Diskussion:Familie- og arveret

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En overvejelse[rediger kildetekst]

De to artikler

"Familieret" samt "Familie- og arveret" minder meget om hinanden, så man kan overveje at sammenskrive de to artikler.

links: https://da.wikipedia.org/wiki/Familie-_og_arveret & https://da.wikipedia.org/wiki/Familieret

skrevet af MacApps MacApps (diskussion) 19. feb. 2023, 11:55 (CET)[svar]

Eksamensopgave[rediger kildetekst]

I eksamensopgave om skilsmisse, begynder mandens navn typisk med M. Hvorimod hustruens navn ofte begynder med H.[1] I rettevejledning forkortes manden så med M, og hustruen forkortes med H. Det kan undre, at kvindens navn ikke begynder med K. For H anvendes (også) som forkortelse for Højesteret.[2]

Pointen er, at forkortelserne M og H også anvendes i andre eksamensopgaver. Det forekommer problematisk, at H i nogle tilfælde er forkortelse for Hustru, mens H i andre juridiske tekster er forkortelse for Højesteret. Hvis blot kvindens navn i stedet bliver forkortet med K, så vil den misforståelse forsvinde. skrevet af MacApps

For det første er et eksempel fra 1 eksamensopgave fra et 1 universitet på ingen måde en kilde for hvad der er typisk for eksamensopgaver. For det andet kan jeg ikke se at oplysningen er relevant. Artiklen skal handle om familie- og arveret, og ikke om hvordan man komponerer eksamensopgaver. For det tredje er det spekulation og førstehåndsforskning at anføre at praksissen er problematisk uden at bakke det op med pålidelige kilder. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)

Endnu en overvejelse[rediger kildetekst]

@MacApps:: Du har oprettet artiklen som "Familie- og Arveret" og har ved den lejlighed tilsyneladende overvejet, at skrive artiklen Familieret ind i Familie- og Arveret.

Jeg undrer mig imidlertid over, hvorfor der er oprettet en artikel under overskriften "Familie- og Arveret". Universiteterne udbyder et fag, som de kalder Familie- og Arveret, men der fremgår at fagbeskrivelserne på universiteternes hjemmesider, at der er tale om to forskellige emner, der blot behandles samlet. Den artikel, som du har oprettet handler også om to forskellige ting: Nemlig Familieret og Arveret. Så artiklen bør i stedet slettes, og eventuelt brugbart indhold overføres til den eksisterende artikel om familieret og der kan så oprettes en artikel om arveret.

Der er nok også en grund til, at der ikke på andre wikier findes artikler om "familie og arveret", men derimod separate artikler om de to separate emner.

Vi bør også tilstræbe at skrive Wikipedia ud fra en generelt perspektiv og ikke blot en dansk synsvinkel. Det lider artiklen af.

Jeg hører gerne dit input, inden jeg indstiller artiklen til sletning. --Pugilist (diskussion) 18. apr. 2024, 10:12 (CEST)[svar]