Diskussion:De Økonomiske Råd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jeg skal ikke kunne sige, om der både er grundlag for Vismand og denne artikel, men som det er nu overlapper de hinanden mere end godt er. Jeg foreslår dem sammenskrevet. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 7. aug 2006 kl. 22:13 (CEST)

Jeg kan godt se, at der er et vist overlap, men på grund af den oprindelige betydning af ordet vismand, synes jeg, at det vil være underligt at skrive det under Det Økonomiske Råd. Omvendt har jeg bevidst ikke skrevet noget videre om rådets opgaver under Vismand. En sammenligning kunne være, at vi har både artikler om magistrat (ganske vist ikke så stor) og borgmester, hvilket jeg finder helt ok. Så jeg stemmer mod en sammenskrivning, men gerne en skarpere skelnen mellem indholdet af de to artikler. Arne 8. aug 2006 kl. 00:11 (CEST)
I så fald skal indholdet om nuværende og tidligere medlemmer af rådet nok hellere flyttes til artiklen om rådet, og artiklen om vismand kan så forklare om andre, tidligere betydninger af ordet. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 8. aug 2006 kl. 09:20 (CEST)
Jeg har nu flyttet omtalen og fjernet sammenskrivningsforslagene.--MGA73 1. sep 2008, 17:25 (CEST)

Flytteforslag: Det Økonomiske Råd

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Det Økonomiske Råd er nu ikke længere bare ét råd, men flere og hedder derfor nu De Økonomiske Råd.

  • Symbol move vote.svg Flyt - Per ovenstående. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. apr 2013, 12:02 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt Den er formentlig god nok. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 22. apr 2013, 13:09 (CEST)
    Symbol comment vote.svg Kommentar - Da du ikke lyder helt overbevist, kan du se her;-) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. apr 2013, 14:57 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Så vidt jeg kan se, findes Det Økonomiske Råd fortsat. Der er sket det, at der også er oprettet endnu et råd, "Det Miljøøkonomiske Råd". Disse to forskellige råd har så et fælles sekratariat, og en fælles hjemmeside, der præsenterer de to råd som "De Økonomiske Råd". Jeg mener det optimale er, at der er en selvstændig artikel om de to forskellige råd, og at det angives, at der er fælles sekretariat. Der kan eventuelt oprettes en artikel, De Økonomiske Råd, hvori konstellationen forklares. Pugilist (diskussion) 24. apr 2013, 11:05 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt Den nuværende artikel handler om De Økonomiske Råd og deres fælles formandsskab. --Palnatoke (diskussion) 24. apr 2013, 11:27 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke + Symbol move vote.svg Flyt – I øjeblikket handler artiklen næsten udelukkende om Det Økonomiske Råd, mens Det Miljøøkonomiske Råd kun lige er nævnt til sidst, så nu virker en flytning forkert. Men hvis artiklen udbygges så begge råd bliver behandlet, vil en flytning være passende. Modsat Pugilist synes jeg ikke at rådene skal have selvstændig artikler fordi de deler formand, formandsskab, sekretariat og lovgrundlag. Byrial (diskussion) 24. apr 2013, 11:42 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt Jeg vil mene, at en flytning er det mest passende. Selvom institutionen omtales som "De Økonomiske Råd", er selve rådene, som er forsamlinger, der blot mødes en til to gange om året, i virkeligheden ikke så centrale. De er nok mest et forum til at diskutere vismændenes arbejde, når det er færdigt. Det, man normalt tænker på, når man taler om De Økonomiske Råd, er sekretariatet og især vismændene, og de betragtes som og arbejder som en enhed, selvom de til daglig kalder sig De Økonomiske Råd. --Økonom (diskussion) 29. nov 2013, 15:44 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Flyttet til De Økonomiske Råd
Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. jan 2014, 18:54 (CET)