Diskussion:Moderaterne (dansk parti)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ikke stiftet endnu[rediger kildetekst]

Partiet er ikke stiftet endnu. Løkke afslørede navnet på sit kommende parti i går, men ifølge f.eks. artiklen her er det sådan, at »Moderaterne bliver først stiftet efter kommunalvalget. I god tid inden folketingsvalget om to år. Det er i hvert fald plan A. For det skal vokse nedefra.« (citat fra Løkke) Man kan måske godt have en artikel om projektet alligevel, men forskellige af de anførte oplysninger i både denne og andre artikler, der blev ændret i går, virker ukorrekte. Det kan f.eks. ikke være rigtigt, at et parti, der ikke eksisterer, p.t. er præsenteret i Folketinget. Økonom (diskussion) 6. jun 2021, 09:03 (CEST)

Det er vel en gråzone - skulle det være helt rigtigt, skal vi heller ikke skrive de tre mandater fra Frie Grønne ind, da deres parti stadig ikke er registreret, og de derfor teknisk set stadigvæk er løsgængere (Registreret som UFG på ft.dk)[1]. But they are not - de har været Frie Grønne i lang tid efterhånden. I Løkkes tilfælde, er navnet allerede sendt til godkendelse i Indenrigsministeriet, for som han også nævnte i sin grundlovstale, så skal de være klar med det samme, i tilfælde af at Mette udskriver et tidligt folketingsvalg. Men ja, indrømmet det er en gråzone - og dine argumenter imod, er ligeså valide :) --Amargaard (diskussion) 6. jun 2021, 12:02 (CEST)
Hej. Grunden til at de 3 medlemmer fra Frie Grønne står som UFG (udenfor folketingsgrupperne) på Folketingets hjemmeside er, at partiet endnu ikke er opstillingsberretiget. Derfor er der officielt ingen Folketingsmedlemmer fra partiet Frie Grønne.
Kristendemokraterne har derimod ét folketingsmandat i form af Jens Rhode, da partiet har været opstillingsberettiget længe. Derfor har partiet officielt fået et folketingsmandat selvom de ikke har haft det siden 2002-2003 stykker.
Hvis Frie Grønne opnår de nødvendige 20.100 vækgererklæringer inden næste folketingsvalg går jeg ud fra at der på folketingets hjemmeside, kommer til at stå af de tre tidligere Alternativet-medlemmer er MF'ere for Frie Grønne.
Kh Oliver Konrad (diskussion) 7. jun 2021, 21:07 (CEST)
Præcis - og det er min pointe, i forhold til at Moderaterne vel er i helt samme båd som Frie Grønne - partierne er repræsenteret, men tæller måske teknisk set ikke alligevel grundet ingen af dem har samlet de tyvetusinde-et-eller-andet vælgererklæringer. Men altså uanset, hvad i bliver enige om, så skal det ihvertfald være ens for begge partiers WP-sider, og personligt er min stemme på, at de bør tælle med i regnskabet begge to: De er jo i realiteten repræsenteret nu - om de er opstillingsberettigede til næste folketingsvalg endnu, er et eller andet sted ligegyldigt, i spørgsmålet om hvorvidt de på nuværende tidspunkt er til stede i Folketinget :) --Amargaard (diskussion) 8. jun 2021, 01:47 (CEST)
De to situationer er ikke parallelle. Det er uomtvisteligt, at organisationen Frie Grønne eksisterer, den blev ifølge dem selv stiftet i april 2020. Det er lige så kildebelagt, at Moderaterne ikke er stiftet endnu, jf. ovenfor. Dette er ikke et spørgsmål om, hvad ft.dk anerkender. Det eneste, der er sket den 5. juni, er, at Løkke har fortalt, hvad han har besluttet, at hans kommende parti skal hedde. Det medfører ikke, at partiet hermed eksisterer. Økonom (diskussion) 8. jun 2021, 04:38 (CEST)
På svenskspråkiga Wikipeida har vi skrivit i klartext hur det ligger till, att partiet är annoncerat, men att det nu krävs underskrifter, med den här källan: [1]. När jag gick in för att se hur ni löst det såg jag att uppgiften om underskriftinsamlinger saknas. Min danska är inte tillräckligt god för att ändra, men jag delar gärna källan.--LittleGun (diskussion) 23. jul 2021, 05:11 (CEST)
Inspireret af den svenske artikel, har jeg lavet en række ændringer, såsom at beskrive historikken optil stiftelsen, uddybet jagten på vælgererklæringer og tilføjet et par links og kilder - herunder LittleGun's kildeforslag. --Amargaard (diskussion) 26. jul 2021, 03:42 (CEST)

Egen Wikipedia-side?[rediger kildetekst]

Jeg er usikker på om partier, der ikke er opstillingsberettigede bør have egen Wikipedia-side.--85.191.188.27 21. jul 2021, 16:02 (CEST)

Se Wikipedia:Landsbybrønden/Politiske partier --Pugilist (diskussion) 21. jul 2021, 16:16 (CEST)
  1. ^ https://www.ft.dk/da/medlemmer/mandatfordelingen