Jeppe Søe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jeppe Søe
Født 19. februar 1971 (48 år)
Bopæl AalborgRediger på Wikidata
Far Poul Erik SøeRediger på Wikidata
Søskende Synnøve SøeRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse JournalistRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
www.jeppe.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jeppe Søe (født 19. februar 1971) er journalist, rådgiver, debattør og foredragsholder – klummeskribent ved bl.a. Ekstra Bladet og Folkeskolen.dk.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Jeppe Søe er søn af Poul Erik Søe og Charlotte Søe. Han er opvokset på Krogerup Højskole, Uldum Højskole og Lønne Højskole. Han er bror til Astrid Søe, Anneke Søe og halvbror til forfatteren Synnøve Søe. Jeppe Søe bor i Aalborg med sin kone, journalisten Pia Møller Søe, og 4 børn.

Han sagde op som studievært i 2000, fordi han mente, at TV var blevet for overfladisk[1]. Han kom nu til virksomheder indenfor medie- og reklamebranchen, hvoraf fire gik konkurs: Userguide Consult ApS i 2003, Blended Media ApS i 2004, Bonsopia Holding ApS i 2005 og den personligt drevne virksomhed Widevision i 2008[2].

Søe har brugt sin egen historie til i pressen og gennem foredrag [3] at fortælle iværksættere om en konkursramts op- og nedture og har sammen med en række andre konkursramte, deriblandt Christian Correll, startet foreningen Konkurs Danmark, hvis mål er at forbedre konkurslovgivningen og fungere som en "fagforening" for virksomheder og personer, der er ramt af konkurs. Christian Correll og Jeppe Søe fremsatte i første omgang en række beskyldninger mod advokaterne, som efter foreningens mening [4] bruger et konkursbo som tag-selv-bord frem for at lade værdierne gå til kreditorerne. [5]

Jeppe Søe holder foredrag om medier og kommunikation. Han og Anders Bircow ejer hjemmesiden KanDetPasse.dk,[6] som giver offentlige personer og virksomheder plads til genmæle. Han holder årligt ca. 250 foredrag[kilde mangler] om medier, kultur og samfund.[7] Han er i bestyrelsen for Efterskolerne i Danmark, næstformand for Halvorsminde Efterskole, i bestyrelsen for Thrane Erhverv og medlem af redaktionspanelet på Højskolebladet. Tidligere mediechef og udviklingschef på Dansk Handelsblad, studievært og redaktør på Radio24syv, TV3, TV 2, TV Danmark, TV 2/Nord og TV/Aalborg.

Jeppe Søe har spillet faderen i sin egen filmatisering af Peters Jul. Han har udgivet en række DVD-film, blandt andet om 2. verdenskrig.

Han sad en kort overgang i bestyrelsen for partiet Borgerligt Centrum. Da Simon Emil Ammitzbøll og andre fra Borgerligt Centrums bestyrelse den 16. juni 2009 meldte sig ind i Liberal Alliance, blev Jeppe Søe valgt til partiformand – men trådte helt ud af såvel Borgerligt Centrum som af politik i 2010.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]