheden fra de andre enkeltstående noter. --Dannebrog Spy 21. jul 2008, 17:31 (CEST)

Tak for ordene. Jeg er klar over det med kilderne, men jeg sad og skrev det mens jeg lige havde lidt tid tilovers herovre i bogense hvor jeg arbejder resten af ugen, og blev hevet væk og har ikke haft tid til at rette det (der gik hele tiden ged i det da jeg prøvede at gøre som du sagde, selvom jeg normalt plejer at kunne gøre det :S). Så når jeg får tid igen skal jeg nok få det rettet. --Chrallle 22. jul 2008, 23:23 (CEST)

Nyhedsbrev AA-TaskForce[redigér wikikode]

Infoboks[redigér wikikode]

Hvordan laver man en ordenlig infoboks hvor man selv bestemmer hvad der skal være af infos? London og Berlin siderne har begge Infoboks by men de er forskellige fra hinanden men det kan jeg ikke få dem til at være i min Viñales infoboks? Du må gerne bare skrive det i min brugerdiskussion..

--ArsenalFreak 29. jul 2008, 09:44 (CEST)ArsenalFreak >Tak<

Jeg foretrækker nu at svare, hvor diskussionen blev starten - på den måde er det meget lettere at holde styr på.
Infoboksen ser meget korrekt ud, som den står nu, men hvis du vil have flere parametre med kan du finde alle de mulige på skabelon:infoboks by. Er det noget mere specifikt du tænker på, så kan jeg måske hjælpe lidt bedre. Mvh Sabbe 29. jul 2008, 09:48 (CEST)

Infoboks sportsgren[redigér wikikode]

Hej Sabbe, på Bruger:Sir48/Sandkasse22 finder du et udkast til den ønskede infoboks. Kommentarer/ændringsønsker modtages, før den sættes i prod. Mvh --Sir48 (Thyge) 4. aug 2008, 16:22 (CEST)

Firma-artikel[redigér wikikode]

Hej Sabbe

Hvordan opretter jeg en artikel om et firma uden at det bliver betragtet som reklame? Jeg kan da se at andre firmaer har lange beskrivelser her (f.eks Danfoss). Jeg har fået til opgave fra Microsoft at oprette en "wiki-entry" om vores virksomhed, så andre brugere af deres education community kan læse om os Kjo 11. aug 2008, 13:16 (CEST)

Jeg er ikke Sabbe, men kort fortalt sørger du for at skrive om et firma, som du ikke selv er involveret i. --Palnatoke 11. aug 2008, 13:29 (CEST)

Bankernes EDB Central[redigér wikikode]

Hej Sabbe,

Fremfor at indstille artiklen om bankernes EDB central til sletning, vil vi meget gerne have assistence til at redigere artiklen, sådan at den indeholder faktuelle oplysninger om firmaet.

Med venlig hilsen --BEC 13. aug 2008, 09:31 (CEST)

Hej BEC. Jeg følger sagen inde på Wikipedia:Sider der bør slettes, hvor begrundelsen for at hele grundlaget for artiklen er forkert også er beskrevet. --Sabbe 13. aug 2008, 09:33 (CEST)

Namnbyte på svwiki[redigér wikikode]

Hej Sabbe!

Kan du verifiera att du gjorde den här redigeringen på svwiki? Svara här nedan och meddela sedan på sv:WP:BAA att du lämnat svar här. Micke 19. aug 2008, 16:23 (CEST)

Hej Micke. Ja jeg bekræfter, at det er mig, der har anmodet om overtagelsen af brugernavnet. --Sabbe 19. aug 2008, 16:25 (CEST)
Bra, jag har fixat det nu. Micke 19. aug 2008, 16:28 (CEST)
Ja mange tak. Jeg nåede akkurat ikke at svare på sv:WP:BAA. --Sabbe 19. aug 2008, 16:30 (CEST)

Nyt fra AA-TaskForce[redigér wikikode]

Sabbe at nlwiki[redigér wikikode]

Hi, your account has been renamed, so you can now use your unified login at the Dutch Wikipedia. --Erwin 21. aug 2008, 21:17 (CEST)

CarinaT og One Tree Hill[redigér wikikode]

Hej Sabbe, jeg kan se at CarinaT lige pt. bruger din konto, så jeg skriver lige her: Tjek gerne Wikipedia:Kandidater til gode artikler/One Tree Hill hvor der er sket en del siden din imod-stemme. Feedback ville være dejligt. --Lhademmor 25. aug 2008, 08:25 (CEST)

Nej, jeg bruger ikke Sabbes konto pt, men jeg kom bare lige til at bruge hendes computer tidligere i dag og to gange den anden dag (det er noget værre rod lige nu, fordi vi bor halvt sammen for tiden, men jeg skal nok være mere opmærksom fremover, for det kan jo ikke gå at blive forvekslet - det er trods alt sjældent, vi laver de samme ting). Jeg har set, der er sket noget på One Tree Hill, men har simpelthen ikke fået tid til at kigge på det endnu. Jeg tror nu nok det skulle være muligt inden den 31. og ellers skal jeg nok fjerne min stemme. --CarinaT 25. aug 2008, 09:25 (CEST)

Nyt fra AA-TaskForce[redigér wikikode]

Et lille tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

--Harne 8. okt 2008, 14:11 (CEST)

Hej Harne. Jeg har gennemgået alle dagens bidrag og kan på ingen måde se noget problematisk. Skabelonen herover er som jeg ser det til brugere, der gennemgående laver den samme fejl, hvilket ikke er tilfældet med mig. Uden at skamrose mig selv vil jeg sige, at jeg tilnærmelsesvis følger alle politikker og normer på Wikipedia så nøje som muligt. Det er imidlertid ikke altid alle regler eller retningslinjer skal tages 100 % bogstaveligt, og når der er tale om åbentlyse sager er det ikke altid en nødvændighed at følge op på alt. Der kan brugeren tydeligt se problemet i sletningsgrunden.
Bevares det var nu også bare en opfordring, ikke et angreb. (Antag god tro) --Harne 9. okt 2008, 10:26 (CEST)
Det eneste problem, jeg kan se her, er, at du ikke har brugt forhåndsvisning. I det tilfælde ville du have opdaget, at din signatur ikke vises i skabelonen, så man ikke kan se, hvem den er fra. Det er ikke altid den bedste idé at peje fingre af andre brugere, når man er så ny og ikke helt inde i reglerne selv. --Sabbe 8. okt 2008, 17:37 (CEST)
Til gængæld ligner det her måske mere et angreb, men det bedste forsvar er jo også et angreb. --Harne 9. okt 2008, 10:26 (CEST)
Jeg synes ikke, jeg har brug for et forsvar og dermed heller ikke noget angreb. Jeg er til gengæld lidt ked af, at du har opdelt min besked i to. Og ja - antag god tro er vigtigt, men jeg synes også det er vigtigt at undersøge sagen lidt nærmere, inden man kommenterer på ting. Tag det endelig heller ikke dette som et angreb, men i stedet som en opfordring. --Sabbe 9. okt 2008, 11:01 (CEST)

tak for hjælp for tokipona[redigér wikikode]

Hej Sabbe! Det var første gang jeg lavede en wiki, så jeg kastede mig bare ud i det og håbede det var iorden Sikke en rar oplevelse at se artiklen blive rettet til som jeg kan se er den rigtige måde det skal gøres på, jeg er glad for at faq siger man bare skal skrive så jeg ikke ville blive nervøs om det var "korrekt" Venligste hilsener Aurin--Solsang 9. okt 2008, 12:12 (CEST)

Det var så lidt. Det er ganske rigtigt, at man bare skal prøve sig frem - så finder man hurtigt ud af små tips og triks til at gøre det i den rette wikiånd så at sige. Ellers er det bare at spørge sig frem - der er masser af brugere, der står klar til at svare på spørgsmål. --Sabbe 9. okt 2008, 17:32 (CEST)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Der udsendes ikke noget nyhedsbrev i oktober, da drivkraften bag, CarinaT holder wikipause. Selve AA-TaskForce er dog ikke dødt. --Broadbeer, Thomas 23. okt 2008, 16:48 (CEST)

Østrig som FA[redigér wikikode]

Hej Sabbe

Da du sidste gang stemte for at artiklen Østrig skulle udnævnes som FA, tænkte jeg om du ville afgive din stemme i den nye afstemning. --Broadbeer, Thomas 26. okt 2008, 15:00 (CET)

Rettigheder til tekst[redigér wikikode]

Hej Sabbe,

Jeg har tilladelse til at bruge de tekster, jeg har lagt ind om Stepping m.m.

Tilladelsen har jeg på en mail fra kommunen, som har rettighederne til materialet. Skal jeg lægge den mail ind i diskussionssiden på indlægssiden eller hvad er den rette fremgangsmåde?

