Diskussion:S-tog/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Diskussion:S-tog.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Jeg har sat Høvelte trinbræt ind i stationslisten. Er der andre "hemmelige" stationer på S-togs-nettet? --Palnatoke 29. sep 2005 kl. 09:23 (CEST)

Jeg har bearbejdet en af DSB's tegninger af S-togs-nettet (det som benyttes i julefrokostkøreplanen) til en tegning, der viser strækningerne frem for ruterne, dvs. der er kun én streg til Hillerød, selvom både linje A og E kører derop: min bearbejdede version. Er jeg på kant med DSB's ophavsret, hvis jeg tilføjer min version til nærværende artikel? -- C960657 27. okt 2005 kl. 00:31 (CEST)

Mht. navnet S-tog, så se i øvrigt DSB's forklaring. -- C960657 27. okt 2005 kl. 00:31 (CEST)

Jeg mener at der er et trinbræt mellem Måløv og Kildedal ved navn Lyfa. Smarnis 3. dec 2006 kl. 14:34 (CEST)

Flyttet fra artiklen[rediger kildetekst]

Jeg flytter nedenstående til diskussionssiden for jeg er ikke sikker på at materialet er relevant længere. Desuden bør det være klarere af teksten, om afgangstider og lign. gælder for den nye eller gamle køreplan. (kopi start)

Det vil meget relevant at bevare teksten og udbygge den ud fra et historisk synsvinkel. Køreplanens grundstruktur indtil 2007 stammer fra åbningen af S-tog til Frederikssund 1989, men blev trinvis ændret, med fx plus-tog, H+ til Veksø og senere til Frederikssund og mange små ændringer undervejes. Og liniestrukturen fra før 1989 kunne også være relevant at få dokumentere. Men ikke for detaljeret - så skal det vedligeholdes. Dbcsat 30. okt 2007, 23:06 (CET)
I så fald skal der vel være en længere historisk gennemgang af S-togenes køreplaner og linjestrukturer gennem tiderne, da den køreplan der nu er beskrevet i det netop flyttede afsnit om nogle år jo blot vil være en i en lang række af forskellige køreplaner, linjestrukturer og standsningsmønstre S-togene har haft. --Rasmus 31. okt 2007, 12:52 (CET)
Da den gamle køreplan iflg. ovenstående har været stort set uændret i 18 år, kan man i mine øjne godt forsvare et kort afsnit om den i artiklen. Men jeg er enig i, at det kan virke mærkeligt, når ikke også de tidligere køreplaner omtales.--C960657 31. okt 2007, 19:08 (CET)
Den gamle køreplan har bestemt ikke været uændret i 18 år. Grundlæggende har den bygget på den køreplan dr blev lavet i 1989, men der er sket talrige og også meget store ændringer i bl.a. linjenavne, hvilke linjer der kører hvor, standsninger og andre ting. --Rasmus 1. nov 2007, 10:08 (CET)


Linjer indtil 2007[rediger kildetekst]

S-togs-nettet indtil 23. september 2007.

Basislinjer[rediger kildetekst]

Basislinjerne kører fra tidlig morgen til nat.

Pluslinjer[rediger kildetekst]

Pluslinjer er daglinjer, som kører mandag-fredag i dagtimerne og lørdag kl. ca. 9-15.

  • A+ Køge - København H - Buddinge (mandag-fredag). Køge - København H - Østerport (lørdag).
  • B+ Høje Taastrup - København H - Holte
  • F+ Ny Ellebjerg - Flintholm - Hellerup - Klampenborg (kører også søndag)
  • H+ Frederikssund - København H - Farum

Ekstralinjer[rediger kildetekst]

Ekstralinjer kører i morgenmyldretiden mandag - fredag.

  • [[Bx (S-tog)|]] Høje Taastrup - København H - Klampenborg.
    Linje Bx Kørte ikke i perioden 08.01.2006 til og med 22.09.2007.
  • Ex Køge - København H - Østerport. I modsat retning kun Østerport - København H.

(kopi slut). Valentin 30. okt 2007, 18:24 (CET)

»Kort tid efter lanceringen af den nye køreplan justerede DSB dog på en enkelt af linjerne, linje C. […] Derfor besluttede man at lade de tog, der kommer helt fra Frederikssund, være gennemkørende på fire stationer: Peter Bangs Vej Station, Langgade Station, Enghave Station og Dybbølsbro Station.« Jeg synes, at referencen antyder, at ændringen kun gjaldt en uge. Køreplanen på DSB's hjemmeside siger heller ikke noget om, at linje C ikke skulle standse ved disse stationer. Kan nogen bekræfte det? Hvis det kun var en kort periode, at linjen var omlagt, mener jeg ikke det hører hjemme her. Der er trods alt køreplansændringer pga. sporarbejde næsten hver uge.--C960657 20. feb 2008, 23:33 (CET)

Køreplansændringen gjaldt i ca. en måneds tid. Det var oprindeligt en kort midlertidig ændring, der blev forlænget indtil et sporarbejde/broarbejde ved Langgade Station var slut. Selvom det var en lidt mere længerevarende ændring end en uge, så var der stadig tale om en midlertidig ændring der nu er ophørt, og derfor mener jeg også det bør slettes. --Rasmus 21. feb 2008, 09:52 (CET)

Hvad med et nut kort over s-togsnettet? Altså køreplanen som ses længere oppe på siden. Hvis nogle med mere forstan på WikiComons end jeg kan sætte sådan et billed ind, ville være ret fedt. Som det også ses på udenlanske artikler om togtransport. --TriBeCa 1. jun 2008, 16:37 (CEST)


Det findes linje A,B,C,E,F,G og H. Er det nogen der hved hvorfor der ikke er nogen linje D ? /Pontus Eriksson, Landskrona, Skåne (Östdanmark)

D og G er sprunget over for at undgå forvekslinger, da de lydmæssigt ligger tæt på B, C og E. Og da næsten alle linier betjener den samme centrale strækning, er det ret vigtigt, at folk kan høre forskel på liniebogstaverne i højtalerne. --Dannebrog Spy 1. apr 2009, 08:03 (CEST)

internationel samlig[rediger kildetekst]

Ifølge http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_metro_systems#List er S-banen (sammen med Metron) optaged som en af verldens metrosystemer, d.v.s.

  • banen bruges for transport i og udenfor city, ikke kun til og fra city. Fx er en rejse Ryparken-Danshøj eller Svanemøllen-Vesterport helt indenfor de centrale zoner, og der foretages mange rejser af den slags. Af de 84 stationer tror jeg 32 findes i selve "Byen" (der jeg selv i hvert fald definierer som Indre By, Vesterbro, Frederiksbergs kommune, Nørrebro, Nordvest, Østerbro, "centrale" Hellerup i Gentofte, Christanshavn og hoveddelen af det københavnske Amager)
  • er elektrisk
  • min 10 minuters takt (5 minuter på Ringbanen, og mellem Dybbølsbro og Svanemøllen er der afgange hver 2-3 minut)
  • dobbeltspor
  • hele banesystemet bruges kun af S-tog
  • der findes ingen "én-etage-krydsninger" med andre baner eller vejer.

etc. (se "conciderations" i listens ingresse)

Det synes jeg måske kan tilføres artikelteksten. Med andre ord, i international samlig findes to metrosystemer i København. (Navnet "metro" er slet ingen krav for den internationelle metroliste. Berlins S-Bahn er også med ligesom "undergrounds", "subways" og "tunnelbaner"). Jeg synes også det kan skrives at S-banen er komplettered af Københavns metro (der også findes med på den samme liste) (Skrev 83.249.41.18 (diskussion) 30. okt 2010, 16:55. Husk at signére dine indlæg.)

