Johnson & Johnson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Johnson & Johnson
Johnson and Johnson Logo.svg
Virksomhedsinformation
Grundlagt januar 1886; 135 år siden (1886-01)
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata

Johnson & Johnson (NYSEJNJ) er et amerikansk multinationalt medicinalkonglomerat. Virksomheden fremstiller udover medicin også medicinsk udstyr og husholdningsprodukter. JNJ-aktien udgør en del af Dow Jones Industrial Average og Johnson & Johnson rangerer konsekvent i toppen af Harris Interactives nationale imageundersøgelse af virksomheder.[1]

Virksomhedens hovedsæde er i New Brunswick, New Jersey med en forbrugerafdeling i Skillman, New Jersey. I virksomheden er der omkring 250 datterselskaber i 57 lande og virksomhedens produkter sælges i over 175 lande. Johnson & Johnson havde på verdensplan en omsætning på 61,587 mia. US$ og beskæftigede i alt 114.000 medarbejdere i 2010.[2]

Johnson & Johnson's mærker inkluderer adskillige produkter til husholdningsbrug, medicin og førstehjælp. Blandt de kendte mærker er Band-Aid (bandager), Tylenol medicin, Johnson's babyprodukter, Neutrogena (kosmetik og skønhedsprodukter), Clean & Clear (ansigtsvask) og Acuvue kontaktlinser.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Robert Wood Johnson slog sig sammen med brødrene James Wood Johnson og Edward Mead Johnson for at skabe en række hospitalbeklædnings produkter i 1885. Virksomheden fremstillede det første produkt i 1886 og stiftede et selskab i 1887.

Robert Wood Johnson fungere som den første præsident i selskabet. Han arbejdede med at forbedre hygiejne forhold i det 19. århundrede, og udlånte sit navn til Robert Wood Johnson University Hospital i New Brunswick, New Jersey. Efter hans død i 1910, blev han efterfulgt i præsidiet af sin bror James Wood Johnson indtil 1932 og derfter af sin søn Robert Wood Johnson II.

RWJ's barnebarn, Mary Lea Johnson Richards, var den første baby som kom på Johnson & Johnson babypudder pakker.[3][4][5] Hans oldebarn Jamie Johnson, skabte en dokumentarfilm kaldet Born Rich om at vokse op som arving til en af verdens største formuer.

Diversificering[redigér | redigér wikikode]

Siden begyndelsen af 1900-tallet er virksomheden forsat ved at diversificere sig. Der blev tilført forbrugerprodukter i 1920'erne og en separat division for hospitalsprodukter i 1941 som blev til Ethicon. Den udvidede til det farmaceutiske marked med opkøbet af McNeil Laboratories Inc., Cilag, Janssen Pharmaceutica og produkter til kvinders hygiejne og toiletartikler i 1970'erne og 1980'erne. I de seneste år har Johnson & Johnson udvidet til så forskellige områder som biofarmaceutika, ortopædiprodukter og Internetpublicering. 18. December 2006 overtog Johnson & Johnson Pfizers forbrugersundheds afdeling.

Johnson & Johnsons hovedsæde på One Johnson & Johnson Plaza i New Brunswick

Internetkommunikation[redigér | redigér wikikode]

Johnson & Johnson er kendt for at have registreret mange højt profilerede internetdomæner i de tidlige internetår fra 1996 til 2000. Johnson & Johnsons internet portefølge indeholder 29.925 internetdomæner. Portefølgen inkluderer generelle udtryk som Babypowder.com såvel som korte navne som jj.com og ky.com.[6]

Datterselskaber[redigér | redigér wikikode]

Johnson & Johnson er et meget forskelligartet firma med over 230 datterselskaber som referes til som "Johnson & Johnson Family of Companies". Nogle af disse virksomheder er:

Produktmærker[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Harris Interactive press release, i 2005 rangerede Johnson & Johnson Nr. 1 i undersøgelsen.
  2. ^ "2010 Form 10-K, Johnson & Johnson". United States Securities and Exchange Commission. 
  3. ^ Horner, Shirley (15. februar 1987). "About Books". The New York Times. Hentet 7. maj 2010. 
  4. ^ Conniff, Richard. The Natural History of the Rich: A Field Guide. W. W. Norton. s. 126. 
  5. ^ "Crazier then You and Me". New York Magazine. 23. februar 1987: 129. 
  6. ^ VB.com Internet Hall of Fame List of Large Companies that own a Two Letter Domain
  7. ^ a b "New Meds Tampons Make You Feel Only a Little More Secure. But That's a Lot." (PDF). News Record. Cincinnati, Ohio: University of Cincinnati. 22. april 1968. p. 2, center-left. Hentet 2011-11-25. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.