Hjælp:Nybegynderforum/Arkiv4

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vista-file-manager.png Dette er en side med arkiverede diskussioner fra Hjælp:Nybegynderforum.
Diskussionerne er afsluttede, så undlad venligst at genoptage dem.

{{en sprog}} osv.[redigér | redigér wikikode]

Nogen der ved, om man i den engelske udgave af Wikipedia også kan indsætte parenteser, der angiver et sprog. Som fx i den danske udgave: (engelsk), (tysk), (dansk) osv.? Zxcv 14. jan 2009, 02:20 (CET)

Ja fx {{en icon}}.--Jan Friberg 14. jan 2009, 02:30 (CET)
Ok. Tak for hjælpen. Zxcv 14. jan 2009, 02:40 (CET)


Navn i søgeren virker ikke[redigér | redigér wikikode]

I går føjede jeg lidt til artiklen om Marcel Duchamp. Mit problem består i at navnet der dukker frem i søgeren (når man fx skriver "marcel") ikke virker. Man kan ikke klikke på det og er derfor nød til at skrive hele navnet. Er der nogen der ved hvorfor? --Per Andersen62 16. jan 2009, 10:44 (CET)

Jeg tror faktisk det virker. Prøv også denne metode eller Google marcel site:da.wikipedia.org - eller "mine bidrag"-fanen – Man kan ofte have gavn af at bruge forskellige metoder -- Mvh PHansen 16. jan 2009, 11:02 (CET)

Tak for svar. Du har ret i at det virker... Jeg har lige prøvet fra en andens computer, hvor det virker fint. Det rækker ud over min forstand, hvorfor det ikke virker på min computer, men så længe det fungerer vil jeg ikke spilde energi på det. --Per Andersen62 16. jan 2009, 13:29 (CET)

Sandsynligvis er det din browser. Men præcist hvad problemet kan være er svært at svare på. --Saddhiyama 16. jan 2009, 16:02 (CET)

Skabelon:Infoboks virksomhed[redigér | redigér wikikode]

Jeg har under Skabelondiskussion:Infoboks virksomhed skrevet et afsnit Forslag til forbedringer. Jeg håber, at nogle vil foretage ændringerne, der er beskrevet i afsnittet. På forhånd tak. Zxcv 16. jan 2009, 16:35 (CET)

Grafer[redigér | redigér wikikode]

Hvordan er det med at lægge grafer op på WP? Jeg vil gerne lægge to grafer af bølgefunktioner ind på siden. Jeg har selv tegnet dem, men jeg kan vel ikke underlægge dem nogen form licens, eller hvad? Det virker i hvert fald sært, at have licens på en sinusfunktion. --Poullindholm 25. jan 2009, 11:50 (CET)

Har du kigget fx her eller evt. her om ikke allerede, der findes en fil som den, du skal bruge? Ellers skal du bare udgive det under eget værk og public domain, hvilket kommer rimeligt af sig selv, hvis du går på commons og uploader (og følger vejledningen). Alt skal have en licens - også selvom det bare er en sinuskurve. --CarinaT 25. jan 2009, 12:04 (CET)

lyd på wp[redigér | redigér wikikode]

er det muligt at høre hvordan stednavne og personnavne udtales på det lokale sprog Tineogpeter 28. jan 2009, 14:10 (CET)

Der er nogen der skal lave de filer der skal gengive lydene; engelsk Wikipedia har af og til en lille lydfil sat efter navne med den lille skabelon {{Audio}} - den engelske ses her en:Template:Audio
Et eksempel fra den engelske artikel om Aarhus :   Lyd Aarhus +  ? - bruges sådan: {{Audio|Århus.ogg|Aarhus}}
Prøv at lytte til flere eksempler via den engelske side: en:Special:WhatLinksHere/Template:Audio og dansk her: Speciel:Hvad_linker_hertil/Skabelon:Audio. Vedrørende afspilning se: Hjælp:Ogg Vorbis – men jeg ved ikke hvordan man laver disse Ogg-filer. Prøv eventuelt at finde ud af det og læg så filerne op på Commons til fælles afbenyttelse. -- Mvh PHansen 28. jan 2009, 17:56 (CET)

Landsbybrønden[redigér | redigér wikikode]

Kan nogen forklare, hvordan, jeg starter et nyt indlæg i brønden. Jeg er for dum til at få ddet til at virke med den forklaring, som findes. Poulfh (skrev Poulfh (diskussion • bidrag) 30. jan 2009, 09:27. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Poul. Jeg vil ikke sige, at du er for dum til det; jeg syntes i starten også, at det var lidt kringlet.
Hvis du f.eks. skrev her, hvad du gerne vil have på brønden, så vil jeg gerne oprette indlægget for dig. Skriv en overskrift + et indhold, så finder vi ud af det. Mvh. Arne (Amjaabc) 30. jan 2009, 10:02 (CET)

Tak Arne. Jeg vil gerne starte et nyt emne med overskriften "Opdatering af artikler", kan det lade sig gøre?

Hej Poul. Det er nu gjort. Nederst på Wikipedia:Landsbybrønden finder du en overskrift som ønsket. Lige under den står der med små bogstaver "Rediger". Når du trykker på den, åbner du for normal redigering. Husk at afslutte dit indlæg med din signatur (gøres nemmest med ~~~~ eller ved at trykke den tilsvarende knap lige over redigeringsvinduet (cirka midt på listen, lige til højre for "w-forbudt"-knappen). Mvh. Arne (Amjaabc) 30. jan 2009, 11:26 (CET)
Det er nok lidt problemet, at man relativt hurtigt bør skrive selve indholdet. I hvert fald var der en anden, der skrev om noget helt andet under din overskrift. Hvis du bruger Wikipedia:Landsbybrønden/Opdatering af artikler og skriver noget i denne, skal jeg lægge den op, når den er klar. --Arne (Amjaabc) 30. jan 2009, 23:36 (CET)

Mit bidrag forsvandt[redigér | redigér wikikode]

Jeg oprettede mig som bruger og skrev et bidrag for nogle dage siden. Til slut trykkede jeg på Gem side, og siden har jeg ikke set noget til det. Jeg har ledt efter det men uden held. På det tidspunkt da jeg skrev indlægget, havde jeg endnu ikke reageret på accepten i min private mailbox, hvor wikipedia godkendte mit brugernavn - kan det være årsagen? Betyder det i givet fald, at bidraget ikke er blevet gemt? venlig hilsen kristianos Kristianos 10. feb 2009, 11:08 (CET)

Du er i øjeblikket kun noteret for dette bidrag, så hvad du eventuelt har lavet tidligere er enten ikke registreret eller muligvis slettet af en administrator.
Du skulle gemme en kopi af hvad du laver på din harddisk, så det er let at genoprette. Prøv at sætte dit oprindelige bidrag ind i Sandkassen så det er til at se uden at blive slettet. Kontroller derefter med Speciel:Seneste ændringer at det faktisk er registreret. -- Mvh PHansen 10. feb 2009, 11:39 (CET)
Jeg kan se, at der ikke er slettet nogen bidrag fra din bruger. --|EPO| COM: 10. feb 2009, 11:49 (CET)
Mon ikke du uforvarende er komme til at skrive indlægget uden at være logget ind? Det skete et par gange for mig i begyndelsen. Så er indlægget bleget 'bogført' under din IP-adresse. Hvad drejede indlægget sig om? Måske kan vi finde det ad den vej. mvh --Jørgen 10. feb 2009, 13:22 (CET)

Mit indlæg handlede om foreningen KRIS (Kristen Rådgivning for Incestofre og Seksuelt misbrugte. Venlig hilsen Kristianos 16. feb 2009, 10:02 (CET)

Der eksisterer ikke og der har ikke eksisteret artikler med de to navne. Tilsvarende i en variation med "Misbrugte". --|EPO| COM: 16. feb 2009, 11:51 (CET)
Det eneste, jeg kan finde på KRIS er i Seksuelt misbrug af børn. Heller ikke søgninger i sletningsloggen kan hjælpe. Beklager. --Jørgen 16. feb 2009, 12:04 (CET)

Flertydige artikler[redigér | redigér wikikode]

Jeg har lavet en artikel, men det navn den skulle have (Willie Colón) var allerede brugt af en anden artikel, og jeg måtte derfor kalde den Willie Colón (salsamusiker). Derefter oprettede jeg en artikel, Willie Colón (flertydig), som linker til begge artiklerne, men når man søger på Willie Colón kommer den oprindelige artikel frem, ikke flertydighedsartiklen. Hvordan ordner man dette? Jeg kunne godt tænke mig at min artikel også bare hed Willie Colón og at der så kunne linkes til begge fra flertydighedsartiklen. Er det muligt? Guldhammer 12. feb 2009, 22:34 (CET)

Jeg har byttet om, så salsamusikeren ligger på Willie Colón. Man kunne kun lave den ombytning som administrator, fordi det krævede sletning af allerede eksisterende side. Havde du startet med at flytte fodboldspilleren kunne du have oprettet musikeren på rette sted, men det er sjældent at en allerede oprettet artikel ikke skal ligge på den oprindelige plads. --CarinaT 13. feb 2009, 08:42 (CET)
Tak for det. Guldhammer 15. feb 2009, 11:50 (CET)

Byer i udlandet (Canada for at være specifik)[redigér | redigér wikikode]

Jeg er dansker, men bor i Canada. Jeg har forsøgt at finde noget som jeg kan tilføje til Wiki'en som er nyt, og da det jo ikke er helt nemt har jeg søgt lidt efter hvad der er her i området som jeg kunne skrive om, som på nogen måde ville være relevant for danskere. Ihvertfald går jeg ud fra at det mest er danske der bruger den danske del af Wikipedia.

Men så faldt jeg over siden Byer i Canada og fandt frem til at siderne der eksisterer om byerne i det lokalområde jeg bor i (Alberta) er temmelig korte på dansk, men kilometer-lange på engelsk. Og jeg kan ikke helt vurdere om årsagen til at de danske artikler er korte er fordi der ikke er interesse for dem, eller fordi ingen har gået i kast med at oversætte de engelske artikler endnu.

Så mit spørgsmål er mere hvordan jeg vurderer om der er relevans i at skrive om byerne herovre, eller oversætte de engelske sider om selvsamme for den sags skyld. Især har jeg her på tanke at skrive en smule om Dickson (det hedder byen nu engang), som på sin vis er den danske hovedstad herovre, anerkendt som sådan af det canadiske historiske samfund, og indeholder det Dansk-Canadiske Nationalmuseum, men derudover er byen en lille flække hvor der ikke er så forfærdelig meget at skrive om.

Det er mere et spørgsmål om at jeg har ikke lyst til at lægge et stort arbejde i en artikel hvis den ikke menes relevant for da.wiki.

Hej Metalbunny. Du er meget velkommen til at forbedre artiklernes om de canadiske byer og starte artikler om de byer som ikke har nogen artikel endnu. Det har bestemt relevans, der er bare ingen som har gjort arbejdet endnu. Byrial 13. mar 2009, 06:40 (CET)

Kabaler - reklame?[redigér | redigér wikikode]

Afsnittet flyttet for at bevare kronologien. Arne (Amjaabc) 2. apr 2009, 08:49 (CEST)

At lægge kabaler på computer er næsten blevet en folkesport. Det er velkendt, at Windows har nogle få computer-kabaler, der da også bliver spillet for fuldt tryk. Bliver disse kabaler lidt for trivielle i det lange løb, kan man købe PC-kabaler over nettet eller spille dem direkte dér. Imidlertid er disse kabalers regler altid forfattet på et fremmed sprog, typisk engelsk.

Vi har udviklet 50 kabaler – og reglerne er kompromisløst på dansk. Men, kan vi lægge 30-40 af disse kabalers regler med fuldt dansk regelsæt på Wikipedia uden at blive beskyldt for reklame? Optagelsen på Wikipedia vil naturligvis blive med autentiske skærmbilleder fra vores produkt KabaleKongen.

Ja, KabaleKongen på pc-rom, er et produkt, vi markedsfører fuldstændig kommercielt, især med salg til biblioteker for øje, og dér bliver de købt i meget stort antal.

Vi vil gerne berige Wikipedia med et sæt kabale-regler for 30-40 ”eksotiske” kabaler inkl. skærmbilleder fra vores oplæg, men kan vi det uden at blive anklaget for reklame? Link til vores hjemmeside er naturligvis et ”must”, men vi beriger jo også til Wikipedia med vores specielle og måske populære viden? (skrev 217.157.190.46 (diskussion • bidrag) 2. apr 2009, 02:08. Husk at signere dine indlæg.)

Hej anonyme bruger. Som jeg ser det, er det ikke en god ide at gøre, som du beskriver.
Selve regelbeskrivelsen er ikke problematisk i sig selv, men ved at kræve (et "must") at få link til jeres produkt, vil det temmelig sikkert blive opfattet som reklame. Endvidere er det problematisk at indlægge skærmbilleder, med mindre de kan udgives under en fri licens - se Wikipedia:Billedpolitik.
Jeg vil i øvrigt gerne henvise til {{ErIkke}}, hvor der er en oversigt over, hvad Wikipedia ikke er. --Arne (Amjaabc) 2. apr 2009, 08:49 (CEST)


Problemer med brug af billeder fra den engelsk wikipedia[redigér | redigér wikikode]

Jeg har problemer med at bruge billeder fra den engelsek wikipedia.

Se http://da.wikipedia.org/wiki/Direct_mail

Hvad har jeg gjort galt?

--Christophersen 12. apr 2009, 22:46 (CEST)

Hvis det pågældende billede er lagt op på den engelske Wikipedia, kan det kun bruges dér. For at kunne bruges på dansk Wikipedia, skal det enten lægges op her, eller på Commons.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 12. apr 2009, 22:51 (CEST)
Okay - jeg troede at alle billeder automatisk ligger på Commons - gør de ikke det? --Christophersen 12. apr 2009, 23:02 (CEST)
Nej. Hvis du lægger billedet op på et projekt - dvs. ikke Commons - så ligger det kun dér (naturligvis medmindre nogen flytter det). --|EPO| COM: 13. apr 2009, 09:54 (CEST)

Ændring af navne på artikler[redigér | redigér wikikode]

Hvordan forholder man sig, hvis man mener at der er nogle artikler, der bør have en anden overskrift? Se min kommentar på diskusionssiden til discountselskab! --Christophersen 13. apr 2009, 22:12 (CEST)

Du indsætter en flyt-skabelon øverst i artiklen, dvs. du indsætter koden {{Flyt|foreslået nyt artikelnavn}}. På diskussionssiden uddyber og begrunder du så som du har gjort. Hvis der efter en-to uger ingen protester er går du op i flyt-fanen over artiklen og følger vejledningen der. Flytningen klarer du selv uden at involvere administratorer. Efter flytningen skal artiklen så rettes til og flyt-skabelonen naturligvis fjernes.
Er det en artikel, hvor navnet klart er forkert (f.eks. jemmeside i stedet for hjemmeside), kan man dog godt flytte med det samme, men i tilfælde som dette bør du dog afvente andres holdning. --Dannebrog Spy 13. apr 2009, 22:54 (CEST)
Jeg takker for hjælpen --Christophersen 13. apr 2009, 23:08 (CEST)

Slettet indlæg[redigér | redigér wikikode]

Mit indlæg om avocado-kuren er blevet slettet med begrundelserne at mit brugernavn var for tæt på et navn i teksten og fordi og fordi det var for reklamerende. Kan mit indlæg blive genoprettet? mit brugernavn er ChrisMacDonald alene af den grund at denne artikel som omhandler noget han har lavet er den eneste artikel jeg har tænkt mig at skrive og altså hverken fordi jeg er ham eller ser op til ham. Jeg kan ikke se hvad der er reklame men hvis der er vil jeg gerne slette det for at artiklen kan blive oprettet igen.

--ChrisMacDonald 30. apr 2009, 17:31 (CEST)

Jeg har været ved at kigge nærmere på sagen, og jeg vil som udgangspunkt sige, at hvis du faktisk ikke er Chris MacDonald, så må vi sige, at det var en nærliggende sag at misforstå det for andre brugere. Derfor mener jeg, at det er et yderst uheldigt valg af brugernavn i forbindelse med denne artikel.
Men uanset om man så godtager din forklaring med, at du ikke er MacDonald, så har jeg svært ved at se, at den slettede artikel ikke skulle være reklamerende. Hvis reklame ikke er et dækkende udtryk, så man i hvert fald med god ret sige, at den ikke ligefrem fremstod som encyklopædisk, idet der mere var tale om en beskrivelse af en fremgangsmåde.
Endelig nævner du herover, at du kun havde tænkt dig at bidrage med denne ene artikel. Hvad er så din hensigt? Hvorfor lige denne artikel? Det peger altså også i retning af, at du vil promovere kuren, og så må vi henvise dig til andre hjemmesider.
Jeg har ikke været involveret i sletninger mm., men jeg er på baggrund af ovenstående helt enig med de brugere, der har henholdsvis markeret og slettet artiklen. Mvh. --Arne (Amjaabc) 30. apr 2009, 17:57 (CEST)
(redigeringskonflikt) Jeg mener at sletningen helt korrekt, også selv om du ikke er (hvad der eller var god grund til at tro) ChrisMacDonald. Det er så tyk reklame, så man skulle tro det var direkte kopieret fra en reklamefolder for den højtprofilerede "sundhedsguru ". Man kan også undre sig over at du har adgang til så detaljerede oplysninger om en bog der først udkommer i 2010, og der kan sikkert også være et ophavretligt problem. Se også Wikipedia er ikke... på den brugerdiskussionsside; -- Nico 30. apr 2009, 18:00 (CEST)

Okay. Jeg troede bare at man ved at reklamere skulle reklamere for noget bestemt. Der er ingen henvisninger til noget man kan købe eller se og jeg kan ikke huske at jeg har set en reklame før der ikke ville "sælge" noget. Men hvis artiklen ikke er lovlig ifølge wikipedias reklame-politik kan jeg så ikke få teksten at se igen så jeg kan kopiere den over på et word-dokument og lægge den ud på en anden side? jeg har nemlig ikke lagt den over i word da jeg ikke regnede med at den ville blive fjernet. (skrev ChrisMacDonald (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

At du ikke har set nogen lignende før, kan være et tegn på, at politikken virker;-)
Jeg lægger teksten på din brugerside. Der kan den i princippet fortsætte med at stå, da indholdet af brugersider er den enkelte brugers personlige ansvar. --Arne (Amjaabc) 30. apr 2009, 19:03 (CEST)

For lige at svare på hvorfor jeg har lagt den herind er at folk har kontaktet mig andetsteds for at høre om den her avocado-kur og derfor lagde jeg den her ind så at flere mennesker kunne få let adgang det.--ChrisMacDonald 30. apr 2009, 19:01 (CEST)

Nu har jeg taget kritikken på mig og fjernet de eneste to grunde til at artiklen skulle slettes. Men den er blevet fjernet igen på grund af en pludselig opstået ny grund. Jeg gør det her for at andre mennesker kan få glæde af det og udelukkende derfor. Det er noget jeg har lagt utrolig meget tid og mange kræfter i. Hvorfor er det så at det nu bliver slettet igen? --ChrisMacDonald 30. apr 2009, 19:58 (CEST)

Jeg forstår ikke, hvad du mener; artiklen har ikke været oprettet siden kl. 14.14.
Men du har jo fået det, som du ville: Jeg har lagt artiklen på din brugerside, og så kan du kopiere indholdet og lægge det et andet sted end i Wikipedia - så bliver du jo nok nødt til at lægge noget energi i at finde et sted, hvor du har mere frie tøjler end her. Hvad med Facebook?
Men ellers mener jeg egentlig ikke, at der er mere at sige om den sag. --Arne (Amjaabc) 30. apr 2009, 21:31 (CEST)
Artiklen har været oprettet af brugeren almenbruger med samme artikelnavn. Hvorfor den blev slettet ved jeg ikke. (skrev ChrisMacDonald (diskussion • bidrag) 30. apr 2009, 21:55. Husk at signere dine indlæg.)
Den blev slettet med begrundelsen "Uencyklopædisk".
Her kan du bede om at ændre brugernavn (til et ikke-eksisterende): Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn (det er en dårlig idé, at bruge en anden persons navn).
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. apr 2009, 22:02 (CEST)
PS: Du lader også til at have oprettet Bruger:Almenbruger; jeg vil foreslå at du kører videre med dén konto og dropper ChrisMacDonald-kontoen, siden du efter eget udsagn ikke er ham. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. apr 2009, 22:09 (CEST)

Fodnotefejl[redigér | redigér wikikode]

Jeg får denne fejl: Fodnotefejl: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found, men så vidt jeg kan se, er henvisningen lavet rigtigt. Hvad gør jeg forkert?

Denne henvisning giver eksempelvis fejl: <ref>[http://www.dli.dk dli.dk]</ref>

- Heidi Christiansen (heidi_chr) 5. maj 2009, 12:48 (CEST)

Brug <ref>Note</ref> med tilhørende {{reflist}} længere nede -- Mvh PHansen 5. maj 2009, 12:54 (CEST) (Dette indlæg blev slettet ved en fejl og er genindsat kl. 18.35. --MGA73 5. maj 2009, 18:36 (CEST))
Det er da også ganske fornuftigt ud som du også kan se. Har du husket at indsætte {{reflist}} i bunden af artiklen, således at fodnoten bliver "samlet op"? Ellers er det muligt, at det er din fejlmeddelelse, der skaber bøvlet (jeg har sat en nowiki på, således at fejlmeddelelsen bliver neutraliseret). --Pugilist 5. maj 2009, 13:25 (CEST)
Jeg har i mellemtiden løst dit problem i Infomatum A/S. Det var ganske rigtigt reflist, der manglede. Mvh. Arne (Amjaabc) 5. maj 2009, 13:29 (CEST)

Commons[redigér | redigér wikikode]

Vil nogle venligst hjælpe mig med dette: Denne fil [[Fil:Steinway - pronounce.ogg]] må meget gerne overføres til Commons. På Commons er der en kategori ved navn "Steinway & Sons", hvori denne fil gerne må placeres. Tak for hjælpen. Zxcv 10. maj 2009, 21:23 (CEST)

Lagt op med denne facilitet: http://toolserver.org/~magnus/commonshelper.php som http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steinway_-_pronounce.ogg og den danske tilføjet {{nowcommons}} -- Mvh PHansen 10. maj 2009, 22:02 (CEST)

Privat sandkasse[redigér | redigér wikikode]

Hvordan opretter jeg en privat sandkasse? --Bismuth 17. maj 2009, 19:56 (CEST)

Du starter bare en underside til din brugerside - f.eks. Bruger:Bismuth/Sandkasse. --|EPO| COM: 17. maj 2009, 19:59 (CEST)

[redigeringskonflikt] :Det kan du gøre ved at gå til f.eks. at klikke på Bruger:Bismuth/sandkasse. Linket bliver blåt, når du har oprettet siden. Du kan så finde den igen på Speciel:Præfiksindeks/Bruger:Bismuth/ eller lave et link til sandkassen på Bismuth.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 17. maj 2009, 20:01 (CEST)

Skabelon:Infoboks person[redigér | redigér wikikode]

Problemer med Skabelon:Infoboks person, se Skabelondiskussion:Infoboks person. Fanoftheworld 26. maj 2009, 00:02 (CEST)

Jeg har rettet fejlen og svaret dig på diskussionssiden. --Froztbyte 26. maj 2009, 00:48 (CEST)

Google Earth[redigér | redigér wikikode]

I arkiv 1 bliver der spurgt om Google Earth, men svaret er sparsomt. Er der nogen der ved om man kan linke sin artikel til et punkt på Google Earth-kortet? I mit tilfælde handler det om Vestvolden og resten af Københavns Befæstning for at vise, hvor de forskellige bygninger ligger. De ligger så langt fra hinanden, så det vil ikke fungere med et billede af et kort. Mvh. Anders Johnsen (skrev Adjohnsen (diskussion • bidrag) 06.06.09 17:25. Husk at signere dine indlæg.)

Der skal sættes en koordinat på den respektive artikel på Wikipedia. Se Wikipedia:WikiProjekt_Kom_til_kort.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 6. jun 2009, 17:31 (CEST)

Oversættelser og Referencer[redigér | redigér wikikode]

Hvis man har oversat direkte fra den engelske version af Wikipedia, skal man så skrive alle de nævnte referencer(de brugte links) fra den engelske version, eller skal man bare skrive én reference til den oversatte side? Karnisa 15. jun 2009, 13:00 (CEST)

Det må du selv om, men det er meget godt hvis du tilføjer nogle kilder. Husk også interwiki. --Masz () 15. jun 2009, 13:02 (CEST)


Sletning af Gavekortet.dk[redigér | redigér wikikode]

Jeg forstår ikke hvorfor et 100% neutralt og objektivt indlæg, der på to simple linier forklarer hvad virksomheden Gavekortet.dk er og den historiske baggrund, bliver slettet? Der er absolut intet sælgende eller markedsførende i det, men blot generel baggrundsinformation nøjagtig på linie med virksomheder som Imerco, Zyb, Unisport, Føtex, Just-Eat etc. Hvad gør jeg forkert? mvh. Henrik : --Gavekortet.dk 8. jul 2009, 14:07 (CEST)

Med det brugernavn, du har valgt, er der noget, der kunne tyde på, at du har noget med www.gavekortet.dk at gøre, og så må du ikke skrive om det, for man må ikke skrive om sig selv eller noget, man er involveret i. Se evt. Wikipedia:Selvbiografier.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 8. jul 2009, 14:09 (CEST)

Skabelon til en lille lydfil?[redigér | redigér wikikode]

Hvilken skabelon skal/kan man bruge, hvis man vil indsætte en lille lydfil i starten af en artikel. (Lydfilen indeholder en udtalelse af virksomhedens navn). Fanoftheworld 8. jul 2009, 22:40 (CEST)

Skabelon:Audio (eksempler på brug) og Skabelon:Lyt (eksempler på brug) er p.t. de to muligheder, man kan bruge på den danske Wikipedia. --Froztbyte 8. jul 2009, 23:07 (CEST)

2 koordinator[redigér | redigér wikikode]

Øverst til højre i en artikel kan man indsætte koordinator for f.eks. et kollegiums adresse (f.eks. Egmont Studentergaard). Er det muligt at indsætte koordinator for 2 adresser - nemlig for en virksomhed som har 2 hovedkvarterer? Fanoftheworld 26. jul 2009, 17:58 (CEST)

artikel er rettet, men der står stadig, at siden skal rettes[redigér | redigér wikikode]

Jeg har opdateret en artikel om Industriens Pension, fordi Wikipedia skrev, at siden burde ændres, da den virkede for reklame-agtig. Men jeg kan ikke får 'ønsket om ændring' til at forsvinde - på trods af at artiklen nu ikke kan betragtes som reklamerende. Hvad gør jeg - eller hvad gør jeg galt? [Bruger:Kommunikation]

Prøv at spørge på Brugerdiskussion:Harne; han satte {{reklame}}-skiltet på
http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Industriens_Pension&diff=3117444&oldid=3117418
-- Mvh PHansen 27. jul 2009, 12:20 (CEST)

Spørgsmål om copyright[redigér | redigér wikikode]

Jeg er forfatter til en bog, som jeg selv har udgivet. Jeg vil gerne lægge et tilpasset uddrag af denne bog ind som en artikel på wikipedia. Jeg har forsøgt at gøre det og fik straks slettet indlægget, som jeg fik at vide var i strid med copyright reglerne. Men, når jeg er forfatter og ejer ophavsrettighederne, så må jeg vel også lægge det ind. Hvordan gør jeg det på den korrekte måde? Kmpkmp 28. jul 2009, 17:52 (CEST)

Du indsender en skriftlig tilladelse til info-daAt sign.svgwikimedia.org, indsætter teksten på artiklen, og skriver at du har indsendt en tilladelse, på artiklens diskussionsside. --Masz () 28. jul 2009, 17:55 (CEST)

Hvordan får man en artikel oversat?[redigér | redigér wikikode]

Den anden dag skrev jeg min første artikel herinde om Hotel LEGOLAND. Mit spørgsmål er nu hvad man skal gøre for at få artiklen oversat? Vil selv kunne varetage den engelske oversættelse hvis det er nødvendig, men som jeg har kunnet læse mig frem til er der nogle frivillige der oversætter nye artikler. Er det korrekt forstået? --Bruger:Kagearm 1. aug 2009, 00:44 (CET)

Hej Kagearm. Både ja og nej. Hele Wikipedia er jo baseret på frivillighed, så derfor kan det jo godt være, at der er nogen, der oversætter artiklen. Men du kan jo aldrig vide, hvornår det sker, så derfor vil jeg anbefale dig selv at gøre det.
Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere, at artiklen bliver slettet igen på en-wiki, fordi den kan blive vurderet som ikke-notabel eller måske reklamerende (som den danske artikel måske også har en snert af). Hvis du har et formel tilhørsforhold til (f.eks. ansættelse på) hotellet, er du i øvrigt inhabil på både en- og da-wiki. Mvh. Arne (Amjaabc) 2. aug 2009, 00:58 (CEST)

2 koordinater?[redigér | redigér wikikode]

Øverst til højre i en artikel kan man indsætte koordinator for f.eks. et kollegiums adresse (f.eks. Egmont Studentergaard). Er det muligt at indsætte koordinator for 2 adresser - nemlig for en virksomhed som har 2 hovedkvarterer? Fanoftheworld 7. aug 2009, 19:56 (CEST)

Jeg har ikke kunnet få den slags til at virke; de skrives vist blot oven i hinanden. Du kan gennemgå disse skabeloner og se om der er en der tager flere adresser
http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciel%3APr%C3%A6fiksindeks&prefix=Coor&namespace=10
eller vente på at en kyndig kommer forbi.
Prøv også at læse disse sider:
-- Mvh PHansen 7. aug 2009, 20:35 (CEST)

