Jens Jonatan Steen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Jens Jonathan Steen)
Spring til navigation Spring til søgning
Jens Jonatan Steen
Født 24. september 1981 Rediger på Wikidata
Politisk tilhørsforhold Socialdemokratiet
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Embedsmand Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jens Jonatan Steen Madsen (født 24. september 1981) er chefredaktør for Netavisen Pio.[1], og folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericiakredsen ved Folketingsvalget 2019.

Han er medstifter af Tænketanken Cevea og tidligere direktør i tænketanken fra 2008-2011. I samme periode, som han varetog direktørposten, var han ansat som ph.d.-stipendiat ved CBS, hvor hans vejleder var professor Ove Kaj Pedersen, der samtidigt var medlem af Ceveas bestyrelse.

Han har tidligere bl.a. arbejdet som fuldmægtig i Kulturministeriet, som freelancejournalist for Økonomisk Ugebrev, som pressemedarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke og som underviser på Krogerup Højskole.

Jens Jonatan Steen er politisk debattør[2][3] og har medvirket i en lang række offentlige debatter i radio[4] og tv, samt dagblade. Han er fast klummeskribent på Berlingske, blogger på jp.dk[5] og har redigeret og bidraget til flere politiske debat-og fagbøger, bl.a. "Political marketing: principles and applications" (2009)[6], ”Velfærd med et menneskeligt ansigt” (2011)[7], ”Højrepopulismen – Venstrefløjens akilleshæl” (2013)[8], "Civilsamhället klämt mellan staten och kapitalet" (2013)[9] og ”DeltagerDanmark” (2013)[10].

Jens Jonatan Steen har markeret sig på dagsordener såsom øget demokratisering og borgerinddragelse[11], udvikling af velfærdsstaten, fornyelse af fagbevægelsen[12], begrænsning af uligheden[13], samt finanssektorens rolle for samfundsøkonomien[14].

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Jens Jonatan Steen er født og opvokset i Sejling ved Silkeborg. Han er søn af sognepræst Peder Steen og kaldskapellan Susan Steen.

Han har en bachelorgrad (BA) i EU-studier og en kandidatgrad i politik og administration fra Roskilde Universitet (RUC) fra 2008. Han har været ansat som ph.d.-stipendiat på CBS men har aldrig afsluttet ph.d.-projektet.

Jens Jonatan Steen er uddannet sergent ved Militærpolitiet og var i hæren fra 2000-2002.

Jens Jonatan Steen har lavet en del frivilligt arbejde, bl.a. som underviser i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), som valgobservatør for Silba i Hviderusland, som ansvarlig for projektet og tidsskriftet ”Dijalog” i Bosnien og som redaktør på det idépolitiske centrum-venstre magasin VISION (2004-2008).

Han er tidligere formand for Studenterforeningen Frit Forum Roskilde (2003-2006) og tidligere medlem af Akademisk Råd på RUC (2005-2006).

Han har en søn med ekskæresten Iben Maria Zeuthen.[15]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi