Pfizer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pfizer Inc.
Pfizer.svg
Shinjuku Bunka Quint Building.jpg
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1849; 170 år siden (1849)
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates us_de/383418 Rediger på Wikidata

Pfizer Inc. er en verdensomspændende amerikansk lægemiddelproducent med hovedsæde i New York. Virksomheden blev grundlagt af den tyske kemiker Charles Pfizer (1824-1906) som begyndte at producere kemiske produkter i en bygning i Williamsburg i Brooklyn i 1849.

Pfizer var i 2020 blandt de tre største medicinalvareselskaber i verden.[1] Pfizer var i 2020 rangeret som det 64. største selskab i USAForbes liste Fortune 500.[2]

Pfizer producerer og markedsfører verdens mest omsatte lægemiddel, Lipitor (atorvastatin), som bruges mod dyslipidæmi (højt kolesterol). Pfizer markedsfører også Viagra (sildenafil), som bruges mod impotens.

I 2010 fandt et nævningeting, at Pfizer havde begået organiseret kriminalitet, og firmaet skulle betale 142 millioner dollar i skadeserstatninger. (Bloomberg 25 marts 2010). Nævningetinget fandt, at Pfizer havde deltaget i en sammensværgelse over en 10 års periode. Pfizer fortalte aldrig læger eller patienter, at dets forsøg havde vist, at Neurontin ikke var mere effektiv end placebo til visse af de ulovlige anvendelser. ( Peter C. Gøtzsche, 2013, s. 236).

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.