[ lidt senere ]

Her er en metode til at få flere ekstra koordinater ind på siden. Man har hovedkoordinaten som sædvanlig med en {{coor}}-skabelon der havner oppe i højre hjørne; så kan man placere ekstra koordinater i en infoboks eller under "Eksterne henvisninger", fx:
-- Mvh PHansen 7. aug 2009, 21:26 (CEST)
Hvis jeg læser dit spørgsmål rigtigt, efterspørger du muligheden for at anvende (eksempelvis) skabelonen {{coor title dms}} to omgange i samme artikel, men med to vidt forskellige koordinatsæt. På nuværende tidspunkt kan skabelonen kun fortolke et enkelt koordinatsæt ad gangen. Benyttes samme skabelon i to omgange et eller andet sted i samme artikel, placeres det ene koordinatsæt ovenover det andet koordinatsæt, da det bagvedliggende style sheet netop dikterer denne specifikke opsætning/lokation. En mulig løsning ville være at oprette en helt ny skabelon, som kan fortolke to koordinatsæt. Nedenstående kode-eksempel tager imod to koordinatsæt og placerer det andet koordinatsæt lige under det først angivne koordinatsæt (er inspireret af den eksisterende skabelon, men medtager ikke interwiki links, kategorier m.m.).
<span id="coordinates" class="plainlinksneverexpand" style="position:absolute; z-index:1; border:none; background:none; right:30px; top:3.7em; float:right; margin:0.0em; padding:0.0em; line-height:1.5em; text-align:right; text-indent:0; font-size:85%; text-transform:none; white-space:nowrap">[[Wikipedia:Geografiske koordinater|Koordinater]]: [http://stable.toolserver.org/geohack/geohack.php?language=da&pagename={{FULLPAGENAMEE}}&params={{{1}}}{{#if:{{{2}}}{{{6}}}|_{{{2}}}{{#if:{{{3}}}{{{7}}}|_{{{3}}}}}}}_{{{4}}}_{{{5}}}{{#if:{{{2}}}{{{6}}}|_{{{6}}}{{#if:{{{3}}}{{{7}}}|_{{{7}}}}}}}_{{{8}}}_{{{9}}} {{{1}}}° {{#if:{{{2}}}{{{6}}}|{{{2}}}′ {{#if:{{{3}}}{{{7}}}|{{formatnum:{{{3}}}}}″}} }} {{{4}}}, {{{5}}}° {{#if:{{{2}}}{{{6}}}|{{{6}}}′ {{#if:{{{3}}}{{{7}}}|{{formatnum:{{{7}}}}}″}} }} {{#switch:{{{8}}}|E=Ø|W=V|?}}]</span>
<span id="coordinates2" class="plainlinksneverexpand" style="position:absolute; z-index:1; border:none; background:none; right:30px; top:5.4em; float:right; margin:0.0em; padding:0.0em; line-height:1.5em; text-align:right; text-indent:0; font-size:85%; text-transform:none; white-space:nowrap">[[Wikipedia:Geografiske koordinater|Koordinater]]: [http://stable.toolserver.org/geohack/geohack.php?language=da&pagename={{FULLPAGENAMEE}}&params={{{10}}}{{#if:{{{11}}}{{{15}}}|_{{{11}}}{{#if:{{{12}}}{{{16}}}|_{{{12}}}}}}}_{{{13}}}_{{{14}}}{{#if:{{{11}}}{{{15}}}|_{{{15}}}{{#if:{{{12}}}{{{16}}}|_{{{16}}}}}}}_{{{17}}}_{{{18}}} {{{10}}}° {{#if:{{{11}}}{{{15}}}|{{{11}}}′ {{#if:{{{12}}}{{{16}}}|{{formatnum:{{{12}}}}}″}} }} {{{13}}}, {{{14}}}° {{#if:{{{11}}}{{{15}}}|{{{15}}}′ {{#if:{{{12}}}{{{16}}}|{{formatnum:{{{16}}}}}″}} }} {{#switch:{{{17}}}|E=Ø|W=V|?}}]</span>
Jeg er dog (endnu) ikke stødt på en artikel, hvor to koordinatsæt er nødvendige, hvilket er grunden til at jeg ikke har oprettet skabelonen. --Froztbyte 8. aug 2009, 01:07 (CEST)