Diskussion:Erik Gerhard Andersen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Erik Gerhard Andersen

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Erik Gerhard Andersen var en dansk modstandsmand. Oprettet af en IP-bruger. Han var tolk, og blev henrettet i Ryvangen. Toxophilus (diskussion) 26. aug 2020, 09:46 (CEST)

  • Slet - Jeg mener grænsen for notabilitet for modstandsfolk er for lav. Man blive ikke notabel, bare fordi man bliver snuppet og dræbt. Modsat Knud Christensen (modstandsmand) (som også for nylig var indstillet til sletning) var han ikke leder af nogen gruppe eller område. Toxophilus (diskussion) 26. aug 2020, 09:46 (CEST)
  • Slet - Som Toxo. --Pugilist (diskussion) 26. aug 2020, 10:45 (CEST)
  • Behold. Usædvanlig modstandskarriere. Jeg har ikke hørt om andre modstandsfolk, der har infiltreret Gestapo. Læs linket http://modstand.natmus.dk/PersonBiografi.aspx?7483 før der "fældes dom". Der linkes sådan set også til siden i artiklen. Artiklen bør dog udbygges. --Madglad (diskussion) 26. aug 2020, 14:27 (CEST)
  • Behold. Ja, jeg mener også han er notabel, men selvfølgelig er artiklen for kort. Netop rollen som tolk og "infiltrator".--Honymand (diskussion) 26. aug 2020, 20:23 (CEST)
  • Behold. Helt klart notabel. Enig i,at artiklen for kort. Det må vi så øre noget ved,Ramloser (diskussion) 26. aug 2020, 21:05 (CEST)
  • Vent - Der kan tilsyneladende godt skrives en relevant biografi, men som artiklen fremstår på nuværende tidspunkt, er det ikke klart.--Kjeldjoh (diskussion) 27. aug 2020, 09:48 (CEST)
 Kommentar. "Man blive ikke notabel, bare fordi man bliver snuppet og dræbt.", anføres som argument for sletning. Måske ikke, men de, der blev henrettet i Ryvangen var alle anset for særligt farlige for værnemagten, fx fordi de udøvede sabotage. De "mindre fisk" fik en fængselsdom eller et ophold i en af KZ - lejrene. At EGA ifølge kilderne var dobbeltagent til fordel for den danske modstandsbevægelse, er et yderligere argument for, at vi her har en patriot, der er gået videre end de fleste. Jeg har på den baggrund udvidet artiklen, baseret på de anførte kilder.--Ramloser (diskussion) 4. sep 2020, 17:45 (CEST)
Konklusion:
Ikke konsensus for sletning. --Pugilist (diskussion) 7. sep 2020, 10:37 (CEST)