Diskussion:Hansen (efternavn)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne artikel bør efter min opfattelsen enten slettes, eller i hvert fald undergå en kraftig forbedring. - Mark jensen 9. apr 2005 kl. 14:24 (CEST)

Se Wikipedia:Landsbybrønden#Fornavn før efternavn. --Palnatoke 9. apr 2005 kl. 14:35 (CEST)

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Hansen

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Er det bare mig, eller er efternavnet ikke hovedbetydningen af Hansen? I så fald  Flyt Hansen til Hansen (flertydig) og Hansen (efternavn) til Hansen. Kom gerne med argumenter både for og imod. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 22. jan 2020, 15:46 (CET)

  • Sammenskriv Hansen (efternavn) til Hansen. Jeg er ingen grund til at det skal være to artikler. Artiklerne Jensen og Nielsen har først et afsnit om efternavnet, og så et afsnit om andre anvendelser.--Kjeldjoh (diskussion) 23. jan 2020, 07:15 (CET)
  • Sammenskriv - Helt enig med Kjeld. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. jan 2020, 19:53 (CET)
  • Sammenskriv - Kjelds forslag lyder fornuftigt. --Økonom (diskussion) 25. jan 2020, 09:44 (CET)
  •  Flyt ikke Bland ikke 2 ting sammen. En artikel kan på samme tid ikke være flertydig og forklare et emne. De nuværende Hansen-artikel er en klar flertydig artikel. Efternavn artikel bør udvides. --Steen Th (diskussion) 25. jan 2020, 22:17 (CET)
  •  Flyt Her er jeg enig med Steen. Jensen og Nielsen er netop ikke flertydige, men der kan sagtens byttes rundt på artiklernes titler, så det passer til de andre nævnte efternavne. De bør ikke sammenskrives. --|EPO| COM: 31. mar 2020, 13:26 (CEST)
  •  Flyt Jeg er også enig med Bruger:Steenth, og mener faktisk at den nuværende hybrid-opbygning af Jensen og Nielsen er problematisk, da de ikke er markerede med {{flertydig}}, hvilket vil sige at hvis f.eks. nogen wikilinker "Ifølge analysefirmaet [[Nielsen]] så blablabla" så vil det ikke blive fanget at det wikilink er forkert. Og så mener jeg i øvrigt at opbygningen af de to "artikler" netop bærer præg af at være flertydige. Hvad angår primærbetydning er jeg dog enig med Bruger:Christian Giersing i at efternavnet må være primærbetydning, og støtter derfor en flytning --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 29. apr 2020, 09:18 (CEST)
    •  Kommentar Jeg har dd. oprettet Jensen (efternavn), Nielsen (efternavn) og flere andre med ovenstående begrundelse, så hvad end der konkluderes på dette flytteforslag så bør det samme gøres for de artikler --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. jul 2020, 13:00 (CEST)
  •  Kommentar Jeg generelt problemer med at navne blive hovedbetydning. Der er meget få links til dens slags artikler. Og der er svært at vedligeholde til links til "hovedbetydningen", som reelt skal linkes til andre artikler. --Steen Th (diskussion) 31. aug 2020, 10:35 (CEST)
  •  Flyt ikke – Jeg er enig med Steen Th. i 1) ikke at sammenblande flertydigsider med encyklopædisk indhold, og 2) at der kun er få links til navneartikler, og at vedligeholdelse vil være betydeligt lettere hvis der ikke udnævnes en "hovedbetydning". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. aug 2020, 11:05 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke enighed om hverken at sammenskrive eller flytte artiklen, så Hansen vedbliver at være flertydig, og den beskrivende vedbliver at være Hansen (efternavn).--Kjeldjoh (diskussion) 15. feb 2021, 14:28 (CET)