Den københavnske S-bane er ikke et metrosystem - det er ikke et helt lukket system som er et væsentligt kriteriet for et metrosystem, men den er integreret med resten af det statslige jernbane system.
  • Det er samme regelsæt, som der bruge på både S-banen og fjerntog.
  • Det er den samme ejer af infrastrukturen - det er Banedanmark som ejer og står for driften af det.
  • Der er direkte forbindelser imellem flere steder forbindelse mellem S-banen og fjernbane, hvor der kan køres med signal imellem dem. Det kan man i Hillerød, Hellerup, Svanemøllen, Lersøen, Vigerslev, Høje-Taastrup og Køge. Desuden er der forbindelse på Hovedbanegården, hvor der kan rangeres tog imellem de 2 dele.
  • Der er stadig mulighed for at føre godstog og andre på S-bane. Signalsystemmet har de samme signalbilleder som fjernbanen til det formål. Men det er blevet færre tog af dens slags pga. faldet i mængden af godstog og at de nuværende regler ikke fremmer tog uden relevant togkontrolsystem. Sidste regelmæssige godstog til/fra Frederiksværk er blevet omlagt via Snekkersten, da man fik en anden operatør på forbindelsen. Og før Øresundsforbindelses åbning var der mange godstog på Ringbane. Men der sker i weekender og ferier, at veterantog med damplokomotiver kører nogle ture på S-banen.
Selvom S-banen har meget store metrotræk, så er det stadig ikke et metrosystem. --Steen Th 31. okt 2010, 10:49 (CET)

Et projekt på wikipedia[rediger kildetekst]

Ville det ikke være godt at få skrevet, om end så en kortfattet artikel, om s-togstationerne. Den kunne som start for eksempel bare se ud som Frederikssund station, som jeg lavede på få sekunder. Det er da noget den danske Wikipedia ikke har endnu, og som trods projektets størrelse er nogenlunde overskueligt =), så kan artiklerne altid udbygges sidenhen.

Er der i den forbindelse eventuelt nogle som kan finde ud af at lave en standardskabelon til siderne om s-togstationer, den kunne for eksempel indeholde en oversigt over de forskellige linjer, hvad ved jeg =). Jeg håber I er med på ideen Onkel Tuca 28. apr 2006 kl. 23:42 (CEST)

Jeg er i givet fald frisk - man kunne måske lave en skabelon alá den, de har på de engelske stationssider kombineret med den, vi allerede har på de fleste. Overskueligt projekt, der vil kunne laves rimelig hurtigt med god kvalitet..--Hockeyindustrien 26. mar 2007 kl. 20:43 (CEST)

Det skal så blot besluttes hvilke informationer der skal indgå i den nye forbedrede skabelon. Det ville jo ikke være noget problem at tilføje i den allerede eksisterende. Informationerne skal jo så bare tilføjes på de enkelte sider. Hvilke informationer ville da mangle, hvis den skulle forbedres? Her kunne man jo eventuelt også lade sig inspirere af den engelske. Onkel Tuca 26. mar 2007 kl. 20:47 (CEST)

Kig her, hvis projektet stadig skulle ha' interesse: Wikipedia:Landsbybrønden/Projekt S-togs station? :-) --Hockeyindustrien 23. apr 2007 kl. 14:13 (CEST)


Er der nogen der har nogen kilde på den kommende linjeføring? Jeg har selv ledt på DSB's hjemmeside uden resultat. Kalaha 8. apr 2007 kl. 17:52 (CEST)

Jeg tror det er fra en artikel i Berlingske Tidende, der mest handler om Ringbanens nye køreplan, men også lidt om den nye køreplan - bl.a. et nyt oversigtskort. --|EPO| 8. apr 2007 kl. 18:22 (CEST)
De nye linier har været offentliggjort i flere medier og ser til at passe her. At DSB ikke har det på deres hjemmeside er nok mere fordi de oplysninger, de vil have der, skal være aktuelle. Iflg. DSB's personaleblad fra 3. april skal overgangen til ny køreplan være den 23. september. --Dbcsat 15. apr 2007 kl. 20:07 (CEST)
Det nye liniekort findes faktisk på DSB:s hjemmeside - dog ikke på det næmeste sted:

http://www.dsb.dk/Find-og-kob-rejse/Indland/koreplaner/ så er der to filkrer , en for hele Danmark og en for S-tog /Pontus Eriksson, Landskrona

Arkiverede diskussioner[rediger kildetekst]