--Krhansen 11. nov 2008, 08:11 (CET)

Hej Krhansen. Den rette fremgangsmåde er at sende en e-mail til OTRS, som er derigennem Wikipedia registrerer ophavsretstilladelser. Hvis du går ind på Wikipedia:Kilder, kan du læse meget mere om det.
Mvh. --Sabbe 11. nov 2008, 10:57 (CET)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Nominering[redigér wikikode]

Hej Sabbe

I tilfælde af at du ikke allerede er opmærksom på det, så har jeg indstillet din gode oversættelse af artiklen om Egon Schiele til GA, og jeg tænkte, at du måske ville slå vejen forbi og afgive din stemme. --Gevin 25. nov 2008, 18:50 (CET)

Om den slettede selvbiografi[redigér wikikode]

Kære Sabbe!

Tak, fordi du har slettet den selvbiografiske artikel, jeg fik skrevet og sat på! Og undskyld!

Og idet jeg håber, jeg ikke gør noget forkert denne gang, indsætter jeg følgende fra diskussionen om artiklen:

Det er mig selv, der i et øjebliks ubetænksomhed har skrevet den selvbiografiske artikel "Bent Christensen (teolog)". Det var dumt. Undskyld! Jeg beder herved selv om, at artiklen straks bliver slettet. - Venlig hilsen, Bent Christensen.

Du kunne have flyttet teksten til din brugerside, hvor den er tilladt. Hvis du ønsker det, så bed en administrator om at gøre det. Mvh --Sir48 (Thyge) 26. nov 2008, 13:44 (CET)

Da jeg selvfølgelig fortsat har et ønske om at præsentere mig og mine ting for så mange som muligt, kunne jeg godt tænke mig at gøre brug af Thyges venlige forslag om at få sat teksten på min brugerside. Måske kunne jeg umiddelbart gøre det. Og det gør jeg, hvis du siger, jeg skal. Men Thyge skriver udtrykkeligt, at hvis jeg ønsker det, "så bed en administrator om at gøre det". Så nu tør jeg ikke andet. Vil det i givet fald være OK at det bliver følgende tekst? NB! Den afviger fra den, jeg først satte på!

- - -

Bent Christensen. Dansk præst og teolog. Født 1943.

Løjtnant af reserven 1964. Cand. mag. i dansk/russisk 1968. Gymnasieadjunkt 1968-1971. Supplerende teologisk prøve 1971. Sognepræst Pedersker, Bornholm, 1971-1974. Feltpræst 1972-2003. Sognepræst Døllefjelde, Lolland, 1974-2003. Feltpræst ved DANCON/UNFICYP vinter 1976/77.

Lic. theol. (PhD) 1985. Dr. theol. 1998.

Kirke- og samfundsdebattør. Mellemkirkeligt arbejde i øst- og vestslaviske lande.

Har siden 2003 især arbejdet på områderne poetik og poesi, polsk og Polen, sorbisk og sorbere (det slaviske mindretal i det tyske forbundsland Sachsen).

Har udgivet: ”Fra drøm til program. Menneskelivets og dets verdens plads og betydning i N.F.S. Grundtvigs kristendomsforståelse fra Dagningen i 1824 over Opdagelsen i 1825 til Indledningen i 1832”, 1987 (Gad) (licentiatafhandling). ”Omkring Grundtvigs Vidskab. En undersøgelse af N.F.S. Grundtvigs forhold til den erkendelsesmæssige side af det kristeligt nødvendige livsengagement”, 1998 (Gad) (disputats).

Artikler i tidsskrifter og på Internettet. Næsten alle nyere tekster kan læses på: http://www.bentchristensen.dk

- - -

Undskyld ulejligheden!

Venlig hilsen

Bent Christensen

Bent Christensen 26. nov 2008, 15:32 (CET)

Hej Bent. Jeg svarer lige i stedet for Sabbe. Du er meget velkommen til at have den ovenstående tekst på din egen brugerside. Brugersider må ikke indeholde reklame og andet irrelevant for selve projektet Wikipedia, men det er relevant at have lidt info om brugeren, så din tekst er ganske udmærket. Jeg vil helst ikke flytte teksten for dig, da det er vores politik, at man ikke ændrer andres brugersider, så du må gerne selv kopiere teksten ind. Hvis du er interesseret i den eksakte ordlyd i den oprindelige artikel, vil jeg, Sabbe eller andre selvfølgelig gerne finde teksten frem til dig. Bare sig til. --CarinaT 26. nov 2008, 15:53 (CET)

Kære CarinaT!

Tak for hurtigt og venligt svar! Og ellers tak, jeg har min oprindelige tekst, men vil bruge den nye, som du altså har godkendt. Nu prøver jeg, om jeg kan finde ud af det. - Venlig hilsen, Bent. - Bent Christensen 26. nov 2008, 16:07 (CET)