Heidi Wang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Heidi Wang
Født 9. august 1956 (67 år) Rediger på Wikidata
Taiwan Rediger på Wikidata
Bopæl Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Venstre Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Handelshøjskolen, Aarhus Universitet,
Fu Jen katolske universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kommunalpolitiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Heidi Wang (kinesisk: 王立智;[1] født 9. august 1956) er kommunalpolitiker for partiet Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Wang, der er født og opvokset i Taiwan, blev dansk gift med en studiekammerat hun mødte i USA og flyttede til Danmark i 1983. I 1986 fik hun statsborgerskab. Wang er bachelor i tysk fra Fu-Jen Catholic University i Taiwan samt cand.scient. i mediekundskab fra East Texas State University, USA. Da hun kom til Danmark i 1980’erne, ville arbejdsmarkedet ikke anerkende hendes uddannelser, så hun supplerede dem med Den Erhvervsøkonomiske Suppleringsuddannelse fra Handelshøjskolen i Århus og blev importøkonom ved Hobro Handelsskole. Heidi Wang taler flydende engelsk, dansk, kinesisk og tysk.

Heidi Wang har siden 1986 været selvstændig oversætter og konsulent med speciale i Kina. Hun var i tre år China Area Manager for Niels Brock, var i en periode ansat i FN og har siden 2012 været præsident for Nordic-Chinese Chamber of Commerce.

Heidi Wang er fraskilt og har sønnen Daniel. I dag bor hun på Østerbro i København.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Heidi Wang blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation for Venstre i 2001 og i 2005 og 2009. I 2010 skiftede hun til Liberal Alliance. Wang er medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget. Tidligere har hun været medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samt Uddannelses- og Ungdomsudvalget. Hun har været opstillet til Folketinget for både Venstre og Liberal Alliance. Wang blev valgt til borgerrepræsentationen for Liberal Alliance ved kommunalvalget i 2017 og i 2020 skiftede hun tilbage til Venstre [2] Hun blev ikke genvalgt ved kommunalvalget 2021, men genindtrådte i Borgerrepræsentationen i marts 2022 idet hun overtog Cecilia Lonning-Skovgaards mandat efter dennes tilbagetræden.[3]

Heidi Wang blev den første folkevalgte østasiat i Danmark.

Bogudgivelse[redigér | rediger kildetekst]

I 2006 skrev Flemming Ytzen bogen: ”Danmark Er Ikke For Tøsedrenge – Heidi Wangs vej fra Taiwan til dansk politik”. Bogen er delvist biografi, delvist samtalebog med dialog mellem Heidi Wang, Bertel Haarder og Søren Pind og med forord af Naser Khader. Bogens temaer er integration, politik og ”SystemDanmark”.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 1. maj 2017. Hentet 26. december 2017.
  2. ^ https://www.dr.dk/nyheder/politik/kv17/resultater/#R1M101
  3. ^ Troels Markussen (18. marts 2022). "Heidi Wang overtager borgmesters plads i Københavns Borgerrepræsentation". altinget.dk. Hentet 1. august 2022.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi